Mamici de septembrie-octombrie 2008 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
Ignatica spune:
Buna viitoare mamici, sunt si eu posesoarea unui samburel de 5 saptamani. Va urmaresc de o saptamana, dar am vrut sa fiu sigura ca totul e bine inainte de a ma alatura grupului vostru.
Pentru listutza: UM - 01.01 , primul DPN ar fi - 07.10, dar usnt sigura ca se va modifica in timp cu cateva zile in plus/minus.
Va pup, as avem sarcini usoare.
Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)
Nasterea sufletelului nostru David
bb2 in burtica
Nerantula spune:
Bine ai venit, Ignatica! 
O odisee cat mai usoara si fara griji si bb2 sa fie sanatos!
6+
Liniuta noastra
claudinna spune:
pupici pt burtici!!
va puteti imagina ca de la 17.00 si pana acum am dormit??? e aproape 12 noaptea...m-am trezit sa mananc, sa nu ramana bebe nemiancat, ca altfel....si n-am tras in plug la serviciu
onutza, nu stiu mama cand ma duc la eco ca doctorita mi-a zis sa ma duc o data pe luna, iar eu am fost pe 19 ianuarie parca...deci ma voi duce spre sfarsitul lui februarie, sa am intre 12 si 14 sapt, sa-mi faca morfofetala, asha m-am gandit eu...nu ca mi-ar fi zis ea...desi calculele mele nu prea corespund cu ale ei,d ar tind inca sa ma cred pe mine...nu stiu de ce?!
cat despre analiza de urina...ce sa zic, se poate spune ca am facut una pe luna, ca am una de acum 2 saptamani si am mai facuts apt asta una, ca tot mi-am schimbat medicul de familie si mi-ad at sa fac gratuit. ideea e ca am avut in familie caz de sarcina oprita din evolutie din cauza unei infectii urinare ndepistate, ca niciun doctor nu s-a gandit sa-i dea sa faca sumarul de urina...si poate ca de asta sunt un pic mai stresata din cauza asta, sa nu patezsc la fel...si dealtfel costa decat 8 ron sa ma duc la un cabinet sa -mi fac sumar de urina fara trimitere
nera, cu siguranta va fi bine! asha cum au spus si fetele, anemia trece cu vitamine si mancat sanatos, mai ales ca noi prindem in sarcina o perioada foarte buna cu fructe si legume proaspete. tensiunea nu ma pricep ce sa zic, dar din cate am inteles o tensiune mica in arcina este oarecum normala pt ca bebe mai preia si el din activitate:) probabil ca va trebui sa faci ceva pt cresterea ei. nu ti-a zis nimci doctorul? oricum, trebuie controlata cateva zile la rand, sa vezi daca este o regula asta. eu de ex. mi-am depistat intr-o zi o tensiune f mare, ce n-am avut niciodata si m-m speriat f tare, pt ca tensiunea mare chiar face rau la bebe. dar mi-am luat cam la 2 zile tensiunea si vad ca s-a normalizat...
cat despre candida...e primul lucru pe care l-am depistat dupa sarcina...desi avusesem si inainte dar am tratat-o. mi-a dat sa fac spalaturi 10 seri la rand cu 1 l ceai de galbenele amestecat cu 1 lingura bicarbonat. spalaturile se fac cu o seringa de 20ml, ca sa nu-l deranjezi pe bebe. e un chin, dar asta e....dupa spalaturi mi-a dat sa introduc o crema, mycoheal, sau cam asha ceva. asta are aplicator, pe care nu-l introduci f rau in vagin. oricum, asta nu imi elimina candida, dar macar o diminueaza...ca deh, imunitatea organismului scade in sarcina si suntem predispuse la asha ceva...dar din cate stiu nu-l afecteaza pe bebe...poate decat la iesire...o sa mai intreb...
tratamentul se face de fapt cu o pastiluta tu si una partenerul...doze unice, insa numai dupa ce nasti...
cred ca m-am intins cam mult, dar nu se poate sa nu urez bun venit si sarcini uroare pentru noile gravidute!!
si felicitari pentru cele care si-au vazut iubirile cand au fost la eco!!
noapte buna!!
