*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (134)*
Raspunsuri - Pagina 12
Laura Ioana spune:
Ancutzule multumesc mult, iubita! Si Mariuca ta e de milioane! Ce sa mai: toate de pe forumul asta facem numai copii frumosi, tot unul si unul, zau
Honey hai sa-ti povestesc cum fu la mine (desi nu am asa har de povestitor):
Pe 2 ianuarie am facut cam tot ce mi-a poftit inima: am mancat pizza, am facut ca nu se stie cand va mai urma si seara la 23,30 m-a apucat ca tre' sa vad un dvd (pe care-l aveam de la revista "ce se intampla doctore", de cateva luni bune - fetele din tzara stiu cam de cand era aparut) care se numeste "Bebe vine acasa", ca io nu stiu nimic de baita, de alaptat si alte cele care se aflau pe dvd La 12,30 s-a terminat si cica hai sa dormim! Moooamaa, ce greu am adormit, nu va pot spune, dar sigur va imaginati! La ora 6 ne-am trezit, ca io trebuia sa , sa ma aranjez un pic (ruj, anticearcan si rimel), iar la 7,30 trebuia sa fim la spital.
Booon, am ajuns, mi s-a facut internarea, imi iau la revedere de la sotz (in timpul asta aveam inima in gat, imi era o frica de-mi venea sa plang....imi era groaza de ce urma sa fie, daca va fi bine sau ce va fi) si urc la et.4 - maternitatea.
Mi-au facut analize (m-au invinetit cand mi-au luat sange) si m-au bagat intr-un salon cu 4 paturi sa astept sa vina dr mea. Incepusem sa citesc "Acoperamantul Maicii Domnului", dar nu am apucat sa-l termin si m-a chemat dr in sala de nasteri.
Eram emotionata rau, dar incercam sa nu ma gandesc la ce va urma. M-a urcat pe "capra" sa-mi verifice colul si mi-a spus ca deja eliminam din dop si imediat vine o asistenta sa-mi puna sonda....nasoool, m-a luat pe neasteptate si imi venea sa plang; alta vine si-mi da camasa jos si-mi pune o perfuzie cu nush ce pana mea, ma dau jos de pe capra si ma duc intr-o camera langa sala de nasteri sa stau in pat si sa astept. Ce? Pai, cum ce? Sa gasim un anestezist, nu? Va dati seama ca eu eram toata aranjata, pregatita si nu aveam niciun anestezist in spital???
A venit sora mea cea mica (e in anul 2 la medicina) cu camera de luat vederi si m-a filmat in timp ce asteptam si bebe era monitorizat cu doppler-ul. In sfarsit vine o tipa draguta, amabila, anestezista Ii dau dreptul si gata suntem: m-au luat si m-au plimbat in fundul gol pe culoar si cu "poseta" (a se citi sonda pt urina) dupa mine (adica in mana), ca sa ajungem la sala de operatii (nu era aceeasi cu sala de nasteri). Sor'mea si ea dupa noi; i-au dat echipament steril exact ca al medicilor si a stat in camera alaturata salii de operatie si a filmat nasterea pe un geam.
In sala de nasteri anestezista incepe sa-mi explice cum sa stau pt a-mi face rahianestezia, bineinteles ca m-am miscat cand m-a intepat in spate, ca mi-e groaza de ac O face si zice "hai picioarele sus pe masa" si io incet, incet incep sa le urc si ea "hai mai repede, ca-si face efectul" dar io abia ma miscam de burta!
Dupa ce m-am intins pe masa de operatii nu mai simteam picioarele, dar burta o simteam si imi era o frica sa nu se apuce cumva de operat in timp ce eram "vie" Nu se simte nimic! Anestezista era fff dragutza si imi explica ce voi simti: nu durere, doar cum se misca burta, cum se trage de ea. Imediat ce a inceput operatia mi-a venit rau, dar rau, rau, sa vomit si alta nu si ma gandeam ca va fi ingrozitor sa stau toata operatia cu raul in gat si de ce nu am vrut anestezie generala! In ultima clipa, cand era sa vomit, mi-a facut nush ce injectie si mi-a trecut pe loc! Eram super fericita!
