vremurile in care suntem

vremurile in care suntem | Autor: jade

Link direct la acest mesaj

Ma uit in toate partile si ma ingrozesc de lipsa de substanta care ne inconjoara si in care suntem nevoiti sa traim. Sa o vedem, sa o simtim, sa o acceptam, ba chiar s-o copiem si, eventual, sa ne si scoatem palaria in fata ei ... De ce? Pentru a supravietui. Daa, stiu, « cum sa ne scoatem palaria ?! pai n-avem coloana vertebrala ? » ha ! dar poate avem si copii, si parinti si bunici ... poate suntem doar lasi ... sau poate nu stim ca demnitatea tine si de foame.

Prieteniile au devenit niste legaturi poleite frumos pe dinafara si putrede pe dinauntru ; imaginati-va un cordon de rochita de bal, pardon ! un cordon de rochie de seara, de « supermega » marca, rochie pe care trebuie s-o imbraci la un « supermega » eveniment - monden desigur ...cordonul e cu fir de aur si batut cu cristale swarovski...e piesa de « rezistenta » . Si cand ai tras de el un pic, na ! ca se rupse si zburara cristalele care incotro ...eh! le aduni de pe jos si te apuci sa le cosi la loc, dimpreuna cu bucatile de cordon, in speranta ca o sa reusesti sa recompui « piesa de rezistenta ». Unde or fi betele tesute cu lana cu care se incingea strabunica pe vremuri ? Ale dracului betele alea ! Puteai sa tragi de ele pana iti iesea sufletul, sigur nu se rupeau ... Unde or fi prieteniile ca niste cingatori de taranca ?! Sau macar ca un cordon din bumbac de pe o rochie alba, vaporoasa si cu floricele mici de camp ...

Femeia ? Hm ! trebuie musai sa fie de cel putin 3 ori femeie, ca altfel se cheama ca nu e ... cum adica sa fie doar, simplu, mama, sotie, iubita ? Cum adica sa-si permita sa faca plozi cand e in derulare proiectul x ? Cum adica sa-si permita sa fie mare sefa, cand ea e doar o ia o pauzare? Mai barbatilor, hotarati-va dracului o data ! Nu mai vreti nici doar simplu, o femeie, dar nu va place nici de 3 ori femeie, daca asta presupune si sa va fie dumneai, « sefa ». Si uite asa, nu mai stie Eva cat de femeie sa fie sau, mai exact, cum sa fie femeie. Se rezuma la a incerca din rasputeri, sa fie femeia « barbat » desi, curios, nu prea pare a se simti bine in pielea ei. Si copiilor pare a nu le placea, ei si-ar dori, simplu, o mama.

Barbatul? Saracul de el! Acum nu se lupta doar cu restul barbatilor, potentiali concurenti in toate planurile existentei lui, ci si cu femeile “barbate” ... Cum sa-i mai treaca prin cap sa se opreasca prin piata sa ia niste flori, cand capul ii e plin de termene limita, furnizori, clienti, plati, operative, aoleu ! am uitat sa iau pampers, la dracu! Si apoi, cum sa-i duca flori femeii « barbat » ?!

Seful de succes ? Ohoo ! pai n-are mama, n-are tata ... doar indicatorii de performanta conteaza ... si aia se masoara in bani . Se curseaza sefii astia, ceva de speriat ! Doar ca din cate am citit eu, asa, prin reviste, pe net, la cursurile astea se invata ca ceea ce conteaza inainte de toate este, atat de pretentios spus, « capitalul uman ». Cred ca sefii au chiulit de la partile astea din cursuri sau aveau dopuri de ceara in urechi ... ori, asa cum ni se intampla si noua la materiile care nu placeau in scoala, le-a intrat pe o ureche si le-a iesit pe celalata ... Eh ! Ce conteaza ! In fond, o fi greu de digerat chestia asta numita « capital uman » ... era mai simplu « oameni » ? Cine sa mai stie ...

