Pt cei care s-au mutat in ap noi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stelab spune:

Dana – multumesc pentru informatii. Tipic romanesc…. Muncim cand incepe sa ne arda..... Oricum, este bine si asa. Putea fi si mai tarziu.
La noi, ma astept la intarzieri mai mari, desi este aceeiasi firma de constructii. La mine, termenul de predare este 15 decembrie, dar inca nu s-au apucat de finisaje, au pus doar geamurile, au compartimentat in interior, au tras cablurile si .. cam atat. Acum se lucreaza la fatada.
Cat despre culoarea peretilor... eu as opta pentru alb. Aici unde stau, am facut un orange, acum 2 ani, inainte sa vina bebe si acum arata groaznic. Sunt manute si urme peste tot si nu mai am aceasi nuanta pentru a da doar in locurile afectate, ar trebui sa zugravesc tot. Cu alb ma gandsc ca va fi mai usor, voi putea sa “repar” mai repede si usor locurile afectate.
Cat despre firma de cablu, cred ca o sa fie bataie in oferte, asa ca nu-ti face probleme, cred ca o sa vina foarte repede, mai multe firme, dupa ce va mutati sa va cableze blocul.
Per ansamblu, esti multumita de cum a iesit??? Este asa cum te gandeai????
Oricum, eu iti doresc o “mutare cat mai repede si usoara” si sa dea Dumnezeu sa va bucurati de casuta voastra, asa cum va doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Am niste prieteni care au achizitionat un duplex in blocul nou de vis a vis de Billa Titan. Apartamentele sunt gata cam de o luna, dar inca nu au putut sa se mute, pt ca nu au iesit toate hartoagele. Din cate imi aduc aminte ca ne-au povestit si noua cand am facut contractul pentru Vitan Platinum trebuie facuta inspectia de catre ANC sau cum se numeste, intabularea si nu mai stiu ce alte acte si mai dureaza ceva... La noi in contract scrie ca ar trebui sa fie gata apartamentul in noiembrie 2008 si si-au mai pastrat inca 3 luni termen pana cand se face predarea... Cred ca au exagerat cu cele 3 luni dar se pare ca dureaza cam o luna... cel putin. Oricum si la noi se va intarzia, eu nu vad cum ar putea termina primul bloc pana in noiembrie. Mai sunt doar vreo 5 luni iar blocul are abia vreo 3 etaje puse...
Dana, sa ne tii la curent cu ce se mai intampla la voi. Inteleg ca sunteti pe ultima suta de metri. Mult succes!

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Tusferi, mi-ai spus de problema cu intabularea si ma speriasei atunci. Am intrebat si eu la noi cand am fost ultima data pe santier si au zis ca au facut intabularea, ca au fost de la primarie si au masurat.. deci e totul gata cu hartiile, asa inteleg. Ne-a spus seful de santier ca el are ordin sub orice forma pe 30 iunie blocul sa fie gata de dat, deci de aia se munceste asa si din ce am vazut eu apartamentele erau aproape de a fi gata dar scarile si holurile blocurilor erau tot la stadiul de beton si atat. Am inteles ca se incepuse de sus in jos sa puna gresie pe holuri si scari dar nu ajunsesera la et 3 unde e ap. nostru asa ca nu am vazut cum va arata holul. Oricum, la vremea asta ar trebui sa fie terminate si scarile.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Stelab in general suntem multumiti, arata bine, pare o lucrare de calitate si mai ales solida si facuta cu spirit de raspundere. Eu una o sa fiu mai linistita acolo in privinta cutremurelor.
Bineinteles ca sunt mici amanunte care ne-au nemultumit, de exemplu mobilierul de baie sau cum le zice, sanitarele. cada cu hidromasaj sau jacuzzi (ce o fi) este foarte mica si ar fi fost spatiu de mult mai mare dar cred ca s-au zgarcit la bani, cabina de dus e una cat se poate se simplista, am vazut ca sunt unele cu adevarat performante si nu foarte scumpe, chiuveta din baia mica e una banala cu picior ca pe vremuri dupa ce initial ne aratasera ansamblu chiuveta cu dulap si oglinda din baia mare si ne spusesera ca sunt la fel in amandoua baile. iar acest ansamblu chiuveta patrata cu dulap dedesupt, oglinda cu o rama meschina si o mica etajera separata care nu stiu exact unde se pune, toate pe o nuanta de maro inchis, totul mi se pare subdimensionat si zgarcit in comparatie cu marimea baii si valoarea apartamentelor.
O alta mare suparare am avut la un moment dat cand am vazut ca modifica proiectul. daca va uitati pe site si acum planul apartamentelor are geamuri in forma de L, ei, nu mai sunt de mult asa, au ramas doar o latura lunga si atat, livingul in mom asta avand doar un peret cu geam pe o singura directie cand initial avea geam si pe colt si inca un geam pe celelalt perete exterior deci aveam vedere pe doua laturi ale blocului. Si dining-ul avea geam in forma de L si tot asa, au astupat latura mica la hotararea arhitectului care a spus ca nu e frumos sa ne uitam in ciorba vecinului, dar cine nu a auzit de jaluzele? Oricum la faza aia cel mai tare ne-a suparat ca nici macar nu ne-au anuntat ce sa mai spun de cerut acordul cum era normal, casele fiind deja contractate pe un plan initial diferit.
Acum ne-a trecut, am uitat si am intrat in emotiile ultimei sute de metri. Deci pana la urma lucrarea pare de calitate, cel mai mare atuu: nici un perete de rigips sau bca, nimic altceva decat beton si caramida. Un alt atuu, izolatia exterioara cu polistiren de 8 cm ceea ce mi se pare mai mult decat suficient.
Sa vedem cum va arata si complet finisat si sper ca atunci sa nu mai gasim ceva defecte. Oricum au fost foarte flexibili, au facut ce modificari am cerut, si anume un balcon iar acum ultima data am mai cerut niste randuri d efaianta la bucatarie si a spus ca nu e nici o problema se face imediat a doua zi. Nu am fost sa mai vedem daca s-a facut dar am incredere.
Depre plata modificarilor inca nu stiu nimic, habar n-am daca si cati bani or sa ne ia in plus, sper sa nu avem o surpriza neplacuta.

