Creta ,Santorini
Raspunsuri - Pagina 2
inaioana spune:
A fost cineva in Creta in mai? Noi ne gandeam sa mergem in avanpremiera o saptamana de Paste/1 mai, undeva in sudul Cretei. E cat de cat de plaja sau sa asteptam vara?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
geniest spune:
quote:
Originally posted by inaioana
A fost cineva in Creta in mai? Noi ne gandeam sa mergem in avanpremiera o saptamana de Paste/1 mai, undeva in sudul Cretei. E cat de cat de plaja sau sa asteptam vara?
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
Eu am fost in mai 2006 din 1 mai pana in 8 mai.
Am fost fara copil, cu avionul, cursa charter si am stat intr-o statiune Amoudara se numeste. Este o combinatie de satuc cu staiune la inceput de drum. Nu ne-a interesat cum arata statiunea deoarece am inchiriat o masinuta mica (16 euro / zi) si am bantuit aproape toata insula. ESTE SUPERBA !!!!!!!!!1
M-as mai duce acolo de inca 10 ori cel putin. N-am reusit sa vedem tot....este o alta lume, sunt alti oameni, ce sa mai...ti se umple sufletul de frumusete...acolo mi-as fi dorit sa ma fi nascut...Sfatul meu este sa mergi acolo ca nu o sa regreti.
www.andreialmeu.piczo.com
geniest spune:
Revin: nu prea poti sa faci plaja...este frig..daca pe plaja poti sta cat de cat dezbracat in apa nu prea poti intra....dar nu-ti trebuie in mai plaja...merita sa mergi numai sa vezi....Plaja poti sa faci cam de pe la jumatatea lui mai...
www.andreialmeu.piczo.com
Ankutzika spune:
Buna!
Am postat si la topicul Grecia o intrebare, dar pare mult mai appropriate aici. Vrem sa mergem in Creta incepand cu 20 iunie #351;i m-ar interesa daca cineva (experimentat)ma poate lamuri daca la vremea respectziva se poate face baie in mare/piscina (copil 5 ani) si as mai ruga de niste recomandari de hoteluri 3 stele!!!
Va multumesc!
PS Pentru vacanta cu copiii, Turcia este locul ideal, unde raportul pret servicii de orice fel nu cred ca se poate compara cu altundeva in lume. Dar trebuie sa mai si vedem lucruri in jurul nostru inafara de mancare...
dulcetica spune:
Ankutzika pe 20 iunie s-ar putea sa fie deja prea cald.
Geniest tu ce oferte ai?Eu le-am scris la Perfetc tour si desi m-au asigurat ca imi trimit oferta in 48 de ore nu s-au tinut de cuvint.Pe mine ma cam enerveaza ca oferta cea mai ieftina ajunge pentru o saptamnina 680E /persoana si e la un hotel de 3 stele. Noi ne-am gindit sa mergem fara copil de paste .Sotul meu spune ca la un hotel de 3 stele dormi ca in strada probabil.Te rog daca ai vreo oferta atragatoare sa-mi spui.
Multumesc!
dyadya spune:
Ankutzika, noi am fost anul trecut in perioada 22-29 iunie si am avut parte de vreo 3 zile cu 46 grade! Bine, a fost "super-oferta": nu mai avusesera asa ceva in ultimii 100 ani si erau cu totii cam buimaci! Asta cu caldura e dupa cum ti-e norocul: acum doi ani am fost in Creta intre 10-17 iulie si am avut temperaturi suportabile.
