Pt cei care s-au mutat in ap noi

Pt cei care s-au mutat in ap noi | Autor: tusferi

Link direct la acest mesaj

Buna,
Acum un an am facut contract pentru un apartament intr-un bloc nou in ansamblul rezidential Vitan Platinum Towers. Desi mai am inca vreun an de asteptat pana la finalizare, as vrea sa stiu de la cei care s-au mutat in apartamente din blocuri noi ce dificultati au intampinat, daca au fost predate cu intarzieri, daca developerul a platit despagubiri asa cum scrie in contract, daca finisajele au fost de calitate, probleme intampinate, sfaturi pentru cei care urmeaza sa se mute, lucruri de genul asta...
Multumesc!

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

quote:
Initial creeata de tusferi

Buna,
Acum un an am facut contract pentru un apartament intr-un bloc nou in ansamblul rezidential Vitan Platinum Towers. Desi mai am inca vreun an de asteptat pana la finalizare, as vrea sa stiu de la cei care s-au mutat in apartamente din blocuri noi ce dificultati au intampinat, daca au fost predate cu intarzieri, daca developerul a platit despagubiri asa cum scrie in contract, daca finisajele au fost de calitate, probleme intampinate, sfaturi pentru cei care urmeaza sa se mute, lucruri de genul asta...
Multumesc!

Noi intentionam sa cumparam un apartament nou si m-am informat pe cat posibil, am si vizitat cateva...pot sa-ti spun care e situatia aici in Italia si nu cred sa difere prea mult de RO.
deci intarzieri - cam peste tot, in limite decente totusi, eventual mai "retuseaza" una alta dupa ce te muti si-i strangi cu usa...despagubiri nu platesc ca sigur au metode de pasat pisica la nevoie pana te saturi: furnizori, vremea rea, greve, etc. si cu finisajele poti avea surprize, depinde si de cum v-ati inteles si cat de seriosi sunt constructorii. aici daca contractezi din timp o locuinta poti sa faci multe personalizari si de obicei ti se pune ceea ce s-a convenit.
un lucru fffff important pentru sanatate: casa noua trebuie aerisita cat mai mult posibil pentru ca toate lacurile, vopselele, cimentul, izolantii, etc emana vapori toxici care numai bine nu fac!
daca imi mai amintesc iti scriu...eventual mai intreb pe la prieteni care s-au mutat in ap. noi.
ps. vitan platinum towers suna cool de tot! ai un link, poze?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tusferi spune:

Sunt sigura ca vor exista intarzieri dar sper sa fie cat de cat rezonabile. Din fericire am unde sta si nu platesc chirie, dar nici n-as vrea sa ma tina prea mult pe jar.
Cu finisajele nu avem prea mult loc de intors, in sensul ca vom avea de ales din niste variante, dar nu foarte multe. Sunt convinsa ca n-or sa fie prea bine lucrate, dar macar sa nu-mi curga apa pe pereti sau sa nu fie racordata centrala de gaz sau sa nu am lumina, sau sa am gauri prin pereti, chestii din astea grave
Bun sfatul cu aerisirea! asa este. Trebuie sa iau si asta in calcul, ca n-o sa ma pot muta imediat cum este gata.
Multumesc de sfaturi si daca mai afli ceva, mai impartaseste cu noi

