*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (139)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

hei-hei-hei !

pup toate zuzele! ce fac fetele? de fapt, intreb ca tampita cand, de fapt, ar trebui sa o iau frumusel inapoi la citit capitole. da' nu stiu daca am vreme sa fac asta si sa si va scriu, ca teroristul mic poate in orice clipa sa izbucneasca. din motive numai de el stiute.

despre noi...n-avem probleme, ca sa spun asa (si, cum amintea si bishu, daca am avea, as apune ca o sa le rezolvam, ca ma descurc, hihihi). niste plansete carora nu reusec sa le dau de capat. si am vb si cu creata aseara, care va pupa, e in perioada de revenire dupa o prima saptamana dementa cu mariuca, ragade, desfundat canale, plans...cam ca la mine!). iar creata mi-a povestit ca mariuca si bebele lui beinazuta, ambii nascuti odata cu palugel, plangeau de mama focului de foame si acum capata supliment si totul e ok. inclusiv somnul lor, peste noapte.

plansul cand e pus in pat dupa alaptare, faptul ca incepe sa caute sanul din nou cand il iau in brate, la 10 minute dupa ce a supt, faptul ca imi ia degetul mic la supt dupa ce a mancat, toate astea le-au patit bebeii lor si asta se intampla si cu piticul meu. nu imi dau seama daca le face doar pt ca mai vrea sa e lacom sau mai vrea pt ca ii mai trebuie. nu imi dau seama daca suge degetul si cauta sanul pt ca asta e reflexul lui cel mai dezvoltat acum sau daca intr-adevar crapa de foame.

pe de alta parte, sanii mi-i simt usurati dupa ce suge (il las cam 20 de minute la fiecare, de multe ori si 30). cand sta cu sanul in bot, trage zdravan de el, desi cu pauze de respirat. uneori ii vine sa atipeasca dar nu il las. doarme noaptea, se intampla sa ma trezeasca doar o data...numai ca e loterie cand adoarme la loc. poate dura 10 minute sau o ora si jumatate in care sa planga. iar eu sa nu stiu ce sa ii fac.

astea-s, asa, o mica parte, as putea vb/scrie un foileton despre chestiile astea. astept sa se faca 2 jumatate si sa ajunga pediatra la cabinet. o sun si stabilim daca sa ma duc maine si sa vedem daca a luat in greutate, am inteles de la asistenta ei ca e cel mai clar punct de reper. adica, ok, are doar 10 zile, nu 2 saptamani sau o luna. dar daca e o problema in felul in care se hraneste, daca nu mananca suficient, se poate vedea de acum. si nu vreau sa astept pana saptamana viitoare pt ca in timpul asta mintea mea bolnava va lucra si ma va manca pe dinauntru. vreau sa stiu o teraba ca sa o pot rezolva cat mai repede.

fiecare zi trece de n-am aer, pogramul lui e haotic, motiv pt care imi e tare greu sa intru pe aici. de-abia astept sa se intre intr-un fagas ca sa pot sta din nou cu voi.

acum mai stau, imi bag picioarele, are si ma-sa nevoie sa se detaseze din cand in cand de el si sa se converseze cu zuzele, nu? si poate pica si un sfat sau un "stai linsitita, la fel a fost si la noi". :-)

pupici!

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk.m spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Am depasit deja faza cu stresul ca e bebe prea mic, dar acum ma gandeam ca poate de-asta mai vrea sa stea, fiindca de fapt varsta lui e cu o saptamana mai mica. Nu stiu daca ma exprim eu prea bine,,,
Pana maine cand ajung la doctor,,,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgo spune:

quote:
Originally posted by miri_mik

alina, virushii de aici zici tu ca-s politicosi, dar sunt al naibii de persistenti.m-am saturat de vizite la doctor cu bruno - plus ca el are o sensibilitate respiratorie de la nastere - si de-ai vedea ce vreme umeda sic e vant avem aici... n-ar trebui s aies veci cu copiii afara. da io am zis... pe bruno l-am cam cocoloshit, cu sacha, jap in lume, la aer:) are muci dar... nah! n-a zis nimeni ca e ushor sa fii mik.

in plus, avem alta belea (seobserva cat scriu dupa ce aua dormit dujmanii - sincronizare de vreo 15 min), o infectie la ochi care nuv rea sa treaca nici cu lapte, nici cu antibiotic, mama ei de infectie.

miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Si tu , Brutus ? Mathias mi-a facut un far umflat azi noapte , i-a venit pe ochi caciulitza si l-a zgariat ... am dezinfectat , pus putin unguent cu galbenele , arata mai bine , dar sigur nu-i trece cu una cu doua . Ia sa incerc si eu cu laptic , poate am noroc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

bunaaaa

eu iar am fost fara net in weekend .. iar acum merge ffff greu ... macar sa apuc sa scriu mesajul ...

