Carii dentare... la 6 ani!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Copilul meu are carii dentare de la 3 ani.Se spala pe dintisori zilnic,ii dau calciu,dar asta este,ce pot face.Acum are 6 si vreau neaparat sa-l duc la Stomatolog,desi stiu ca o sa iasa cu scandal,dar vreau sa aiba dinti frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Baietelul meu are carii de la 4 ani.Acum are 5 jumatate si are 4 carii.Anul trecut a mers la dentist si i s-au pus plombe, dar i-au cazut si acum nu mai vrea sa stea deloc. Am mers cu el la dentist , dar a plans si nu i-a putut face nimic.
De spalat se spala zilnic.Cred ca ereditatea isi spune cuvantul.
Am cunoscut un baietel de 8 ani care nu avea nicio carie, dintii albi si nu se spala pe dinti decat cand isi aducea aminte.
Deci...

Mariaanna, mami de Alex nazdravan

cāteva poze

Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Depinde de fiecare organism,dar ce facem cu ei cand nici nu vor sa stea la Dentist?Mi-e frica ca o sa aibe dinti urati,dar imi amintesc ca nici eu nu am vrut la dentist decat pe la 14 ani si nu am avut dinti urati,chiar uniformi si fara proteze dentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Si fetita mea are doi ani si 7 luni si are carii , la fel mi-ar fi frica sa ma duc cu ea la dentist ca nu sta o clipa si cand mergem la dr. de familie pentru o consultatie atunci trebuie tinuta ca nu sta nici cum. Of copii astia...si mie mi-ar placea sa aibe dintii frumosi , albi si fara carii.
Va pup

Teo
Perlute
R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rpetraru spune:

Nu vreau sa o sustin pe Silvana insa sunt de parere ca spalatul in exces dauneaza. Baietelul meu are 5 ani si are deja cateva carii. Ne spalam de 2 ori pe zi (in medie) dar sunt si zile cand uitam sau...Nu cred ca spalatul pe dinti (chiar de ar fi de 10 ori pe zi) te poate scapa de aparitia cariilor. Depinde foarte mult de alimentatie, vitaminele suplimentare care vor devenii obligatorii de luat deoarece ceea ce mancam va semana din ce in ce mai mult cu "plasticul".
Cat despre dentist...nu va chinuiti copiii...eu am avut caricaturi de dinti, cand eram mica; plini de carii, negrii si mancati pana aproape de gingie. Nu m-a dus mama la doctor decat foarte tarziu, 14 ani?! Iar acum am o dantura de invidiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyteo spune:

Wow ce bine e asa. Sper din tot sufletul ca nu ii va avea asa dupa ce ii va schimba.
toti copiii

Teo
Perlute
R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mobilfm spune:

va salut!
sunt multi copii care au carii incepand cu varste fragede, dar nu cred ca spalatul in exces favorizeaza cariile, in schimb sunt de acord cu alimenatia neadecvata si prea acida.
fetita mea a avut carii inca de la 5 ani si fiindu-i frica de doctori , in general ,nu am vrut sa o fortez .intre timp , apalatul pe dinti cat mai des , a stopat din evolutia cariilor . la 7 ani mi-am facut curaj si multa multa rabdare am ajuns la stomatolog , aici fac o mica paranteza :medicul era de fapt o doctorita cu talentul povestirii si care stia sa se bage pe sub pielea copiilor .
Dupa tratarea cariilor inclusiv extragerea unor maselute care erau cariate pe interior , mi-a spus ca de fapt , copilul face des carii ,pentru ca are o mare predispozitie la carii, sfatuindu-ma sa folosesc ata dentara in fiecare zi si niste pastilute cu ZYMAFLOUR.
Acum , cu spalatul pe dinti in fiecare zi , cu tot cu pastilute , iar a inceput sa faca carii

oana,mama unei ingerase de 8 ani :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andututeutu spune:

sper ca mai deschide cineva acest subiect.am venit cam tarziu.si copii mei au avut carii(7 si 9 ani),dar am fost la stoma si s-a rezolvat. dar sa nu-i speli pe dinti???? nu stiu ce sa zic.cat despre zimaflor-multi medici nu il recomanda si eu stiu ca daca ai ales sa ii dai trebuie sa ia de cannd ii ies primii dinti(5-6luni)pana la 18 ani altfel dintii vor avea probleme mai mari decat daca nu i-ai da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

fara sa minimize importanta igienei, indraznesc sa spun ca aceasta nu e totul.

parerea mea este ca fiecare carie dentara reprezinta o situatie conflictuala nerezolvata, o situatie in care a trebuit sa "strangem din dinti" fara sa indraznim sa spunem ceva.

din cate am inteles eu, un copil, sau un adult capabil sa raspunda verbal agresiunilor sau conflictelor nu va face carii dentare. Dimpotriva, cei care au invatat sa taca, sa se supuna, sa nu explice nimic au multe probleme dentare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Mergi la inceput