Am si link: http://www.vitantowers.ro/despre_noi.php

"Intreaga problema cu lumea aceasta este ca prostii si fanaticii sunt mereu siguri pe ei, iar oamenii intelepti au intotdeauna indoieli" Bertrand Russel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Cat te-a costat contractul? Ti-a mai ridicat pretul peste suma stabilita? Sunt curioasa pentru ca mai stiu persoane care dupa ca au asteptat mai mult decat era prevazut ausiplatit in plus sume detul de mari in functie de cum oscila piata valutara si se scumpeau materialele.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Eu am cumparat asta: http://www.noor.ro/noor/platinum.php si am asteptari mari.
Termenul este deja amanat dar pe site nu au modificat, bineinteles.
Blocurile sunt la finisare, se pun geamuri se incepe montarea faiantei, gresiei, parchetului, instalatiilor sanitare. Asteptam cat de curand sa ne cheme sa ne alegem finisajele. Doar garajul este abia in stadiul de sapat groapa si asta va mai dura si din cauza vremii. Oricum, termenul este amanat cu 3 luni exact atat cat permite contractul fara sa plateasca penalizari. Abia daca nu va fi dat in folosinta la 8 iunie vor fi obligati sa plateasca penalizari pentru fiecare zi de intarziere.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Noi avem de platit cam 145.500 euro pentru 3 camere, parcare subterana si boxa. Pretul e cu tot cu TVA. Din astia am platit 25% avans si mai avem de platit restul de 75% la sfarsit cand semnam. Nu ne-au crescut pretul si conform contractului n-ar avea cum sa il creasca. In schimb, si-au luat masuri de precautie in ceea ce priveste rata de schimb euro-leu asa incat ei sa nu iasa in pierdere daca scade euro. Deci contractul este incheiat pe valoarea in euro. Se plateste in lei la cursul zilei in care se achita transa, dar cursul euro din ziua platii nu are voie sa fie mai mic decat cursul euro din momentul in care am platit prima transa de 25%. Deci noi cand am platit avansul, cursul euro era de 3.4, ceva de genul asta. Daca in momentul in care platim cei 75% cursul euro e sub 3.4 platim la 3.4, daca e mai mare, platim cursul din ziua platii. La o prima vedere e hotie, dar pe de alta parte, noua ne cresc salariile cu cresterea euro si in fine, nu ne facem prea mari probleme daca ajunge euro la 4 lei. Daca scadea foarte mult, era intr-adevar frustrant sa platim la 3.4. Si la noi si-au luat o marja de siguranta de 3 luni dupa care zic ei in contract ca ar plati lunar penalizari de valoarea chiriei pentru un ap de 3 camere in zona respectiva. Nu ma bazez eu prea mult pe asta.
Cand am semnat contractul ne-am angajat o avocata. Au fost cam bani aruncati, ca nu a putut negocia aproape nimic la contract dar pe de alta parte, am fost mai linistiti ca nu sunt lucruri flagrante in contract. Ne-a spus care sunt toate pericolele din contract si ne-am asumat pericolele respective. Nu au vrut sa schimbe contractul asa cum a propus avocata noastra. Au schimbat doar o despagubire pe care ne-ar da-o daca nu vor sa ne mai vanda apartamentul si 2-3 chestii minore.
dana, ne-am dus si noi la noor la prezentare, daca sunt cei care ii au ca antreprenor pe ACM4. mi-a placut dar a fost prea scump pentru noi si era si o esalonare care pe noi nu ne "coafa" ca nu aveam de unde da banii la termenele prevazute. arata super misto ce am vazut pe site. cred si eu ca ai asteptari mari.

Mergi la inceput

Noi l-am luat in faza de proiect exact acum un an si un pic la un pret cam ca al tau +tva. Programul ala de plata pe care ni l-au dat la inceput nu s-a respectat deloc. Am platit doar prima transha aprox 30%, a doua rata trebuia sa fie prin iunie cand blocul era ridicat la rosu, a treia rata prin toamna. Blocul nostru a fost ridicat la rosu abia prin noiembrie iar a doua rata nu ne-a fost ceruta nici pana in ziua de azi.
Si la noi tot in euro la cursul zilei se platesc ratele, normal, e undeva altfel? Deci suntem la fel de disperati cu ochii pe cursul zilei si asteptam din zi in zi sa ni se emita factura.

Fetele mele

Mergi la inceput

dana, al vostru este si mult mai mare, merita. M-am uitat ce pret este acum pe site....A crescut mult. Si noi tot in faza de proiect am luat, nu stiu cum or mai fi preturile la Vitan Platinum Towers. Noi ne-am speriat de esalonarea aia, pt ca ne-am facut calculele si nu ieseau deloc banii. Adica aveam niste banuti de un avans dar nu si pentru transele de pe parcurs si nici n-am fi avut timp sa strangem bani. Noi pentru ultima transa trebuie sa vindem apartamentul in care stam acum. Ce sa zic, noi mai avem mult de asteptat pana va fi gata, ca abia pe la anul pe vremea asta zic ei ca ne-am putea muta. Eu nu-l vad gata mai devreme de mijlocul anului viitor... Cine stie ce-o mai fi pana atunci. Creste euro, scad preturile la apartamentele vechi...

Mergi la inceput

A, scuze, acum am citit complet, noi am dat banii aia (in jur de 150) fara tva si fara garaj, am luat doua locuri de parcare unul subteran si unul afara in curte, nu mai stiu cat au costat. Boxa nu exista din pacate. Am cerut sa ni se faca un balcon la dormitorul matrimonial si deja parapetul e facut, mai trebuie sa puna geamurile.
La noi finisajele sper ca vor fi de calitate superioara si bine montate, sper si eu ca doar speranta moare ultima.
Eu nu inteleg de ce dureaza asa mult constructia la voi. Stiu de blocurile alea da cand am contractat noi si trec mereu pe Mihai Bravu si ma tot uit sa vad daca apare ceva cladire. Aiurea, de un an de zile de cand e demarat proiectul nu au reusit sa ridice nimic. Noi inainte sa semnam cu ACM4 am vizitat targurile de case si ne-am interesat si de alte ansambluri, de asta spun ca stiu de Vitan Towers de atunci, erau pe la targuri dar nu mi-a placut deloc zona, sper sa se mai civilizeze in viitor. Asta la Asmita au inceput constructia mai tarziu si au ajuns dela la et 12 la unul din blocuri.. e drept ca au turnat toata iarna.

Fetele mele

Mergi la inceput

Asmita cred ca au inceput printre primii din zona. Sunt primii cu care am vorbit inainte sa apara oferta de la Vitan sau Edenia sau Noor. La noi nici nu s-au apucat inca de inaltat. Nu am mai trecut pe acolo, dar in toamna abia sapau. Ei de la inceput au dat un termen mai lung decat la alte proiecte, tocmai probabil ca aveau in plan sa nu se apuce asa repede de treaba. Cand am semnat noi contractul nici nu stabilisera cu ce antreprenor vor lucra, deci asta in ianuarie 2007. Abia prin martie au ales antreprenorul, pe care pe urma l-au schimbat, prin vara cred. Eu trec pe Mihai Bravu in fiecare zi si pana tarziu in iarna ieseau camioanele cu pamant de acolo. De altfel se si vede ca e o gramada de mizerie si pietris la iesirea de pe strada aia. Deci ce sa inalte cand ei sunt la faza de sapat...?
Nu ne place nici noua prea mult zona, dar ne avantajeaza foarte mult ca locatie si distanta fata de birou. De fapt nu zona e rea, ci ce este in zona acum. Ma bazez pe faptul ca terenul este foarte scump acolo fiind foarte aproape de centru si mai devreme sau mai tarziu or sa isi vanda cocioabele si depozitele cei din zona. Oricum, pentru noi oferta s-a pliat cel mai bine la ce vroiam noi. Si ca esalonare si ca pret si ca distanta fata de serviciu si ca distanta fata de statia de metrou... In fine. Nici nu pot sa zic ca ne grabim cu mutatul, doar ca sunt nerabdatoare sa ma mut in casa noua.

Mergi la inceput

Sa stii ca Primii in zona au fost Jupiter (pe Oltenitei), Edenia era de mult in proiect si ea chiar daca nu incepuse santierul, si Noor era deja inceput iarna trecuta. Noi am semnat contractul in decxembrie si atunci blocurile 1,2 si 4 erau deja iesite din pamant, unele chiar pe la et 2-3. Blocul 3 in care am luat noi a fost intarziat de o conducta de apa care trecea prin locul unde trebuia sa fie fundatia lui si care a fost deviata cam greu de apanova, asa ca blocul 3 a fost tot timpul in urma si inca este. Toate celelalte 3 au izolatia termica si tencuiala peste si gemuri montate, numai al nostru are pe alocuri polistirenul la vedere si nici un geam.
Inainte sa semnam cu ACM4 oscilam intre Asmita si Orhideea, Orhideea fiind foarte aproape de serviciul sotului. Nici nu ne gandeam sa ne mutam in Titan dar apoi dupa ce am fazut proiectul asta ne-am indragostit pe loc de el pentru marimea camerelor si pretul mai mult decat rezonabil. Aa, si dupa aia am inceput sa ma tot plimb prin cartier si pot sa spun ca m-am indragostit de zona mai mult decat de apartament. Sunt tare mandra si nerabdatoare sa ma mut in sectorul 3 mai ales in zona aia, e mai mult decat civilizata, fetita mea de asta vara ne tot cerea sa o ducem acolo in parc si am tot dus-o.

Fetele mele

Mergi la inceput