*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (130)*
Raspunsuri - Pagina 5
creata2008 spune:
Alinush, cate de "prima" vei mai avea alaturi de Anita?? Acum este vorba de prima calatorie, foarteeee frumos. Si i-a placut, zici. Iar Luca incepe sa se acomodeze usor-usor la noua viata. IMi dau seama ca iti vine sa mai tipi la el, dar fiecare se acomodeaza in felul lui. Si tu, si Anita si sotul tau suferiti fiecare transformari. El de ce ar fi exceptia? Si fiecare isi manifesta in propriul sistem aceste modificari.
Ma duc sa fac pozele cu gadget-urile, dupa cum spuneam, sa le uploadez si apoi la dus si la masa. Revin in 10-15 minute, cat apuc sa incarc pozele pe flickr.
darene spune:
Sunt un pic ingrijorata...am fost ieri la pediatru si totul e ok cu Khaled,l-a controlat peste tot,l-a cantarit - 4270 (abia papase + era in costumas) - a luat deci mai bine de 1 kg intr-o luna.Doctorul a zis ca in mod normal trebuie sa ia in jur de 750 g pe luna.A zis ca fac treaba buna cu alaptatul si sa continui.
M-a intrebat daca se uita atent la mine si zambeste cand vorbesc cu el,asta ar fi semn de dezv mintala.Khaled nu prea se uita la mine cand vb cu el,de zambit zambeste numai in somn si asta rar.Ma tot gandesc de aseara la chestia asta.Azi am vb cu el o gramada si nimic.
Am citit urmatoarea poezioara pe alaptatul.ro si m-a bufnit plansul pentru ca ma mai enervez pe el pentru ca imi ocupa tot timpul:
Pe asta lume am venit plangand,
Sunt asa de mic, gingas si plapand.
E prea multa lumina si e asa de frig,
Sunt singur fara tine si mai tip un pic.
Dar n-o sa ma supar sa stii,
Daca tandru m-alinti si in brate ma tii,
Si din somn ma trezesc si prind
Sanu-ti cald ce pe obrajori ii simt.
Iar daca m-agit, caut si mi-e sete,
Sa ai rabdare, mangaie- ma cu blandete,
Laptele, caldura si dragostea ta sa mi le dai,
Atat iti cer mamico,de la tine în dar,
Si iti promit ca nici n-o sa mai plang,
Mamico! Da-mi odata sa mananc!
Iar am plans cat am modificat diacriticile,nu stiu ce-i cu mine azi,sunt singura de dim pana seara cu bebe cand vine sotul de la servici,ma simt asa de singura,nici cu voi nu pot sa stau sa vb.Khaled doarme de vreo ora (de dim pana acum nu a dormit legat decat 10-20 min) si acum sunt sigura ca o sa se trezeasca curand.Ma bucur totusi ca pot sa ma descarc un pic la voi.
Pup toate zuzele.
Poze
www.onetruemedia.com/shared?p=4c49c7a20381c93ac02f82&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Poze Khalid
Povestea nasterei
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by ginnette
De sambata am inceput sa iesim afara (cate 5' si crestem progresiv cu 5' pe zi); ii place, dar tine ochii inchisi - nu pot sa-mi dau seama dak o deranjeaza lumina sau e toropita de aer. Voua vi se-ntampla sa tina ochii inchisi la lumnina?
Noaptea mai avem show cate-o ora de la colici, dar ne descurcam; mai nou, ii place sa doarma pe burta mea.
Si noi am scos-o afara si se pare ca lumina o supara puti, sta mai incruntata. Dar in majoritatea timpilui petrecut afara, doarme. Noi am stat si cate 30 min., si apoi prin magazine la cumparaturi. Dar nu e frig, 5-7 grade.
Iar dormitul pe burta mamicii o linisteste. Mai ales cu colicii astia. Nu-i dai nimic pt. colici ?
