nu-l vrei? fa-l si da-l altora!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

principe, mi-ai intors toate cuvintele fix pe dos si se intelege cu totul altceva decat ce am vrut sa expun. Cu "datul in cap" era desigur o expresie strict metaforica...

E adevarat ca am citit o groaza de mesaje radicale contra avort si din mesajul meu cred ca oricine altcineva ar intelege ca nu imi impun parerile nimanui, nici prin gand nu-mi trece si tocmai asta nu-mi place si ma scoate din sarite....nu ca nu-mi imbratisezi tu parerea si asta ma ataca...chiar, ai citit pe diagonala??? eu concluzia asta o trag din raspunsul tau...e atat de pe de-andoaselea ca mai am putin si ma crucesc in fata monitorului.

quote:
ca tu te ataci si ai vrea sa citesti doar postari aflate la unison cu modul tau de avede lucrurile,nu mi se pare ca reprezinta libertate de opinie.

In plus, nu inteleg pentru ce vorbesti pe tonul asta, din moment ce facem parte din acelasi grup contra avort?

Am spus doar ca eu nu as face dar ca nu ii acuz pe cei care fac, au avut motivele lor si nu judec si incerc pe cat posibil sa-i inteleg.
Cat despre parerea mea cu fa-l si da-l cred ca am explicat ce simt prin povestea despre sotzul meu, pe care il iubesc si ma bucur ca exista....si nu pricep legatura cu postarea ta, cu empatia de o singura parte.???M-ai blocat la faza asta (simbolic vorbind, desigur)

Si cand am zis cu defilatul...tot o figura de stil desigur, nu m-am referit in nici un caz la tine.
Eu zic ca mesajul meu a fost pasnic si cuminte,in nici un caz pro avort...imi zici si mie de ce ti-a sarit mustarul asa de tare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

quote:
Originally posted by ellej
Dar daca tot e sa fii contra avort, atunci faci copilul asa cum e, cu malformatii sau nu. Cu posteriorul in doua luntrii e cam prea usor.

Foarte interesant comentariul lui Ellej,ma bucur ca l-ai facut!
Am sa revin mai incolo la el.

Fetelor nu e cazul sa va incingeti asa.
Mie mi s-a cerut odata sfatul,"ce sa fac?".
Nu am dat niciun sfat...cum as fi putut? Desi saraca femeia aia era disperata sa auda un sfat,oricare ar fi fost el.Dar acolo nu incapea deloc "fa-l si da-l",pt ca era vorba de o mama casatorita la a doua sarcina.

Spunea cineva pe aici ca "da-l " e calea cea mai putin cruda atat pt mama cat si pt copil.Nu stiu daca e calea cea mai putin cruda ca tot crunt gasesc sa-i spui unei femei "fa-l si da-l" cu toate ca ai crutat viata copilului.

Acuma aud mai peste tot atat de vehement acel "da-l " de parca ar fi devenit un soi de ...suzati-ma ca o spun,spalare pe maini.
Eu stiu ca ideal ar fi sa nu fie cazul,adica femeia sa se fi protejat,dar stim cu totii ca nu intotdeauna functioneaza protectiile la 100%.
Chiar si aici pe forum am vazut ca sunt mame cu trompe ligaturate care au ramas insarcinate chiar si dupa legarea trompelor...pai ce sa zicem atunci de alte metode de contraceptie?

Cei ce nu vor avort cu niciun chip (repet nu-l vreau nici eu personal dar nici n-am sa rastignesc persoana care il face)...

Revin la spalarea pe maini sau cum zicea si Ellej cu dosul in doua luntri.Sunt persoane anti avort care zic ca avortul se "scuza" daca sarcina intervine dupa un viol.Pai daca e pe-asa,ar rezulta ca-i spunem embrionului "ne cerem scuze esti rezultatul unui viol tre sa intelegi ca nu-i loc si pt tine" in timp ce in alte cazuri nu se scuza.Curat murdar.

"Fa-l si da-l" ...catalogati-ma cum vreti.Tot o optiune de nerecomandat o socot.
Cred ca o femeie ce nu-si doreste copilul trebuie sa stie ce optiuni are...eu la maxim i-as pune in fata sa stie toate optiunile...dar cu gura mea n-as zice in veci nici doar "tine-l" ,nici doar "avorteaza" nici doar "fa-l si da-l".

Treaba e ca ma scartzaie la urechi ca aud mai nou DOAR acest "fa-l si da-l"!

Poate in unele parti nu se aude...o sa se auda curand.Ca cica se aliniaza treburile la niste treburi daca vreti sa intelegeti ce vreau sa spun.

Ca sa am explic...saptamana trecuta de exemplu.A avortat o femeie...exista riscul ca copilul sa se nasca cu malformatii.Hotaraste sa avorteze.S-a prezentat o suita de carabinieri solicitati de un telefon anonim care zicea ca e in curs in spitalul X un avort nu in regula.
In regula era totul dar...cineva ,a pus in discutie decizia acelei femei!
Tam-tam si presa si manifestari pe strazi.
Lege exista...s-au luptat multi pt ea.Repet nu sunt pro avort...dar s-a ajuns sa se puna in discutie decizia unei femei,nu a unei fetite de 12-15 ani.
Asta cam de cand tot aud eu prin diverse cutii "da-l".

Nu stiu daca cineva a inteles ce vreau sa spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

eu te inteleg, ai scris foarte frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

nu cred ca e cineva care isi permite sa dea cu parul intr-o femeie aflata in ipostaza de a alege intre doua drame. Pentru ca aici nu mai exista "cum sa fac sa fie bine". Nu mai e bine oricum. Nici daca il faci si-l dai, nici daca il avortezi. Fiecare alege ce considera a fi un rau mai mic. Dar tot rau este.

Iar faptul ca esti de vina ca nu te protejezi... sa fim seriosi... eu nu aveam teoretic nici o sansa si tot am "captat" o extrauterina in mod miraculos, la un moment dat, cu infertilitatile nostre cu tot. Ca nici macar pe aia n-am vrut sa o dau afara, e alta poveste, dar oricum bine nu mi-a fost.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Elise!!! Foarte frumoasa lumea asa cum ti s-a prezentat tie pana acum!!!
Ai ramane surprinsa sa afli cati sunt aia ce (macar din gura) isi pemit sa dea cu parul...in cel mai "fericit" caz si in orice decizie pe care ar lua-o o femeie.

Eu una nu fac "obiectul" riscului unui avort.Dar ma gandesc ca nu toate sunt ca mine si cand aud in ce focuri sunt trimise femeile ce aleg una sau alta si mai ales ca e CONTESTATA decizia lor,ma cam doare pt ca stie naiba de ce sunt eu asa de sensibila la ce se intampla in jurul meu chiar daca nu ma atinge personal.

Cand am inceput sa scriu la subiectul asta "episodul" cu contestarea deciziei acelei femei nu se intamplase inca.Am fost nervoasa toata ziua in care am aflat ce s-a intamplat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Si ca sa pun punctul pe I , nu vad de ce as sfatui, sau in ce masura sunt eu sa dau sfaturi unei gravide daca sa-si pastreze sau nu copilul, sa avorteze sau sa nu. Ok, eu sunt contra, dar nu imi bag pe gat opiniile nimanui si nu acuz pe nimeni si repet asta pentru ca am citit de multe ori pe forum postari foarte...radicale anti avort ale unor membre si de fiecare data m-am intrebat, ce-o fi Doamne in capul lor??? Ok, esti contra pentru tine, nu faci tu avort, nu dai sfaturi pro, dar nici nu e cazul sa impui, sa defilezi cu parerea ta si sa dai in cap cui nu-i de acord.Ma atac cand citesc postari din astea.
Asta denota o lipsa de empatie mare de tot, nu stie nimeni ce-i in sufletul aproapelui, daramite aiurea pe forum.
-----------------------------------------------------------------

MAMICA DULCE,

Din pasajul de aici am tras concluziile scrise in mesajul meu anterior..

si eu ,da, sunt o persoana care daca mi se cere sfatul in ceeace priveste o asemenea situatie,nu ma abtin sa sfatuiesc,ca de aceea mi s-a cerut un sfat ..ma gandesc cum sa o ajut sa cantareasca situatia de maniera mai obiectiva posibil,nu o atac cu doctrine,ca decizia este a persoanei, este sigur..si nu vad de ce a sfatui pe cineva aflat la o rascruce este asa de rau...

daca tu ai de criticat un mesaj contra avort ..fa critica strict pe acel mesaj..nu generaliza,ca sa nu se creeze confuzii.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by marcellinna

quote:
Originally posted by ellej
Dar daca tot e sa fii contra avort, atunci faci copilul asa cum e, cu malformatii sau nu. Cu posteriorul in doua luntrii e cam prea usor.

Foarte interesant comentariul lui Ellej,ma bucur ca l-ai facut!
Am sa revin mai incolo la el.

Fetelor nu e cazul sa va incingeti asa.
Eu nu sunt incinsa,chiar daca subiectul este fierbinte.

Nu am dat niciun sfat...cum as fi putut? Desi saraca femeia aia era disperata sa auda un sfat,oricare ar fi fost el.Dar acolo nu incapea deloc "fa-l si da-l",pt ca era vorba de o mama casatorita la a doua sarcina.
de ce in acest caz nu exista o asemenea posibilitate?
si de ce te simti incapabila sa dai un sfat unei persoane care are nevoie de sfatul tau..oricare ar fi el?
Spunea cineva pe aici ca "da-l " e calea cea mai putin cruda atat pt mama cat si pt copil.Nu stiu daca e calea cea mai putin cruda ca tot crunt gasesc sa-i spui unei femei "fa-l si da-l" cu toate ca ai crutat viata copilului.

Acuma aud mai peste tot atat de vehement acel "da-l " de parca ar fi devenit un soi de ...suzati-ma ca o spun,spalare pe maini.
Si avortul nu este tot o spalare pe maini?
Eu stiu ca ideal ar fi sa nu fie cazul,adica femeia sa se fi protejat,dar stim cu totii ca nu intotdeauna functioneaza protectiile la 100%.
Daca avorturile s-ar reduce doar la aceste cazuri de exceptie ..insa sunt mult mai multe
Chiar si aici pe forum am vazut ca sunt mame cu trompe ligaturate care au ramas insarcinate chiar si dupa legarea trompelor...pai ce sa zicem atunci de alte metode de contraceptie?

Cei ce nu vor avort cu niciun chip (repet nu-l vreau nici eu personal dar nici n-am sa rastignesc persoana care il face)...

Revin la spalarea pe maini sau cum zicea si Ellej cu dosul in doua luntri.Sunt persoane anti avort care zic ca avortul se "scuza" daca sarcina intervine dupa un viol.Pai daca e pe-asa,ar rezulta ca-i spunem embrionului "ne cerem scuze esti rezultatul unui viol tre sa intelegi ca nu-i loc si pt tine" in timp ce in alte cazuri nu se scuza.Curat murdar.
eu vad mai scuzabila o astfel de situatie ,decat,mai ai un frate si tu nu mai ai loc ,ca noi am decis sa avem un singur copil ,sau nu te avem plan ptru acest an.
"Fa-l si da-l" ...catalogati-ma cum vreti.Tot o optiune de nerecomandat o socot.
Cred ca o femeie ce nu-si doreste copilul trebuie sa stie ce optiuni are...eu la maxim i-as pune in fata sa stie toate optiunile...dar cu gura mea n-as zice in veci nici doar "tine-l" ,nici doar "avorteaza" nici doar "fa-l si da-l".

Treaba e ca ma scartzaie la urechi ca aud mai nou DOAR acest "fa-l si da-l"!
poate si pe altii scartie la urechi ,doar "avorteaza-l",dar asta este, nu putem pune dop la gura nimanui.

Poate in unele parti nu se aude...o sa se auda curand.Ca cica se aliniaza treburile la niste treburi daca vreti sa intelegeti ce vreau sa spun.

Ca sa am explic...saptamana trecuta de exemplu.A avortat o femeie...exista riscul ca copilul sa se nasca cu malformatii.Hotaraste sa avorteze.S-a prezentat o suita de carabinieri solicitati de un telefon anonim care zicea ca e in curs in spitalul X un avort nu in regula.
In regula era totul dar...cineva ,a pus in discutie decizia acelei femei!
Tam-tam si presa si manifestari pe strazi.
Lege exista...s-au luptat multi pt ea.Repet nu sunt pro avort...dar s-a ajuns sa se puna in discutie decizia unei femei,nu a unei fetite de 12-15 ani.
Unde-i lege nu-i tocmeala..mai ales ptru o persoana adulta..
Asta cam de cand tot aud eu prin diverse cutii "da-l".

Nu stiu daca cineva a inteles ce vreau sa spun.

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

nu cred ca e cineva care isi permite sa dea cu parul intr-o femeie aflata in ipostaza de a alege intre doua drame. Pentru ca aici nu mai exista "cum sa fac sa fie bine". Nu mai e bine oricum. Nici daca il faci si-l dai, nici daca il avortezi. Fiecare alege ce considera a fi un rau mai mic. Dar tot rau este.

Iar faptul ca esti de vina ca nu te protejezi... sa fim seriosi...
stim cu totii ca nu exista nici o metoda care sa protejeze 100%,insa in multe cazuri avortul substituie orice modalitate de preventie a sarcinii;iar in cazul infertilitatii,practica deseori bate teoria...exemplu cazul tau.
eu nu aveam teoretic nici o sansa si tot am "captat" o extrauterina in mod miraculos, la un moment dat, cu infertilitatile nostre cu tot. Ca nici macar pe aia n-am vrut sa o dau afara, e alta poveste, dar oricum bine nu mi-a fost.

Elise & BBLisa

Fericita esti ca Bblisa ta a avut parte de o mama biologica care sa-i dea snasa sa traiasca,iar tie ca sa o intalnesti.
ptru voi.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by principe
de ce in acest caz nu exista o asemenea posibilitate?
si de ce te simti incapabila sa dai un sfat unei persoane care are nevoie de sfatul tau..oricare ar fi el?

Principe ce raspuns te astepti sa-ti dau?Ca-s incapabila sa dau un sfat...bine fie,o sa-ti raspund,la capitolul asta sunt chiar incapabila sa dau un sfat.
Sa-i fi zis femeii "pai mai ai un copil cu sotul tau,daca nu-l vrei pe al doilea da-l! sau sa-i fi zis "avorteaza"?
Cum ar fi putut sa-l dea?Pt linistea tuturor,femeia a facut copilul si e totul bine.

Am deschis subiectul cu un anumit scop si pe pare ca prea putini l-au inteles.Nu e vorba ca nu sti care sunt optiunile.Cred ca toata lumea le stie si pe nimeni nu doare gura sa dea sfaturi.
Mai trist e acolo cand oricare ar fi decizia femeii ce nu-si doreste un copil,exista mereu cineva care sa-i puna in discutie decizia (si aici nu vorbesc despre acele femei ce folosesc avortul ca masura contraceptiva ).

Si inca ceva "unde-i lege nu-i tocmeala" macar sa fie asa.
Nu cred ca ti-ar pica bine sa sti ca ai respectat legea (chiar daca nu cea mai ortodoxa sau catolica),vrei sa faci ceva cu viata ta respectand legea scrisa,independent ca unora le place sau nu,si sa te trezesti cu politistii la cap care sa-ti spuna "ia sa te verificam din cap pana-n picioare ce faci tu aici ca ni se pare ca n-ai fost controlata bine."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Ori e alb, ori e negru. Ucizi sau nu. Poti incerca sa-ti negociezi principiile, daca vrei, dar nu cred ca Dumnezeu a prevazut o clauza speciala la capitolul asta.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput