Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Pentru ca pe vremea cand erm gravida facusem obsesie pt dulceata de visine, mi-a trimis mama soacra vreo 10 borcane, sa am . Dupa ce-am nascut gusturile s-au schmbat, si nici nu mai vreau sa aud de dulceata, asa ca decat sa ramana nemancata, am cautat o reteta de prajituri. Am gasit Cuiburi de dulceata/gem:
350g faina,
un plic drojdie uscata,
50 g margarina/unt la temp camerei,
2 oua,
250 ml lapte/apa caldute.
Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa jumatate de ora la crescut, acoperit, intr-un loc cald.
+ 50 g zahar,
50 g unt,
1 plic zahar vanilat,
100 g alune/nuci/migdale,
dulceata (scursa de zeama) sau gem
Se unge tava cu putina grasime, se pune hartie pergament in tava si peste hartie se intinde coca. Se fac mici adancituri cu lingura in foaie, ca niste cuiburi. Se presara 50 g zahar+zahar valinat peste coca, se taie untul cubulete si in fiecare cuib se pune un cubulet de unt. Peste unt se pune cate o lingurita de fructe din dulceata (sau gem) si deasupra nucile.
Se lasa inca 20 minute la crescut (aluatul creste imprejurul dulcetei) si apoi se da la cuptor cam 20 minute, la foc potrivit (tava se aseaza undeva la mijloc, sa nu se arda de dedesubt).
E foarte buna cat e calda, dar pt ca are drojdie, se intareste dupa o zi.
Eu am scos-o din cuptor si-am plecat cu fata la plimbare. Cand ne-am intors am vazut ca sotul deja www.flickr.com/photos/21231089@N02/2730636835/" target="_blank">"facuse onorurile"

Pofta mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

mniaaammm....
ce prajiturica faina... abia astept s-o fac si eu la buburuzele mele!
mercic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Tiramisu

Blat:
- piscoturi
- lapte - 1 pahar
- cognac 50-60 ml
- cafea tare - o ceasca

Din beuturi de face un amestec in care se inmoaie piscoturile cateva secunde. Se aseaza in tava.

Crema:
- branza mascarpone - 3 cutii (depinde si de marimea tavii)
- oua - 4 buc.
- zahar dupa gust
- Baileys 80-100 ml

Se freaca branza cu mixerul pana devine cremoasa. Se bat galbenusurile cu zahar cat cuprinde, sa iasa ca o crema galbena. Se bat albusurile spuma si se adauga zahar batand in continuare, sa se obtina o spuma ca pt. bezele (regula e cam o lingura de zahar la un albus).
Se amesteca toate cele 3 compozitii de mai sus, peste care se adauga beuturica Baileys.
Cantitatea de beutura e in functie de gust, dar nu trebuie sa fie prea multa, totusi, pentru ca se face crema prea apoasa si nu mai 'sta' pe piscoturi.

Nota: Ouale se pot inlocui cu frisca batuta cu zahar, in rest ca mai sus!

Pofta buna!

==================================
Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Paste bolognese rapide

500g carne tocata de vita (e ok sa fie mai grasa, ca altfel iese prea uscata)
1 ardei (eu folosesc rosu, ca are mai multa vit C, dar si verde sau galben e ok, depinde de gust si ce gasiti)
1 ceapa mare
2-3 catei de usturoi (sau dupa gust)
2-3 morcovi taiati cubulete (eu ii tai in 4 pe lungime si apoi cam de un deget lungime)
4 fire de oregano
branza rasa (cascaval, parmezan etc)
ulei vegetal sau de masline
sos de rosii (eu folosesc 2 conserve de cate 400g)
sare, piper
paste (ce forma si lungime poftiti - eu folosesc spirale, ca sunt usor de apucat cu mana sau cu furculita si se si prinde sosul de ele)

Se taie marunt ceapa, ardeiul si usturoiul si se pun intr-o oala mai ingusta si inalta in 2-3 linguri de ulei fierbinte.
Se lasa cateva minute sa se inmoaie si se adauga morcovii - se lasa la "aburit" cateva minute.
Apoi se ia de pe foc si se adauga carnea tocata si pune inapoi pe foc mic. Se adauga treptat sosul de rosii si se amesteca bine, sa se omogenizeze compozitia la o pasta, sa nu ramana carnea bucati gen chiftele/perisoare.
Se adauga oregano si 5-6 boabe de piper si se da la foc mic timp de 20'.
Intre timp se pun pastele la foc in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se iau si se spala in apa rece si se lasa la scurs.
Inainte cu 5' de expirarea timpului, se adauga sare de mare, granule.

Cand sosul e gata, se pun paste in bol si se adauga cateva linguri de sos fierbinte si se presara branza.

Noi mancam 2 zile dintr-o portie, plus ca isi ia si sotul la serviciu, ca nu rezista . Pt copiii care nu papa de 2 ori consecutiv aceeasi mancare, puteti schimba tipul de paste, de branza si/sau adauga in bol masline fara samburi, boabe de porumb etc.

Pofta buna. Sa imi ziceti cum v-a placut voua si celor mai mici de la masa

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Povestea obtinerii primei sarcini

Lisa 01.10.2007

Samburel' 17.10.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

La dorinta Sabinei, mafinele cu muuuulta ciocolata - si muulte calorii. Dar merita pacatele!

Schoko Schocker - Muffins
- cele mai ciocolatoase muffins din lume
(ies vreo 12-16 buc., depinde de forme)

175 g unt sau margarina, moale
2 oua
175 g zahar
1 pachetel zahar vanilat
100 g frisca
200 g ciocolata amaruie
20 g cacao
180 g faina
½ pachetel praf de copt

Mod de preparare - timp ca. 25 Min.
Se incalzeste cuptorul la ca. 200 grade. Se amesteca untul, ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga frisca. Se zdrobeste ciocolata - nu prea mic!! - si se adauga in aluat; apoi faina, cacao si praful de copt.

Se umple aluatul in formele de muffin (tava speciala unsa / forme de hartie) si se coc la 180 grade ca. 20 minute, la mijlocul cuptorului.
(Nu deschideti cuptorul pana la final, "ca pica"!)

Inainte de a se scoate din forma se asteapta vreo 5 minute.
(Desigur se pot decora cu cuverturi de cioco, dungi & buline, decoruri de alea colorate samd - dar nu va bateti capul!)

Muffins-urile astea sunt cele mai bune proaspete - caldute, cu cioburile de cioco aproape fluide. Daca ramane ceva se pastreaza inchise etans pentru a doaua zi (sa nu se usuce).

Piciulika, mami de Michael (8.10.2007) si

Mergi la inceput