Scoala Step by step in BUCURESTI!

Scoala Step by step in BUCURESTI! | Autor: matahut

Link direct la acest mesaj

Stiu, sunt cateva subiecte mai vechi sau mai noi pe aceasta tema, dar nu suficient de lamuritoare pentru cineva care vrea sa se decida asupra sistemului de invatamant pe care il va urma copilul sau.
As dori ca mamicile care au sau au avut copiii in scoala primara (sau poate si la gimnaziu) in acest sistem alternativ sa imi (ne) dea infomratii din interior. In general, ceea ce s-a scris nu acopera deloc Bucurestiul. De asemenea, informatiile de la sursa (de la invatatoare) sunt foarte pretioase.
Ajutati-ne sa gasim o scoala buna, invatatoare bune pe step by step, dar si sa ne ferim de cele mai putin bune.
Principiul step by step-ului este fermecator, dar daca nu este aplicat cum trebuie isi pierde valoarea. Este pacat ca foarte multi parinti care sunt tentati sa isi inscrie copiii la clase step by step sunt in cele din urma descurajati a o face din cauza lipsei de informatii.
In speranta ca nu va muri acest subiect asa cum au murit celelalte pe aceasta tema,
Va doresc noapte buna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Stiu ca este una prin Drumul Taberei,in zona Orizont.Din cate stiu ,copiii stau pana dupa-amiaza acolo,isi fac temele.Din pacate ,au fost si unii care au renuntat dupa putin timp.
Am citit insa ca multi dintre copiii care au urmat acest sistem au avut probleme la admiterea la liceu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

quote:
Originally posted by loryi1974

Stiu ca este una prin Drumul Taberei,in zona Orizont.Din cate stiu ,copiii stau pana dupa-amiaza acolo,isi fac temele.Din pacate ,au fost si unii care au renuntat dupa putin timp.
Am citit insa ca multi dintre copiii care au urmat acest sistem au avut probleme la admiterea la liceu.




Unde ai citit chestia asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

"Chestia" am citit-o in Evenimentul Zilei 5054/2006(deocamdat nu poate fi accesat din cauza ca ziarul si-a reorganizat site-ul de curand),prin Gardianul din 5 oct.2007 si pe diverse forumuri.
Poate pentru unii copii sistemul este ok,dar eu nu-mi doresc absenta competitiei din activitatea copilului meu.Sunt copii si copii,personalitati diferite,cu inclinatii spre partea artistica,unii poate timizi ,deci nu pot generaliza.Numai ca parintele trebuie sa-si cunoasca foarte bine copilul si sa aleaga in cunostinta de cauza.
La fiica-mea sistemul nu se preteaza pentru ca ea vrea sa castige,este ambitioasa din fire si un astfel de sistem nu o ajuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Am citit acum articolul din Gardianul. Atentie, in articol este vorba despre sistemul Waldorf, nu despre STEP BY STEP.
Am inceput acest subiect, tocmai fiindca nu vreau sa ma mai bazez pe articole scrise de persoane din afara sistemului sau pe "am auzit", "se spune ca...".
Sper sa ne dea informatii concrete parintii ai caror copii frecventeaza sau au frecventat clase step by step.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

chiar, loryi1974 unde ai mai citit si chestia asta cu liceul, bine ca nu ai spus ca le va fi greu la facultate sau la master.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sistemul acesta este recomandat celor care doresc sa urmeze un liceu vocational.Depinde de copil si de cum isi cunosc parintii copiii.
Pentru copilul meu nu s-ar potrivi de nicio culoare pentru ca este foarte ambitioasa,adica vrea ea sa fie prima.
Daca citeai mai atent,observai sursa- EVZ.
Si depinde ce vrea copilul sa faca in viata:daca are talent artistic nu cred ca va avea nicio problema la facultate,in schimb ,daca vei incerca sa-l arunci din Waldorf/Step by step intr-un liceu tare cu concurenta puternica s-ar putea sa ai probleme mari.
Totul tine de cunoasterea copilului de catre parinte,adica sa nu fie dat pentru ca este la moda etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Draga loryi1974, tocmai pentru ca imi cunosc copilul am ales sa il dau la step by step si nu pentru ca e la moda, deocamdata sunt sigura ca am facut o alegere buna pentru el. Iar partea cu influentatul la liceu nu cred ca are cu ce, step by step dupa cate cred ca stii se face doar in clasele I-IV, deci pana la liceul mai avem V-VIII, eventual poate le va fi un pic mai greu (cel putin asa se vehiculeaza)la trecerea in clasa Va (vom trai si vom vedea).
La scoala de la Orizont invatam si noi, de la noi din clasa s-a retras o singura fetita in cei doi ani de studiu asta dupa numai 2 sapt de scoala .
Retragerea copiilor dintr-o clasa poate fi din mai multe motive :
1. parintii nu au informatii f. bune despre acest sistem;
2. invatatoarele (ceea ce se poate intampla si la traditional)
deocamdata atat imi vine in minte.
Nu incerc sa te conving ce minunat este step-ul fiecare are dreptul la opinie si alege ceea ce i se potriveste mai bine copilului sau.
Matahut, inainte de a lua o decizie iti recomand (asa cum am mai recomandat)sa mergi direct la scoala la care intentionezi sa iti inscrii puiul, eventual mergi si cu el si roaga invatatoarele sa te lase sa participi la o lectie (sigur vor fi de acord)si abia dupa aceea vei vedea daca este ceea ce iti doresti pentru copilul tau.
O seara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Cortez, multumesc pentru raspuns. Voi merge cu siguranta la scoala pentru a vorbi cu invatatoarea respectiva si a vedea cum se desfasoara cursurile.

Lori, tocmai fiindca se "vorbesc" multe si se zvonesc si mai multe, m-am gandit ca ar fi mult mai relevant sa auzim parerile despre step by step pe care le au parintii, dar si invatatorii/profesorii care s-au confruntat cu acest sistem.

Parerea mea despre step, parere creata in urma lecturii materialelor furnizate de Centrul de Dezvoltare profesionala step by step, dar si a unor discutii avute cu persoane din Centru este ca acest sistem nu se adreseaza copiilor cu diverse probleme (emotivi, nesociabili, neambitiosi, dezinteresati, prosti etc etc cum din pacate multi incearca sa insinueze), ci tuturor copiilor. Aici centrarea este pe copil, punandu-se deci accent pe dezvoltarea personalitatii fiecaruia. In ceea ce priveste competitia, fiecare copil concureaza cu sine, iar acest tip de competitie este dupa parerea sustinatorilor sistemului cel mai indicat pentru varsta de scolar, dar si mai tarziu in viata.

Sistemul ar trebui privit ca exact ceea ce este: alternativa la sistemul traditional!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Am uitat sa spun ca am vorbit cu o profesoara de matematica (de la o scoala bucuresteana de top) care are in acest moment o clasa a V-a formata atat din elevi de la step, cat si din elevi de la traditional. Dansa mi-a spus ca la inceput, in primele saptamani de scoala au fost mici probleme legate de disciplina (de faptul ca cei de la step mai ieseau din banci) si de acomodarea cu lucrarile, dar ca elevii s-au acomodat foarte repede.

In privinta competitiei, ar mai fi de spus ca si cei de la clasele de step participa la concursurile organizate pentru ciclul primar, deci nici vorba sa traiasca in nori.

Mie personal mi-ar placea ca fiica mea sa isi doreasca sa fie mai buna decat ea insasi, sa isi doreasca sa stie azi mai multe decat stia ieri si sa nu se uite in ograda vecinului cu invidie sau neliniste. Sunt convinsa ca acest mod de gandire este benefic atat pentru dezvoltarea personalitatii, cat si pentru dezvoltarea intelectuala si echilibrul sufletesc.

Dar oricat de bun ar fi in teorie un sistem sau altul, el isi pierde valoarea daca oamenii care il pun in practica sunt nepriceputi, nepasatori sau rauvoitori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

intr-adevar matahut, copii de la step nu traiesc cu capul in nori, de exemplu baiatul meu a participat anul trecut la cangurul, anul acesta la campionii olimpici unde a luat un punctaj bun si el si ceilalti patru colegi alaturi de care a participat si nu ne vom opri aici, deasemenea participa si la alte evenimente care au loc in scoala impreuna cu ceilalti copii.
Sunt obisnuiti liberi la ore, sa se plimbe prin clasa, sa se ajute intre ei si sa iasa din clasa cand au nevoie la toaleta, probabil ca la asta se gandesc educatorii si unii profesori cand spun ca le va fi greu sa se acomodeze in clasa a Va deoarece nu sunt obisnuiti cu rigurozitatea de la traditional, dar desigur orice invatz are si dezvatz si sa nu uitam ca atunci sunt deja mari.
o seara buna

Mergi la inceput