*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (128)*
Raspunsuri - Pagina 3
Anca.Diana spune:
Dragi mamici si nu in ultimul rand burtici! am intrat sa va dau pupici :D
eu sunt bine dispusa!
Felicit proaspetele mamici, Docdecap, breaz si Mitsu Bishu!!! Bebei sanatosi si mancaciosi, lapte din belsug si recuperare rapida!
Anca D.
38+ Calin Alexandru
AMR 4 zile....
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/
http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A
Anca.Diana spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Am intrebat si eu ieri mamicile cu ceza: ce analize ati facut inainte de operatie? Cu Ozi tin minte doar de timp de coagulare in dimineata operatiei.
38 Tudor Gabriel
AMR 7 sau 8 zile
Gratiela,
mie mi-au recoltat azi hemoleucograma, ureea, glicemie, calcemie, transaminaze, coagulare, ts, tc, hiv, rbw, urocultura, sumar urina.
Anca D.
38+ Calin Alexandru
AMR 4 zile....
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/
http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A
nemary spune:
pt. ca am avut putin timp liber si am vrut sa ma fac utila, am adaugat la cativa clopotei si linkul unde putem citi povestea nasterii lor.
daca aveti alta idee de prezentare puteti sa modificati, nu este nicio suparare
asteptam si celelalte povesti sau daca este vreuna care mi-a scapat rog fetele sa ma ierte.
AMR 12 ZILE
Mari 38+ bebe
odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
Mitsu-bishu spune:
Daaaa... nu am apucat sa citesc mare lucru din urma, ca am si venit sa ma plang. Intai as vrea sa lamuresc unele detalii, poveste nu stiu daca o sa scriu, poate mai tarziu cand "se aseaza" memoriile, ca acum mi-am dat seama ca am uitat mare parte din ce s-a intamplat, chiar ma intrebam cand mi-au pus banderola aia la mana... In fine.
Deci: Conrad nu s-a nascut natural, natural... A fost putin "ajutat" ca sa zicem asa... Pastiluta pe care mi-o bagase "el doctorcito" acolo la fifi era ca sa matureze colul, ca in caz de o inducere sa nu raman cu el tare si sa ajungem la cezariana. A doua zi (pe 16) am plecat la Municipal cu bagaj cu tot ca aveam ceva dureri pe sub burta (la ora aia m-au speriat si nu am dormit mare lucru in seara de 15 - 16, acum zic "ceva dureri" ca am trecut printr-un travaliu , p'asta nu l-am uitat...). M-a pus pe masa, colul era moale, moale, nu sters, dar bine pregatit, si-a dat cu parerea si o tanti dr. care parea cu ani buni de experienta (al meu dr. e rezident)... Dar a mai trebuit sa astept ceva pe acolo, ca era seful de sectie sau nu mai stiu cine, nu imi aduc aminte titlul, in orice caz, unu' care nu e de acord cu metode "neortodoxe", drept urmare eu ramanea sa stau cu "jena" din col cateva ore bune, sa zica dr. meu "dom'le, nu are contractii, tre' sa inducem, ca sufera femeia..". Am asteptat pana pe la 16:00 cand s-a decis sa imi faca un ... calciu.. How lame is that... Dar dr. meu nu putea sa miste cine stie ce. Nici o reactie. Pe la 18:00 mi-au facut occitocina . Dupa o ora si ceva - doua a inceput balul. Cand m-a sunat nemary scanceam, credeam ca sunt pe aproape, dar alea erau numai durerile de inceput. Si avand in vedere ca m-am dilatat de la 0 la 10 in 3 ore jumate... Cred ca meritam epidurala. In fine, aici iar nu a fost de vina dr. meu, ci moasa, care ma punea din cand in cand pe masa... Eu am mirosit-o de la inceput ca nu are chef sa stea de mine intr-o expulzie lunga dupa urma