Scoala Step by step in BUCURESTI!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Citat:
citat din mesajul lui moana

In sfarsit ni-am gasit timp sa merg la scoala 193....am sunat si surpriza. D-abia de la 1 ianuarie vor sti daca o sa aiba sau nu clase step by step. Si nu stiu de acum ce invatatori vor fi. Nu inteleg nimica. Ce pot face in continuare? Caci in ianurie incep inscrierile si as vrea sa iau o decizie pana atunci.

Poate ar fi o solutie sa ma intalnesc cumva.....nu stiu cum....cu d-na Pintilie?

moana, nu dispera mai este timp pana atunci, eventual ia in calcul mai multe variante, interesea-za la alte clase/scoli pt traditional, iar step-ul lasa-l la urma, ramanand ca pe la jumatatea lui decembrie(pana in vacanta) sa te interesezi din nou.
In nici un caz nu vor scoate step-ul de la 193, anul acesta chiar s-a format o clasa de step. Doamna noastra invatatoare m-a asigurat ca step-ul nu va fi scos prea curand (cel putin nu de la noi din scoala) pt. ca parintii sunt din ce in ce mai ocupati si nu toti au bani de after-schoool.
Iar eu una in nici un caz nu mi-as lasa copilul la semi-internat.
Oricum bafta si neaparat sa ne spui cum a decurs discutia si ce hotarare ai luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitzi76 spune:

As vrea sa scriu si eu cate ceva despre asta. Ma tenteaza foarte tare sa-mi dau copilul in acest sistem si sa va spun de ce. Mama este invatatoare la scoala 36 si a avut prima clasa de step din scoala. Nu este tanara, este chiar aproape de pensie, dar a fost super entuziasta pentru sistem. Munca este titanica pentru invatatoare, iar ea a avut si o colega care nu prea a fost motivata. Insa s-a descurcat foarte bine. Ei ii place foarte mult. Se pune mare accent pe comunicare, pe exprimare, pe libertatea copilului de a gandi. Am vazut si clasa si sincera sa fiu mie mi-a placut. Imi amintesc cu groaza de anii I - VIII pe care i-am avut eu, de stat in banca si repetat automat lectiile. Si ganditi-va ca mama era invatatoare acolo! Norocul meu a fost ca ea nu era genul care tinea neaparat sa imi fac temele. Asa ca eu am parcurs toti acesti ani cum am vrut si am facut temele numai la ce mi-a placut mie. Am avut la matematica un profesor cu renume foarte bun, dar care era un terorist fara metoda. Am facut si meditatii cu el si degeaba. Cea care m-a scos din ... a fost o profa cotata mai putin, dar care in particular iti baga mate in cap, nene. M-am hotarat ca dimineata sa-mi duc copilul la step la 36 si dupa amiaza sa mi-l aduca mama acasa. Eu stau in Nerva Traian si scoala e la P-ta Resita, dar conteaza ce e mai bine pentru pitic. A! Din toamna 2009 clasa de step la care va fi baiatul meu are invatatoare foarte bune, iar mama va fi oricum acolo pentru orice problema va avea Luca. Va pup si va rog sa nu mai lasati sistemul sa va chinuie copiii fizic si psihic. (ma gandesc eu si la o alternativa pentru clasele V VIII)

Mamicutza de Luca-Sebastian, David-Tudor si Toma-Paul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La tine,accentul se pune pe mama "care oricum este acolo pentru orice problema va acvea".Altii nu au norocul asta.
In ceea ce priveste chinuirea copiilor despre care ne vorbesti,oare cine parcurge jumate din Bucuresti cu un copil de 6-7 ani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Sa strabati jumate din Bucuresti cu un copil mic pentru asa rezultate:
http://admitere.edu.ro/2008/staticRepI/j/

PS:Nu intra direct pe scoala 36,alegeti Bucuresti,apoi lista in ordine alfabetica si la primele pagini apare si aceasta scoala.Click pe ea si apar rezultatele tuturor copiilor.
PS2:pot sa ii inteleg pe care care strabat jumate din oras pentru o scoala de top,dar pentru o asa scoala nu inteleg,mai ales ca zona in care sta copilul are scoli bune inclusiv cu after-school.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_b spune:

Tocmai am aflat si eu de sbs la orizont si ma incanta ideea. Mircea deja vrea la scoala, doar ca el va avea la toamna 5 ani si 8 luni. La traditional nu l-as duce asa de mic, dar la sbs mi-ar place. Numai sa fie un invatator bun, sa-l faca sa-i placa sa invete. Adica sa continue practic munca educatoarelor de acum (in 2 luni de cand e la noua gradi, a invatat tot alfabetul, litere mici si mari de tipar si poate sa citeasca cuvinte pe litere, mai greu si cu formatul acestora - si e foarte incantat). Plus ca e la o statie de noi.

O sa merg si eu in curand sa ma interesez, ca doar azi am aflat asa ca imi trebuie putin timp sa rumeg ideea.

moana, tinem legatura, daca mai ai/am informatii noi, le postam pe aici.

Fetelor, multumesc de informatii, sunt foarte utile.