Fetele mele

Mergi la inceput

Dana, stiu ca mi-ai zis ca la voi pe 30 e predarea. M-am gandit eu ca deja se lucreaza la acte, in paralel cu ultimele finisaje. Eu ziceam la modul general, sa stie lumea la ce sa se astepte si sa intrebe dinainte si de partea cu actele...

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Se pare ca ne vor lasa sa ducem mobila si boarfele dar nu ne putem muta luna asta ca nu e bransata apa, gazul si lumina. Nu se stie cat va mai dura pana vom putea locui acolo, noroc ca avem unde sa stam desi foarte incomod ca va fi aglomeratie la parintii mei 6 oameni in doua camere cu o singura baie , si vara, cald, poate tine macar vremea cu noi si nu se incalzeste prea tare.
Tusferi, ce-au mai facut prietenii tai? S-au mutat? Cum e in casa noua, conform asteptarilor sau sunt dezamagiti?
Am niste emotii, abia astept sa vad cum e acolo, cum va fi sa locuim acolo...sper sa fie super-extra-luxos pentru ca deja imi pare tare rau dupa apartamentul nostru vechi, imi va fi foarte greu sa plec din el si sa las in urma 8 ani importanti din viatza, preietene mamici si pretenele fetelor... hai ca ma ia plansul.

Fetele mele

Mergi la inceput

Nu s-au mutat inca, dar nu stiu de ce. N-am mai vorbit cu ei, stiu doar ca inca nu s-au mutat.
Si eu astept cu sufletul la gura sa vad daca a fost totul in regula...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stelab spune:

Dana- s-a dus si speranta mea de a ma muta la termenul prevazut. Sper sa nu te amane prea mult. Referitor la modificari si la noi au fost destule, unele doar pentru ca era mai usor pentru Constructor sa faca intr-un anumit fel....Daca nu esti multumita, poti refuza receptia finala si implicit plata finala, pentru ca apartamentul nu este in conformitate cu ce ati semnat, dar asta inseamna sa o taraganezi mult timp si nu este avantajos pentru nimeni.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

quote:
Originally posted by dana d

O alta mare suparare am avut la un moment dat cand am vazut ca modifica proiectul. daca va uitati pe site si acum planul apartamentelor are geamuri in forma de L, ei, nu mai sunt de mult asa, au ramas doar o latura lunga si atat, livingul in mom asta avand doar un peret cu geam pe o singura directie cand initial avea geam si pe colt si inca un geam pe celelalt perete exterior deci aveam vedere pe doua laturi ale blocului. Si dining-ul avea geam in forma de L si tot asa, au astupat latura mica la hotararea arhitectului care a spus ca nu e frumos sa ne uitam in ciorba vecinului, dar cine nu a auzit de jaluzele? Oricum la faza aia cel mai tare ne-a suparat ca nici macar nu ne-au anuntat ce sa mai spun de cerut acordul cum era normal, casele fiind deja contractate pe un plan initial diferit.

Depre plata modificarilor inca nu stiu nimic, habar n-am daca si cati bani or sa ne ia in plus, sper sa nu avem o surpriza neplacuta.

Stii ce mi se pare extrem de ciudat... Cum au putut sa modifice proiectul???? In primul rand le trebuie o alta autorizatie de constructie, apoi, odata ce l-ati cumparat, indiferent ca nu l-ati achitat integral, nu pot modifica nimic fara acordul vostru. Nu puteti plati ceva si ei sa va dea altceva, cu atat mai putin sa va si ceara bani pentru treaba asta.

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
MINUNEA MEA

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia!

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

In sfarsit s-au mutat si prietenii mei. Am fost in vizita la ei. Inca nu e totul la 4 ace pt ca mai au de despachetat, dar totul arata foarte bine. Ei au pus alte gresii/faiante in bai decat cele oferite de firma si au platit diferenta. Am inteles ca au mai facut si alte mici modificari. Nu au avut probleme cu nimic. Totul functioneaza bine, i-au lasat sa care mobila cu lifturile (stau la ultimul etaj, deci ar fi fost o mare problema daca nu ii lasau). Terasa face toti banii. Au un duplex la ultimul etaj, cu o terasa foarte mare pe care deja si-au amenajat o piscinuta pentru fetita, balansoar, masa cu scaune de gradina, pomisori.... e de vis!
Dana, te-ai mutat??

Mergi la inceput