epiduralei si ca o sa imi traga clapa... Si asa a fost. Ma amana, ma tinea de vorba, "cati ani ai, cum o sa il cheme pe bebe, inca o contractie si te pun pe masa si daca ai ajuns la 4 facem epidurala...", etc. etc. Si... Uite asa am ajuns la dilatatie maxima. Eu ii spuneam sa ma puna pe masa ca simt ca tre' sa imping si ea zicea ca nici nu am 4 cm dilatatie.. In fine, l-a chemat pe dr. care saracul mi-ar fi facut epidurala dar fiind de garda avea si alte treburi si nu venea decat cand il chema moasa... Sunt foarte fericita ca a stiut sa aprecieze corect si a tras de "margini" ca sa nu ma rup si nici sa nu bage foarfeca, stia cat imi doresc sa nu fac epiziotomie... Expulzia a fost un vis si o mare usurare, nu am crezut ca poate fi asa usor, a durat mai putin de 5 minute... Intotdeauna am crezut ca asta va fi punctul culminant, ca o sa doara ca dreaq, auzisem undeva chestii de genul "ia-ncearca tu sa scoti un pepene prin fund...". Ma bucur si ii multumesc moasei ca in prostia ei nu m-a lasat sa fac epidurala ca bebe avea circulara de cordon si ... Nu stiu daca ar fi rezistat unei expulzii lungi si unor "impinsaturi" cvasi - eficiente. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar recomand din suflet epidurala/ cezariana desi contra ceza am fost de cand ma stiu... A fost infernal, honestly... Bine, cand ma uit la baby imi dau seama ca as mai face-o o data!
Cat despre nume, initial voiam sa il cheme Emil, ca pe tatal meu. Dar ... m-am gandit sa aiba si un al doilea nume sa se individualizeze cumva... Si Conrad e un nume destul de rar si de "serios" (bebe are o fata foaaaarte matura si serioasa, se incrunta des, general de osti il fac!). Pana la urma Emil a devenit Emir ... In cinstea doctorului meu mai mult, ca el e arab sau turc sau mama ma-sii... In fine, nu i-am spus acest amanunt, dar.. Asa m-a luat valul pe moment. Oricum, o sa il strig Conrad.
Acum... The real shit... De azi de dimineata ma chinui cu niste sani angorjati care dor ca naiba. Ma gandesc sa nu fac febra, sa nu ajung la mastita... Bebe suge mult si puternic, dar nu goleste nici macar un san. Parerile sunt impartite: unii spun ca daca mulg stimulez, sa il las pe bebe sa traga cat poate ca organismul o sa inteleaga si o sa produca pe masura, altii ca daca nu mulg, ajung la mastita... Ce sa fac??? Si mai e o treaba... Bebe doarme cate 4 - 5 ore... Ceea ce e cam mult, dupa unele pareri. Cica sa nu faca icter; am fost sfatuita sa il trezesc la 3 ore sa se hidrateze. Alte persoane au spus sa nu il fortez. Si mai am o utlima problema, care de fapt sunt doua: baby mic e foarte agitat in timpul somnului, are o mutrita de om in chinuri, dr. neonatolog a zis ca e de la meconiu, ca nu reuseste sa il elimine, ca e "plin"... Tot in directia asta ar mai fi intrebarea: cum sa il fac sa ragaie, ca azi a regurgitat si tare m-am speriat. Cu ocazia asta am vazut ca papa o tona . Mi s-a aratat ce sa fac, dar pur si simplu nu ragaie pe umar, oricat de tare/mult il bat... Mai ragaie putin cand ii schimb brusc pozitia si la baita am vazut ca a ragait, dar cred ca a fost o coincidenta... Plus ca nu ii pot face baita dupa fiecare masa!!!
Avem doua zile!
ceska777 spune:
Wow, am ajuns la zi cu cititul si precis o sa uit tot ce vroiam sa zic... am notat cate ceva dar ...
Miki,
Saara e o scumpa chiar poate o faceti/se face DJ? Si ce cool e statul finlandez? Cum sta cu natalitatea? Poate ne mutam acolo!!!!!