Diana si Mircea (2.01.2004)

www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Este foarte interesant sistemul insa trebuie sa stii cum il aplici (ca invatator)la noi a fost interpretat un pic cam gresit.
Copii au fost lasati cam liberi, s-a mers pe principul sa nu stresam copii si au devenit cam neastamparati.
La cele doua clase de step de care v-am vorbit, copii sunt cu totul altfel, eu am ramas surprinsa sa observ cum la aceste clase la fiecare inceput de an copii sar cu bucurie de gatul invatatorilor. La noi nu prea se intampla asa si imi pare foarte rau, pentru ca mi-as fi dorit sa fim si noi o familie, dar din pacate nu este intotdeuna asa cum ne dorim, desi am incercat.
In primul rand fetelor,daca va hotarati sa alegeti step-ul mergeti la invatatori cu foarte mare experienta in step, nu fiti voi prima clasa de step.
La fel de important (dar asta nu aveti de unde sti)cei doi invatatori trebuie sa se completeze reciproc, nu sa fie o lupta intre ei.....si lista mai poate continua cu "aveti grija", informatii care le pot da numai pe PM.
Pentru cine sta in Dr. Taberei mai este o scoala foarte buna, cu clase foarte bune de step scoala Sf. Andrei, undeva pe la Valea Oltului.
Mie mi-a trecut la un moment dat prin cap o idee sa il mut la aceasta scoala insa este destul de departe de casa.
Mult succes fetelor in alegerea voastra si sa auzim numai de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moana spune:

Am vorbit in sfarsit cu d-na Pintilie de la Scoala 193. Miercuri ma duc sa asist la o "ora" de SBS. Problema este ca a ramas singura si daca ministerul nu mai repartizeaza un invatator cu specializare la toamna nu se mai infiinteaza clasa SBS. Si asta se va stii d-abia in ianuarie-februarie.

Oricum eu ma duc sa vad ce si cum si va povestesc. D-abia astept.

Mergi la inceput

Am fost astazi sa asist la clasa d-nei Pintilie. O clasa de-a 4-a SBS - scoala de la Orizont. Ce sa va povestesc mai intai? Am iesit de acolo bolnava la gandul ca scoala poate fi asa si ca exista nesansa ca fata mea sa nu urmeze o asa scoala. Este posibil ca la anul sa nu se mai infiinteze o clasa a I-a pentru ca d-na Pintilie a ramas singura (colega ei a plecat) si daca ministerul nu mai trimite pe altcineva nu se face.

Am stat o ora acolo, de la 8 la 9. Am vazut niste copii indrazneti si in acelasi timp cuminti, cu o minte brici si o imaginatie de invidiat.

Probabil cunoasteti cu totii filosofia SBS as ca nu intru in detalii.

Rezultatul aplicarii ei in mod consecvent si corect m-a impresionat. De exemplu au avut de pregatit o compunere despre un subiect. Din cele 7-8 compuneri citite in public, una era o poezie iar 2-3 erau proza versificata. Si frumoase si pline de lucruri la care eu nu m-as fi gandit....

Am vazut portofoliile si caietele in care lucreaza - 90% din timp la scoala si restul acasa. Lucreaza si ei la fel de mult poate si mai mult decat cei din sistemul clasic. Doar ca o fac in clasa. Au alte manuale doar culegerile sunt aceleasi.

Caietele si cartile stau la scoala.

Pana in clasa a 4-a nu au primit note. D-abia acum primesc pentru a se obisnui cu sistemul clasic pe care il vor urma din clasa a V-a. Va imaginati cum este sa nu inveti pentru un 10 ci pentru ca iti place sa inveti si sa mergi la scoala?

Nu stiu ce sa va mai zic...Mai intrebati-ma daca va intereseaza si mai scriu. Definitoriu mi s-a parut ca astazi aveau nu stiu ce concurs/olimpiada in scoala si dintre cei 18 copii participanti 17 erau cei de la SBS si unul de la sistemul clasic. Deci povestea ca acest sistem nu dezvolta spiritul competitional e doar o poveste. Ei sunt mereu intr-o competetitie cu ei insisi nu cu ceilalti.

La inceput m-am prezentat - am spus cine sunt si de ce sunt acolo si au trebuit si ei sa-si prezinte clasa. Nu se mai opreau din vorba...toti vroiau sa zica ceva. Niste copii foarte vii care se simteau foarte bine in locul in care erau.

Cam asta ar fi. Scuze pentru lungimea mesajului dar sunt mai mult decat entuziasmata. Ar fi interesat de vazut totusi si o clasa a IV-a din sistemul clasic pentru a realiza o comparatie obiectiva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

Moana, ce sa spun, tocmai ce ma hotarasem pentru traditional si iar m-ai pus pe ganduri. Intr-adevar, ar trebui facuta comparatia si cu cei de la traditional. Poate ai posibilitatea sa vezi si o astfel de clasa, desi cred ca inv din traditional sunt mai reticenti la vizite de genul asta.
Altfel, sunt convinsa ca daca clasa este asa cum spui asta se datoreaza in mare masura dnei Pintilie care a inteles cum sa aplice sistemul SbS. Sper din suflet ca din sept sa continue, sa isi gaseasca o inv pereche pe masura dansei si sa faca treaba vunachiar ar fi pacat.
Daca scoala iti este aproape, atunci cred ca merita sa iti dai copilul la dna Pintilie chiar daca nu va mai lua step. Sigur principiile ii sunt intiparite in minte si va aplica din ele atat cat se poate si la clasa de traditional (fie si doar modul de a-i trata pe cei mici).
Te rog sa ne tii la curent cu ce mai afli!

Mergi la inceput

Matahut...ma gandeam si eu la varianta sa o dau la d-na Pintilie chiar daca nu va continua cu SBS. Dar mi-a bagat cineva un cui...cum ca cel mai bine ar fi sa faca I-VIII in aceeasi scoala, ca profesorii in clasa a Va se poarta mai ciudat cu cei veniti de la alte scoli, ca e bine sa ramana in acelasi colectiv etc. Iar scoala de la Orizont este una slabuta (evaluata doar dupa rezultatele admiterii la liceu).

Tu ce parere ai despre schimbatul scolii in clasa a Va?

Mergi la inceput