Baiatul mamei/fata mamei.....comorile noastre
Raspunsuri - Pagina 3

mariaanna spune:
E in regula acum...Sper ca ne-am inteles reciproc cuvintele si in mod corect.
Ramanem prietene?Mariaanna, mami de
Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

redi spune:
Baiatul mamei
Nu stiu daca voi mai avea copii , am un baiat , baiatul mamei ,da.
In comparatie cu alte mame cu doi sau mai multi copilasi,am observat ca am un comportament mai obsesiv , am doar unul si e baiatul mamei alintat.
Are caracterul meu ,imi seamana fizic si da sunt foarte mandra de el.
In familia mea au fost doar fete, el e primul nepot, verisor ...De partea tatalui doar doi baieti dintre care unul e el.
E ridicat in slava de toate rudele , a devenit cel mai important din familiile apropiate.
Fiecare mama isi doreste enorm pentru copiii sai,
si cand mai e si baiat unic, toata iubirea , sperantele, mandria , fericirea mamei, se revarsa asupra lui.
Mi-am dorit foarte mult ca primul copil sa fie baiat si e sufletul meu.
Sper sa nu ramana unicul, ca vai ce soacra voi putea fi.

Venerata spune:
Mariaanna, sper ca am inteles bine motivul pentru care ai lansat acest subiect. Am citit si parerile pro si contra, si ca mama de baiat (unul, si singurul copil deocamdata) m-am regasit si eu in cuvintele tale. SIgur ca nu conteaza daca ai fata sau baiat, dar deocamdata tu STII cum e sa fii mama de baiat - si din aceasta pozitie ai lansat discutia. Imi pare rau pentru ceea ce ti s-a intamplat, am mai citit pe DC. Nu cred ca e nevoie de cuvinte mari sa aratam cat ne iubim copiii, dar stiu pe propria piele, ca mai ales la primul copil, simti o nevoie imensa de a povesti despre el (copil) si despre intamplarile haioase, de a impartasi celorlalti din trairile tale de MAMA, si de ce nu, de a te mandri cu copilul tau.
Cat despre mine, eu il am pe Vlad, nascut pe 25 iunie 2002, rac, deci atasat de mama lui (asta si pentru ca eu imi petrec mai mult timp cu el decat sotul meu). Mi-am dorit baiat de cand am ramas insarcinata, pe de o parte si pentru ca in familia din partea mamei mele erau numai fete si multe (9, pe parcursul a trei generatii), si imi doream sa echilibrez putin balanta (la fel ca in cazul lui Redi). Va dati seama ca toate rudele noastre se "invart" acum in jurul lui, si el bineinteles ca simte si speculeaza aceasta atentie excesiva ce i se acorda. E putin rasfatat, laudat de cunoscuti, si uneori si-o ia in cap, dar nu il bagam in seama.
Imi seamana fizic, si comportamental, dar aici a luat destul si de la tatal lui. Eu zic ca e un copil echilibrat si intelegator. Bineninteles ca sunt mandra de el (am si de ce, hi, hi, hi), poate uneori prea protectoare, dar incerc sa fiu consecventa, chiar severa cu el atunci cand sare calul, chiar daca ma topeste cu dulcegariile lui cand vrea sa obtina ceva.
Va sarut ca trebuie sa plec.
Pe maine.
Venera