Miri_mik,
am vrut sa intreb cum e cu dresajul dar m-am lamurit. Am dat copy+paste la ce ai scris dupa plecarea moasei de Bruxelles! Am .doc intitulat "sfaturi de la zuze". Chiar ca ar fi cool sa avem un subiect sau ceva acolo cu ce se aduna de la zuze....
Ven,
acuma am remarcat ca Mathias e nascut pe 26 dec; la fel si sora mea mai mica, nasa lui Benji! Si Benji e numai cu 3zile mai mare ca Mathias! Oare cat o sa rezistam la clopotei, sa mai facem listute cu sarbatoritii lunii si pt puii nostri????????
CatiM,
felicitari pt Matei! E superba caciulita si puiul de sub ea!
Mitsu,
bineati venit acasa! Asteptam detalii....
Mai vroiam atata sa zic dar am uitat. Nu e nici o solutie sa am alta pagina deschisa si sa scriu mesajul in timp ce citesc din urma. Poate doar sa fac un doc si la urma sa scriu aici ce s-a adunat!
Mi se pare asa cool ca ne strangem aici si ne impartasim din ganduri! Si mama vine si imi citeste peste umar si desi nu le are cu calculatorul isi propune la 58 de ani sa invete!
Zuzelor in stand by multa bafta de nasteri usoare si bebici sanatosi!
Mamicilor, bebelusi cuminti si somn mult sau ce va doriti voi.
Eu deja ma gandesc cum voi face fata fara mama. Mi se pare nesimtire mare din partea mea ca uneori nu il aud pe Benji sau in primele minute dupa ce am constientizat ca plange parca nu ma pot ridica din pat de obosita! Rusine mie!
Despre noi....suntem bine papam des la san si uneori ne si saturam numai cu san! Incerc sa renunt la formula si sper sa functioneze! Beau ceai de fenicul cu inca ceva ( fenchel + annis + kümmel) si culmea ca incepe sa imi placa! Cred ca Benji a avut colici de la ceva ce am mancat eu: salata si inca alte chestii! Sunt o inconstienta! Realizez abia dupa ce am facut! De alimentele tare nasoale am reusit sa ma feresc!
Acuma dormim de la 18:00 adica 2h30min. Am fost afara 40 min in carucior. Ne place la nebunie masajul! Ii face mama, eu nu am curaj! Sigur ca e blanda dar mie mi se pare prea ... Ii place asa mult! Aproape ca nu mai vrea sa ii punem pampersii! Sigur ca a facut pipi si chiar kaki in direct din cauza asta! Dar nu i se intampla lui tati niciodata-se respecta ca intre barbati. Inca mai primim felicitari si cadouri-acuma seara l-a adus sotul pe Luky iar acasa si a mai venit cu un cadou: un costumas marimea 74! Poate il imbracam la anu pe vremea asta! Si o jacheta marimea 86 parca -cred ca o sa mergem cu ea la gradi!
Am cam rezolvat chestiile birocratice mai tati sa depuna cererea pt alocatie!
Se trezeste Benji... am tulit-o!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 3 saptamani
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
LaLa_20 spune:
buna zuzici...am intrat sa va anunt ca am postat poveste naterii...merg sa-i dau sa pape lui bibi si revin
Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
miri_mik spune:
mitsule, uelcome back si join the club! ai scapat de neshte griji ai dat de altele, dar le rezolvi tu! curajoasa lu' baba!
sa-ti raspund cat stiu eu: cu sanii, decat sa se intareasca (urmareste daca sfarcul mai e elastic, sau daca e intinsa pielea pana simti ca crapa si bebe nu mai poate prinde sfarcul) poti face un dus fierbinte pe sani dupa ce-a papat copilu' sau poti sa te mulgi pana scade tensiunea din sani, dar dupa masa lui emir. asta e o solutie d emoment - si tu care te speriai ca nu ai destul colostru, nebunici - pt ca productia se regleaza pe parcurs.