Poze de tot felul
PATRICIA ALEXIA 03.IAN.2008
Lala_D spune:
Ne-am motorizat si cred ca am gasit remediul la colici !! I-am luat lui Andrei leagan electric " Graco Silhouette " . Doarme in el de uita de durerea de colici . Sa vad la noapte daca functioneaza .
asta-i masinaria iar la poze am pus un Andrei adormit bustean in el .
http://www.bambino.co.za/gifs/products/swings/gracoswingparis.jpg
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
gattasalvaje spune:
Ginette , am postat mai demult informatii legate de actele necesare pt a beneficia de banii dati de stat pentru trusou , prima de nastere si alocatia copilului pana la varsta de 2 ani ...uite aici mesajul vechi
"Deci :
Pentru alocatie (200 RON / luna pana la varsta de 2 ani )
- dosar cu sina
- cerere tip
- carte identitate mama ( original si copie )
- certificat nastere copil ( original si copie )
- certificat casatorie ( copie )
Trusou 150 RON
- dosar cu sina
- cerere tip
- declaratie pe proprie raspundere privind nesolicitarea anterioara a cv trusoului ( formular tip )
- carte identitate tata ( copie )
Prima de nastere - 204 RON
- dosar cu sina
- declaratie pe proprie raspundere privind rangul copilului ( formular tipizat )
- carte identitate tata ( copie )
- livret familie actualizat ( original si copie )
- negatie data de unitatea unde s-a declarat copilul , ca nu s-a solicitat anterior prima de nastere.
Pentru inregistrarea copilului in Livretul de Familie :
- copie dupa livret ( si originalul sa-l aveti la voi )"
Pentru depunerea actelor in vederea solicitarii indemnizatiei de 6 mil. , trebuie sa treaca cele 42 zile de concediu de lauzie obligatoriu .
Actele necesare sunt urmatoarele :
- Cerere de suspendare a contractului de munca semnata si aprobata de conducatorul unitatii unde mama este salariata .
- O adeverinta tip ( o dau cei de la DGASPC ) completata de angajator , semnata si stampilata
- O cerere si declaratie pe proprie raspundere ( formular tipizat - o dau cei de la DGASPC )
- Carte de identitate mama (copie si original)
- Carte de identitate tata (copie )
- Certificat nastere copil ( copie si original )
- Dosar carton
Cu toate aceste acte mergi la Directia Generala De Asistenta Sociala si Protectia Copilului din cadrul sectorului in care locuiesti . Este un serviciu al primariei de sector si se poate sa aiba sediul chiar in cadrul primariei.
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
gattasalvaje spune:
quote:
Originally posted by NataliaS
Fetele care ati nascut natural mai demult - in cat timp s-a refacut "anatomia" in zona X??? Gina - hai ca tu tre sa fii experta -ca doar ai nascut de 3 ori.
Ca eu m-am uitat pe acolo si m-am panicat ieri , ma apucase depresia...azi m-am dus la medic ca aveam impresia ca am un inceput de prolaps...si poate chiar este...cica nu poate fi vorba de asa ceva inca, in perioada de lauzie, tre sa merg pe la 6-8 sapt la control si atunci vom vedea ce si cum; azi mi-a facut doar eco de control al uterului si e ok. Anyway, trebuie sa fac exercitii Kegel cat incape pana la control sa restabilim tonicitatea perineala...cica se pierde in urma sarcinilor, orice varianta de nastere ai avea...
Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
Natalia , si eu am aceeasi problema...m-am uitat aseara cu oglinda si nu mi-a placut deloc ce-am vazut...e clar diferenta fata de cum eram inainte , nu ma refer la largime , ci la forma ..., se vede clar ca a fost taiata zona . In plus , inca mai am un fir in vagin , la o luna dupa ce am nascut ...am crezut ca mi se pare mie , insa ma pipai de cate ori ma spal si firul tot acolo e.
Eu trebuie sa ma duc la control peste 2 sapt ...nu stiu ce sa fac...s-o sun pe doctorita si sa-i spun de firul ala?
