Creta ,Santorini

Creta ,Santorini | Autor: dulcetica

Link direct la acest mesaj

M-ar bate gindul la o destinatie Creta sau Santorini.Daca a fost cineva ar putea sa-mi recomande un hotel in care s-ar simti bine un copil?Sotul meu insista sa mergem in Turcia unde la 5* cu all inclusive ,chiar nu-ti mai trebuie nimic.Sint comparabile conditiile,ma refer la cluburile de vacanta.Poate cineva care a fost si in Turcia si in Creta ,Santorini sa faca o comparatie exclusiv la conditii de cazare,servicii? Ma atrage foarte tare zona dar as vrea sa merg la sigur.Aveti amabilitatea sa-mi spuneti si cam cit a costat sejurul? Copilul meu are 4 ani ,deci ne-ar incinta si de vizitat fara prea mare oboseala.Ati inchiriat masina? Intre creta si Santorini ce ati alege? Ati fost o zi sa vedeti si cealalta insula?E prea obositor pentru un copil atit de mic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Pentru copil ati platit suplimentar?In Turcia agentia nu ne-a perceput nimic pentru copil , decit pretul biletului de avion si taxe de aeroport,bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Am fost in Creta si m-am indragostit de plajele ei, de apusul de soare din sudul insulei, de oamenii ei. Ce sa mai, e locul unde as putea foarte bine sa-mi traiesc viata.
Drumul Creta-Santorini se face cu ferry si daca marea e agitata poate puiului nu-i pica prea bine dar daca nu poate fi fascinant. Iar Santorini e una din cele mai pitoresti insule grecesti.
In Creta gasesti toate neamurile de plaje, si cu nisip si cu pietre si cu bolovani, si cu apa adanca si cu apa lina si golfuri singuratice si plaje pline de oameni. Pe alese.
Noua ne-a placut foarte mult in Chania, pe langa care sunt multe statiuni cu hoteluri mici, afaceri de familie, chiar pe plaja. Ei bine, erau pline de familii cu copii, plaja era un zumzet de copii, super fain arata.
In Turcia nu am fost, asa ca nu te pot sfatui chiar cu ce ai nevoie, dar iti e clar ce ti-as recomanda.

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dani33 spune:

Poti sa dai mai multe detalii, te rog, gen unde ati stat cat va costat cazarea, masa, asa orientativ, cu ce ati ajuns acolo si cum e drumul. Nu te superi ca te intreb atitea dar sotul meu vrea sa mergem si noi in Creta la vara cu copilul de 4 ani si vreau sa stiu cam la ce sa ma astept.
Multu'
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Am stat in Platanias, langa Chania la o casuta de pe plaja. O gasiram p-acolo prin plimbari, nici nu mai stiu cum o cheama din pacate. Dar am fost in 2001, am prins chiar 9 septembrie cand a cazut dolarul de numa numa si ne-au jupuit grecii la tranfer valutar.
Ne-am bantuit cu masina toata insula, si la plaja salbatica cu nisip fin si fain de la Falassarna, si la plaja din sud unde am vazut cel mai fain apus de soare la Matala, si in munti de juram ca moare masina (dacie, saraca de ea, au zapacit-o muntii aia).
Cea mai scumpa masa ne-a costat 30$, iar cazarea a fost tot 30$/noapte/camera. Mancare la tavernele din Chania, in portul venetian.
De vis a fost

Copiii merita tot efortul nostru
Simona, Sonia, Crisa
Alex, Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Intra pe greeka.com (cu www.) si acolo gasesti toate detaliile. Si cazari, si transport - avioane, ferry, tot ce vrei. Sau cauta pe google "Crete accommodation" si iar gasesti de toate pentru toate buzunarele.
Nu am fost acolo dar m-am tot uitat pe site-urile astea si-mi place de nu mai pot! Sotul nu vrea sa mergem acolo, nu am reusit sa-l conving sa mearga cu ferry atata timp. Si nici fara masina nu vrea, ca acolo cu ce se plimba? Nu vrea masina inchiriata, nimic. Vrea undeva sa ajungem mai repede cu masina si sa mergem cat mai putin cu ferry.

Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Dulcetica, noi am fost doi ani la rand in Creta si eu personal, asa cum spunea si ralcat m-am indragostit iremediabil de aceasta insula.

Povestea primei excursii in Creta am scris-o aici detaliat:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80584&whichpage=2&SearchTerms=Creta,Santorini

Asta a fost in 2006. Anul trecut am fost cazati pe partea de nord a insulei, intr-un locusor struto-camila: nici sat nici statiune dar cum pe noi ne interesa cazarea doar pentru a avea unde dormi noaptea, am ales cea mai iefina oferta de pe piata. Nu ti-as recomanda sa mergi cu copilul acolo unde am mers noi pentru ca hotelul nu avea si restaurant. Erau in schimb camerele dotate cu o chicineta in care aveai de toate iar pe noi chestia asta ne-a ajutat fantastic la ideea de mic dejun. Nu depindeam de nimeni pentru asta.

Daca ma intrebi de o comparatie Creta-Santorini ca destinatie de vacanta, iti spun clar Creta. Santorini este o insula superba, mi-a ramas sufletul si pe acolo, dar totodata ne-au ramas si 400 de euro pe acolo cheltuiti toti intr-o singura zi!!!(excursia + ce am servit pe acolo). Santorini este poate cea mai frumoasa insula dar este si exploatata la maxim. Mie in calitate de turist de-o zi, mi se parea normal sa ne bulucim cu totii pe stradutele inguste si sa vedem cat mai mult in cele 4 ore pe care le aveam la dispozitie. Nu stiu insa cat de fericita as fi fost in postura celui cazat in Santorini si asaltat zilnic de vapoare cu cate 1000 de turisti care debarca si incep goana nebuna de a vedea cat mai mult in timpul scurt pe care-l au. Preturile din Santorini sunt "dedicate" celor care vin in aceste excursii, pe principiul:daca am venit pana aici dau si 5 euro pe o Cola pe care o beau uitandu-ma la cea mai frumoasa Maree Egee din toata Marea Egee. Dar fac asta o data ca dupa aia pleaca vaporul. Daca ar fi sa fac asta zilnic, as incepe sa plang dupa cei 5 euro pe-o Cola!!

Creta pe de alta parte are preturi absolut normale. Prin normale inteleg o masa de doua persoane in jur de 20 euro, si sa-ti explic ca noi nu suntem modelul care mananca salata si bea apa plata cu lamaie. In Grecia ne simtim ca pestele in apa din punctul asta de vedere. Burta sa fie, ca mancare ai de unde alege!!

La capitolul cheluieli am fost constanti in ambii ani, deci cred ca poti sa te bazezi pe media noastra. Adunand masina inchiriata (180 euro pe 5 zile), benzina aferenta(c-am facut 1600 km!) cumparaturile de mic dejun, 2 mese pe zi la taverne, ape si sucuri in cantitati industriale, tigari(c-am ramas fara pe acolo!), sezlonguri si umbrele pe plaje(cam 5-7 euro 2 sezlonguri + umbrela), intrari pe la obiective turistice si impartind toate suma rezulata la 7 zile ne-a reiesit undeva la 100 de euro cheltuiti pe zi. Dar asta in conditii de vacanta: daca mi-e foame mananc, manac ce vreau si ce mi-e pofta nu ce-i mai ieftin in meniu, daca s-a fiert apa din sticla iau alta, merg la plaja iau sezlong chiar daca stau numai doua ore, etc. Nu am pus la calcul suvenirurile si escala in Duty free. Pe astea fiecare stie cat chelutie sau cat e dispus sa cheltuie.

