***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (48)
Raspunsuri - Pagina 3
teodoral spune:
PEPSI merci fain.
Datele mele sunt:21 mai (12.50)Teodoral, nastere normala fara epidurala, 40s,Ariana Elena,2530g, 49 cm,Apgar 9-10.
Eu, acusi implinesc 28 ani.Data nasterii:12.02.1980.
pentru sarbatoriti.
poze cu ingerasul
nasterea unui inger
timur spune:
Pepsica: asa ma gandeam si eu, dar m-a luat la rost madam dr ca de ce las copilul nemancat atata timp??? Ca sa-l trezesc de dim sa manance. Mi s-a parut aiurea si de aceea v-am intrebat. Multumesc mult!
Laura, mami de Alexandru (16.06.2007)
kay spune:
mi-a descarcat sufletul pe mail-ul comun. [cum suna :-)))]
daca vrea cineva sa-mi dea o mana de ajutor, astpt raspunsuri. nu critici nasoale, ci un aruncat cu rosii usor
oana deSOSONICA (6.06.2007)
asa creste Sonia
Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.
www.helpsonia.com
Graviduta spune:
Salut! Hai ca am mai citit si eu ce-ati scris in capitolul trecut...
Kid, ma bag si eu cu musca-n lapte, c-am vazut ca ai intrebat-o pe Ella. Nu stiu care e exact situatia de fapt, dar nu-ti trebuie conventie internationala sa-ti recuperezi bagajele (acum nu stiu ce companie era). Tu ai contract cu compania de transport aerian (prin achizitionarea biletului, teoretic, s-a incheiat un contract de prestari servicii de transport care, tot teoretic, pt ca nu stiu ce conditii si clauze de neraspundere au ei, a fost dublat de un contract de depozit pt bagaj), deci raspunderea lor e contractuala. Acum problema e instanta competenta sa rezolve un asemenea litigiu, si aici se aplica dreptul nostru intern, daca e soc romaneasca, sau dreptul international privat, daca e soc straina. In caz de ceva, da-mi PM, ca ma mai interesez. Nici eu nu prea lucrez pe domeniul asta.
Angela, eu i-am dat carnita de la 6 luni, ca mi-a zis pediatra ca asa se formeaza nu stiu ce fibre necesare pt absorbtia fierului. am inceput cu o lingurita si, teoretic, trebuia sa ajungem la 6. Spun teoretic, pt ca de fapt ii dau din ochi.
A fost ieri pediatra pe la noi si a zis sa-i dau in felul urmator:
prima masa-lapte cu sau fara cereale, in functie de cate cereale ii mai dau peste zi;
a doua masa-fruct cu branza (acum nu-i dau ca s-a cam constipat de la fier, si branza nu e o alegere fericita in constipatie) sau cu cereale;
a treia masa-piure de legume cu carnita de pui, curcan sau manzat; asta de 5 ori pe sapt; in celelalte 2 zile, a zis sa-i dau un piure facut din cartof (pe asta tre sa-l tai bucatele, sa-l las 1/2 de ora in apa-cred ca sa-i iasa amidonul, n-am intrebat-, apoi il fierb si-l pasez si adaug putina apa in care a fiert cartoful sau putin lapte de care bea Mara), 1/2 de galbenus de ou (oul fiert 15 min; mi-a zis sa-i dau doar 1/2 de galbenus, deci 1 galbenus pe sapt), un ficatel de pui (ficatul din 2 lobi il pun in apa si-l las sa iasa sangele, apoi il fierb in lapte -cica iese mai cremos- si-l pasez ca la cartof) si putin unt (cam o lingurita); acum sa vad daca-i place Marei;
a patra masa - iaurt cu cereale;
a cincea masa - lapte cu cereale.
Mara avea la 7 luni fix (adica pe 27 ian) 8,930 kg si 73 de cm.
Alaltaieri a tras o busitura. Am pus-o pe canapea sa o masor si m-am intors o fractiune de secunda sa-i iau un ursulet ca sa stea linistita, iar ea si-a luat avant sa se intoarca pe burta, dar a ajuns pe spate pe mocheta. Bine ca nu-i canapeaua inalta, dar oricum a tras o sperietura zdravana si noi pe langa ea. Iar eu mi-am luat si sapuneala de la mariu, verbala bineinteles .
Chiquitita, cred ca poti pune calciul in lapte, daca esti sigura ca bea tot laptele si, deci, ca ia tot calciul. Eu nu i l-am pus in lapte din motivul asta, i-ldadeam separat.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
timur spune:
Graviduta: cum ii faci iaurtul? In leg cu untul: o lingurita de unt la o masa?
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by timur
Graviduta: cum ii faci iaurtul? In leg cu untul: o lingurita de unt la o masa?
Pai mi-a zis ca pot sa-i dau iaurt din comert, asa ca o sa-i iau Tnuva, Brenac, Zuzu.. Ce-i mai cremos si nu f acru. Da, o lgt de unt la o masa.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
teodoral spune:
Fete, voi faceti branza calcica? ( lapte+calciu)Daca da, cat de des ii dati? O asistenta mi-a zis ca o data pe zi cate o lingurita.Voi ce ziceti?
poze cu ingerasul
nasterea unui inger
timur spune:
Graviduta: inainte i-ai facut in casa iaurtul sau e prima data cand ii dai?
timur spune:
teodoral: Da. Dintr-un litru de lapte (cu 8 pastile calciu lactic) ii dau de 3 ori (de obicei ii dau la a 4-a masa, amestecata cu fructe). Deci dintr-un litru de lapte ii fac branza pt 3 zile. Deci cantitatea o impart in 3, ochiometric, si ii dau.
teodoral spune:
Asa si eu.Dar la mine fructele sunt prima masa, sau a doua, si ii pun branzica sa nu fie asa subtire, tot ochiometric.
Nu stiu ce ne-am face fara masura asta.
poze cu ingerasul
nasterea unui inger