fetelor .. asta mica a mea papa 5 minute apoi o ia somnul .. peste 10 minute se trezeste urland .. ii bag iar tazta .. papa 5 minute apoi iar somn .. si tot asa ...

sa-i dau sa pape sau nu??? am inteles ca nu e bine sa-i dai lapte peste laptele din stomac .. ce sa fac?? am mai pacalit*o cu ceai, am mai tinut*o de vorba ... voi ce spuneti .. sa-i dau sa pape sau sa las sa treaca 1 h jumate sa se digere ce are in stomacel???

va multumesc anticipat!!

ma duc sa citesc din urma!

zuzele si bebeii

Elena de Eva Maria

CRESTEM MARI

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

Laura I...mie cand eram in spital cu bibi mi-au zis asistentele ca la bebe de la 37,8 se considera temperatura...
de la 37,4 inseamna ca e putin deshidratat bebe,dai putin ceiut...sau e prea cald in camera...dezbraco putin sau scade temp in camera...

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Buna fetelor,

asa e si la noi, Irinouka...:D..cred ca asa e la toti bebeii astia mici si plangaciosi..la noi azi noapte a fost de coma..de fapt nici o noapte nu seamana cu alta..de ex..fata mea nu plange..dar se foieste..da din picioare, ofteaza, casca, se screme..cu ochii larg deschisi..si a facut asa de la 3 cand am terminat de alaptat pana la 6 jumate cand eu terminata psihic i-am pasat-o lu tasu'...saracutza statea in patut..dar..eu nu pot sa dorm stiind ca ea e huhureza..si ma ridicam din 2 in 2 min sa vad ce face..ca auzeam zgomote suspecte..nimik nu o facea sa adoarma..nici tzitzi, nici suzi, nimikj..cred ca era satula de somn si pace...

cred ca ne trebuie ceva timp sa invatatm starile bebelushilor...de ar putea vorbi sa imi zica ce o supara...

si am si eu o mare intrebare..am vazut ca scrieti de ceai...voi dati la bablushi ceai...cam de la ce varsta...adik ..eu nu i-am dat piticei decat lapte "natur"...ce fel de ceai le dati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

alina eu i-am dat ceai decand am inceput sa-i dau si laptic da doc a zis ca de la inceput poti sa dai ceai...eu ii dau baby calm de la fares,sau ceai de musatel,sau de anason sau de tei...

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

deci fac cu nerviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

nu sacha e baiu (apropos, infectia e ca suge cu nesats si dedicatsiune si s-a zgariat la ochi si orice fac,tot acolo aterizeaza cu unghiutsele...) ca el doarme cuminte acu. cu bruno... nu mananca, l-am pus la coltde doua ori, plange si urla din orice ma lasa rabdarile cu nemancatullui..;

irinouka, sunt convinsa ca e bine bebe rares, fa-mi placerea si insista cu sanul, fara completare. te rog eu:) si da... toate trecem prin ce treci tu:) doar ca n-are rost sa ne punem atatea intrebari,c a nu gasim orishicum raspunsul, eventual niste presupuneri valabile si atat:)))

miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Irinuk si celelalte fete cu bebei mici mici, ascultati ce zice Miri ca zice bine. Eu am ascultat (de frica shapului) si nu-mi pare rau. Am acum laptic exact cat are Ana nevoie.
Puneti bebeii la san de cate ori cer ei. Eu am avut zile in care stateam cu Ana numai la san (chiar si la masa mancam cu ea agatata de sanul meu). Stiu ca atunci eram disperata si plangeam de durere si de frustrare si credeam ca nu voi reusi niciodata dar...am reusit. Si daca am reusit eu, veti reusi si voi. Parol! Va trebuie doar rabdare si (vroiam sa zic tutun dar pas) ganditi-va ca o faceti pentru binele copiilor vostri. Pe mine doctora m-a felicitat si mi-a spus ca daca nu era alaptata la san Ana era expusa mult mai tare virozelor si gripelor care circula acum. Asadar...inca un motiv in plus ca sa le dati numai lapticul vostru.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Iar legat de ceai...daca bebeii sunt alaptati la san nu au nevoie de ceai sau apa. Ei primesc absolut tot ce au nevoie din lapticul de mama. Daca vreti sa folositi ceai de colici, il beti voi 1-2 l/zi si lor le va ajunge ce trebuie prin laptic.
Eu asa stiu.

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Mergi la inceput