Baiatul mamei/fata mamei.....comorile noastre

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Simali, asa e! Ai dreptate... Dumnezeu ne-a dat o sansa, un copil... baiat, fata e al nostru!
Si eu sunt mama de baiat, unic copil, venit tarziu cand nimeni nu imi dadea nici o sansa...

Dumnezeu insa mi l-a dat... Mai frumos decat am sperat eu, mai destept decat credeam, mai bun decat ma gandeam... Mai ramane sa il cresc si cum se cuvine... ca altfel mi-am luat serviciu de menajera pe viata! ca sa nu mai spun ca ar fi pacat...
Nu seamana cu mine, seamana cu tat-sau, cum mi-am si dorit, e iubirea mea si ma ia sigur-sigur de nevasta! – sunt doar printesa lui – si tot eu am sa ii cresc si cei n’spe copii pe care ii va avea cu celelalte printese pe care le iubeste!, dar tot eu i dau si medicamentele, il pun la lectii si il duc la injectii... pe mine ma pupa si ma striga noaptea macar sa imi spuna ca ma iubeste – ce conteaza ca dupa aceea nu mai dorm... el ma iubeste.... de ce asa? Pe tata-sau il intreaba daca poate face ceva, se joaca cu el, il calareste, il pupa doar cand are mare nevoie de ceva ce eu nu ii dau cu nici un chip si e rost de mic complot – de obicei cand se ajunge aici eu dispar strategic razand... Pentru ca asa l-am crescut! Si stiti? daca aveam o fetita era la fel... o imparteam la fel cu tat-sau si o iubeam la fel!

Nu aici e problema, ca e baiat sau fata... ci ca e unicul copil... Atunci, vrei nu vrei devii posesiv, speriat si vesnic parinte inggrijorat...

Dumnezeu ni i-a dat superbi si mici si fragili... si sa ii iubim. E greu? sigur, dar ce frumosi sunt si ce fericiti ne fac!
Eu stiu, ma iubeste de la el pana la stele si inapoi! Si stie ca il iubesc la fel...

‚- Cine te iubeste Alex cel mai mult?’-’ Mama’ ’- de unde stii?’ ‚-Pentru ca e mama!’ ‚- si tata nu ?’ ‚ – el e prietenul meu’ ‚- nu il iubesti?’ ‚ – ba da... cu el ma joc!’

Si inca ceva, apropos de mamele de baieti... stiti ca suntem predispuse sa devenim SOACRE... dar trebuie sa devenim soacre bune, ca altfel nu ne mai deschide nimeni usa...ca in baza lor si faptul ca suna o data pe an e semn de bine! si de iubire!
Asa ca ferice de cei ce au baieti si fete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

Carmen, - ca de la mama de baiat la mama de baiat. :))
eu imi doresc si o fetita, sa am perechea perfecta.

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

quote:
Originally posted by cafera

Marianna, te rugam sa schimbi titlul. Ce zici? Vezi ca fetele deja au dat sugestii: baiatul mamei/fata mamei.

Mamica de printese

Cu maaaare placere!
N-am mai citit demult, dar vad ca si-au mai exprimat si altii parerile si cu toate sunt de acord.

Mariaanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

quote:
Originally posted by herra

Carmen, - ca de la mama de baiat la mama de baiat. :))
eu imi doresc si o fetita, sa am perechea perfecta.

Cristina, sa iti ajute Dumnezeu, tare bine va fi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by simali

Eu sunt mama lui Stefan Cel Mare. Am un singur baiat - desi daca ma gandesc bine, cu ta-su se fac doi - si am ajuns la concluzia ca daca nu faci un pic de militarie cu barbatii si baietii sfarsesti - cu iubire si pasiune - sluga la darloaga. In primul rand ai mei nu dau pe dinafara de empatie. Daca eu sunt dispusa sa strang dupa ei de dimineata pana seara ma lasa fericiti. Ba mai mult, aproape ca incepe sa li se para normal. Asa ca m-am cam prins la timp cum sta treaba si m-am transformat intr-un afurisit de sergent. Imi spun "sergentul de mami".

Fac parte dintre cei ce credeau ca fetele si baietii trebuiesc crescuti la fel. Am reflectat si am ajuns la concluzia ca in societatea actuala ar fi o eroare. M-a intrebat sotul meu o data "ce-i zice daca atunci cand avem o problema m-as pune pe plans?". Si am recunoscut ca daca era asa nu ma maritam niciodata cu el. Daca o femeie trage un plans bun sa se racoreasca, sotul ii ofera o batista si o consoleaza. Daca un barbat se pune pe plans cand are o problema sotia si copiii lui isi pierd increderea in el. Cand au nevoie de protectie copiii se uita instinctiv spre tata. Etc.

Un barbat trebuie sa fie capabil sa ia sacosele prea grele din mainile sotiei insarcinate, sa care covoarele la spalatorie, sa vina cu bradul de Craciun, sa aduca o floare sotiei sau mamei, sa stranga dupa el insusi, sa-si asume raspunderea faptelor sale, sa nu fuga mancand pamantul cand da de greu, etc. Pentru a fi capabili de toate acestea baietii trebuiesc crescuti diferit. Si stiu ca poate imi voi lua rosii de la mamicile de fete. Imi asum riscul. Pentru ca dupa parerea mea femeile din Romania nu stapanesc stiinta cresterii baietilor. Mult prea multe, cand au un baiat se comporta ca gainile care au facut un ou de aur. Incep cu mamoseala si cocoloseala, cu sa-ti dea mami si sa-ti faca mami. Si daca cocoloseala s-ar termina la 5 ani ar fi bine. Dar ce este mai tragic, ea continua si dupa ce se-nsoara.

Paradoxal, in acelasi timp, fetele sunt impovarate cu de toate: de la diverse responsabilitati casnice pana la "sa-ti faci o cariera" si "sa inveti sa te-ngrijesti".

Nu spun ca nu sunt si oameni care-si cresc altfel copiii (iata, eu ma consider un exemplu) dar spun ca aceasta este, in mare, traditia la romani si consider ca este o traditie paguboasa, care nu produce cetateni mai responsabili, ci dimpotriva...

alice

Felicitari pentru modul in care gandesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Mariaanna, multumim pentru titlul nou si felicitari pentru ca ai putut sa "dai" un asa subiect. Sper sa ne dai note bune.

Am citit parerile fetelor si mi-au placut tare mult.

Nu pot sa neg faptul ca "disputa" pe care am avut-o initial, m-a facut sa ma apropii de tine si pentru mine esti o persoana sensibila si de care-mi face mare placere sa-mi amintesc.

Simali, e trist sa auzim, mai ales in secolul asta si mai ales din partea unei mame, astfel de remarci. E bine ca le sanctionezi! Eu nu sunt o fire vulcanica, dar simt ca nu ma pot controla cand vad unele mamele care expun cu nonsalanta ideea prin care un copil ar fi " special", iar celalat nu. Imi place cum gandesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Sper sa ma pot lauda si eu, in curand, nu neaparat ca voi fi mamica de baiat si fata, dar mamica de doi copii imi doresc sa fiu!As fi vrut si trei, dar...asta e viata!
Ma bucur ca s-au alaturat discutiei noastre si mamici de fete, desi initial, am vrut sa aflu parerea celor de baieti.
Din pacate exista inca parinti care fac diferente enorme intre copii, cu sau fara voia lor.Eu sunt unul dintre copiii defavorizati, sa zic asa.

Mariaanna

Mergi la inceput