nu-l vrei? fa-l si da-l altora!
Raspunsuri - Pagina 3
principe spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
Originally posted by principe
si cand "femeia in cauza" este un copil,o minora??
cred ca niciunui copil de 11 ani nu i-ar trece prin minte sa tina o sarcina, parintilor acelui copil la fel, deci urmarea fireasca e avortul. Insa de la 15 ani in sus sau ceva similar, ar trebui sa aibe si tinarul respectiv ceva de zis. Poate vrea sa tina sarcina, doar n-o sa-i faca avort cu forta sau poate vrea avort, n-o s-a oblige sa faca copii.
sunt multe cazuri de minore subdezvoltate fizic ,care din punct de vedere medical nu pot da nastere,si parintii se opun sa faca avort,iar minora este sub influenta parintilor...si nu se opune..ce poate sa stie un copil la 11 ani sa se apere?
Mata Emma lupta iar cu cancerul
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
miau-miau spune:
hai zau, fi serioasa.ce vrei sa zici, aperi minora impotriva parintilor si accepti avortul? Si cu inimioara si paminasii fatului avortat cum ramine?
principe spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
hai zau, fi serioasa.ce vrei sa zici, aperi minora impotriva parintilor si accepti avortul? Si cu inimioara si paminasii fatului avortat cum ramine?
Ptru ca-ti permiti sa iei in batjocura chiar si"un ovul la a patra diviziune celulara"
Daca chiar vroiai sa vezi cum gandesc citeai bine primul meu mesaj, de unde reiese clar ..nu am degand sa ma repet doar ca sa te luminez.
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
principe spune:
nu pot"nu ma interpreta gresit "ca te refuz ,dar vad ca naparlesti(idei extremiste),ai gherute si si musti
Elise spune:
eu cred ca decizia avortului este legata mai curind de transformarile si sacrificiile pe care le presupune o sarcina decit de "sfasietoarele regrete" de dupa, pentru ca, daca ar fi asa, ar trebui sa regreti mai mult ca nu i-ai dat sansa sa se bucure de viata decit ca nu te are pe tine alaturi.
Pragmatic vorbind, viata unui om nu se limiteaza la relatia cu mama. E cam ciudat sa decizi pentru altcineva ca, daca nu are mama linga el - naturala, sa zicem ca nu are nici adoptiva - mai bine sa moara.
Elise & BBLisa
mamica dulce spune:
Hai fetele, relaxati-va si nu va intepati atata, fiecare cu parerea lui, ok?
a mea e urmatoarea: nu sunt nici pentru nici contra avort. Adica-eu nu as face dar nici nu dau in cap cuiva care a facut din anumite motive serioase.
Am ramas insarcinata cu fi-meu in anul 4 de facultate intr-o perioada foarte fertila as zice ca vreun sfert din colegele si prietenele mele au ramas in aceeasi perioada. TOATE au facut avort, eu nu,nici nu m-am gandit serios la alternativa asta. Eu am un baiat minunat de 5 ani acum -si zero absolut profesional, restul fie n-au copii, fie bebelusi, dar au realizat altceva in timpul in care eu am schimbat pampersi..
Si fiecare dintre ele a avut un motiv intemeiat. Nu la fel de serios ca un fat cu malformatii, sau alte riscuri majore, dar motive bine intemeiate sa nu tina sarcina.
Faza cu fa-l si da-l e ceva ce eu n-as putea face in viata vietii mele, dar iar nu judec pe cei care o fac.
Chiar sotul meu e facut si dat...nu oricui ci bunicii. Deci mama lui a ramas gravida in anii 60, apoi cand s-a casatorit a dat copilul spre adoptie mamei sale. L-a vazut zilnic bineinteles, dar sotzul meu a aflat abia pe la 20 de ani adevarata poveste si daca ma credeti nu a vorbit niciodata cu "sora" despre asta. Din tot clanul sunt 5 persoane care stiu adevarul, e ingropat bine. Din ce motive...prostii, mostenire, relatii.chestii din astea.In toamna au murit si "sora " si "mama" fara sa fi vorbit vreodata si sufera enorm.
Deci pana la urma e bine ca nu l-a dat afara...dar e ceva ce n-as putea sfatui pe nimeni.
