Scoala Step by step in BUCURESTI!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moana spune:

cortez, cum arata o zi la scoala la voi? programul e mai lung decat la sistemul traditional?

si altceva important pentru mine....aveti teme pentru acasa? daca da, cat de multe?

multumesc.

p.s. esti o sursa foarte importanta de informatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvvi spune:

Si noi suntem la Orizont la step la clasa a I , parerea mea ca sistemul e bun prin faptul ca stimuleaza creativitatea si nu impune modele, cum este sistemul traditional. Copii nu sunt nedisciplinati, sunt mai vioi, pur si simplu stiu ca au dreptul la o parere, la a spune nu, ceea ce este indamisibil la traditional.

Sincer, parerea mea despre traditional este foarte proasta: scopul fnal este un model-robot.
Mai studiati sa vedeti, se pare un scolar roman la 15 ani stie sa rezolve prea putine exercitii din programma scolara decat scolarii din alte tari http: //nces.ed.gov/pubs2008/2008016.pdf . De ce oare? Pentru ca a fost invatat sa reproduca intr-un anume context, nu si sa foloseasca informatia primita.

http://mmq.ase.ro/LucrCD/sectiunea%20IV/calitatea%20inv%20romanesc%20Cretu%20Alina-1.htm

quote:
Mentalitatea etatista, in esenta centralizata, in dauna uneia necesarmente „publice“ in luarea deciziilor privind educatia.

- Mentalitatea invechita privind pe cel/ cea care invata ca beneficiar/a pasiv/a, „obiect“ al „actului educational“.

- Mentalitatea invechita privind invatarea (invatarea vazuta ca acumulare de cunostinte, iar nu ca producere interactiva a cunoasterii, ca structurare a cunoasterii procedurale). La nivel de practici si realitati, se pot aminti: politizarea excesiva; reflexele manageriale invechite („a privi in sus“); scaderea prestigiului social al educatiei; lipsa de profesionalizare a profesiei de „dascal“; lipsa motivarii financiare; coruptia; lipsa sanselor egale; diferente sat-oras; educatia „pentru toti“ si „pentru fiecare in parte“; „Invatam pentru scoala sau pentru viata?“; „Olimpismul – mindria tarii“; neglijarea tinerilor „normali“, totusi majoritari...




http://siteresources.worldbank.org/INTROMANIAINROMANIAN/Resources/EducationPolicyNoteRomanian.pdf

Sincer, cand aud ca la step se invata putin si e pentru copii cu probleme, imi vine sa rad. O invatatoare infipta in catedra, care tipa, si ii expune pe copii la un volum de munca imens, care unui baietel curios imediat ii da o eticheta de nedisciplinat, si un copil zdravan la minte care refuza sa faca toate prostiile date pentru acasa imediat se face lenes ,....

Si stepul in Romania e departe de ceea ce trebuie sa fie o educatie moderna, dar macar nu ne distruge copii. Stiu ca sunt si profesorii buni la traditional, dar stau pe o fundatie cladita gresit: eu spun, tu repeti. Doar atunci cand elevul va avea dreptul la respect (sa incepem cu intrari separate pentru elevi si profesori, este o practica medievala, care ne face tara de rusine), la egalitate, la opinie, la a fi diferit fara sa fie catalogat un elev de nota 6, cand principiile de baza vor fi sanatoase, doar atunci profesorii buni vor fi cu adevarat buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

silvvi...aveti teme pentru acasa? asta e unul din lucrurile care ma inspaimanta cel mai tare la sistemul clasic. pe langa faptul ca nu prea ai voie sa ai opinii, mai ai si tone de exercitii, compuneri, proiecte etc. care depasesc de multe ori capacitatile copilului si pe care ajung sa le faca parintii.iar asta nu e un mod de a invata....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

silvvi esti la domnul invatator Pintilie? Super baiat, super invatator, intr-un fel imi pare rau ca nu mi-am mai tinut baiatul un an pentru ca mi-am dorit foarte mult sa invete in clasa lui, a fost prima persoana de contact din aceasta scoala si mi-a facut o impresie foarte, foarte buna. Cati copii mai sunt in clasa si cum se poarta domnul Pintilie cu ei?
moana, noi nu avem teme pentru acasa decat eventual sambata si duminica (asta doar cateodata) regula este fara teme, insa se mai gaseste cate un parinte indoctrinat de traditional care doreste teme frate ca altfel inseamna ca nu invata...de obicei invatatoarele discuta in particular cu parintele copilului si ii spune copilul dumneavoastra ar mai trebui sa faca dictari, sa-i dati macar patru randuri, sau nu exceleaza la stiu eu care materie si atunci iti recomanda ce sa lucrezi cu el suplimentar.
Intr-un week-end baiatul meu a avut de citit o lectie si de memorat raspunsurile la 5 intrebari din lectie,nu a fost nevoie sa citim lectia decat de 4 ori ca deja stia sa raspunda la intrebari, nu stiu ce tactica au dar e buna, imi aduc aminte cat stateam cu cartea in mana ca sa invat o amarata de lectie.

Am sa ma informez si de programul zilnic desi la ei zilele nu preaseamana una cu cealalta, de ex intr-o zi sunt mai vioi dimineata si se apuca direct de ore, in alta zi mai somnorosi si mai citesc povesti la prima ora, sau se joaca, asta depinde in functie de starea copiilor si de cat de avansati sau nu sunt cu programa, ca doar invata dupa aceeasi programa scolara.
La voi cum se desfasoara silvvi o zi de scoala?

O seara minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

p.s - programul este de la ora 8:00 pana la ora 16:00

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

mananca la pranz acolo in sistem organizat? sau au pachetel de acasa...ce fac pana la ora 16?

care e nr. scolii? ca as vrea sa merg si eu sa o vad....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Ma bucur ca s-a revigorat subiectul intre timp!
Si eu sunt interesata de acest sistem de invatamant si consider ca este mult mai potrivit, cel putin pentru copilul meu, decat cel traditional.
Noi locuim in sectorul 3, si aici avem clase step la scoala 70(despre care nu am auzit lucruri prea inbucuratoare) siu la scoala 55, unde am inteles ca au step by step pana in clasa a VIII-a, dar este destul de departe de mine.
In afara de scOala de la Orizont despre care se vorbeste mai sus, mai cunoasteti si alte scoli care au clase step???? ...(in sector 2 sau 4), pentru ca totusi nu as vrea sa petreaca cate doua ore dimineata si doua ore seara pe drum. Este totusi un copil ce mai are nevoie si de timp pentru joaca, pentru desene animate, pentru acele activitati care ii fac placere.


Cornelia si taurasul Rares Costin (nascut in 22.04.2002)
Fotografii

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Cornelia, in sectorul 2 este o singura scoala in sistem step, Sc 23, care are o clasa de a I si o clasa de a III-a. In sectorul III sunt Sc70 (cu o clasa de a III-a), Sc 55 (cu cate o clasa pentru fiecare an din ciclul I-IV - nu stiu daca mai au momentan clase de gimnaziu), Sc 16 (cu o clasa I). In sectorul IV sunt sc 36 (cu cate o clasa de step pentru fiecare an I-IV), sc 113 (cu o clasa de a III-a) si sc 189 (cu o clasa a II-a si una a III-a). Vezi daca se potriveste vreuna cu zona in care stati si mergi apoi si viziteaza scoala si clasa de step. Ai in vedere ca acestea sunt clasele la nivelul anului scolar 2007-2008 (fa-ti calculul daca va exista cls I in anul in care iti vei da tu copilasul la scoala). In ceea ce priveste performanta scolii, uite-te pe siteul admiterii si calculeaza Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Matahut, care e site-ul adminiterii? Ca vreau si eu sa ma uit. www....

Si ce numar are scoala de la Orizont? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

quote:
Originally posted by moana

Matahut, care e site-ul adminiterii? Ca vreau si eu sa ma uit. www....

Si ce numar are scoala de la Orizont? :)



Scoala de la Orizont este 193.
Situl admiterii este http://admitere.edu.ro/2007/

Mergi la inceput