*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (141)*
Raspunsuri - Pagina 9
docdecap spune:
fetele, metoda contraceptiva 100% nu s-a inventat inca, daca cautati si sterilizarea are eficienta 99,8 - 99,9%
pilula monohormonala e cea mai buna metoda hormonala in ceea ce priveste productia de lapte. si eu stiu ca se poate lua cand vrea muschii lu' mama, nu neaparat in prima zi dupa nastere. nu inteleg de ce ar zice medicul asa.
prezervativul e bun, pentru cine se simte bine cu el
metodele-bariera sunt cele mai sigure pentru alaptare, dar in afara de prez. la noi nu se prea folosesc- diafragma etc.
problema cu ramasul insarcinata e ca atunci cand ovarele isi reiau functionarea nu incep neaparat cu menstruatia, pot incepe cu ovulatia. de aici si ineficienta alaptarii ca metoda contraceptiva.
despre sterilet mie mi-au spus ca dupa ceza, pe un unter cicatriceal, se asteapta un an. Acuma nici 6 luni nu mi se pare putin, dar pare mai rezonabil. o sa-mi mai intreb medicul. E riscul mai mare de extra-uterina, dar scade riscul folosirii necorespunzatoare (toate metodele la care utilizarea corecta e imperioasa si depinde de factorul uman au eficienta mai mica in realitate decat in teorie), deci eficienta e destul de aproape de teorie. daca e sa fie sarcina, poate sa fie cu oricare, n-avem garantii 100%, dupa cum spuneam.
si eu am luat pilule ani la rand si m-am impacat foarte bine cu ele. am citit ca exista studii facute pe durata mai mare in care nu se evidentiaza efecte negative ale pilulelor asupra dezvoltarii ulterioare asupra copiilor alaptati in perioada respectiva. dar sunt putine si poate nu foarte relevante.
dar privind modul de fct. al pilulelor, ele dau hormoni corpului si "ingheata" ovarele (ma rog, nu ovarele, dar povestea e mai lunga) pacalindu-le ca exista deja hormoni si ele nu mai trebuie sa produca. nici endocrin(hormoni) nici exocrin (ovule).
singura mea preocupare ar fi daca nivelul de progesteron din pilule e mai mare sau mai mic decat cel al meu in mod natural -ca oricum producem, si ajunge si in lapte. mai ales ca am baietel, la fetite daca ii mai dai niste hormoni de care o sa mai aiba oricum, parca nu pare la fel de nashpa.
de exemplu cand am luat prima data pilule, nu's ce aveau, da' ma apuca bocitu' din orice. si mi-a spus un medic ca ori nu asimilez bine progesteronul din ele, ori e mai putin decat am eu de obicei. cam acelasi lucru se intampla cu depresia post-partum, de bine ce inainte, in sarcina, ne balaceam in progesteron, ca secreta si placenta, acuma ramanem pe uscat si da-i si plange...
eu cred ca o sa iau pilule monohormonale si daca ma inteleg bine cu ele o sa trec la injectie, o data pe luna sau la trei luni, ca sa nu stau cu frica-n san ca am uitat pilula etc. -o pateam si inainte, imi cunosc marfa!
hai ca m-am lungit un cingo.
da' vreau sa mai dau o strigare -doua
LALAAAAAAAAAA
CESKAAAAAAAA
ANGIIIIIIIII
Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'
grati.ela spune:
poze cu Tudor am trimis pe contul comun...
Ozi e tare fericita ca are un fratior...psihologul din spital mi-a zis sa-i spun ca regula de baza este:"bebe nu e jucarie...e bebe lui mami si tati si pentru ea e fratiorul care o va adorA ca pe o surioara mare si frumoasa...".Cand am ajuns acasa cu Tudor a primit din partea lui un joc de la Playmobil pe care si-l dorea mult. O las sa ma ajute cat doreste...Seara doarme cu mine in continuare dar Tudor nu plange noaptea. A avut usoare momente de gelozie dar grija pt bebe a facut-o sa depaseasca momentul. Simte ca o iubim la fel de mult!
mami de Ozi si Tudorash
anca.b spune:
in legatura cu mincarea, eu chiar maninc in fiecare zi un fruct: fie un mar, fie o portocala, fie o banana si nu am observat ca stefan ar avea colici mai puternice din cauza asta.
in plus, am papat (ca mi-a fost tare pofta) si o bucatica de castravete verde (mica de tot).
iar pina acum am mincat f ,multe lactate, pt ca nu puteam sa inghit altceva decit brinza de vaci, lapte sau iaurt. acum am trecut si pe alte chestii: un pic de carnitza, un ou, deseara avem programata o mamaliga cu brinza...si uite asa...
iar pizza e in meniu miine ![]()
mie moasa mi-a zis ca pot minca absolut orice, cu conditia sa fie in cantitati rezonabile (adica inclusiv fasole, mazare, fructe...) si pot bea un pahar de vin sau de bere pe zi. mazare ne-au dat si la spital in una din zile, so...
