Mamicile de dulceturi si papanasi gatesc
Raspunsuri - Pagina 6
sim_stoian spune:
Ana, doar trebuia sa le caut, nu sa le si scriu. Mama le tine electronic retetele si am si eu documentul ei . Baga si retete de fursecuri, mai ales daca se fac usor.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
sim_stoian spune:
Chinezoaice
Ingrediente: 200 g zahar tos, 200 g zahar pudra, 200 g unt, 100 g faina, 3-4 linguri cacao, 200 g nuci macinate, 6 oua, 1 ciocolata menaj
In vas perfect curat se freaca spuma untul cu zaharul tos. Se bat albusurile spuma, se amesteca cu nucile macinate, apoi se adauga compozitia de unt, faina si cacao.
Se toarna compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt. Intre timp se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul pudra. Cand prajitura este coapta, se scoate din cuptor si se intinde compozitia de galbenusuri cu zahar pudra si se da din nou la cuptor. Cand e gata – se scoate, se rade ciocolata. Se lasa sa se raceasca.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
sim_stoian spune:
Si inca 2 retete si gata. Prima e super testata si f gustoasa, a doua abia am gasit-o si vreau sa o incerc.
Bastonase cu ciocolata si nuca
300 g unt, 100 g zahar pudra, vanilie, 1 ciocolata, nuci macinate, 350 g faina, putina sare, gem caise.
Se freaca zaharul cu 250 g unt, sarea si vanilia pana se obtine o crema. Apoi se adauga faina si se framanta bine. Coca obtinuta se tine la frigider 30-40 min. Se taie bucati mici de aluat, se fac suluri subtiri, care se taie de 4-6 cm. lungime si se preseaza in lungime cu furculita pentru a se forma adancituri proeminente. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptor la foc potrivit 15-20 min (sa nu se rumeneasca). Cand sunt reci se lipesc cate doua cu gem.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se amesteca cu cu restul de unt (50 g). Se inmoaie ciupercutele cu un capat in aceasta crema de ciocolata, apoi se dau prin nuca macinata.
Alta crema: 100 ml. lapte, 50 g cacao, 250 g zahar, 1 ciocolata mica se amesteca bine si se pun la foc mic pana clocotesc. Se ia de pe foc, se adauga 200 g unt si se amesteca pana la omogenizare.
Bile de cocos la cuptor
Aveti nevoie de 200 g cocos, 200 g zahar, 2 oua. Se amesteca totul. Se formeaza bilele si se pun in tava neunsa sau pe hartie de copt. Se dau la cuptor la foc mic, tava se pune sus. Sunt gata cand se rumenesc usor, se scot din tava cand s-au racit. Se poate folosi nuca de cocos colorata, are efect. Vreau sa ii fac sotului in culorile Stelei, sa vedem ce zice
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
slippers76 spune:
Cornulete cu nuca si vanilie
Prestate ieri, iesit super
Ingrediente:
Faina 280 gr
Zahar 80 gr
Nuci macinate 100 gr
Unt rece 200 gr
Zahar vanilat 2 pliculete
Zahar pudra 2 linguri
1. Se framanta un aluat din faina, 70 gr zahar, nuci si unt rece. Daca aluatul este prea sfaramicios , se mai adauga apa rece. Se formeaza rulouri de 3 cm diametru si se dau la rece 1 ora.
2. Se incinge cuptorul al 180 grade. Din rulouri se taie felii groase de 1 cm. Se formeaza cornulete care se aseaza pe tava tapetata cu hartie. Se coc 15 min.
3. Se amesteca zaharul vanilat cu restul de zahar tos si zaharul pudra. Cornuletele fierbinti se trec prin zahar imediat.
Eu am pus cam 100 gr zahar.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
slippers76 spune:
Fursecuri Hilda cu gem
Astea nu le-am facut inca, le prestez azi, dar n-am dat gres cu ele ani la rand.
Ingrediente:
Aluat:
Faina 200 gr
Zahar 80 gr
Unt 120 gr
Galbenus 1
Sare
Glazura:
Migdale macinate 150 gr
Zahar pudra 200 gr
Miezul de la ½ baton de vanilie
Albus 1
Coniac 4 lingurite
Gem de zmeura 4 linguri
Zahar pudra
1. Se framanta aluatul, se infasoara in folie transparenta si se da la frigider o ora.
2. Se prepara o compozitie cremoasa din migdale, zahar pudra, miez de vanilie, albus si coniac.
3. Se intinde pe planseta o foaie de aluat si se decupeaza cerculete. Se aseaza pe o tava cu hartie de copt. Se spriteaza crema de jur imprejur.
