*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (143)*
Raspunsuri - Pagina 18

ginnette spune:
quote:
Originally posted by stancutza
Ma intrebai cum ii dau Sofiei vitamina C. Ei bine, eu i-am dat doar 2 zile ca o agita si nu mai dormea. Dar i le-am pus in lingurita impreuna cu altceva: Sab Simplex, sau cu Vigantol, sau cu ele impreunasi din lingurita i-am aspirat cocktail-ul cu seringa, si i le-am dat asa. Poti sa i le amesteci linistitta cu calciul gluconic- am intrebat eu la sotsul, care a facut chimie
![]()
AAA! Ieri si astazi am aplicat metoda ta pt a-i da blestematii aia de 5 ml de calciu: indesat in gurita, cu seringa, in momente de mare foame. Plange si se stramba, dar e lichid si il inghite pana la urma. Uff, zece zile pe luna, timp de un an! Abia astept sa ajungem la diversificare, sa i-l maschez in suculet!
Stancutza,de
Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
Stancutza,
Ai zis ca tu ii dai Ca 10 zile pe luna?!
Mie mi-a zis pediatra sa-i dau doar la 2 , la 4 , la 6 , la 9 si la 12 luni. Tu ii dai in fiecare luna??
Eu am incercat azi sa-i dau Pharco (sirop, ca ieri ne-am chinuit cu 5 ml de Ca gluconic) si s-a si kklit pe ea, moale. Asa ca maine ne intoarcem la seringa si la Ca "clasic"

Pediatra ti-a zis sa-i dai in fiercare luna?
Roxana si Adela

Ingerasul nostru
Poze

roli25 spune:
quote:
Alina023, si eu ma cam gandesc la bebe2...dar trebuie sa astept cel putin un an si trei luni ca sa il concepem...din cauza de ceza. Asta e.
Stancutza daca nu ai avut complicatii la operatie e suficient sa treaca minim 6 luni. Eu am ramasa a 2-a oara la 11 luni si a fost foarte ok. Nasa mea a ramas la 7 luni a 2-a oara si apoi la cativa ani a facut si a-3a ceza.
Roli mamica de Andrei

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

roli25 spune:
Isidora, alinatudor, irinouka multumim pentru aprecierile pozutzelor . Adevarul e ca-s tare mandra de comorile mele. Dar care mami nu e mandra de progenitura
?
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

miki_baby spune:
Buna, zuzici!
Intrebare: CAND PUTEM SA INCEPEM EXERCITIILE FIZICE???(MERS LA SALA, ALERGAT)
Miki de
Saara Maria 7.01.2008
Miki
Lucrusoare buburuza
Bradul de Craciun

