*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (131)*

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancasoare spune:

si noua ne-a spus cu o zi inainte ca are 2400 si a avut 2050

Bad Dobby!

BB Stefan Cristian http://good-times.webshots.com/album/562200749zlJETz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaLa_20 spune:

da grati.ela asa sa greseasca asa nu m-as fi suparat nici eu

Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

tina vad ca esti cam activa pe aici,da sa stii ca nici pozitia asta in sezut nu face bine la col...sau ai laptop?

LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

a era sa uit am mai adugat si eu cateva poze cu bibi...ultica mie imi place chiar mult

LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

oooooooooooo
cade bebei vin azi!!

imi aduc aminte cum a fost cand l-am vazut prima oara pe serban si ma gandesc ca inca 4 dintre noi o sa simta asta azi!!

deci se cuvine sa !!

miri , multumesc mult de raspuns! o sa incerc asa, simt ca ma ia iarasi depresia, m-am chinuit sa mulg din sanul drept 5 ml in 20 minute, in conditiile in care din celalalt scot 30 dupa ce a supt musiu'
eu abia acum pot sa port sutien de alaptat, pana acum (1) imi producea angorjare si (2) abia acum am primit imprumut ( Isidora) niste alveole de protejare a mameloanelor in sutien, le tine la aer si se vindeca ragadele usor.
nu inteleg care e de fapr marea problema la sanul meu: sfarcul ombilicat, ragadele pentru ca SErban nu-l scoate cum trebuie sau chestia aia de sub areola?

am gasit in documentul de la Natalia ceva ce ar semana:
Edemul mamelonar
Semne
-godeu în areol#259; la testul de „presiune” (se apas#259; cu degetele a#351;ezate la baza mamelonului.
-îngreuneaz#259; ata#351;area corect#259; la sân
Cauze
-apare dup#259; na#351;tere la mamele intens perfuzate (O, DAAAAAAAAAA, dar a aparut totusi mai tarziu)
-folosirea pompei accentueaz#259; edemul

Tratament
Tehnici de compresiune areolare

Tehnica “Revers Pressure Softening”:
-se aplic#259; înainte de supt sau muls
-const#259; în exercitarea cu ajutorul degetelor (încurbate) a unei presiuni pozitive,la nivelul bazei mamelonului,în cerc, pe o raz#259; de 1-2cm al areolei centrale, câtre peretele toracic, pentru 1 -3min.
-repetarea procedeului1x sau mai multe ori pân#259; la dispari#355;ia edemului
-sunt mai multe metode de aplicare a presiunii cu degetele – pozi#355;ia de mai sus (testul presiunii) sau (aici erau desene, nu le prea inteleg)

Efectul const#259; în:
-excesul de lichid intersti#355;ial temporar este dislocat în direc#355;ia drenajului limfatic normal
-compresiunea longitudinal#259; a sinusurilor disloc#259; un pic de lapte înapoi în canalele galactofore ceea ce m#259;re#351;te elasticitatea complexului areolo-mamelonar #351;i permite o mai bun#259; p#259;trundere a complexului mai adânc în gura copilului deci o mai bun#259; ata#351;are la sân
-reflexul de ejec#355;ie a laptelui este declan#351;at automat prin stimularea termina#355;iilor nervoase din complexul areolo – mamelomar, propulsând laptele în partea anterioar#259; a sânului în 5 sa mai pu#355;ine min.

o sa incerc masajul si purtarea de sutien, sper sa se remedieze.
Si am googleit "edem mamelonar" si nik, nik. mai caut. o sa incerc si la topicul cu alaptatul help-line, poate a mai avut cineva problema asta.

a si alta intrebare, cine a folosit mameloane de silicon?(pe gatta am vazut-o in poza!) eu am incercat unul o data azi-noapte, si a tras asta micu' cu o forta de mi l-a umplut de sange in loc de lapte! eu una nu stiu daca atunci cand el suge daca a ajuns ca-n balade "c-a muscat din tata mamii si-a supt sangele cu lapte". mai fac o incercare si asa, ca in fond sunt recomandate pentru ragade si pentru sfracuri ombilicate, si noi avem 'di tati'!!
Deci cum se pun corect si cum trage bebe?? instructiuni asa, ca pentru un neuron lehuz....

io, ca la pomul laudat...

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Mamici si zuze buna dimineata!!!!!

ASTAZI IMPLINIM 1 LUNA!
si avem poze noi aici: http://community.webshots.com/user/ceska7777 proaspete din dimineata asta!
Bunica ne face un tort de mere! Si noi dormim fericiti! Si mami mai vroia sa scrie multe dar a uitat..... totusi...
Docdecap,
nu ma cunosti, eu sunt Benji si mama zice ca Serban Andrei seamana cu mine sau eu cu el! Asa o fi? Avem si noi pe site un filmulet in care dorm ...
Creata,
aproape o invidiez pe Mariuca pt camera pe care o are si dotarile de acolo.... mama ar avea si ea atatea pt mine dar nu avem spatiu... in schimb avem spatiu pt multa dragoste si dragalaseniiii!!!!! Ma inunda!
Alina023,
mama se supara uneori ca regurgitez ce am papat, asta se intampla mai ales cand beau din sticluta-sa fac hac! Sunt un repezit, deh seman cu mama! Cand sunt pus la san sunt cuminte, nu irosesc asa un laptic pretios. Am invatat mai greu sa ragai dar cand reusesc o fac f tare!
Irinouka,
nici tu nu ma stii decat din poze! Dar mama a zis ca ea o sa-si faca curaj sa alapteze in public oriunde! Nevoiele mele primeaza-asa zice mami! Oricum moasa care m-a vizitat acasa l-a pus chiar sub ochii mei pe baietelul ei la san: Mateo are 5 luni si e alaptat exclusiv la san. Pe site vedeti poze cu Mateo si bunica mea care i-a tricotat si lui o caciulita! Si Irinouka vreau sa fac cunoastiinta curand cu al tau clopotel!
Cred ca mami mai vroia sa le ureze succes zuzelor cu programari importante saptamana asta ... si ma alatur si eu ei in asteptarea altor clopotei!
Azi m-a tinut mama in brate la calculator sa vad poze cu alti clopotei!!!!
Maine va pune mama poze cu tortul meu de la 1 luna!
Va pupam!

Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 3 saptamani

http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Monica inainte de a pune mamelonul stoarce un pic sanul sa apara una-doua picaturi de laptic, apoi pui mamelonul si il sustii cu doua degetele. Bebe va trage tare la inceput sa-i vina laptic in gurita apoi va fi ok.
PS:
-aveti cadita ca a noastra iar Serban este un dulce. Eu lui Andrei ii pun si un scutecel in cadita ca sa nu alunece si acum pe spate sta si singurel nu mai trebuie sa il sustin.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

La multe lunute Benji, sa fi sanatos si cumintel !

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

AngeliquedeS,
mami se uita la poze cu Pupi, eu ii faceam cu mana dar el nu mi-a raspuns.....mami spune ca toti clopotei sunt draguti... si eu nu sunt invidios! Imi doresc multi tovarasi de joaca dar sunteti toti asa departe.......

Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 3 saptamani

http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Salut Zuzele !

Mesaj de la Irinouka :

"Contractii la doua minute , dilatatie patru , e suportabil dar banuiesc ca greul abia urmeaza . Restul fetelor sunt gata ? In afara de Carmilia , kr naste langa mine "

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE

Povestea nasterii

Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta

Mergi la inceput