Baiatul mamei/fata mamei.....comorile noastre

Se spune ca femeilor puternice dumnezeu le daruieste prima data baiat...iar celor mai sensibile si mai blande, fata.
Si tot la fel, se spune ca baiatul seamana mai bine cu mama, iar fetele cu tata/.
Din acest motiv, sau din simplul motiv ca suntem mame,este sau nu copilul vostru,<<baiatul / fata mamei>>?II faceti toate mofturile,va seamana fizic sau comportamental? Ce fa face sa fiti mandra de el?Va astept cu raspunsuri la aceste intrebari.
Am schimbat formularea initiala, din motive "de mamici"(baieti sau fete, sunt ai nostri si ii iubim, indiferent cu cine seamana).Important este sa-i cresem asa cum trebuie.Asa cum bine spune cineva in paginile urmatoare, ,,baiatul mamei" trebuie sa invete sa respecte ''fata mamei".Mariaanna, mami de
Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
Raspunsuri

cristina22 spune:
ma bucur sa aflu ca sunt puternica! Asta nu am stiut-o.
Faza cu semanatul fizic, o stiam si intr-adevar imi seamana.
In ce priveste caracterul, recunosc, lucrez la modelat si nu vreau sa semene nici cu mine, nici cu taica-sau.
Poate daca as mai avea un copil, as reusi sa-mi dau seama daca e "baiatul mamei".
De multe ori observ ca sunt exagerata in tot ceea ce-l priveste si ma gandesc cu groaza cum va fi mai tarziu. S-ar putea sa-l sufoc! Si iar intervine in ecuatie inca un copil.
O mama de 3 copii imi spune ca, evident, ii iubeste pe toti, dar unul dintre ei e febletea ei. Si nu e primul nascut.Fain subiect!!
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Babee spune:
Adica eu as fi de 2 ori puternica si o data slaba?Mi se pare ciudat, sunt copii mei indiferent de sex.Si n-as putea iubi niciodata pe unul mai mult decat pe ceilalti.
Phillip imi seamana fizic mie, dar are caracterul tatalui.Nu ne deranjeaza pe niciunul atata timp cat suntem o familie unita si stim sa pastram armonia.
Si n-as putea intelege niciodata o mama care afirma:pe x il iubesc mai mult pentru ca...Sunt ai mei, parte din mine si din sufletul meu.
-----------------------------
Gabriela, Phillip si Rebecca

dori spune:
Da, sunt puternica, chiar daca intai am avut fata, si apoi baiatul.
De semanat: fata seamana f. bine cu tata, iar baiatul seamana f. bine cu sora lui. Deci la noi nu se aplica regula.
Nici gand sa ii fac toate mofturile, chiar daca imi face niste declaratii care ma topesc si imi da raspunsuri de genul "preabine mama mea iubita" s.a. de genul asta.
Sunt foarte mandra de copiii mei, si de baiat, si de fata (fiecare ma face sa ma simt mandra altfel).
Cam asa este la mine, dar probabil este altfel decat in cazul mamelor care au un singur copil si acela este baiat.

mariaanna spune:
Dori, chestia cu baiat primul daca esti puternica, e doar o vorba babeasca.Se spune ca baietii sunt mai mofturosi, mai agitati, mai neastamparati, de aceea se zice ca trebuie sa fii puternica , sa il poti stapani.Ma bucur ca ai ,,pereche" .Intr-adevar, e greu sa rezistam dragalaseniiilor lor , mai ales atunci cand vor ceva.Dar nici eu nu ma las!Trebuie sa existe niste reguli!
Babee,sa-ti traiasca copilasii!Deci baiatul tau seamana cu tine fizic si cu caracterul tatalui.Si al meu la fel e.Nici eu nu sunt de acord cu preferintele pt un anumit copil.Amandoi , sau toti trei, patru sunt la fel.N-as putea sa tin mai mult la unul decat la celalat.Si, stiu eu de ce zic asta.Pentru ca am simtit pe pielea mea cum e sa nu fii la fel de iubit ca fratii tai.
Cristina,si al tau e bucatica rupta din tine?Asa e, uneori suntem prea atente, prea grijulii.De aceea incerc sa-l mai las sa se decurce si singur, sa vada ce e bine si ce nu.M-am saturat sa-i tot interzic sa nu faca ceva.Cand nu e periculos, il las pe el sa vada de ce am zis ca nu se poate.
E destul de mamos si as vrea sa nu mai fie asa.Va creste mare si atunci va trebui sa fie barbat.Radeam candva si-i spuneam ca si atunci cand va merge la fete va merge tot cu mine...Mariaanna, mami de
Alex nazdravan
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

cafera spune:
Mariaanna, deja intrevad in tine soacra "soacra". Scuza-ma daca te deranjez. Dar, crede-ma ca in viata mea am cunoscut multe femei cu adevarat puternice si care aveau fete, chiar trei. Adevarate modele, pe care greu le poti egala.
Nu spun asta pentru ca sunt mama de doua fete, dar cred ca pe copii trebuie sa-i iubesti cu aceeasi daruire.
Nu sunt de acord nici cu faptul sa-ti doresti mai mult baiat decat fata... Ganditi-va cati oamaeni asteapta sa-si indrepte Dumnezeu ochii spre ei si sa le daruiasca un sufletel...
Imi pare tare rau ca te dezamagesc, poate ai lansat subiectul din pura mandrie de mama a unui copil unic, dar cred ca nu faci decat sa starnesti polemici. Fara suparare.