Sper ca epiziotomia sa nu-mi afecteze viata sexuala , sa nu se simta diferente in calitatea actului sexual.
Am inceput deja exercitiile Kegel si sper sa ajute...
Eu nu stiu ce inseamna "prolaps" - poti sa-mi explici , please !
Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )
Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE
Povestea nasterii
Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta
creata2008 spune:
Mi-a luat ceva mai mult timp, ca vad ca merge destul de greu upload-ul pe flickr. In fine, bine ca am reusit acum! Uitati aici link-ul, cu ultimele chestii din camera Mariucai. Doar pe ea o mai asteptam, ca in rest chiar avem tot!!! http://www.flickr.com/photos/uic9999/2209378568/in/set-72157601143394729/
Am fugit la dus si la masa! Ne vedem mai pe seara!
Pup toate zuzele!
Creata 1 cu Creata 2 - azi am inceput saptamana 41!
AMR - pai azi e DPN-ul!!!!
Maria Ilona
Ven spune:
LalaD, dar nu e prea 'abrupt' leaganul ala pt patele lui bebe? Si noi avem fffff asemanator, dar n-am avut curaj sa-l pun in el, din acest motiv. Cum ai procedat??
Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)
miri_mik spune:
de pe la vreo 12 ora mea ma chinui sa recuperez pagini de capitol, ptrintre spalat de haine, strans dupa bruno, spalat de vase, calcat camashi pt sot...apoi doua telefoane, doua sms-usi, replici scurte pe mes, un alaptat, un ragait, un ochi la tv...
initial vroiam doar sa felicit fetele:
An_K sa fie intr-un ceas bun! ca se pare ca e ziua potrivita! uite, belgia a luat avans la nasteri concomitente! doi grozavi de baieti pe 8! Sa-ti traiasca Anthony si sa va bucurati de clipe minunate impreuna!
Stancutza, curaj! se termina repede, cu cezariana, fara cezariana, in cateva ore chinul asta va fi doar o mandra amintire a momentelor cand te-ai transformat din fiica in mama! pusici de incurajare, cu galeata!
anca.diana felicitari! uite, ai vazut? a fost cum a prezis medicul: la 8 a venit pelume Calin Alexandru! pupici si felicitari si taticului emotionat! sa te refaci repede si sa vina
laptele valuri!
roli25 si eladeea (sper ca nu scriu prostii) bine-au venit pe lume clopoteii vostri! si ce bine ca vi s-a facut dor de noi si ne-ati dat de veste! ador lista noastra dodoloatsa!
s-apoi, din toate cate as fi vrut sa le scriu, mi-a ramas in minte doar darene: e normal sa te simti coplesita de emotii, e normal sa-ti vina cateodata sa te arunci de la etaj, si sa bagi capul in nisip, si sa pleci in deshert unde nu te stie nimeni, si sa plangi pana nu mai ai aer, si sa te prefaci indiferenta, si sa-ti iubesti puiul tot asa pana uiti de tine, pana n-ai aer, pana la sufocar,epana la ceruri si inapoi, si sa te roada indoielile si remushcarile si gandurile si privirile iscoditoare! e normal! face parte din procesul de a deveni mama! fizic, se intampla "peste noapte". psihic avem nevoie de timp sa ne gasim noua pozitie in familie, in societate:) si nu e nimeni carepoate sa ne ajute, si nimeni care poate s-o faca in locul nostru.
pusici, si curaj! trec si gri si albastre si intunecate! si ai sa te bucuri din nou de cer senin si soare vesel!
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
nemary spune:
mesaj de la Stancutza:
dilatatie nema, contractii nu prea, bebita nu e coborata in bazin. o sa intram la cezariana. mi-e putin frica, dar e mai bine pt.bb.
Stancuta curaj, o sa fie totul bine. pupam fetele.
AMR 9 ZILE
Mari 38+ bebe
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.