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
nu uitati sa dati clik pe casuta:)
fff important!!
totul pentru bebe
10+
claudinna spune:
s-a terminat prima etapa a concursului de la elevit....pacat ca nu am decat 180 de puncte, adica 30 de ron...tr sa-i aleg lui bebe o juicarie ceva, ca altceva nu prea pot sa iau de banii astia...
dar reincepem in fortza pe 18 martie:)
fetita sau baitetzel, sanatos sa fie!!
nu uitati sa dati clik pe casuta:)
fff important!!
totul pentru bebe
10+
Nerantula spune:
Bitza, Joy si Claudinna, multumesc pentru raspunsuri! 

Sper sa fie mai simplu decat cred cu lipsurile astea, ceea ce ma mira este ca de cand am aflat ca sunt insarcinata chiar am marit portiile de fructe / legume / lactate fata de normalul meu si totusi.
De vreo 2 saptamani insa nu as pune NIMIC in gura, desi acul de la cantar e in urcare ...
, nu imi imaginez de unde, cred ca retentie de lichide.
In ce priveste tensiunea, am revenit la o cafeluta mica si slaba dimineata si o sa ma fortez sa beau mai mult de 2 litri de lichid pe zi, cica asta ajuta.
Si ... nu in ultimul rand, azi am schimbat din nou semnatura! 
Va pup si week-end frumos si insorit!
7+
Liniuta noastra
Nerantula spune:
aaaa, Claudina, eu acum 2 zile am dormit de la 19:30 pana dimineata ... si la fel, nici eu nu-s la plus, dimpotriva! ![]()
7+
Liniuta noastra
ancadragoman spune:
Fetelor sa stiti ca puteti reduce programul la 6 ore fara sa vi se reduca salariul,eu asa am avut de la inceputul sarcini
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete
Delphinas spune:
quote:
Originally posted by Nerantula
Fetelor, tocmai m-am intors de la consultatie la medicul de familie si sunt cam amarata.. analizele nu-s prea grozave, am iesit cu anemie accentuata (din cauza de lipsa vitamine si calciu), tensiune foarte mica (7.5 cu 5), glicemie sub limita
.
In plus sunt suspecta si de o infectie in secretie, ceva gen candida sau pe-acolo ... uooooooooof
Stie cineva cum se mai poate creste tensiunea?6+
Liniuta noastra
Offff nu fi trista ca il afectezi pe bb si nu cred ca vrei asta. Anemia o poti trata cu o multime de vitamine care sa nu-ti afecteze sarcina, insa pt tensiune nu ti-as recomanda cafea. Mai bine stai de vb cu dr de familie si sa te ajute, sa-ti spuna cu ce ai putea remedia aceste probleme.
Pt candida iti spun ce fac si eu. Dr mea gineco e o tipa super de treaba si practica. Mi-a zis sa fac seara de seara baii cu bicarbonat pt prajituri, si eu si sotul meu. Caci degeaba fac eu spalaturi si el nu, caci la primul contact sexual neprotejat el mi-o da inapoi. Eu am luat si 2 pastile de Diflucan, prima inainte sa afltu ca sunt insarcinata, a doua dupa ce am aflat, dar am vb cu dr gineco si mi-a zis ca nu e o problema sa o iau pe sarcina. Dar incearca seara de seara aceste spalaturi si sotul si o sa vezi ca va fi mai bine. Te pupic dulce si mare grija si nu uita ca suntem aici impreuna sa ne sprijinim una pe cealalta.
Delphinas spune:
Buritici, revin si eu la voi cu o intrebare: voua cand va este greata? Mie de exemplu mi-e greata in deosebi seara. Nu vars ci pur si simplu am senzatia aia de greata. Pupici