Carii dentare... la 6 ani!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Baiatul meu la trei ani jumatate avea 6 carii.
Stomatologul mi-a spus ca e de la lipsa de calciu ( fapt si dovedit )si mi-a recomandat sa-i dam calciu! Bineintele ca am pus si plombite.
Nu cred ca trebuie mers la psihiatru cand ai carii!

Mami de Denisache

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

quote:
Nu cred ca trebuie mers la psihiatru cand ai carii!

un adevarat raspuns provocator..de carii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelinajoli spune:

Adevarul este ca Fluorul chiar dauneaza copiiilor,asa ca pe cat posibil fara Fluor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eternell spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

fara sa minimize importanta igienei, indraznesc sa spun ca aceasta nu e totul.

parerea mea este ca fiecare carie dentara reprezinta o situatie conflictuala nerezolvata, o situatie in care a trebuit sa "strangem din dinti" fara sa indraznim sa spunem ceva.

din cate am inteles eu, un copil, sau un adult capabil sa raspunda verbal agresiunilor sau conflictelor nu va face carii dentare. Dimpotriva, cei care au invatat sa taca, sa se supuna, sa nu explice nimic au multe probleme dentare.

Care e sursa unei informatii atat de pretioase?... Am vrea si noi sa stim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Noi suntem printre norocosii care nu detinem nici o carie la 8 ani. E adevarat ca intotdeauna am respectat cu sfintenie indicatiile pediatrei, pe de alta parte copilul merge la orice doctor fara probleme, fara teama, fara anxietate pentru ca asa a fost invatat (desi am avut nenumarate probleme, cusaturi, lovituri si chiar o fractura de clavicula) totusi medicul este intotdeauna prietenul lui inclusiv la analizele de sange.
Dupa aparitia molarilor de 6 ani stomatologul a facut o "sigilare" a lor, un procedeu foarte simplu si care protejeaza aceste maselute de eventuale carii.
Si eu am avut temerea cu zimaflorul care este un subiect foarte controversat, cu spalatul ineficient pe dinti pe care-l practica de cele mai multe ori copii, dar stomatologul ne-a asigurat ca dentitia este in proportie de 90% mostenire genetica, apoi intervin factorii colaterali.
Eu pot spune ca sunt exact opusul silvanei la noi spalatul pe dinti este obligatoriu si sistematic.
Din mai piciul poarta si un aparat dentar mobil pentru spatierea dintilor iar spalatul de seara il facem impreuna, temeinic si cu folosirea atei dentare, lucru absolut necesar tinand cont ca dintii sunt inghesuiti si periuta nu poate curata eficient. Ideea asta cu aparitia cariilor de la spalatul in exces mi se pare cel putin amuzanta....doar nu se spala cu peria de sarma...iar indicatia ortodontului a fost tocmai spalarea cat mai eficienta a dintilor.

[poze]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rpetraru spune:

revin la acest subiect deoarece am rezolvat problema cariilor si vreau sa va impartasesc experienta: am gasit o clinica particulara exclusiv ptr.copii in care copilul meu se duce cu drag din 6 in 6 luni; are deja 4 plombitze si se mandreste cu ele
am incercat sa merg cu el la mai multi stomatologi si a fost cumplit, plansete, rugaminti, etc; dar cand am gasit clinica aceasta de care am vorbit s-au rezolvat problemele;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yramada spune:

Buna!Am citit un mesaj scris de mgabi despre cariile dintilor de lapte ''Acum copilul cel mic la varsta de 3 ani i-a aparut caria de biberon dar la indicatia medicului stomatolog am reusit sa stopam evolutia acesteia semnificativ folosind un gel cu fluor acasa o 1-2 ori pe saptamana. Cu acesta ii dau celuilalt copil.'' si as vrea sa te intreb,daca nu te superi,cum au evoluat dintii.Copilul meu are 1an jumatate si la cei 4 dinti de sus i-au aparut carii si pe interior si exterior,dar folosesc o pasta gel cu fluor de vreo 4 luni.Nu stiu ce sa mai fac... Daca vrei sa-mi spui ce s`a mai intamplat de atunci,eu astept rasp.(mgabi)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Citat:
citat din mesajul lui rpetraru

revin la acest subiect deoarece am rezolvat problema cariilor si vreau sa va impartasesc experienta: am gasit o clinica particulara exclusiv ptr.copii in care copilul meu se duce cu drag din 6 in 6 luni; are deja 4 plombitze si se mandreste cu ele
am incercat sa merg cu el la mai multi stomatologi si a fost cumplit, plansete, rugaminti, etc; dar cand am gasit clinica aceasta de care am vorbit s-au rezolvat problemele;

Ne poti spune si noua unde se afla aceasta clinica? Noi am mers de cateva ori la medicul stomatolog( care nu este pediatru), si pustiul nostru merge cu incredere acolo...chiar ma amuzam cu sotul, ca noi aveam emotii...si cat m-am intors eu cu spatele s amerg sa-mi pun geanta pe un fotoliu de asteptare, el deja era pe scaun la dl. doctor, ca un adevarat barbat.
Lui i se sparsesera doua maselute, acum este bine, i-a pus o plombita....am auzit ca cel mai indicat pt. ei, ar fi acele ,,sigilari''.

Mergi la inceput