Scoala Step by step in BUCURESTI!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Admitere 2007:ultimele medii la primele 4 licee:Sf.Sava 9,46(la specializarea stiintele naturii),la mate-fizica 9,83;Lazar 9,4(la stiinte sociale);Vianu-9,51 si Mihai Viteazu -9,48,in total aproape 1000 locuri.
Rezultate scoala 193 :un copil care se detaseaza de toti si probabil asa ar fi facut in orice scoala ar fi fost a obtinut 9,88,urmatorul 9,67(o diferenta mare fata de primul),apoi doar 3 medii peste 9,40(din care una la limita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Asa....si concluzia este?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Intr-adevar, scoala 193 nu este una de top, ci una bunicica daca te iei dupa notele de la capacitate. Am facut si eu statistici peste statistici cu toate scolile din zona mea, cu toate scolile cu clase step, pe ultimii 5 ani, deci sunt informata in privinta performantelor la capacitate. Cea mai bine cotata scoala cu clase SbS este scoala nr.5. Dar, desigur, nu putem stii daca elevii care se afla in fruntea clasamentului au fost la step sau nu. Mie mi se pare mai putin important acest lucru. Asa cum nu poti avea certitudinea ca daca iti dai copilul la o scoala de top va fi printre primii. Eu una ma voi orienta in alegerea scolii dupa invatatoare/profesori, elevi (calitatea familiilor din care provin) si, desigur, apropiere de casa.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moana

Asa....si concluzia este?

Fiecare cu concluzia lui.Eu va voi spune pe a mea personala.
Rezultatele trebuie interpretate si in functie de zona in care se afla scoala;in Ferentari ar fi o scoala de top,in Drumul Taberei pozitionarea este destul de slaba.
Si pentru ca tot l-ati adus in discutie pe domnul invatator Pintilie,la reusita generatiei care a dat admiterea in 2007 a contribuit si dumnealui(avand in vedere ca acum are clasa intai).
Cu un singur copil care prinde clasele de top de mate-fizica de la cele mai importante licee din oras,nu mi se pare o scoala prea buna,mai ales ca este situata intr-o zona unde este de presupus ca parintii se intereseaza de educatia copiilor lor.

Mergi la inceput

Lori, eu cred ca aici intervin mai multi factori. Eu nu il cunosc pe inv Pintilie, deci nu pot sa fac aprecieri la adresa dansului. Este foarte important ce se intampla cu copiii si in clasele V-VIII, de ce profesori au parte, dar si de ceea ce le ofera acasa parintii. Poate fi invatatorul foarte bun, dar dupa aia sa aiba ghinion de profesori fara vocatie sau slab pregatiti (si de parinti dezinteresati).
Recunosc ca eu m-am gandit ca daca imi voi inscrie copilul la sc 193 la SbS, din clasa a V-a va merge in alta parte, poate la Colegiul Gh. Lazar, care este mai aproape de noi.
Mda, nu stiu ce sa spun, mi-as fi dorit ca clasa de SbS sa existe intr-o scoala mai cu renume si mai aproape de casa...dar nu exista. Pe mine ma tenteaza deci sistemul, nu scoala. Si sc 5 si sc 193 sunt in zone bune (mai ales sc 5).

Edit: Am sters ce era offtopic. Mona, ai dreptate, m-a luat valul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

eu cred ca ne indepartam de subiect...este total diferit ce se intampla cu copiii in clasele I-IV fata de V-VIII. iar informatiile de pe site-ul respectiv nu sunt relevante pentru rezultatele sistemului SbS.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by moana

eu cred ca ne indepartam de subiect...este total diferit ce se intampla cu copiii in clasele I-IV fata de V-VIII. iar informatiile de pe site-ul respectiv nu sunt relevante pentru rezultatele sistemului SbS.

Prin sistem eu inteleg un tot,adica elevul pleaca din gradinita la step si merge pana in ultima clasa de liceu.
Ciudat mi se pare sa iti dai copilul 4 ani la step ,apoi ,date fiind conditiile invatamantului romanesc,sa-l treci la cel normal.La 10 ani ,copilul trece prea devreme printr-o schimbare importanta si ii trebuie,cu mici exceptii,o perioada de acomodare.Aceasta acomodare presupune rabdare si nu cred ca profesorii au aceasta rabdare absolut necesara pentru reusita unui nou inceput.
Asta vroiam eu sa spun.Nu sunt impotriva acestui tip de invatamant,doar ca trebuie sa-ti cunosti copilul bine,sa stii daca poate sa se acomodeze repede.Copiii sunt intr-o competitie la 10 ani si va fi dificil pentru un copil venit dintr-un alt sistem sa intre in aceasta competitie.Si competitia respectiva nu pleaca neaparat de la parinti.
Pragul de trecere de la primara la gimnaziu este destul de dificil si pentru un copil care a inceput intr-un sistem normal.
Poate ca rezultatele la admitere si la testele nationale sa nu ti se para tie importante,dar ele constituie un criteriu obiectiv de apreciere a unei scoli.
Si rezultatele acestei scoli prin prisma zonei in care se afla situata sunt slabe.Dupa cum vezi,este un varf care in orice socala ar fi ar iesi deasupra si in rest o mare distanta.Tocmai aceasta distanta dintre primul si al doilea trebuie sa-ti dea de gandit.

Mergi la inceput

Da, exista temerea unei mai grele adaptari la trecerea dintr-un sistem intr-altul in cls a V-a, dar din cate am vorbit atat cu parinti, cat si cu profesori, pentru copiii buni aceasta trecere nu ridica probleme serioase.
Ce mi se pare mie interesant este faptul ca de curand s-a facut o cercetare pe 2 grupuri de elevi (unul de SbS, altul de la traditioanl). Fiecare grup a fost introdus in sistemul celuilalt. S-a observat ca cei de la SbS, desi s-au simtit incorsetati, au strans din dinti si au facut fata, in vreme ce elevii de la traditional, pusi in fata libertatii sistemului SbS nu au stiut pur si simplu ce sa faca cu aceasta libertate. Imi pare rau ca nu pot sa va dau sursa, nici eu nu am citit raportul, informatia avand-o dintr-o discutie personala cu cel mai in masura om sa se pronunte despre eficitenta alternativelor educationale. Pentru mine este deci o sursa mai mult decat credibila.

Asadar, daca pot sa ii fac viata mai frumoasa copilului meu fie si doar pentru primii 4 ani de scoala, mie mi se pare important. Mai riscanta decat trecerea de la un sistem la altul mi se pare incompetenta invatatorilor (peste care, din pacate, poti da si in SbS si in traditional, ca doar oameni suntem).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

fetelor, vreau si eu topul scolilor din sect.6 ca tare curioasa sunt, da ceva concret nu vrajeli.
Stiu si eu un site cu topul scolilor dar acela este facut de elevi si parinti, vreau un top facut de Ministerul Invatamantului.

Multumesc,
O seara minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Nu cred ca exista asa ceva, un top facut de MEC. M-ar interesa si pe mine dar nu exista criterii dupa care sa evaluezi o scoala. Doar noi, parintii si elevii putem face aprecieri, subiective cei drept.

Care e site-ul de care spuneai, il poti trece aici, te rog? Edit: gata, am gasit pe google..

Mergi la inceput