Carii dentare... la 6 ani!
Raspunsuri - Pagina 3
monica-elizabet spune:
ramyteo...sti ca mie mi s-a spus ca baietelul meu a facut cariile de pe dintisorii din fata de la laptele matern (el statea f mult cu sanul meu in guritza...pe post de suzeta...) si dr-ii m-au sfatuit sa renunt la alaptat...la 1 an si o luna am renuntat(plangand)...dar...n-am avut ce face...
bine ca sunt dintisorii de lapte...
numai bine
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
DanielaAB spune:
Din pacate nu am avut timp si nu am reusit sa citesc tot ce s-a postat, dar nu sunt de acord sa nu o spal deloc pe fetita mea pe dinti, si chiar mi se pare o prostie.Ma lasa sa o spal eu si chiar ii place.O mai las si pe ea din cand in cand sa se spele, dar de fiecare data termin eu periajul.
Alimentatia este ok,nu mananca dulciuri decat rar,suc numai natural facut de mine,nu bea lapte sau ceai din biberon noaptea, etc.
Deci, silvana, nu sunt de acord cu tine.
Daniela
ramyteo spune:
Monica acum inteleg sa sti ca si Teo tot asa facea atunci nu ma mai mira nimic. Poi iti dai seama un an si opt luni tot cu tzitzi in gura. Nu am stiut asta pana acum ca mi-ai zis, mie nu mi-a zis nimeni ca poate sa faca carii de la san. Mersi.
Si cu chestia cu spalatul pe dintisori nepotica mea nu s-a spalat pe dintisori si are dintii mai buni decat a fetitei mele, desii eu o mai spal dar dr. mi-a zis sa nu o spal prea des, smaltul dintisorilor este slab si prin periaj se poate sparge nu este ca si la ceilalti dintisori care o sa ii iasa dupa ce ii pica astialalti.
Va pup.
Monica dar tu ii dai ceva? Impotriva carilor?
pupici multi si sa fiti sanatosi
mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani
PERLUTELE TEODOREI
filofteia spune:
In primul rand dintii de lapte trebuie tratati! Nu va bazati daca un stomatolog va spune ca nu, mergeti la altul. Eu personal, am avut dintii de lapte cariati, stomatologul la care au fost ai mei le-a spus ca nu-i nici o problema, dar dintii definitivi au iesti cariati. Abia atunci au schimbat stomatologul.
Avand experienta proprie in spate, eu am dus copilul la stomatolog mereu, de mic. I-am dat fluor pana la 4 ani, cand spalatul pe dinti a devenit obisnuinta. Are 7 ani, dar uneori il mai spal eu pe dinti seara. Chiar daca se spala el sunt convinsa ca nu o face foarte bine si acum ii ies primele maselute la care cariile apar in primul rand datorita periajului necorespunzator. Eu ii spal si gaurile care le are acum lasati de dintii de lapte (ca re 4 lipsa ).
silvana_salajan spune:
quote:Da cine a zis sa nu il speli deloc?
Deci, silvana, nu sunt de acord cu tine.
DanielaAB spune:
".... nu il oblig la spalat decat f. rar. Adica mai deloc"
Silvana, scuze, dar eu asa am inteles din cele scrise de tine.
szivarvany spune:
Giulia a vizitat cab stomatologic la 8 luni, cand i au aparut incisivii centrali de jos :-)
Dupa care viziteaza cabinetul din 3 in 3 luni, ca merg eu :-)
O spal dimineata si seara si inainte sa iesim la plimbari, sa fim fresh. Alternez 3 paste de dinti si 2 periute: una electrica si una standard adecvat pt carsta ei (schimbate, of corz, in functie de uzura).
Probabil sunt o exagerata. Dar mai bine obisnuim copiii cu cabinetel dentare, bunele obiceiuri, nu ?
Adi_dalma, sper sa rezolvati probelama cu succes, sa gasesti un medic rabdator si sa nu fie traumatizant deloc pt copiul !!!
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
corinadana spune:
Esti exagerata.
La control se merge la 6 luni.
Poti spala copilul pe dinti de 7 ori pe zi, nu tine doar de asta. Poate este o lipsa de minerale si din cauza asta dintii se cariaza.
Normal ca o f buna igiena a danturii/gurii este f importanta dar, din pacate, nu i totul.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
monica-elizabet spune:
quote:
Originally posted by ramyteo
Monica acum inteleg sa sti ca si Teo tot asa facea atunci nu ma mai mira nimic. Poi iti dai seama un an si opt luni tot cu tzitzi in gura. Nu am stiut asta pana acum ca mi-ai zis, mie nu mi-a zis nimeni ca poate sa faca carii de la san. Mersi.
Si cu chestia cu spalatul pe dintisori nepotica mea nu s-a spalat pe dintisori si are dintii mai buni decat a fetitei mele, desii eu o mai spal dar dr. mi-a zis sa nu o spal prea des, smaltul dintisorilor este slab si prin periaj se poate sparge nu este ca si la ceilalti dintisori care o sa ii iasa dupa ce ii pica astialalti.
Va pup.
Monica dar tu ii dai ceva? Impotriva carilor?
pupici multi si sa fiti sanatosi
mona&teo
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=4934386" target="_blank">Teo sub 2 ani
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5008143" target="_blank">Teo sub 2 ani
PERLUTELE TEODOREI
nu ii dau nimik...doar il spal pe dintisori
numai bine
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
ramyteo spune:
Mersi Monica. Si eu o spal pe Teo pe dintisori dar mai rar ca asa mi-a spus dr.
Va pup si sanatate multa.
mona&teo
PERLUTELE TEODOREI