Mitsu-bishu spune:
Aicea mi-s, trecem printr-un nou palier sau colicile astea sunt chiar tirane, am stat juma' de zi cu tzitzi in gurita... Stancutza, ginnette, fetelor, ma bagati la indoieli... Eu ii dau in fiecare zi Calciu gluconic, 2 ml, nu mi s-a spus 10 zile pe luna sau 10 zile din doua in doua luni... Mi s-au dat 10 fiole a cate 10 ml = 100 ml impartit la 2 ml = 50 de zile incontinuu... Asa sa fie???
Irinouka, acum cateva ore citeam despre chinurile tale cu zvarcolitul la san exact in timpul "torturii"; lipitoarea asta mica sta la san de pe la ora 19:00, abia acum s-a linistit (sper sa nu il deochi! ptiu! ca de obicei dupa ce zic o treaba se intoarce la 180 de grade!)... Nici baita nu am facut ca nu a mai fost posibil... A mancat intr-una si a regurgitat. Am sanii USCATI. Da. Uscati, nu mai iese nimic din ei, nici sa-i impusc. Conrad nu plange in timp ce suge, nu ar da drumul la tzitzi nici sa-l infierezi, cand e jetul puternic se ineaca, se inroseste, gafaie, dar suge in continuare... La fel si cand ragaie accidental. De vreo doua ori s-a intamplat sa inghita muuult prea mult aer si i-a iesit laptic si pe nas, se sufoca, dar nu dadea drumul! Cat despre zvarcolit, face exact ca un catzel cu un pantof, io asa-l vad, suceste capul intr-o parte si intr-alta cu viteza luminii, cu sanul meu in gura, evident... Azi, pentru prima data m-a facut sa plang... Si nu din vina acceselor mele de paranoia (mai plangeam cand avea icter... Sau cand am citit povestea Biancai Brad), ci din cauza ca nu m-a crutat nici cat sa ma duc la toaleta, nici cat sa ma dau cu Garmastan, ceva, ca ma ustura sanii infiorator (am experimentat si eu senzatia naspa pe care o aveati voi la frig)... I se linistise burtica, foame nu cred ca ii mai era, ca ma tinea pe post de suzeta, ca nu putea sa adoarma, dar nu tandru, cum face el de obicei, imi "maruntea" sfarcurile, grohaind furios, cu ochii inchisi, amenintator... Daca il dadeam jos si ii dadeam suzeta o azvarlea cat colo si plangea ca din gura de sarpe. Pentru un moment am incetat sa il mai iubesc. M-am gandit ca e egoist... Apoi iar am plans, mi-am ioubit iar baiatul, mi-am spus in gand "egoista e ma-ta, fa vako!", cand mi-am adus aminte ca l-am facut ca asa am vrut eu, sa am o jucarie vie, nu e vina lui ca experimenteaza asemenea dureri sau ca trebuie sa creasca... Dar azi, pentru prima data in viata mea, i-am inteles pe taranii aia pe care ii consideram cretini cu ani in urma ca le dadeau copiilor sa miroasa flori de mac (sursa de opium, morfina) s-adoarma... I-am inteles, adica mi-am dat seama de disperarea lor... La care se adauga si ignoranta.... Asta nu inseamna ca mi-as droga copilul... Dar fiinta umana poate fi foarte slaba uneori si poate recurge la chestii la care nici nu s-ar fi gandit. Nu stiu, probabil sun a disperata, dar azi mi-am atins niste limite pe care nu credeam sa le am. Va pup, fetelor, sunt sigura ca multe dintre voi ati trecut prin treburi mult mai dure cu alaptatul (ma gandesc la toate istorisirile care implica sange
, despre asta ziceam, Irinouka, ca-s cacacioasa, eu saream cu laptele praf daca curgea un strop de sange...). La noi .. Sunt problemele normale prin care au trecut toate mamele (mai putin Gatta
). Nici macar nu ne apropiem de cazurile ingrijoratoare.... Si eu la atata lucru simt ca cedez si ca incep sa imi iubesc mai putin copilul. Ce trist e sa fiu eu!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Mitsu-bishu spune:
Am fost azi la le docteur gineco si a spus ca pot sa-ncep sa fac cand vreau eu, dar el imi recomanda sa mai stau o saptamana. Mi-a vorbit de Exluton cu care i-am spus ca nu sunt de acord, a fost foarte relaxat si mi-a spus ca e alegerea mea, dar contraceptivele hormonale sunt mai sigure... Dar altceva voiam sa spun - l-am schimbat de diaper pe bby inainte sa plec la doctor - pe la 17:20. De atunci... Pauza! Mi-e frica sa il schimb, auzi tu! Nu am ce sa ii mai dau sa manance... Plus ca doare... Ma simt asa de vinovata ca imi las baiatul sa stea in scutecul ala "mustind" de shushu si alte alea... Nu am avut timp sa il schimb cand am ajuns acasa, ca deja din lift isi rodea pumnii de foame!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Mitsu-bishu spune:
Ellenuta, tickerul de pe lilypie iti spune ca bb are 4 saptamani pentru ca joi se fac 31 de zile, iar azi sunt numai 28 = 7 zile * 4 saptamani Scuze, stiu ca nu e amuzant, da' e 1 - 0 pentru ticker
Sa nu te suparici!
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

miki_baby spune:
MItsu, asa am facut eu intr-o noapte: am auzit ca a facut kk dar am lasat-o neschimbata pt ca adormise la san , era deja 4 dimineata iar eu eram franta. Chiar nu mai rezistam. Dar n-a deranjat-o deloc..a dormit bustean creo 5 ore.
Miki de
Saara Maria 7.01.2008
Miki
Lucrusoare buburuza
Bradul de Craciun

Mitsu-bishu spune:
miki... Eu oricum nu il schimb noaptea... Am somnul foarte greu, abia ii aud scancetele de foame, am o veilleusa ca sa il "nimeresc", nici nu ma ridic din pat (doarme cu mine), dupa ce ii bag sanul in gura adorm bustean la loc, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat... Asa ca in fiecare noapte sta cam 6 ore cu acelasi scutec... Dramatic, as spune. Dar am un somn greu de infrant. E ceva patologic. Pur si simplu mi-e imposibil sa ma ridic din pat. Imi simt corpul ca un bolovan. In fiecare zi "ma cert" si imi promit ca noaptea viitoare va fi altfel. Imi pun alarme peste alarme dar e mereu la fel... Cred ca o sa vizitez un doctor. Vorbesc foarte serios, tatal meu (cand eram in liceu si locuiam cu el) incerca sa ma trezeasca dimineata si daca nu imi facusem minimul de 6 ore eram bolovan, nici cana cu apa rece nu ma trezea! Si imi spunea cu tristete ca asta e o boala... Si acum sunt sigura ca e. Cu tot instinctul meu matern nu reusesc sa ma dezlipesc din asternut!
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Lala_D spune:
quote:
Isidora ... referitor la parul mult al Sofiei: nu am avut arsuri decat de vreo 10-15 ori, cred, seara - prin luna a 8-a, dar depindea de ce mancasem inainte. Deci lejer, zic eu. Eu le numeam serile de "balauritza". Dar se rezolva cu apa mai multa si, pt confortul meu, un Rennie. Fata de ce au avut alte fete, eu zic ca nu m-au chinuit arsurile mai deloc. Ar trebui intrebat si invers: la
Stancutza,de
Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
Stancutza copii nostri parca sunt gemeni asa de mult seamana

Alaptatul nu o sa mai doara in curand, la mine s-a intamplat asta cam la 5 saptamani.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze