nu-l vrei? fa-l si da-l altora!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

Eu cred ca nu am dreptul de fapt sa spun cuiva, fa-l si da-l sau nu-l face sau fa-l ca o sa fie bine. Este un lucru prea important ca sa-mi permit sa dau sfaturi 'pretioase' cand o femeie se afla intr-o asemenea situatie. Cu ce drept sa condamn pe cineva ca nu si-a pastrat copilul? E trist si nu cred ca i-a fost usor. Ce sa adaug cand problema e si-asa spinoasa?
Mi-ar placea ca persoanele contra avort sa fie totusi mai tolerante, si eu sunt contra in general, dar exista situatii speciale si nu este rolul nostru sa dam in cap unei persoane care a facut aceasta alegere pentru ca facand astfel nu suntem nici mai buni nici mai intelegatori decat persoana respectiva.

Deci marcellinna, nu esti nici cruda nici egoista. Nu toate lucrurile sunt in alb si negru.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Foarte adevarat! Intru totul de acord!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

quote:
Originally posted by marcellinna

Ramonika,e drept ca in occident ideea e ca ar fi mai "civilizata" lumea dar stai tu linistita ca si aici sunt grozavii chiar si-n ziua de azi de nici nu ti le poti imagina.
Amethyst,cam asa vad si eu lucrurile si nu o spun pt ca m-ai absolvit de la "cruda si egoista".(multumesc)

Cristina A ai atins o latura spinoasa.
Uite aici cel putin exista tendinta (pe care vad ca au preluat-o si alte state) sa se sfatuiasca gravida ce nu-si doreste sarcina aratandu-i toate optiunile pe care le are.
Pana aici nimic rau ,in definitiv e si dreptul femeii sa aibe toate informatiile posibile.
Dar exista din ce in ce mai des acest "fa-l si da-l".
In cazul unei minore ce vrea sa avorteze se cere consensul parintilor/ tutorilor sau daca din diverse motive intemeiate cererea consensului ar dauna tinerei se cere parerea unui judecator.Inchipuie-ti tabloul.
Acuma in timp ce tanara e consiliata(fie ca e minora sau majora),datorita "curentilor" de o anumita culoare politica/sociala/religioasa se da cat mai des "sfatul fa-l si da-l".

S-a ajuns pana la (legea o spune) a nu se face avortul decat dupa o perioada de asteptare de cel putin 7 zile de la cerere si ca sa ajungi sa faci cerere trebuie sa treci printr-o filiera de medici,discutii cu psiholog si alte cadre.
Ma rog,se complica treaba si prea mi se pare mie ca unii isi cam baga nasul prea insistent unde deja si asa doare.
Informare corecta da,nicio problema,dar atata vehementa la unii cu sfatul asta,nu-mi vine bine la socoteala.

Am vrut sa stiu voi ce parere aveti...pt ca acest "sfat" se vehiculeaza destul de insistent si am vazut ca nu numai aici.
Cristina ai observat bine...,e aproape ca o tentativa de constrangere de a lua aceasta decizie.

este normal sa apara din ce in ce mai des "acest fa-l si da-l"

acesata este optiunea de mijloc, intre avort si copil nedorit sau incapacitate de al creste.
aceasta optiune este mai putin cruda ptru amandoua partile aflate in problema..mama si copil.
mi se pare omenesc sa se incerce sa nu se dezavantajeze niciuna din cele doua parti...
binenteles ca se pun pe tapet toate optiunile in ordine descrescanda din toate punctele de vedere(legal,moral,medical...ordinea acestora se schimba de la caz la caz.)
mi se pare normal ca o fetita de 11 ani(exemplu) sa nu fie lasata sa nasca chiar daca parintii din diverse motive sunt impotriva..este implicata sanatatea ei..daca avortul este ilegal in tara de unde este copila,iar este normal sa apara o hotarare judecatoreasca care sa dea permis medicilor sa actioneze in consecinta in favoarea minorei
deci problema trebuie privinta in ansamblu,nu reducand-o doar la satisfacerea vointei unei singure parti fie ea familie,mama insarcinata sau religie.

totdeauna

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelie-chan spune:

Ca bine zici tu "principe".
adevarat graiesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

singurul cu drept de decizie e femeia in cauza, nu rude, parinti, politicieni, bisericosi, ovulul fecundat aflat la a patra diviziune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

quote:
Originally posted by miau-miau

singurul cu drept de decizie e femeia in cauza, nu rude, parinti, politicieni, bisericosi, ovulul fecundat aflat la a patra diviziune.

corect!!!

Mergi la inceput

quote:

si cand "femeia in cauza" este un copil,o minora??

si daca avortul este ilegal?

am inteles opinia ta ..dar nu se poate pune in practica in toate cazurile.

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by principe

daca avortul e ilegal, problema e rezolvata. A decis legea pentru tine. Ghinionul tau daca traiesti acolo.

Mergi la inceput

quote:

chiar la a patra diviziune celulara este acel ovul fecundat cand se produce avortul??

te asigur ca nu.

multe femei care se decid sa avorteze cred ca si tine ca defapt nu avorteaza o fiinta umana cu activitate cardiaca (adica cu inima) ..cu organele interne deja formate,ci doar cateva celule asemanatoare poate cu cele adipoase.insa in momentul cand mama afla ca este insarcinata (cam la 3 saptamani dupa fecundatie)"ovulul fecundat" numai este un ovul de muuuuult.

Mergi la inceput

quote:

si cand "femeia in cauza" este un copil,o minora??

cred ca niciunui copil de 11 ani nu i-ar trece prin minte sa tina o sarcina, parintilor acelui copil la fel, deci urmarea fireasca e avortul. Insa de la 15 ani in sus sau ceva similar, ar trebui sa aibe si tinarul respectiv ceva de zis. Poate vrea sa tina sarcina, doar n-o sa-i faca avort cu forta sau poate vrea avort, n-o s-a oblige sa faca copii.

Mergi la inceput

quote:

quote:

daca avortul e ilegal, problema e rezolvata. A decis legea pentru tine. Ghinionul tau daca traiesti acolo.

nu mi-ai raspuns cine decide ptru minora?

Eu traiesc intr-o tara unde avortul este interzis,dar nu vad ghinionul..sunt o persoana matura si stiu ca daca nu ma PROTEJEZ am toate sansele sa procreez...punerea in legalitate a avortului nu mi-ar schimba modul de a gandi asupra avortului..o vad ca masura cea mai drastica atat ptru mama cat si ptru fat...asta am mai spus... exista insa cazuri in care pastrarea copilului poate fi o masura drastica.

Mergi la inceput