Anca si
Stefan (13.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1
creata2008 spune:
Anca, teoria e buna, da, si mie mi-au spus la fel, ca pot manca orice. Asta pana cand Mariuca mi-a refuzat sanul pe motiv de miros. M-a mancat undeva si duminica, la 4 zile de la nastere, am facut un gratar acasa pe care l-am asezonat cu o salata cu rosii, letuce, ceapa si putin otet (ca nu mai aveam lamaie in casa). Si uite cum sanul mi-l refuza pe motiv de miros de ceapa, burtica a durut-o la greu pe motiv de rosii si otet. M-am lecuit. Plus ca asa-zisul regim nu e greu de tinut. E regimul de ulcer, pe care eu il tin primavara si toamna. Ma rog, "regim" suna restrictiv, de fapt e un mod sanatos de alimentatie. Fara prajeli, sosuri, grasimi in exces, numai friptura la gratar sau la cuptor - pui, peste sau vita, oua, lapte, iaurt, branza, gem, ciorbe de orice fel, legume la cuptor de orice fel, mancare gatita la cuptor sau la aburi, de evitat mazare, fasole, varza, ceapa, usturoi - asta nu inseamna sa nu mananci deloc - paine prajita sau neagra, fara alcool, cafea, tutun, fara otet, condimente, fara lucruri iuti sau acre, fara zahar in exces, fara legume sau fructe crude, numai compoturi facute in casa, fara maioneza sau smantana - ca sunt grase rau.
Acum... eu zic ca ai o gama foaaaarte larga de ce ai voie si ce nu. Dar pana la urma, si eu mancat o pizza (nu toata, ce-i drept), am gustat si niste salata boeuf (cu maioneza light), am mancat si macaroane cu branza (foarte bune, dar cu iaurt pe deasupra, nu cu zahar), dar nu am avut iaurt si am pus smantana degresata. In schimb acum le fac cu moderatie. NU am pofte, nu am avut nici in sarcina, si nu mi-e greu sa ma tin de aceste principii, mai ales ca oricum se apropia primavara si trebuia sa ma apuc iar de ele, ca sa nu recidiveze ulcerul.
Hai ca am scris o gramada, dar eu sper ca v-am ajutat!
quote:
Originally posted by anca.b
in legatura cu mincarea, eu chiar maninc in fiecare zi un fruct: fie un mar, fie o portocala, fie o banana si nu am observat ca stefan ar avea colici mai puternice din cauza asta.
in plus, am papat (ca mi-a fost tare pofta) si o bucatica de castravete verde (mica de tot).
iar pina acum am mincat f ,multe lactate, pt ca nu puteam sa inghit altceva decit brinza de vaci, lapte sau iaurt. acum am trecut si pe alte chestii: un pic de carnitza, un ou, deseara avem programata o mamaliga cu brinza...si uite asa...
iar pizza e in meniu miine
mie moasa mi-a zis ca pot minca absolut orice, cu conditia sa fie in cantitati rezonabile (adica inclusiv fasole, mazare, fructe...) si pot bea un pahar de vin sau de bere pe zi. mazare ne-au dat si la spital in una din zile, so...
Anca siStefan (13.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1
creata2008 spune:
Monica Doc, multumim de info in legatura cu metodele contraceptive. Cred ca fiecare dintre noi e datoare sa se gandeasca foooooarte bine la viitor, in conditiile in care asta nu s-a mai intamplat in ultimii ani, pentru unele dintre noi. Adica eu stiu ca n-am mai folosit nicio metoda contraceptiva de ceva vreme si acum trebuie sa ma gandesc foarte serios ce alegere o sa facem. Probabil voi inclina catre prezervativ, mi se pare cea mai convenabila si mai putin intruziva. Anticonceptionale am luat 3 ani, 1 an pauza si inca 3 ani si parca nu as mai lua din nou. Chiar daca efectele secundare sunt poate putine, ele apar si nu prea mai vreau sa le infrunt.
Alinus, ziceai ca nu prea va impacati cu prezervativele... cheia e sa incercati multe modele, variate, eventual si un gel. Ma gandesc ca sigur veti gasi un model acceptat de ambele parti. ![]()
Ellenuta spune:
zuzici
bitzi a mea a vomitat in jet astazi .. o singura data dar m-am speriat rau de tot .. de fapt eu tocmai ma pregateam sa plec, ea era la socrella in brate cand am auzit-o ca tipa disperata .. bitzi vomita in jet .. am intrebat-o daca a strans-o de burtik si a spus ca nu .. o singura data mi-a mai facut asha! sa sun la dr sau nu?
raca DA este normnal sa elimini cheaguri! eu am eliminat si mai mari de o lingura! stai linistita!
fetele, multumesc ptr raspunsurile cu temperatura! ieri i-am luat-o si avea 37,1 deci ok, zice la carte!
cat despre metode contraceptive .. hmm .. cred ca vom merge pe prezervativ .. dupa cate am auzit de anticonceptionale in alaptare. in plus, eu am inceput sa ma ingras dupa ce am inceput sa iau "minunatele" pilule ..
Elena
de
Eva Maria
CRESTEM MARI
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
Ellenuta spune:
cat despre fructe, dr mi-a spus ca pot sa mananc crude numai babane si grepfruit .. restul compot de casa, nu de cumparat!
Elena
de
Eva Maria
CRESTEM MARI
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
ancadragoman spune:
Fetelor eu am mancat orice si Maria nu a avut colici sau alte probleme.
anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze
povestea nasterii
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared" target="_blank">filmulete
docdecap spune:
fetele
io cu mancarea am facut asea:
am eliminat dulciuri, cruditati, lactate.
toate bune. si am inceput experimentele:
zilele trecute am mancat 2 portocale pe zi si nu a fost mai agitat sau mai balonat. asa ca continui cu ele. si introduc cate un aliment pe rand, si vad ce se intampla. in alta zi am mancat jumatate de rosie. nici o schimbare notabila. am retinut si asta.
la dulciuri am cea mai mare retinere. si la alune de padure, am comis o data un mic exces si a avut cea mai nasoala digestie si bazaiala. am incercat o felie de paine cu gem azi, maine niste biscuiti mai dulci, sa vedem ce rezultate avem.
ce sa facem, prin incercare si eroare! ca oricum copiii sunt diferiti intre ei si nu neaparat retetele bune pt. unul merg la toti.
dar, alta intrebare: daca doarme ca lemnul cate 4 ore, incerc sa nu-l trezesc sa manance, azi-dimineata l-am trezit, schimbat si a supt 10 minute si a adormit imediat, ca el avea o treaba si l-am deranjat! asa ca mulge-te Joiano, ca eram cu ei burdusiti. la 12 apoi, cand s-a convins sa mai manance, a supt bine amandoi, golit fromos-fromos.
azi noapte a dormit 5 ore, nu stiam eu de ce aveam sanii cat casa.
oricum, e mai bine cu mulsul, mi-a iesit intr-un final si sfarcul cel sfios cat sa nu ma doara sau sa fac rani de la pompa, asa ca macar nu mai e nashpa.
Stancutza, ma bucur ca ti s-au format si tie, teoretic dupa ce incepe sa vina laptele cand suge bebe n-ar trebui sa te mai doara. vezi ca la Alaptatul Help-line (in forum sectiunea femina intim) mi-a dat mie Emaaimee niste linkuri sdespre sfarcuri ombilicate si pozitionarea corecta. incearca sa vezi ce mai e acolo.
Si Serban uneori pleaca cu sanul in gura, zici ca vrea sa-mi faca sfarcul prastie. asa ca ii tin d emult eori capul cu mana din spate (alaptez culcata, altfel ma jeneaza inca operatia) si nu-l las sa plece prea departe...
pupici de la noi
Monica mami de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
www.flickr.com/photos/monicu/" target="_blank"> poze de tot felu'
gabrittza spune:
fetelor ati avut curaj sa intrati pe site-ul biancai brad?
eu nu am avut ce face si am intrat si acum nu ma mai pot opri din plans!

gabrittza
39sapt+
Daria Maria
AMR 3 zile?