Respect, corectitudine, simplitate, timp, iubire?! Or mai exista macar in dex ? Sa le invete si copiii nostri la capitolul « arhaisme ». Sau, poate le introducem ca « neologisme » si o sa ne ia niste ani sa le deslusim sensul.
Copiii nostri, care ne privesc cu ochii mariti de uimire, alergatura, goana dupa poleiala lucrurilor efemere, ne suporta nervii intinsi de toate meschinariile zilnice si ne trantesc la final un simplu « te iubesc, mami !te iubesc, tati ! »... si ne lasa muti, cu ochii la fel de mariti, in fata Iubirii ... Iubirea pura si nevinovata si simpla al carei inteles incepe sa ne scape printre degete, printre ganduri, printre vremurile care sunt si in care suntem...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

foarte frumos jade

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Foarte bine surprins peisajul vremurilor in care traim. De-asta ma gandesc sa ma mut la tara.

Elle_seb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

jade,

Am citit pe nerasuflate. E cuprinzator si la obiect. Si trist de adevarat.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copii din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Cred ca as putea rezuma ideea lui jade asa:s-a dus pe apa sambetei romantismul de altadata si este inlocuit cu un pragmatism rece si nemilos.
Ma gandeam deunazi daca mai sunt (deeh! Valentine's Day!)tineri care sa impartaseasca o iubire inocenta, tulburatoare,romantica si nu imi vine un exemplu mai bun acum, ca in "La Medeleni" de exemplu?
Cred ca in procent de 99% tinerii de 18 ani ne-ar rade in nas si ne-ar trimite la plimbare cu poezii cu tot si ne-ar recomanda sa imbracam si noi ceva mai de luat in seama, niscaiva carpute de firma, daca vrem sa fim priviti in ochi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Dureros de frumos spus.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Jade
Da, intr-adevar lumea s-a schimbat, totul s-a schimbat, noi ne-am schimbat. Si eu am impresia ca tot timpul alergam, si alergam si nu ne mai oprim.
Despre semtimente ce sa spun? Noi trebuie sa nu uitam ca in primul rand familia conteaza, ca ei sunt tot ce avem mai de pret, ca pana la urma tot ce vrem sa facem, facem pentru ei, iar daca ajungem seara acasa, obositi, stresati si fara chef de nimic, dar cu bani in buzunar, ma intreb ce rost au toate astea stiind ca maine o luam iarasi de la capat. Din cauza agitatiei, alergaturii, uitam ca suntem iubiti, parinti, bunici, frati, prieteni, UITAM SA IUBIM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

va spun eu nu mai stiu ce e ala romantism...
tocmai am avut zilele trecute o discutie cu o pustoaica care acum dewscopera fiorul dragostei sa ii spun asa.........

si lucrurile stau cam asa:

el tre sa fie cel mai smecher, eventual spaima cartierului,
ea cea mai frumoasa, sa dea bine in fata prietenelor, cadourile dintre cele mai costisitoare, (de ce s-au despartit ca doar el i-a cumparat cel mai tare telefon), sa nu pic eu rau in fata altora, nu conteaza stima de sine!

cat despre scoal las-o ca o rezolv eu si pe asta!

pustoaica nu are decat 15 ani!

"la medeleni!" credeti ca au citit asa ceva sau credeti ca stiu de existenta acestei carti!

totul este o falsa poleiala!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Nu cred ca trebuie generalizat si privit totul cu o supradoza de pesimism.

Nu traim prin altii , asa ca de ce m-ar interesa pe mine cum vede pustoaica X dragostea? E destul ca eu traiesc o poveste frumoasa , ca prietenii mei sunt pers. cu care ma inteleg bine si care impartim aceleasi pareri in mare. Da , pe langa noi mai sunt si oameni cu un nivel de trai/culutra/intelegere mai jos , oameni cu o cultura generala debordanta , oameni care nu stiu ce e succesul si oameni care nu stiu ce inseamna sa nu ai succes.

Cred ca nu au loc lamentarile nici vis-a-vis de noua generatie , voi va cresteti copii asa cum stiti mai bine si in ton cu valorile voastre. Nu toti se ridica la asteptarile fiecaruia si ar trebuie sa va obisnuiti cu asta.
In viata dam peste tot felul de oameni , e pacat sa ne inconjuram de pesimism de cate ori nu ne convine ceva.
mai bine am incerca sa schimbam in bine in masura in care se poate lumea in care traim si sa acceptam faptul ca suntem diferiti si ca ce-mi place mie i se poate parea scabros lui Xulescu , dar atata timp cat nu este impotriva legii si a bunului simt ...ata ete

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

ata ete! doar atat ete?

Mergi la inceput