***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007*** (48)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodoral spune:

PEPSI merci fain.
Datele mele sunt:21 mai (12.50)Teodoral, nastere normala fara epidurala, 40s,Ariana Elena,2530g, 49 cm,Apgar 9-10.
Eu, acusi implinesc 28 ani.Data nasterii:12.02.1980.
pentru sarbatoriti.

poze cu ingerasul
nasterea unui inger

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timur spune:

Pepsica: asa ma gandeam si eu, dar m-a luat la rost madam dr ca de ce las copilul nemancat atata timp??? Ca sa-l trezesc de dim sa manance. Mi s-a parut aiurea si de aceea v-am intrebat. Multumesc mult!

Laura, mami de Alexandru (16.06.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

mi-a descarcat sufletul pe mail-ul comun. [cum suna :-)))]

daca vrea cineva sa-mi dea o mana de ajutor, astpt raspunsuri. nu critici nasoale, ci un aruncat cu rosii usor

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Salut! Hai ca am mai citit si eu ce-ati scris in capitolul trecut...
Kid, ma bag si eu cu musca-n lapte, c-am vazut ca ai intrebat-o pe Ella. Nu stiu care e exact situatia de fapt, dar nu-ti trebuie conventie internationala sa-ti recuperezi bagajele (acum nu stiu ce companie era). Tu ai contract cu compania de transport aerian (prin achizitionarea biletului, teoretic, s-a incheiat un contract de prestari servicii de transport care, tot teoretic, pt ca nu stiu ce conditii si clauze de neraspundere au ei, a fost dublat de un contract de depozit pt bagaj), deci raspunderea lor e contractuala. Acum problema e instanta competenta sa rezolve un asemenea litigiu, si aici se aplica dreptul nostru intern, daca e soc romaneasca, sau dreptul international privat, daca e soc straina. In caz de ceva, da-mi PM, ca ma mai interesez. Nici eu nu prea lucrez pe domeniul asta.

Angela, eu i-am dat carnita de la 6 luni, ca mi-a zis pediatra ca asa se formeaza nu stiu ce fibre necesare pt absorbtia fierului. am inceput cu o lingurita si, teoretic, trebuia sa ajungem la 6. Spun teoretic, pt ca de fapt ii dau din ochi.

A fost ieri pediatra pe la noi si a zis sa-i dau in felul urmator:
prima masa-lapte cu sau fara cereale, in functie de cate cereale ii mai dau peste zi;
a doua masa-fruct cu branza (acum nu-i dau ca s-a cam constipat de la fier, si branza nu e o alegere fericita in constipatie) sau cu cereale;
a treia masa-piure de legume cu carnita de pui, curcan sau manzat; asta de 5 ori pe sapt; in celelalte 2 zile, a zis sa-i dau un piure facut din cartof (pe asta tre sa-l tai bucatele, sa-l las 1/2 de ora in apa-cred ca sa-i iasa amidonul, n-am intrebat-, apoi il fierb si-l pasez si adaug putina apa in care a fiert cartoful sau putin lapte de care bea Mara), 1/2 de galbenus de ou (oul fiert 15 min; mi-a zis sa-i dau doar 1/2 de galbenus, deci 1 galbenus pe sapt), un ficatel de pui (ficatul din 2 lobi il pun in apa si-l las sa iasa sangele, apoi il fierb in lapte -cica iese mai cremos- si-l pasez ca la cartof) si putin unt (cam o lingurita); acum sa vad daca-i place Marei;
a patra masa - iaurt cu cereale;
a cincea masa - lapte cu cereale.

Mara avea la 7 luni fix (adica pe 27 ian) 8,930 kg si 73 de cm.

Alaltaieri a tras o busitura. Am pus-o pe canapea sa o masor si m-am intors o fractiune de secunda sa-i iau un ursulet ca sa stea linistita, iar ea si-a luat avant sa se intoarca pe burta, dar a ajuns pe spate pe mocheta. Bine ca nu-i canapeaua inalta, dar oricum a tras o sperietura zdravana si noi pe langa ea. Iar eu mi-am luat si sapuneala de la mariu, verbala bineinteles .

Chiquitita, cred ca poti pune calciul in lapte, daca esti sigura ca bea tot laptele si, deci, ca ia tot calciul. Eu nu i l-am pus in lapte din motivul asta, i-ldadeam separat.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Graviduta: cum ii faci iaurtul? In leg cu untul: o lingurita de unt la o masa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by timur

Graviduta: cum ii faci iaurtul? In leg cu untul: o lingurita de unt la o masa?

Pai mi-a zis ca pot sa-i dau iaurt din comert, asa ca o sa-i iau Tnuva, Brenac, Zuzu.. Ce-i mai cremos si nu f acru. Da, o lgt de unt la o masa.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)

Diversificarea

Mergi la inceput

Fete, voi faceti branza calcica? ( lapte+calciu)Daca da, cat de des ii dati? O asistenta mi-a zis ca o data pe zi cate o lingurita.Voi ce ziceti?

poze cu ingerasul
nasterea unui inger

Mergi la inceput

Graviduta: inainte i-ai facut in casa iaurtul sau e prima data cand ii dai?

Mergi la inceput

teodoral: Da. Dintr-un litru de lapte (cu 8 pastile calciu lactic) ii dau de 3 ori (de obicei ii dau la a 4-a masa, amestecata cu fructe). Deci dintr-un litru de lapte ii fac branza pt 3 zile. Deci cantitatea o impart in 3, ochiometric, si ii dau.

Mergi la inceput

Asa si eu.Dar la mine fructele sunt prima masa, sau a doua, si ii pun branzica sa nu fie asa subtire, tot ochiometric.
Nu stiu ce ne-am face fara masura asta.

poze cu ingerasul
nasterea unui inger

Mergi la inceput