Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc
Raspunsuri - Pagina 7
Happiness_4_us spune:
Sim, la reteta de alba ca zapada, in loc de amidon, se poate pune praf de copt? Astia nu au aici amidon si ma gandesc ca ptr asta e, ca sa creasca blatul.
Nu stiu ce sa zic cu cornuletele, mie mi se par cam migaloase, ma refer la taiat si dat forma,nu am mai facut fursecuri.
Una alta am vopsit ieri ousoare, am facut o salata beuf iar acum am scos de la dezghetat foi de vita si carne de pui, sa fac niste sarmalute, dar dupa ce venim de la gym.
Pana atunci, spor la treaba, mamicilor si un pupic dulce si o floricica de la noi!
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
slippers76 spune:
Nana, inlocuieste amidonul cu faina. Amidonul se foloseste pt ca e mai usor si mai fin decat faina si ies blaturile mai pufoase. Poate un pic mai putina faina decat era original amidonul in reteta. Dar nu cred sa nu gasesti. Cauta cornstarch.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
slippers76 spune:
Pupam bufleiul scump. Si ouale sunt frumoase, dar ce e in spatele lor e superb, Nana.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
Happiness_4_us spune:
Ana si multumim mult!
Ousoarele sunt facute cu vopsea din Ro, mi-a trimis mama
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
sim_stoian spune:
Nana, a spus bine Ana, poti folosi faina. Daca vrei, o intreb pe mama cam cata faina trebuie pt ca sunt sigura ca a mai facut si ea cu faina pe vremea lui Ceausescu. Ouale au iesit frumos, dar mai frumos ti-a reusit cozonacelul din spatele lor
Ana, multam de retete, cred ca alea cu nuca sunt primele pe lista.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
sim_stoian spune:
Si acum, pentru Papanash, retetele de pasca.
PASCA CU ALUAT DE PANDISPAN (1) –tava rotunda
- 6 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 6 linguri faina
- 1 praf de copt stins;
- mirodenii
- o portie de 500 g branza
Se bat albusurile cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile. Se adauga faina si praful de copt stins.
Din aceasta compozitie se pune 1/3 in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Jumatate din compozitia ramasa se amesteca cu branza pregatita ca pentru o pasca obisnuita (branza amestecata cu 2 oua, 3 linguri de zahar, mirodenii, stafide) si se toarna in tava. Ultima parte se toarna deasupra. Se da la cuptor, este coapta cand se desprind marginile.
Cand este coapta se scoate de la cuptor si, optional, se face cruce in mijloc cu nuca de cocos, de asemenea se presara nuca de cocos si pe margini.
PASCA CU ALUAT DE PANDISPAN (2) –tava dreptunghiulara
8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, praf de copt stins cu zeama de lamaie.
Se bat albusurile cu un varf cutit de sare, se adauga zaharul pe rand (in ploaie) si se bate continuu sa se topeasca zaharul. Se adauga mirodeniile, galbenusurile de ou si apoi- pe rand- cele 8 linguri de faina si praful de copt.
Prepararea compozitiei cu branza:
750 g branza de vaci, 3 oua (albusurile batute separat), un varf cutit de sare si 5 linguri de zahar, mirodenii dupa gust.
Branza scursa bine se faramiteaza cu o lingura de lemn (cel mai bine la mixer, se obtine o pasta fina) si amestecati cu albusul spuma si celelalte ingrediente (sare, zahar, 5 galbenusuri, mirodenii). Se pune hartie de copt in tava. Se toarna 1/3 din compozitie in tava, restul se amesteca cu branza si se toarna peste prima compozitie din tava. Se lasa la copt in cuptorul bine incins la foc mic.
PASCA CU SMANTANA
Blat: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, esente. Se procedeaza ca la pandispan (vezi la retetele de mai sus). Se pune compozitia in tava rotunda pe hartie de copt si se da la cuptor pentru 15 min.
Crema:1 kg smantana (scursa pe tifon asezat pe faina de porumb), 4-5 galbenusuri, zahar (dupa gust- de obicei-o cana), stafide, facultativ- 2 linguri faina.
Crema se pune peste blat si se lasa la cuptor la foc mic aproximativ 2 ore.
Anul asta o sa fac pasca dupa prima reteta. Vroiam si cu smantana, dar m-am hotarat sa fac tiramisu in loc.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Happiness_4_us spune:
Sim, te si te imbratisam cu drag. Pupici si pentru tizul nostru cel dulce.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
sim_stoian spune:
Reteta de tiramisu - am pozat direct revista, daca nu intelegeti ceva nu ezitati sa ma intrebati.
http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2445419189/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/15009148@N07/2445419253/in/photostream/
Edit: pentru ca am mai facut inca o data si nu a iesit la fel de buna din cauza piscoturilor, m-am gandit sa va spun cu ce fel de piscoturi si mascarpone am facut prima data cand a iesit cu mult mai buna decat ce am mancat in cofetarii. Piscoturi am luat din Selgros unele HIG la 200g in ambalaj portocaliu, iar mascarpone Exquisa la 500g.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
Happiness_4_us spune:
Eu fac dupa reteta urmatoare si iese garantat:
TIRAMISU
Crema
- 2 galbenusuri
- 80 gr zahar pudra
- 250 gr branza mascarpone
- 200 gr frisca
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga Mascarpone si se amesteca din nou. La sfarsit se adauga frisca, se omogenizeaza bine totul si se baga la frigider.
Blatul
- piscoturi
- 1/2 l cafea
- rom
In cafeaua neindulcita se adauga rom dupa gust si se raceste bine. Se inmoaie piscoturile in ea si se acopera cu crema.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
andreea1002 spune:
Fetelor, pentru ca vine vara m-am gandit sa va spun o reteta de inghetata cu cacao, inghetata pe care o facea mama cand eram acasa mai tot timpul.
Inghetata cu cacao
Ingrediente: 1 cutie smantana foarte grasa de 400g, 6 oua, 3 linguri cacao, o cana si jumatate zahar pudra.
Mod de preparare: Se separa galbenusurile, iar albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine de tot, se adauga cacaua, iar apoi smanatana. La sfarsit spuma de albusuri. Se pune in forme si se pune la congelator.
Iese f f buna, merita sa incercati.
Andreea, de Miruna Ioana(25.09.2007)