*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (138)*
Raspunsuri - Pagina 12
miri_mik spune:
sa incerce sa isiste cu cea manuala, mitsu
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
Mitsu-bishu spune:
Anca.Diana, o sa incerc sa iti raspund si eu la intrebari...
1. Si eu am facut febra si frisoane... A fost aiurea. Din cate stiu eu, furia tine pana se "largesc" cat de cat canalele, ca ele's deja desfundate daca bebe suge... Adica trebuie sa isi dea drumul sanii. Eu m-am muls dupa ce a supt bebe, am facut si dus fierbinte si am tinut pe sani pungi cu apa rece, ca inca "frigeau". A doua zi au fost numai angorjati, o tensiune suparatoare, dar suportabila, nu am mai muls, l-am pus pe bebe sa "presteze" cat mai mult.
2. Daca mulgi inainte de alaptat ramane laptic si pentru bebe, cum zicea si Ellenuta, ramane lapticul bogat in proteine, dar ideal e sa ii dai tot laptele, sa ii tina si de sete, nu numai de foame! Stiu ca e greu sa apuce toata areola, eu o strangeam (asa fac si acum cand ii introduc sanul in gurita) cu degetul mare de sus si cu aratatorul de jos... Durea ca naiba, dar se "aplatiza" si i-o bagam asa... Si in cateva minute sanul se "desumfla" si bebe sugea ok! Sfatul meu: nu te mulge inainte. Eu asa am procedat, tu faci cum crezi ca e mai bine!
3. Cum spunea si Angelique, la inceput e presiune, lapticul tasneste, deci bebe suge mai rapid. Apoi... Laptele trebuie sa coboare pe canal de acolo de sus, unde este el produs... D'aia suge mai mult timp dupa ce pompezi. Eu apas pe san in timp ce alaptez, ca sa coboare si laptele mai bogat in grasimi + proteine, sa nu ia numai "apa" care il umfla in 5 minute!
4. Nu cred ca sunt colici... Deja... Am inteles ca la colici face "spectacol". E aceeasi problema pe care o avem si noi, mai ales noaptea, cand mami are ochii lipiti de somn si nu il mai pune sa ragaie
. Oricum, nici in timpul zilei nu ne dam in vant dupa rag! So... El face asa pentru ca atunci cand mananca are senzatia de facut caca si chiar il ajuta. Suptul il si calmeaza. Bebe C. face caca/puf cand mananaca/dupa ce mananca. Cand nu ii iese caca/gazutsele vrea tzitzi si plange daca nu primeste!
5. Noua ne-a cazut buricul pe la o saptamana daca nu ma insel. Am inteles ca daca e cordonul mai gros se "usuca" mai greu, ceea ce e logic. Si eu zic sa il speli, eu de la 3 zile l-am bagat in cadita cu apa serioasa... Nu am evitat buricul, desi am inteles ca trebuia, sau sa fierb apa. Dar... Totul e ok. Inca mai sangereaza, dar dupa fiecare schimbat de scutec sterg cu spirt/solutie de betadina si dau cu Baneocin pudra. Cu exfoliatul pe la cute... E foarte normal. Isi leapada si ei prima piele. Mai ales in zonele de "frecush" se observa - lui Conrad i se descuameaza pielicica pe la gusa, unde sta baretzica de la caciulita. Eu nu ii dau cu ulei "din comert" ca are parfum si alte prostii... Fierb la bain-marie ulei de masline si il masez dupa baita.
6. Am inteles ca daca vrei sa afli cat suge tre' sa il cantaresti inainte de masa si dupa, cu conditia sa nu faca caca/pishu. miri zice ca trebuie cantarit azi la o ora si maine la aceeasi ora sa vezi cat a luat in greutate (ceea ce e si mai logic, avand in vedere ca nu toti bebelusii sug la fel, conteaza cat asimileaza, nu cat suge, adica daca ia in greutate normal).
Sper ca nu am scris vreo prostie, si eu sunt la inceput, ca si tine, dar tare imi mai place sa imi dau cu parerea!
Pupici!
honey... Eu zic sa nu fierbi rufshoarele in masina, ca se mai amesteca culorile.... Uita-te la cate grade zice pe ele si aproximeaza ce program ar fi proper. Important e sa le calci dupa, ideal ar fi cu aburi...
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Mitsu-bishu spune:
Multumim, miri
Si eu am zis la fel. Eu am una de la Avent si scrie ca abia la 2 sapt. de la nastere se foloseste!!! Da' am indraznit cand am facut furia laptelui. Una electrica e criminala, insa.. Asa ma gandesc.