Si ca sa pun punctul pe I , nu vad de ce as sfatui, sau in ce masura sunt eu sa dau sfaturi unei gravide daca sa-si pastreze sau nu copilul, sa avorteze sau sa nu. Ok, eu sunt contra, dar nu imi bag pe gat opiniile nimanui si nu acuz pe nimeni si repet asta pentru ca am citit de multe ori pe forum postari foarte...radicale anti avort ale unor membre si de fiecare data m-am intrebat, ce-o fi Doamne in capul lor??? Ok, esti contra pentru tine, nu faci tu avort, nu dai sfaturi pro, dar nici nu e cazul sa impui, sa defilezi cu parerea ta si sa dai in cap cui nu-i de acord.Ma atac cand citesc postari din astea.
Asta denota o lipsa de empatie mare de tot, nu stie nimeni ce-i in sufletul aproapelui, daramite aiurea pe forum.
Sau afirmatii de genul "as avorta doar daca e copil cu malformatii"-pai ce, ala nu e tot copil? Daca tot se defileaza antiavort-pai il faci asa cum e. Si daca nu se vede pana in 3 luni si se naste cu SD, sau cu retard psihic sau altceva? Il dai de suflet? Il lasi sa moara de foame? Ca sa nu sufere copilul....vra-jea-la!! Ca sa nu sufere nici mama(familia), nici copilul mai bine spus.
Nici eu nu ma simt in stare sa fac un copil cu malformatii, mi se face rau la propriu cand ii vad pe strada, dar macar nu ma bat cu pumnul in piept ca sunt contra-avort si nici nu dau in cap celor care fac.
De unde vreau sa ajung la dreptul de a alege al fiecareia dintre noi si la sistemul care impune o mie de terapii si sedinte in vederea unui avort. Si costurile...enorme,din cate am auzit.Cunosc aici in Germania o femeie careia i-a murit copilul in burta si nu l-au scos, au asteptat pana la nasterea naturala.
La tv ´vezi saptamanal cazuri de pruncucidere, tinere fara minte sau femei normale ca noi care isi ucid copiii sau ii lasa sa moara de foame. Aici exista si un fel de cutii cu alarma langa spitalele mari in care femeile pot sa-si puna copilul. SI ADIO ! Asta mi se pare o cruzime, asta mi se pare de o mie de ori mai rau decat un avort.
Cand merg in oras pe strada vad aproape numai pustoaice cu copii, care ii fac pentru beneficiile materiale oferite de stat, ca sa scape de scoala sau pentru ca n-au bani de avort si chef de mers prin toate procedurile in vederea avortului. Asta e de groaza.
Ca sa insumez, decat propagande antiavort pana in panzele albe, mai bine educatie sexuala si prezervative pe gratis si pastile si injectii si plasturi si tot tacamul. Cine vrea copil sa-si faca de buna voie si in cunostinta de cauza, nu sa ramana insarcinata "din senin"
cam asta e parerea mea, in mare...pentru cine are rabdare sa citeasca, ca m-am lungit cat o zi de post.
principe spune:
Mamica dulce,
te asigur ca nimeni "nu a dat in cap " la nimeni,nu suntem huligance,ne spunem opinia in functie de sentimentele noastre,asa cum tu ti-ai spus-o pe a ta...ca tu te ataci si ai vrea sa citesti doar postari aflate la unison cu modul tau de avede lucrurile,nu mi se pare ca reprezinta libertate de opinie.
referitor la empatie,ce te face sa crezi ca noi astea care suntem contra avort nu suntem empatice cu acei copii care desi nedoriti de mama lor biologica, au avut o adoua sansa?..(uite cazul expus de marcellina..o fata care multumeste mamei biologice ca a facut o)
De ce crezi ca empatia exista doar de o singura parte?
Si altceva ...poti fi sigura ca nu defilam cu plancarde contra avort ,ca nu propovaduim si ca doar raspundem la subiecte in care se cer opinii ..ca acesta spre exemplu..ne spunem opinia strict doar cand ni se cere opinia..sfatuim doar cand ni se cere sfatul..nu obligam si nu fortam pe nimeni sa ia decizii in functie de sentimentele,educatia sau convingerile noastre.
ellej spune:
Am facut un avort, nu-mi pare bine si nu vreau sa se mai intample, insa totul depinde de circumstante. Dar daca tot e sa fii contra avort, atunci faci copilul asa cum e, cu malformatii sau nu. Cu posteriorul in doua luntrii e cam prea usor.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.