4. Se coc 12 min la 180 grade. Se scot si se umplu cu gem. Se mai coca poi 5 min. Se scot si se pudreaza cu zahar.
Nu va cramponati de gemul de zmeura. Am folosit to felul de gemuri si sunt la fel de bune. La fel si cu coniacul. Merge la fel de bine si apa.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
sim_stoian spune:
Ana, cred ca e reteta pe care o cautam. Am mancat la cineva la Bacau niste cornulete ffff bune si cred ca astea sunt.
Edit: la cele cu nuca ma refeream.
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
slippers76 spune:
E de pe vremea lui Pazvante reteta asta, ca o faceam cand eram noi mici.
Edit: si io tot la alea cu nuca ma refeream.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
slippers76 spune:
Biscuiti trufe
100 gr ciocolata taiata
50 gr unt
75 gr zahar praf
un varf cutit de sare
2 oua mici
esenta vanilie
100 gr faina
10 gr cacao
0,5 lingurita rasa praf de copt
90 gr zahar praf (pentru pudrat)
Untul si ciocolata se pun pe foc mic si se amesteca pana se va omogeniza compozitia, apoi adaugam zaharul si punem mixerul in functiune
Apoi adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie - mixam bine.
Faina se amesteca cu cacao, un varf de sare, si praful de copt. Totul se adauga peste compozitia ciocolatoasa. Mixam bine, acoperim vasul cu o folie si punem aluatul la frigider 2 ore.
Din aluatul racit se modeleaza bilutze de aproximativ 2,5 cm diametru, se tavalesc bine prin zahar praf. Se aseaza in tava pe hartie de copt, la distanta de 4 cm intre ele.
Am pus fix o tableta de poiana cu lapte, rupta in patratele. Compozitia iese moale, moale. Am tinut-o la frigider mult mai mult de doua ore, si n-are nimic. Cand am format bilutele am luat cu lingura. Se intind tare in tava asa ca le trebuie spatiu intre ele. Dar arata bestial si sunt ciocolatoase rau. Ies cam putine, in jur de 25 buc. Ma bate gandul sa mai fac azi o portie.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
papanash spune:
quote:
Originally posted by slippers76
Sim, daca n-ai timp, macar crema de la alba-ca-zapada. Am niste foi gata facute. Nu stiu nici chinezoaica si nici budapest. Multumesc mult si in avans.
Sa-mi spuneti daca vreti retete de fursecuri, daca mai aveti timp si de astea.
Ma duc sa vopsesc ouale.
Ana, mami de Miruna (16.05.2003) si Vlad (01.09.2007)
Pozele noastre le gasiti pe Flickr/contacts
yo, yo vreau fursecuri ca nu prea am dimp de altceva, mercic.
Mama de papanash Andreiutz ( 2.10.2007 )
papanash spune:
metoda de vopsire oua de Pasti tot pe forum am gasit-o si o aplic si eu:
La aceasta metoda ies mult mai bine ouale cu coaja alba, ies mai frumoase si culorile apropiate de cele ale hartiei, cele maronii se combina cu culorile si ies un pic deformate ca si nuanta (dar tot frumoase).
procedeul e simplu, ouale spalate bine (eu cu bicarbonat le spal) puse la fiert in apa rece cu sare (daca le puneti in apa fierbinte si ele sunt reci se vor crapa). Fierte la foc f f mic. Apoi imediat (ma rog, cand va permite la mana, sa nu va ardeti) le puneti in hartie. Decupez dreptunghiuri de hartie (astfel incat dreptunghiurile sa fie pe dimensiunea oului, sa puteti infasura oul complet in ele) si intr-o farfurioara de la cescuta de ceai pun otet. Trec dreptunghiul de hartie creponata prin otetul acela apoi asa ud il infasor pe ou (sa nu inmuiati f f tare hartia, doar o treceti prin otet un pic, ca altfel se rupe). Pun ouale pe un gratar la uscat. Cand hartia de pe ele s-a uscat complet, o inlatur si ung ouale cu un servetel inmuiat in unt topit sau ulei (sau slanina daca aveti). Ies superbe!
Mama de papanash Andreiutz ( 2.10.2007 )