Comparatie Creta-Turcia nu pot sa fac deoarece n-am fost in Turcia. Pot sa-ti spun insa ce-am auzit si eu, si anume ca la capitolul all-inclusive si oferta de petrecut 1 saptamana frumos fara sa iesi din complex, turcii stau mai bine.

Grecii se bazeaza mai mult pe frumusetile naturii si pe faptul ca in fiecare locsor prin care treci ai ceva de vazut incat pleaca probabil de la premiza ca turistul nu merge in Creta ca sa stea o saptamana in interiorul complexului turistic. Turistul va bananai toata ziua prin toate directiile si peste tot pe unde va merge va gasi tot ce vrea. Asa ca nu se chinuie prea tare sa ofere ei totul intr-un perimetru de cateva sute de metri patrati. Iar cum eu iti vorbesc din postura turistului care a bananait in doua vacante pe acolo si a ajuns numai noaptea la hotel, sigur ca nu pot sa ma plang de calitatea serviciilor all-inclusive la greci. Pe de alta parte nevoile tale sunt altele decat erau ale noastre.

Dacaai ceva intrebari, nu ezita: informatia este proaspata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Depinde ce astepti de la concediu.

Daca ai copii mici (cu program de somn, masa) si vrei conditii foarte bune, totul la dispozitie la orice ora, liniste si odihna, loc de joaca pt copii, minidisco - te duci in Turcia la 4-5 stele cu all inclusive.

Daca n-ai copii sau sunt deja mari si vrei sa vizitezi, sa incerci locuri si experiente diverse, alegi Grecia/Creta/Santorini, cazare eventual cu mic dejun si in rest iti faci programul cum vrei.

Copii mici sunt mai fericiti in Turcia, adultii plimbaciosi se simt mai bine in Grecia.

Am fost si in Turcia cu copiii si in Grecia, Creta ,Santorini inainte de a avea copii, asa ca ceea ce spun e din experienta proprie .

Cat despre Santorini, daca ai fost doar 4 ore pe insula in orasul in care te-a lasat vaporul...da e aglomerat. Doar ca exista si hoteluri linistite, plaja cu nisip negru (si aproape pustie la ora 10 dimineata)...dar pe partea cealalta a insulei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Ne-am hotarit sa mergem de paste+1 mai,sa profitam de zilele libere.Bineinteles ca studiind un pic ofertele am constatat aceeasi nesimtire proverbiala,adica desi e extrasezon de paste,1 mai,craciun ,revelion maresc artificial pretul. Cu ce agentii ati fost si ati fost multumiti ,ca as alege demipensiune ca nu ne prinde vreodata prinzul la hotel.In ce zona ar fi indicat sa aleg,ma refer la dispunerea cit mai buna fata de ceea ce e de vazut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyadya spune:

Nu ma mira abordarea agentiilor noastre de turism. M-am uitat si eu pe niste oferte pentru perioada mentionata de tine si m-am ingrozit!

De cazat, clar va duceti pe partea de nord a insulei daca vreti sa aveti timp sa vedeti cat mai multe. Ideal undeva in sau aproape de Heraklion sau Rethimnon pentru ca ele sunt asezate relativ la mijlocul insulei(pe coasta de nord, ma refer) si de acolo aveti acces usor in toate directiile. Chania este superba dar ca locatie este aproape de partea estica si faci de exemplu vreo doua ore pana la Knossos(care-i langa Heraklion).

Oricum, ce-am vazut eu pe la oferte, majoritate covarsitoare se afla pe partea de nord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu am stat acum multi ani in Hersonisos (statiune de distractie ), dar nu recomand vre-un hotel anume. Noi am stat intr-o viluta. As zice sa alegeti pt perioada asta un hotel pt ca la vile incalzirea apei e pe baza de panouri solare si ...nu prea e calda. Daca vara mai merge, in perioada asta nu cred ca vrei dusuri reci. Hotelurile au si piscina, incalzirea apei cu centrala termica, aer conditionat(daca e cazul de incalzit, nu de racit).

Mergi la inceput