*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008(146)*
Raspunsuri - Pagina 3
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by gabrittza
buna fetelor.am venit si noi ieri acasa.sa va zic ca am avut 51 cm si apgar 9.am nascut la spital elias cu dr cristian andrei.a fost natural cu epidurala.pe scurt: a fost bine,am o ruptura mica de perineu,maine scoatem firele,am nescut la 17.13 min,bebe nu prea stie sa apuce sanul motiv pt care avem rani si nu putem papa decat muls la pompa si dat cu bibe.nu prea imi convine dar pana gasesc mameloane de silicon ne descurcam asa.aseara ne-am trezit din ora in ora sa cerem papa...
va multumesc pt incurajari .va pup si ma duc sa citesc din urma cat pot.
gabrittza 40sapt+Daria Maria
AMR ... nu se stie!
Gabrittza , bine ai venit acasa ! Mameloane de silicon bune sunt cele de la Avent , in forma de fluture. Se gasesc si la Cora si la farmaciile Sensi Blu. Cred ca e mai comod sa-ti pui mameloane decat sa stai mereu sa te mulgi.
Eu alaptez numai cu mameloane , din cauza de sfarcuri ombilicate care se incapataneaza si nu vor sa iasa afara.
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
nemary spune:
felicitari proaspetelor mamici Tinna si Simonette, mult laptic si bebei sanatosi si mancaciosi. bine ati veni pe lume clopotei dragi.
Mari de Daria Maria
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
lcazangiu spune:
Mitsu-bishu am si eu o intrebare pt tine daca se poate.
eu sunt o mamica care in curand voi naste tot la Municipal, as vrea sa-mi spui cam cat ai dat tu la dct, anestezist sau moasa, etc.
Merci frumos!
Lori
nemary spune:
noi o sa intram tot mai rar, separe ca micuta mea are colici, ar sta tot timpul cu titi in gura si cum o pun pe pat tipa ca din gura de sarpe. ieri pana la ora 15 nu am reusit sa mananc nimic, azi nu am reusit sa dorm decat cate 30 min. la noapte o sa dormim toti 3 in pat, altfel prevad ca nu ne vom odihni nici unul.
Iulia, vreau si eu sa doarma bb macar 4 ore legate.
Mari de Daria Maria
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
matgravidut spune:
dragi zuze...
Va citesc in continuu, dar eu nu am prea multe de spus...
Micuta mea este tare cumintica, doarme cate 3-4 ore, se trezeste si mananca, dupa care doarme la loc.
Noaptea se trezeste pe la 2 si cere papa. Dureaza cam o ora cu tot cu schimbat, alintat, marait.
Am fost cu ea la control si a luat intr-o saptamana 500gr.
Acum singurele probleme pe care le avem sunt:
1. Un ochisor ii curge si nu prea stiu ce sa-i fac... I-am pus compresa cu ceai de galbenele.
2. Unul dintre sani nu da lapte la fel ca celalalt. Adica este mai apos lapticul. Miri, poate ma ajuti si pe mine cu un sfat.
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca
http://picasaweb.google.com/M.Creanga
Povestea nasterii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115840
miri_mik spune:
deiutz, smekeria cu pusul in pat e ca trebuie s-o pui in pat in somn profund. cand ramane cu gurita deschisa si-i pica bratele moi. nu te grabi s-o iei de la san, ca se trezeste cand simte diferenta de temperatura. un truc usor, cat o alaptezi pune-i o paturica pe spate. cand a adormit o pui cu tot cu paturica in patut si asa nu simte diferenta de temperatura. nu e smekera, e cum trebuie sa fie, are nevoie de mami (la 2 sapt e normal) ca sa poata adormi. succes!