Si mi se parea ca trece fff mult timp si nu scot bebele, oare ce se intampla? Ma asteptam sa il scoata in primele 5 minute (nu stiu de ce aveam eu astea 5 minute in mintea mea), dar abia dupa 15 minute l-au scos! Si o aud pe anestezita ca-mi spune: "AVETI O FETITA FRUMOASA!" Pe loc m-a apucat plansul, nu ma asteptam sa fie fetita, tot ma gandeam ca e baietel...si plangeam de bucurie, de emotie, nici nu stiu...si am vazut-o pe dr cum trece pe langa mine cu fetita in brate (adica o tzinea cu picioarele in sus) si o duce la o masa in spatele meu si o lasa in grija unei asistente, sau neonatolog (habar nu am) care incepe sa o curete...si eu cu okii dupa ea, ma uitam peste cap si plangeam de nu stiam de mine (si acum cand va scriu plang). Anestezista imi spune ca ma pot uita la ea, dar sa nu mai plang ca mi se scutura burta Nu ma mai putea opera, va dati seama Oooofff si incerc sa ma abtin, asistenta vine cu fetita infasurata intr-o pelincuta si mi-o arata putin, asa peste capul meu si pleaca cu ea in sala pt nou nascuti, sa o cantareasca, masoare...
Doamne, nu-mi venea sa cred ca am reusit, ca era copilul meu, aveam niste sentimente confuze...si ma gandeam numai la talpitele ei (alea le vazusem cel mai bine), ca sunt ale mele, ca au fost in burtica mea...nu-mi venea sa cred, va spun sincer!
A durat mult operatia, de obicei e 35-40 minute, la mine a fost o ora jumatate, dar nu am simtit cand a trecut timpul. In ultimele minute incepusem sa simt ca ma doare in partea dreapta a burtii si-i spun anestezistei. Si ea s-a cam mirat, dar eu chiar simteam cand imi umblau acolo si ma durea. AM intrebat-o cat mai dureaza (ca ma temeam ca-mi revin din anestezie si operatia nu se termina) si-mi spune ca sunt deja la stratul nush care, adica nu mai e chiar mult, cam 10 minute. E bine, durerea e suportabila, deci rezist 10 minute
Gata, s-a terminat, m-au dus in sala de terapie intensiva (unde mi-a fost un frig noaptea ca eram in pielea goala, doar cu o patura pe mine).
Fug ca plange gaza, revin!
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Poze Laura
Sarcina 2007
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by Ven
Laura, cred ca are legatura cu faptul ca n-a ragait si s-a mai si agitat. Important e sa nu se repete prea des....
Asa-s unii copii, mai "vomitaciosi"
Oricum, si daca e sa fie vreun reflux gastro-esofagian, I've been there cu Markus, iti pot spune ca s-a vindecat cu tratament. Si-ti stau la dispozitie cu sfaturi si raspunsuri :)
Chestia asta tine si de imaturitatea bebelusului (ceea ce poate fi cazul la Bibi), si dureaza o vreme pana se inchide ca lumea orificiul ala dintre esofag si stomac (pilor se numea oare?)
Anyway, relax si incearca sa o tii putin mai sus si cand ii dai sa pape, si dupa-aceea. Si neaparat sa ragaie (stiu ca asta este imposibil uneori :)
Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)
Mathias creste vazand cu ochii!
Markus e baiat mare!
VEN cred ca o sa am nevoie si eu de cateva sfaturi. Al meu e campion la vomitat. Nu vomita doar daca adoarme dupa masa, in resd daca se agita dupa masa scoate tot din el. Noroc ca a luat 1 kg in greutate in prima luna si mi-a spus dr sa nu-mi fac griji ca asa e el. Imi vine sa-i dau ocamasa de forta ca sa nu se mai agite atat si sa mai vomite. E si foarte mancacios si papa lacom.
ZUZICI< SCUZE CA NU MAI DAU PE FORUM ASA DES INSA BEBE NU PREA IMI LASA TIMP. ASTEPT SA SE MAI LINISTEASCA SI REVIN CU FORTZE PROASPETE> FELICITARI TUTUROR NOILOR MAMICI-ZUZICI. PUP.