simali spune:
Eu sunt mama lui Stefan Cel Mare. Am un singur baiat - desi daca ma gandesc bine, cu ta-su se fac doi - si am ajuns la concluzia ca daca nu faci un pic de militarie cu barbatii si baietii sfarsesti - cu iubire si pasiune - sluga la darloaga. In primul rand ai mei nu dau pe dinafara de empatie. Daca eu sunt dispusa sa strang dupa ei de dimineata pana seara ma lasa fericiti. Ba mai mult, aproape ca incepe sa li se para normal. Asa ca m-am cam prins la timp cum sta treaba si m-am transformat intr-un afurisit de sergent. Imi spun "sergentul de mami".
Fac parte dintre cei ce credeau ca fetele si baietii trebuiesc crescuti la fel. Am reflectat si am ajuns la concluzia ca in societatea actuala ar fi o eroare. M-a intrebat sotul meu o data "ce-i zice daca atunci cand avem o problema m-as pune pe plans?". Si am recunoscut ca daca era asa nu ma maritam niciodata cu el. Daca o femeie trage un plans bun sa se racoreasca, sotul ii ofera o batista si o consoleaza. Daca un barbat se pune pe plans cand are o problema sotia si copiii lui isi pierd increderea in el. Cand au nevoie de protectie copiii se uita instinctiv spre tata. Etc.
Un barbat trebuie sa fie capabil sa ia sacosele prea grele din mainile sotiei insarcinate, sa care covoarele la spalatorie, sa vina cu bradul de Craciun, sa aduca o floare sotiei sau mamei, sa stranga dupa el insusi, sa-si asume raspunderea faptelor sale, sa nu fuga mancand pamantul cand da de greu, etc. Pentru a fi capabili de toate acestea baietii trebuiesc crescuti diferit. Si stiu ca poate imi voi lua rosii de la mamicile de fete. Imi asum riscul. Pentru ca dupa parerea mea femeile din Romania nu stapanesc stiinta cresterii baietilor. Mult prea multe, cand au un baiat se comporta ca gainile care au facut un ou de aur. Incep cu mamoseala si cocoloseala, cu sa-ti dea mami si sa-ti faca mami. Si daca cocoloseala s-ar termina la 5 ani ar fi bine. Dar ce este mai tragic, ea continua si dupa ce se-nsoara.
Paradoxal, in acelasi timp, fetele sunt impovarate cu de toate: de la diverse responsabilitati casnice pana la "sa-ti faci o cariera" si "sa inveti sa te-ngrijesti".
Nu spun ca nu sunt si oameni care-si cresc altfel copiii (iata, eu ma consider un exemplu) dar spun ca aceasta este, in mare, traditia la romani si consider ca este o traditie paguboasa, care nu produce cetateni mai responsabili, ci dimpotriva...
alice

redi spune:
quote:
Originally posted by simali
Eu sunt mama lui Stefan Cel Mare. Am un singur baiat
baietii trebuiesc crescuti diferit. Si stiu ca poate imi voi lua rosii de la mamicile de fete. Imi asum riscul.

In zilele noastre:
" baiatul mamei" trebuie sa invete sa respecte "fata mamei".
BAIATUL_MAMEI

simali spune:
quote:
n zilele noastre:
" baiatul mamei" trebuie sa invete sa respecte "fata mamei".
quote:
Perfect de acord.
alice

agho spune:
SIMALI, m-a amuzat faza cu gaina si oul de aur! Sunt mama si de baiat si de fata
Asa ca am si fata mamei si baiatul mamei...
Toate bune!

cafera spune:
Marianna, te rugam sa schimbi titlul. Ce zici? Vezi ca fetele deja au dat sugestii: baiatul mamei/fata mamei.

simali spune:
M-am intalnit zilele trecute cu o cunostinta proaspat mamica de baiat. Cu ea era si fetita de 6 ani. Si ma intreaba - ca toata lumea - de ce nu mai fac inca un copil. Si-i spun, mai in gluma mai in serios "daca-as fi sigura ca e fata m-as apuca imediat; dar daca e tot baiat m-am ars, ca nu ma vad facand fata cu doi". La care imi raspunde (in anul 2008!!!!:
"Ei, sa faci fata e cel mai simplu; baietii se fac mai greu."
Si asta de fata cu fetita ei... I-a transmis - probabil fara sa vrea - mesajul "tu nu esti speciala, special este fratele tau". Cand va creste probabil va cotcodaci si ea de mama focului cand va reusi sa faca baiat.
Sau dimpotriva, va deveni feminista - ambele extreme la fel de paguboase.
alice