lauraD, oau, ce reusita! deci firele se resorb si cicatricea se netezeste. in curand si... prostioare:)
ceska, mergi pe mana lui miki de finlanda, sunt cu totul de acord. dresajul e greu, dar daca il vezi pe bruno cum se culca la 7-8 seara si doarme pana dimineata fara sa se trezeasca pt apa sau prostii. de la 2 luni pt ca incepand cu 6 sapt sunt suficienti de dezvoltat neurologic ca sa priceapa ziua-noaptea si de la 6kg incolo se presupune ca au resurse suficiente sa treaca noaptea. dar la copiii alaptati... uita de nopti intregi cu somn:))
cu temp in camera (cred ca ma disper deja cand vad ca aceeasi pb ti-o pui a x-a miia oara:))) 20-22 de grade e suficient. tie ti se pare racoare, dar el nu are nevoie de aer cald in nasuc. imbraca-l mai bine daca ti se pare ca "vai, raceste" - desi asta e un babism (racesti daca ai un virus prin imprejurimi, dar el n-are). punei-i un body, o salopetica, sosetele si sacul de dormit. si caciulita daca crezi ca e nevoie. sis coate-l din pat, ca acolo ramai cu el...
am vazut poze superbe de particia, eva cu tort, stancutsa si raman datoare cu ozi si tudor.
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
miri_mik spune:
matgraviduts, amandoi produc la fel, doar ca dintr-unul iese mai repede, mai cu viteza, si din celalat nu. da-i sa suga din ambii, alternativ, sau daca ti se pare ca e vreo pb, insista pe cel cu probleme.
cu ochiul, spala cu ser fiziologic, din coltul exterior spre interior, si vezi daca e puroi de infectie sau e o pb cu glandele lacrimale. incearca in prima faza cu o picatura de lapte in ochisori, la fiecare alaptat. daca nu vezi imbunatatiri, verifica daca ochiul devine incarcat si lipicios cand plange -atunci sunt glandele de vina si trebuie sa le "rezolve" un medic, daca e o infectie - in general ochisorul e putin umflat sau roshu, atunci poti icnerca terramicine sau aureomicine.
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
matgravidut spune:
Miri... am incercat cu lapte, de vreo 2 ori... parca vazusem ceva imbunatatiri. Apoi am incercat cu ceai de galbenele...
Ochiul se lipeste si face ceva lichidut galben...
Monica-Matz mami de Matzu-Mic Andrea Bianca
http://picasaweb.google.com/M.Creanga
Povestea nasterii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115840
alina023 spune:
Iubitele, am scris intrebarea asta si la "parintii intreaba" dar o scriu si aici, poate primesc un raspuns:
As vrea sa merg in vizita cu copiii la parintii mei. Problema este ca acum 2 saptamani ei au avut o viroza urata cu tuse, febra si tot tacamul (luata de la Luca, pe care l-am izolat la ei ca sa nu i-o dea Anei). Au fost si parintii mei la medic si au luat tratament.
Intrebarea mea este daca mai sunt contagiosi dupa atat timp de la debutul bolii. Disparitia simptomelor la ei a avut loc acum circa o saptamana.
Nu as vrea sa ia Ana vreo viroza, la cat de micuta este. In acelasi timp nici eu nu mai rezist sa nu ies din casa. Am stat cu ei izolati in casa si simt ca o iau razna.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Le astept cu sufletul la gura. Intre timp fac totusi bagajele.
Va pupic!
Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei
darene spune:
Hello mamici si burtici!
Felicitari noilor mamici !
N-am mai scris de mult timp,am mai citit cand am mai avut un pic de timp(nu ca as fi fost mai activa inainte)...am fost in pragul de crestere de 6-7sapt cand statea la san iar aproape non- stop.
Acum e invers - nu mai vrea sa suga decat max 15 min si asta rar,de obicei 5-10 min.Azi noapte a mancat aproape "fortat" de cateva ori cateva min,ca daca ar fi fost dupa el ar fi dormit non stop pana dimineata (de la 10 noaptea).Ieri a dormit aproape toata ziua,treaz a fost in total max 4 ore.Ieri dim a mancat bine dar de dupa amiaza cate 5-10 min la 2-3 ore.Pana la ora asta -11 a mancat de 2 ori cateva min.Nu are temperatura,in schimb se screme mereu si da din picioruse cand il alaptez culcat in pat.
La voi cat stau la san bebeii de aproape 2 luni si cate ore sunt intre mese?
Ce inseamna daca doarme?E flamnand sau satisfacut?
Poze
www.onetruemedia.com/shared?p=4c49c7a20381c93ac02f82&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poze Khalid
Povestea nasterei
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007