cafera spune:
Nu stiu, eu asa am interpretat: ca ar fi baietii mai pretiosi ca fetele, iar mamele de baieti ar avea un merit in plus. Cel putin din prima parte asa am dedus eu.
Eu consider ca daca Dumnezeu ti-a dat acest dar, atunci trebuie sa te daruiesti indiferent daca ai fata sau baiat.
Nu stiu daca faptul ca seamana cu tine iti da dreptul sa-i faci mai multe pofete sau nu.
Imi cer scuze daca nu am priceput sau daca am deranjat!

filofteia spune:
Cafera mare dreptate ai...si eu sunt mama de baiat unic, dar niciodata nu m-am simtit deosebita fata de o mama de fata.
Sau poate pentru ca nu-mi seamana? Ca este leit taica-su? A mostenit de la mine doar talentul la muzica si dragostea de flori...in rest tot este de la tati. Cand suntem mai multi, un grup, toti stiu cine este tasu, nu masa. Si-mi spun mie ca parca as fi matusa lui.
Bineinteles ca sunt mandra de el...as fi fost si de o fata...in nici un caz nu m-am gandit ca Dumnezeu m-a vazut pe mine mai speciala si de aceea mi-a dat baiat.
Nu-i fac toate pofetele si-l invat sa faca curat si de mancare. Ii place sa faca mancare si i-am spus ca-l va iubi nevasta cand o sa-i faca clatite.
Am uitat sa spun ca este un atomic...furnica rosie cum ii spunea bunica sotului meu...a mers de la 9 luni, iar acum la 7 ani nu exista pom in care sa nu se suie. Talen de alpinist a avut de mic...pana la 4 ani am fost nevoita sa incui orice cutiuta, galetusa, tricicleta pe balcon,ca altfel ma trezeam cu el cine stie unde cocotat. Mai are un vis neimplinit sa se suie pe sifonier ca sa sara in pat.

cafera spune:
quote:
Originally posted by filofteia
Caferamare dreptate ai...si eu sunt mama de baiat unic, dar niciodata nu m-am simtit deosebita fata de o mama de fata.
Sau poate pentru ca nu-mi seamana? Ca este leit taica-su? A mostenit de la mine doar talentul la muzica si dragostea de flori...in rest tot este de la tati. Cand suntem mai multi, un grup, toti stiu cine este tasu, nu masa.Si-mi spun mie ca parca as fi matusa lui.
Bineinteles ca sunt mandra de el...as fi fost si de o fata...in nici un caz nu m-am gandit ca Dumnezeu m-a vazut pe mine mai speciala si de aceea mi-a dat baiat.
Nu-i fac toate pofetele si-l invat sa faca curat si de mancare. Ii place sa faca mancare si i-am spus ca-l va iubi nevasta cand o sa-i faca clatite.
Am uitat sa spun ca este un atomic...furnica rosie cum ii spunea bunica sotului meu...a mers de la 9 luni, iar acum la 7 ani nu exista pom in care sa nu se suie. Talen de alpinist a avut de mic...pana la 4 ani am fost nevoita sa incui orice cutiuta, galetusa, tricicleta pe balcon,ca altfel ma trezeam cu el cine stie unde cocotat. Mai are un vis neimplinit sa se suie pe sifonier ca sa sara in pat.

Laura Takacs spune:
In primul rand gasesc total deplasata afirmatia "Se spune ca femeilor puternice dumnezeu le daruieste baiat." Cine mai gandeste in ziua de azi asa ceva? Ca doar nu mai suntem in epoci trecute sper, cand baietii erau la mare cinste si fetele nu, ori in China unde fetitele erau considerate (si inca sunt) inferioare baietilor. Sper ca ai folosit expresia asta doar ca sa atragi atentia la subiect, ca daca o si gandesti, atunci e grav.
In al doilea rand, ce conteaza cu cine seamana? Daca seamana cu mine ar trebui sa fiu mandra, dar daca seamana cu sotul, nu? Poate fii baiatul mamei si daca nu seamana cu mama, I got news for you. Am doi baieti, dar sunt foarte "atacata" de felul in care ai pus problema. Poate ai vrut sa exprimi altceva si nu am inteles (nici eu). Atunci imi cer scuze (si eu), dar altfel o gasesc ca un mare afront la adresa femeilor in general si al mamelor de fete in particular.