Iar ca sa-ti raspund la intrebarea cu baia in mare(mai e nevoie?): DA, poti sa faci baie si sa stai la plaja linistita: la ei iunie e deja plin sezon dpdv al vremii.
dulcetica sa stii ca in ambii ani am stat la hoteluri de 3 stele si nu am simtit deloc ca dormeam ca in strada. Camerele rezonabile ca spatiu, dotate cu ce ai nevoie, apa calda fara probleme, aer conditionat(contra cost, vreo 5 euro pe zi, dar acum doi ani chiar nu am avut nevoie pentru ca noaptea acolo nu-i canicula ci din contra, mai inchideam si geamul, iar ziua nu stateam in camera deloc). A, da, clar nu e lux. Dar e curat, faceau in fiecare zi curat, si ai in camera ceea ce este necesar pentru un confort imediat(anul trecut am avut si TV si frigider si foen). Iti spun sincer ca n-am avut nici un moment senzatia de "daca stateam si noi la un hotel mai acatarii aveam si X, Y, Z". Dar, bineinteles, totul depinde si de asteptarile fiecaruia precum si de dorintele personale: in fond te duci acolo in concediu si daca tu vrei un anumit standard la hotel, degeaba iti spun eu ca insula-i superba si n-o sa vezi camera de hotel decat noaptea, ca daca seara cand te intorci in camera te apuca dracii, mai bine cauti din start un hotel apropiat de cerintele voastre:)
dulcetica spune:
M-am hotarit si urmeaza sa aleg intre hotelurile Arina Sand si Mediteraneo.
Dyadya spune la ce hoteluri ai stat sa vad o oferta, ca am incredere daca spui ca-i rezonabil.Eu sint mai concesiva dar sotul meu e cam mofturos.Totusi la cit costa ,avind in vedere ca la acelasi pret in iunie oferta e pentru 7 nopti parca mi s-ar parea firesc sa puna mai mult confort.
dyadya spune:
Dulcetica, eu nu pot sa-ti fiu de folos de data asta pentru ca in primul an am stat la un hotel in partea de sud, deci irelevant pentru tine acum, iar anul trecut am stat la un hotel pe care nu-l mai gasesc neam nicaieri pe internet ceea ce ma face sa cred ca ori s-a desfiintat ori inca nu i-au dat drumul. Plus ca m-am uitat la agentia cu care am fost noi anul trecut(singura care avea acel hotel in oferta) si acum nu au nimic nici macar in zona respectiva!
Uitand-ma eu prin ofertele de pe la agentii de acum, am observat ca majoritatea au optat pentru hoteluri de 4 stele sau de trei la pret de 4 pentru sejurul de Paste-1 mai. Mi se pare o mare magarie, ei marseaza pe faptul ca romanul o sa profite de aceasta saptamana libera si gandindu-se ca mai e si Pastele la mijloc o sa fie dispus sa plateasca 4 nopti in perioada asta la pret de 7 nopti in sezon. Sezon la noi, pentru ca la greci sezonul incepe oficial la 1 aprilie. Deci marea majoritate a hotelurilor(de toate categoriile) sunt deja in activitate la sfarsitul lui aprilie. Dar pentru agentul de turism roman nu-i rentabil sa propuna hoteluri ieftine in aceasta perioada pentru ca oricum nu da lumea buluc si nu iese banul. La vara cand pleaca poporul in masa in concediu, nu-i mai doare daca 80% iau sejururi de 300 euro/persoana pentru ca oricum ei umplu un avion pe saptamana si e rentabil. Dar de Paste cand cu chiu cu vai daca or gasi cativa dornici sa plece pe alte meleaguri, ii taxeaza pe ei si in contul celor care decid sa amane vacanta pentru la vara ca-i mai ieftin.
Daca te-ai duce acolo pe cont propriu, ai iesi (la capitolul cazare) de 10 ori mai ieftin, dar nicio problema ca ai compensa la capitolul bilet de avion, ca au grija agentiile noastre de turism sa-ti dea biletul la charter cu aproape acelasi pret cu care ai lua sejurul. Iar cursele de linie sunt scumpe punct, deci nu renteaza.
intrusha spune:
dulcetica, iti recomand insula rodos din grecia..eu lucrez aici la un hotel care are si restaurant cu 3 mese pe zi..daca vrei informatii, contacteaza-ma pe messenger: andante_cara sau la saddy_g@yahoo.com..pup