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
miri_mik spune:
mitsule, ti-ai invatsat bine lectiile:) manca-o-ar mama pe ea de mamica viteaza:) dar partea cu mulsul inainte e pt disconfortul lui bebe care nu suge bine daca ii tsashneshte laptele direct pana in gat... la mine jetul sare la cel putin 10 cm la primele cateva secunde.ideea era sa detensioneze sanii, nu sa-i goleasca. pusici
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
Eliza spune:
Pup fetele de februarie si noi suntem pe ultima suta de metrii, mai avem 2 zile si intram in saptamana 39. Am fost azi la medic si se pare ca bebe nu se grabeste deloc, colul e scurt si moale, dar dilatatie 0. In cel mai rau caz o sa ma lase o saptamana dupa data probabila a nasterii(10 feb) si apoi o sa-mi induca nasterea. O sa fie cam maricica la nastere(doctorul zice ca aproximativ 3,6 kg) sa vedem daca ne descurcam natural.
Honey - nu t emai necaji pentru raspunsuri aiurea primite din tara. Cel mai bine in chestii din astea nu apelezi la "prieteni" care de multe ori mai gasesc un prilej sa-si arate invidia. Vezi ca la nastere poti cere mai multe certificate de nastere in original, unul din ele iti trebuie cand depui actele pentru cetatenia romana(la ambasada aici sau in tara). Nu stiu nimic de alocatie, nu ne-am pus inca problema.
Cu spalatul rufelor eu zic ca sanitize e mult prea mult, programul ala se foloseste cand vrei sa dezinfectezi masina, eu le pun la normal dar cu high temperature deaca sunt 100% bumbac si majoritatea le-am luat asa pentru ca sotul are o alergie la nylon si mi-e teama ca si bebe o sa fie la fel. Dar cum au zis si fetele daca le speli si apoi le calci cred ca e de ajuns.
Laura si noi am stiut la inceputul trimestrului 3 ca bebe e mai mic, aveam si anemie, apoi la eco de 37 de saptamani ne-am trezit ca e putin mai mare decat varsta ei. Totul e sa fie sanatoasa ca de recuperat recupereaza ea afara. Nu te mai gandi ca e vina ta sau ca ai facut sau nu ceva. Fiecare copil e unic si ce compara ei sunt niste statistici.
Eliza 
Povestea burticii
Craciun 2007
ancasoare spune:
Am pus poze noi
Bad Dobby!
BB Stefan Cristian http://good-times.webshots.com/album/562200749zlJETz
povestea nasterii: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115250
LaLa_20 spune:
cine stie sa-mi raspunda si mie pls...dupa baie bebe trebuie neaparat infasat?daca da de ce si pana la ce varsta?!!...bibi adoarme la o ora dupa baie...si cred ca este din cauza ca e infasata,nu-i place absolut deloc...timp de o ora se chinue sa se desfese...si abia cand oboseste adoarme...
Cea mai optimista mamica!
Laura
de
Bianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
LaLa_20 spune:
ancasoare e un scumpic ....
da tu ai caine?si il lasi asa aproape de bebe?!
Cea mai optimista mamica!
Laura
de
Bianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
miri_mik spune:
lala20, infashata ca si tutankamon? ca yasmin:) adica franzeluta? in principiu infashatul ala ii calmeaza pe copii, dar uite, lui bruno nu i-a priit... asa ca daca lui bib nu-i place... pune-o intr-un sac de dormit(dureaza pana se obisnuieste cu el - ca si oamenii mari in pat nou) iar zic, bruno si acu nu stie sa doarma decat cu sac!si in sac... ar emainile libere, si nu se dezveleste.
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
honey79 spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri fetelor..MITSU, ELIZA.
De programul "sanitize" ma gandeam si eu c-ar fi prea mult... pentru hainute..eventual folosit programul la scutecelele lui bebe.... pe principiul de pe vremuri, cand mamele noastre fierbeau pe aragaz scutecele.
Caci, pentru dezinfectat masina... am un alt program special... in care pun 1 cup bleach si o las sa mearga o tura.
Mersi si pentru informatia referitoare la... cerutul a mai mult de 1 certificat de nastere, in original. Asa, as putea trimite si in tara.
Va pupic.
Hmmm.... nu stiu ce sa zic referitor la cererea lui Nemary. Nah, eu sunt mic si nu stiu nimic. Dar, ma gandesc ca daca cea manuala nu-si face treaba, poate totusi are intr-adevar nevoie de una electrica, pentru o mai mare putere de suctie.
Eu mi-am luat electrica... just in case.
Si, ma mai gandesc...ca poate gaseste sa imprumute undeva...nu neaparat sa cumpere. But... tht's just my opinion.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
37+ sapt
Vali
AMR 3 SAPTAMANI !!!