GUGU de LUCA
www.flickr.com/photos/12054829@N04/?saved=1" target="_blank">poze mami, tati si GUGU BEBELUSHUL MANCACIOS
zeririlouiza spune:
LauraI emotionant, inca o data sa-ti traiasca sa va bucurati de ea si cu ea, sa stii ca am inceput sa si plang la citirea povestii kindereluilui
Louiza mamica de Yasmin - Elena
mai avem putin
www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/" target="_blank">poze graviduta, nunta, luna de miere, Sighisoara
poze bubulina
jelimoni spune:
fetelor am pus si noi poze noi cu roby, aveti aici linkul, saptamana 3!!
pup fetele, si irinouka ai o minunatie de baiat!!
POZE http://84.232.150.23/gallery2/main.php
MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE BEBE ROBERT
www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496" target="_blank">poze de tot felul
laura_dimitris spune:
Oh, Doamne, Laurici.. m-ai facut si pe mine sa plang !!!!
Dupa ce m-am inspaimantat ca mi-ai zis ca ti s-a facu rau,... mi-au dat lacrimile gandindu-ma la ce simteai cand ai vazut talipetele dulci ale fetitei!!!
Rezultatul - Thea Maria - ESTE MINUNAT !!!!
Abia astept sa citesc continuarea!!!!
Ar trebui sa faci un subiect separat! Povestesti chiar frumos, amuzant si foarte coerent (spre deosebire de mine...)
Laura 38+ Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
CameliaH spune:
quote:
Originally posted by LaLa_20
camelia....adica?scaunele cum sa nu fie?ea face legat,chiar f legat asa a facut de prima data...
Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
Hai ca am lipsit un pic. Adica le urmaresti sa nu se modifice consistenta fata de cele de pana acuma si sa nu miroasa altfel. E, io sper sa nu fie nimic.
36+ si fetele Maria si Ioana 6 ani
Toate bune!
LaLa_20 spune:
mercic...scaunele sunt la fel ca la inceput...da intre timp am dat si un google si acolo scria ca se manifesta prin diaree temp voma...
Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
CameliaH spune:
Asa e, dar pot fi copii, cum e Ioana mea, care nu fac febra. Pur si si simplu oricat ar fi de bolnava, si acum cand am internat-o ea nu face febra.
Cred ca Bibi a fost doar lacoma si nu a ragait. Pupam pe Bibi si pe mamica optimista.
36+ si fetele Maria si Ioana 6 ani
Toate bune!
miri_mik spune:
uelcam haum irinouka si carmilia! am vazut poze cu Rares si-am admirat prelung, am observat si mai prelung si-am decretat ca la 3 ore dupa nashtere inca seamana cu tine: bucatica rupta din irinouka. mai incolo, acasa deja, se schimba perspectiva...devine o combinatie asa de frumoasa intre tine si sotul tau cum rar am mai vazut! si concluzia: copilul asta e facut din preaplin de dragoste! (nu-mi multumi, ma bucur doar daca sunt de ajutor)
honey, laura, ven (si cine mi-a mai tinut pumnii azi) am supravietuit. greu, cu mushcat limba, cu repetat in cap: nu te enerva, nu merita, cu toate strategiile posibile ca sa raman indiferenta la ineptiile lu' socru-meu si la imaturitatea lu' soacra-mea...
si-acu... dupa o noapte de colici (darene, io am baut bere fara alcool aseara da' la noi n-a schimbat nimic) si o zi de colici, pe cand m-as fi pus in pat cu tot familionu... sacha a zis ca nu:( si ca sa nu trezim toata casa... am coborat in sufragerie, unde el a adormit, dar mie mi-a sarit total si absolut somnul. si tremur de frig si de oboseala:( si mananc dulce (ma razbun pe mine, de toanta ce sunt)
laura ioana, am citit povestea ta. si la final am realizat ca da, intr-adevar tu nu stiai ca ai o fetita. si m- luat asa un val de... nush ce, vecin cu plansul:)
ven si laurad, io nu-l trimit inca pe bruno la bunici - nici nuc red c-oi face-o vreodata, dar ma bufneshte plansul cand ma gandesc c-o sa mearga la scoala! nah, eu nu-s nebuna??
mai vroiam sa zic niste chestii, da-s talamb:( de fapt obosit:((
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
miri_mik spune:
jelimoni, ce mare a crescut robert! si ce s-a schimbat!
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png