p-orma, daca te-au lasat acasa si au hotarat ei ca copilu' nu are icter - adica te anuntau ei daca era cazul - lasa copilu sa doarma cat are chef. mai ales ca zici ca mananca bine. ideea e s anu lasi 6 ore. pt ca rezervele lor tin cam 6 ore. ori nene conrad nu e chiar dodolots, deci nu e musai sa-l suprasoliciti.
stiu ca mai trebuia sa scriu ceva dar cu ochii pe sacha mi-a sarit din cap:(
aaaaaaaaaa, louiza si mitsu, nici noi nu facem rag dupa fiecare masa, doar atunci cand vine laptele foarte tare si foarte mult deodata. il pun fie pe umar, bine pe umar, aproape ca-i atarna capul si il batucesc viguros - nu cat sa-i scot plamanii totusi:) - sau il culc pe burtica pe antebrat, cu palma intre picioruse si picioarele care atarna si-l apas cu palma pe spate, il frec mai degraba, de jos in sus si p-orma iar pe umar. dureaza, dar e eficienta miscarea.
greta, felicitari si sa-ti traiasca frumusetea! ha! dar nici cu taticul nu mi-e rushine! sa fie intr-un cea bun!
honey... draga, invata sa spui nu! eu una m-am dus pana la mama acasa sa-i spun clar si in fata ca nu vine la mine de craciun desi ar fi vrut. cu burta la gura numa de ea n-aveam chef...si prietenele care au zis ca vin pe la bruxel in vacanta le-am tinut la colt: eram gravida, aveam toate motivele din lume sa nu-mi doresc vizite. asa ca...mi-e mila de tine...
gaga a gustat azi suzeta... si al naibii, functioneaza. am testat-o la baie ca urla ca desperado dupa, si... nush daca s ama felicit sau nu, dar... e linistit.
iar imi trebuie ceva dulce... grrrrrrrrrrrrrr...
gina, tu nu ne mai zici nimic? doar deschizi capitole si gata???
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
IrinaL spune:
Nour, pozitie posterioara inseamna ca bb e cu fata spre burtik, nu spre coloana ta, indiferent unde are picioarele sau funduletul. Normal ar fi ca spatele lui sa fie sprijinit cumva de buricul tau 9Pe interior). Nu stiu daca intelegi prea bine. Vezi ca parca erau si niste desene...
quote:
Originally posted by Nour
CREATA am reusit pana la urma. Am intrat si ca urmare m-am si pus pe citit o groaza, mai ales ca sotul nu e acasa am avut timp sa citesc in voie ca el are alergie cand ma vede la laptop tot timpul dar asta e.. creeaza dependentza.
Si ca tot veni vorba de mail, am gasit acolo despre pozitia posterioara la bebe... si din ce vad eu descris nu stiu ce sa mai inteleg pt ca doctorita la control mi-a zis ca bebe e in pozitie posterioara, dar daca ar fi sa ma iau dupa ce vad acolo ar fi in anterioara pt ca piciorushele ii sunt in partea dreapta sub coasta (le simt clar ca apare si cate o galma in afara cand se impinge), funduletzul undeva in partea stanga pe la mijlocul burtii si capul jos. Ce sa mai inteleg? Cum o fi pana la urma?!
38s+
Irina 40+Ileana
Tudor
Craciun 2007
IrinaL spune:
Lala, m-a impresionat mult povestea voastra... Sanatate multa Biencutei si tie multa putere in continuare.
quote:
Originally posted by LaLa_20
buna zuzici...am intrat sa va anunt ca am postat poveste naterii...merg sa-i dau sa pape lui bibi si revin
Cea mai optimista mamica!
LauradeBianca Mihaela
Povestea nasterii
Pitica mea
Atat are Bibi
poze burtik
poze cununie & nunta
Lucky
camera lui bibi
Irina 40+Ileana
Tudor
Craciun 2007
CameliaH spune:
Si pe mine m-a impresionat. Ti-am scris acolo.
35+ si fetele Maria si Ioana 6 ani
Toate bune!