Scoala Step by step in BUCURESTI!
Raspunsuri - Pagina 6
matahut spune:
Da, ce sa spun, nici eu nu as fi lasat copila la 193 dintr-a v-a. Eu oricum stau departe, in zona Unirii. Tocmai de aceea am si renuntat la ideea de step. Am hotarat sa o dau pe fetita mea I-IV la cea mai apropiata scoala de casa (si asta fiindca am gasit o inv pe placul meu) urmand ca dintr-a V-a sa ma indrept catre Gh Lazar, unde insa examenul e destul de greu. Om vedea. Dar in Eminescu (unde va face probabil I-IV) nu vreau sa o las fiindca e o scoala slaba, cam ca 193, cu populatie foarte eterogena
Daca va intra la Lazar, schimbarea nu va fi prea mare fiindca acolo toti copiii vor fi noi (neexistand acolo scoala primara, ci doar gimnaziu si liceu). Daca ar fi sa o mut la o scoala generala (I-VIII), atunci cred ca ar fi ceva probleme de adaptare (cel mai tare in privinta colectivului de colegi) si banuiesc ca si profii ar fi ceva mai reticenti in primele luni.
Probabil ca cel mai intelept ar fi sa te interesezi de o inv pe placul tau intr-o scoala buna si in apropiere (stiu ca exista una prin spate, pe la Favorit, pe Obcine sau prin preajma) si daca nu se va face step in 193 sa ai aceasta varianta de rezerva. Oricum, cred ca trebuie mers in paralel, fiindca la inv bune listele se fac de pe acum. Cu dna Pintilie cum a ramas? Ce te-a sfatuit? Dansa cum e ca om?
moana spune:
Matahut - scoala buna de pe langa Favorit la care faceai referire este cumva 197?
D-na Pintilie m-a sfatuit acelasi lucru ca si tine. Sa merg in paralel si cu cautatul de invatatori la clasic. Ei vor stii d-abia in ianuarie - februarie daca ministerul mai trimite un cadru didactic sau nu. Oricum, nu am apucat sa stam prea mult de vorba - in ora nu puteam susoti prea mult iar in cele 10 minute de pauza mi-a aratat caietele de lucru si mapele copiilor. Scoala ca atare e cam cam...totul vechi si au o regula care mie mi se pare inumana cel putin la clasa I-a - parintii nu au voie in scoala. Lasa copiii la intrare si pleaca. Cat despre d-na Pintilie - o persoana calda si implicata in meseria ei.
Vreau sa mai vad si step-ul de la 172. Pare a fi o scoala bunicica si ar putea ramane si in continuare acolo. E adevarat ca e la vreo 4-5 statii de troleu de noi dar am merge mereu contra aglomeratiei.
matahut spune:
Da, la 197 ma refeream. E mult mai bine cotata si decat 172 si pare sa fie mai aproape de tine. Eu zic sa te duci sa te interesezi de invatatoare la 172. Incearca sa le vezi pe toate, sa afli cum le cheama, cum se poarta cu copiii, ce gen sunt. Intreaba parintii care isis duc sau aduc copiii de la scoala. Nu te lasa pe o singura varianta, cea cu 193, fiindca nu poti stii. Daca totusi te hotarasti pt 172, atunci mergi si acolo si vezi cu cine ai avea de-a face, din pacate nu toti inv din step sunt ca dna Pintilie.
moana spune:
Maine am programare la 172 si ma intalnesc initial cu d-na directoare. Sper sa cunosc si invatatoare de la step care va lua la anul clasa I-a.
Cat despre 197...5 copii in bloc care merg acolo. O sa vorbesc cu mamicile lor.
Povestesc maine cum a fost la 172.
cortez spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moana Maine am programare la 172 si ma intalnesc initial cu d-na directoare. Sper sa cunosc si invatatoare de la step care va lua la anul clasa I-a. Cat despre 197...5 copii in bloc care merg acolo. O sa vorbesc cu mamicile lor. Povestesc maine cum a fost la 172. |
Moana, acum am vazut mesajul tau ...se pare ca e cam tarziu sa ma interesez sambata de invatatoarele de la sbs 172 .

Astept cu nerabdare vesti...sa ne povestesti tot, aspect scoala, aspect clasa si foarte important cati copii sunt intr-o clasa...utilari ale clasei...vezi daca au tv in clasa te rog mult.
