vremurile in care suntem
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
quote:
Originally posted by b.nica
ata ete! doar atat ete?
da , ata ete la ultima fraza scrisa de mine , ca nu suntem toti la fel si ca trebuie sa fim toleranti si sa nu mai judecam chiar tot cu un aer de superioritate.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
roxanal spune:
eu cre dca mai degraba Xio are dreptate, desii Jade a concluzionat foarte realist ceea ce se intampla.Pe de alta parte, majoritatea dintre noi cainam realitatea, insa mergem mai departe cu coltii scosi la oricine ne-ar ataca viata actuala.
cred ca Jade a vrut si sa traga un semnal de alarma, ca sa zic asa, si poate sa ne faca sa constientizam cam pe unde am ajuns...si pana la urma, depinde numai de noi cum ne traim viata...chiar zilele astea ma chinuie intrebarea fie-mii de numai 7 ani:
mami, de ce noi suntem corectii si cinstiti cand cei care nu sunt asa sunt muuult mai "realizati"?iiihh? cum sa-i explic eu unul copil de 7 ani ca nu conteaza "cantitatea" cat conteaza "calitatea"? ca ea ma intreaba, de ce trebuie sa fim asa si pe dincolo cand altora nu numai ca nu le pasa, dar si castiga din ceea ce fac? cum sa-i explic eu ca e mai bine ptr noi decat ptr ei, cand ei au masini bune, scoli bune, jucarii mai bune, o viata mai buna, etc? cum sa-i explic ca e mai bine ptr noi sa bne pastram inegritatea? "ce e aia integritate?" cand eu nu am una, alta, cand altii sunt mai destepti decat noi si ajung mai repede unde si-au propus, chit ca lasa in urma orice?
so...numai de noi depinde, asta imi este foarte clar, sa alegi sa ramai vertical intr-o lume aproape orizontala? alegerea este diferenta!
monixy spune:
da ,s-au stricat vremurile , "pe vremea mea ..."
asa vorbeste mereu generatia matura despre generatia tanara .
bunicile noastre tot asa ziceau despre mamele noastre , si mamele noastre despre noi , iar noi despre copiii nostri...
prietenie , dragoste , principii , esenta umana e aceeasi , doar formele de manifestare difera , in functie de noile reguli sociale.
pai apropo de telefonul de ultima generatie , ca dovada de mare dragoste , oare cu ce e mai breaz inelul cu diamant , al bunicii?
sau prieteniile , in toate romanele clasice si contemporane exista tradare , interese , si alte aspecte negative ale caracterului uman , nu acuma a aparut raul .
si da , XIO , are dreptate , indiferent ca-i mai scapa vreo gresala de ortografie ; principiul tolerantei diversitatii este un progres al gandirii , care apartine vremurilor actuale , iar nu frumoasei antichitati cu stapani si scavi , nici glorioaselor vremuri cu principii de superioritate rasiala , ca sa dau doar cateva ex .
pt XIO
Marina spune:
deci surpriza surprizelor...sunt de acord ci Xio
probabil asa au gandit si bunicii despre noi, e normal sa evoluam cu bune cu rele. In plus cred ca judecam marea masa dupa cateva exemple ceea ce nu e chiar corect ca eu una cunosc foarte multi copii/tineri bine educati, politicosi si cu niste principii de viata extrem de solide la o varsta la care nu te-ai astepta.
XIO spune:
Off topic: incerc sa nu-mi mai alerg in halul asta degetele pe tastatura , dar e de vina si ea ca e cam "trecuta"
Din partea noastra deci ,scuzati typo-urile
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
inaioana spune:
Da, si eu cred ca este ca a nu vedea binele si evolutia in generatiile de dupa noi reprezinta o problema a batranetii si a neadecvarii la realitate a generatiilor mai in varsta.
Nu mai stiu cine spunea ceva de genul "tineretul decade de vreo doua mii de ani!" ...acelasi pesimism apare la generatia mai in varsta referitor la "tineret" si la cum s-a schimbat societatea ,dintotdeauna.
Eu sunt in deplina admiratie fata de multi dintre tinerii de azi, mi se par mult mai informati (ok, au si de unde!), mai inteligenti, cu mintea mai rapida, mai drepti, mai creativi,mai vii...si as putea continua inca o pagina , decat ii simteam pe cei din generatia mea (ca sa nu mai zic de cum ii simt acum pe acestia).
Mie imi plac la nebunie si sunt foarte optimista in legatura cu "societatea de maine".
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
sirimie spune:
Eu nu ma regasesc in descriere si nici in pesimism.
Dar exista decadenta fata de alte vremuri. Am imprumutat-o de la capitalisti Exista loc de imbunatatire peste tot, mai ales la noi astia mai tineri da' nu foarte tineri si la copii si adolescenti. Parerea mea.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
magghyc spune:
Eu o inteleg pe Jade...Cred ca toti cei care traiesc 'under-pressure', alergati intre tot felul de dead-line-uri - de job, personale sau de familie - o inteleg...
Si pe mine ma mira uneori si ma debusoleaza agresivitatea in care traim, modul in care ni se pare firesc ca un job sa ne afecteze sau chiar sa ne distruga o relatie...
Bravo celor care reusesc sa ramana echilibrati intre toate task-urile zilnice...Spre asta tindem toti, dar nu e usor..Mai bine zis uneori e incredibil de greu.
Asa ca, Jade, stiu ca ai scris in primul rand pentru tine, uite o de la mine...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
b.nica spune:
nu ati inteles,cel putin ce am zis eu.
eu ma refeream la valentele sufletului, la puterea iubirii,la faptul ca putem sa ne traim viata cu mult mai multa intensitate si frumusete daca am avea cunostinta de asta!
restrangand satisfactiile numai la cele materiale(wooh! nu le ignor,in niciun caz eu,la varsta mea de acum!) ne minimalizam sansele de a ne bucura de viata la o intensitate pe care putini oameni o simt.
cand citesc file ratacite din scrieri scrise de mine in tinerete imi dau lacrimile;oare cati tineri, astazi, traiesc cu adevarat intensitatea framantarilor sufletesti inerente varstei, dar care te imbogatesc sufleteste atat de mult?
Trebuie sa-i acordam varstei ceeace i se cuvine:
-copilariei, inocenta si cunoasterea;
-adolescentei, romantismul indragostitului si entuziasmul exploratorului;
-tineretei,explozia simturilor si satisfactia maternitatii;
-maturitatii,ratiunea si echilibrul sufletesc si material;
-batranetii,seninatatea si sentimentul unei vieti traite cu folos.
Cred ca sunteti de acord ca daca nu respectam cerintele varstei apar probleme!
As adauga ca cerintele varstei sunt cam aceleasi indeferent de momentul istoric trait.
b.nica spune:
chiar atat de demodata am fost incat m-ati ignorat?
daca sunt expirata chiar nu vad ce sansa aveti sa va traiti viata la parametri extremi.