Eu tare mult as vrea sa merg in vizita pe la 172 dar mi-e teama ca
si asa ma tot bate gandul sa-l mut din clasa dar inca nu stiu daca sa aleg intre o alta clasa din scoala 193 sau chiar alta scoala.Desi dupa cate am citit din mesajele voastre
parca ma mananca sa-l mut din scoala...Bafta multa,
moana spune:
Cortez - tu te gandesti sa-l muti de la step la traditional inainte de clasa a Va? Nu crezi ca e prematur?
moana spune:
Cortez nu e prea tarziu, din pacate. Am fost astazi de dimineata la 172. Scoala frumoasa nu am ce zice, au uniforme. Au 2 corpuri de cladire in aceeasi curte. Am intrat fara nicio problema - nu ne-a intrebat nimeni nimica.
Dar, am avut "inspiratia" sa meregm direct la d-na directoare (cu ea discutasem la telefon sa-i spunem ca venim). Ea ne-a spus despre una si despre alta dar cand a auzit ca vrem sa vizitam scoala si mai ales sa asistam la o clasa de SBS.....nici nu se pune problema.
Deci....nu am avansat prea mult. Asa ca daca ai afla niste nume mi-ar fi mai mult decat de ajutor. Desi nu stiu cum as putea lua legatura cu doamnele caci la telefon raspunde mereu d-na directoare.
P.S. Nu stiu de unde reticenta asta a dascalului roman de a te lasa sa vizitezi scoala. Iar daca cumva intrebi daca poti asista la ora se fac foc si para (in marea majoritate a cazurilor). Ce le fac acolo copiilor nostri de noi nu trebuie sa vedem? Ii trag pe roata, ii fierb la foc mic? Nu pot justifica aceste raspunsuri negative decat ca ascund o lipsa de interes.
matahut spune:
Moana, ti-am spus ca ai avut noroc cu dna Pintilie...Directoarea de la 172 dunpaparerea mea nu are dreptul sa iti interzica sa asisti la o ora step by step, fiindca stiu ca acest sistem presupune accesul la ore al parintilor care doresc sa isi inscrie copiii la step. Poti, desigur, merge la forurile superioare...ceea ce eu una chiar te-as sfatui sa faci, adica la Centrul de Pregatire Step by Step (vezi ca exista un site al Centrului si acolo gasesti nr de tel). Mergi acolo si vorbeste cu persoana care se ocupa de inv primar, ea stie tot ce misca in Bucuresti in materie de inv step. Eu sper sa si fie deschisa la comunicare![]()
Sau poti incerca sa afli (poate de la Cortez) numele inv de la step cls a IV-a (de la 172) si sa iei legatura direct cu aceasta (pe la poarta scolii...intreband parintii sau chiar la clasa daca ai spus ca ai intrat in Scoala fara sa te intrebe nimeni nimic, ceea ce mi se pare cam ciudat - de obicei, in ultima vreme, nu mai intra nimeni in scoli fara sa se legitimeze si fara sa se inscrie intr-un registru, cel putin asta a fost experienta mea).
De ascuns...cred ca stim cu totii ce ascund: debandada, chiul al profilor, dezinteres, mizerie poate, violenta verbala si fizica, of, of, mai, mai
cortez spune:
moana, eu am sa incerc sa aflu numele invatatorelor de sbs sc 172, nu stiu daca pot afla un nr. de telefon, ideea e ca macar suni la secretariat, si ceri cu doamna x si poate reusesti sa prinzi o intalnire.
Ai mai putea eventual, dar e mai complicat, "sa pandesti" la ora 4 cand ies copii si sa te interesezi printre ei sau parinti, de clasa a IVa sbs poate mai culegi si impresii la locul faptei.
Sincer nici eu nu inteleg de ce nu te-a lasat sa vorbesti cu o doamna invatatoare de la sbs, nu sunt interesati sa se inscrie copii in acea scoala?
Este foarte posibil ca doamna directoare sa nu o "inghita" pe doamna invatatoare de la clasa a IVa se mai poarta, mai stii...
Tinem legatura.
O seara excelenta,
moana spune:
Dupa cum zicea doamna directoare oricum au foarte multe cereri si la step si la traditional (si la step clasa are 25 copii). Scoala in total are 1.000 de copii. Si nu parea foarte interesata de "a mai face rost" si de altii.
Iar cu sunatul la secretariat...telefonul e pe biroul dansei si ea raspunde de cate ori e in birou.