Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 6
adra_bell spune:
Cred ca poti lua paracetamol sau ceva homeopat. De la maternitate mi-au spus ca daca racesc sa alaptez in continuare dar cu masca...
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
geo_ionita spune:
Si ce ceaiuri pot sa beau pe langa toate astea? Aseara nu am avut masca abia azi mi-am cumparat. Si cum imi pot da seama daca luat si bebelina?
Multumesc de raspunsuri!
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
darleena spune:
Neata la pranz
Sa nu credeti ca acum m-am trezit...de fapt am fost o harnicuta, m-am dus si cu copilul in parc de dimineata, iar acum ne pregatim sa mergem la parintii mei la masa. Insa pitica abia acum vreo 15 min a catadicsit sa adoarma, asa ca o mai las, ca sa nu fie maraita pe acolo.
Lala fetita prietenei mele avea buricul iesit un pic mai in afara, iar pediatra i-a spus ca are hernie ombilicala, insa foarte usoara, si sa-i puna un nasture pe buric, si sa il acopere cu leucoplast. Asa a facut de vreo 2-3 ori si acum e ok buricul.
Nu stiu daca puiul tau necesita aceasta manevra, insa m-am gandit ca poate iti e de folos aceasta informatie
Adra_bell nu te speria...copiii mici se sperie foarte usor si dau din manute. Si Kara face la fel. Si noaptea cand o pun pe masa de infasat da asa din manute, pentru ca se sperie ca e intuneric si nu vede ce se intampla. Daca ma apropii de fata ei si ii spun cateva cuvinte ca sa-mi auda vocea, incepe imediat sa rada.
In niciun caz nu sunt spasmele papanasului de la cealalta odisee.
cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC
Povestea nasterii
www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze
Vasari spune:
Adra, ce descri tu e reactia Moro, si se produce cand se sperie, in somn sau in stare de veghe. Spasmele cred ca sunt altfel...
Eu astazi de la 9 aud numai aeee-bubu-ga-ghe-grrr. :)) Abia acum a adormit asa ca plecam la plimbare.
La voi diminetile sunt tot cele mai animate? Si ce sunete mai scot?
Alina si Maria - 3 NOV 2007
darleena spune:
Si la noi diminetile sunt foarte vesele. Se rade mult si mai mult se chiuie.
Kara are reprize cand "vorbeste" mai mult dupa care tace si se uita la tine sau rade strengareste intr-o parte.
La noi sunt ceva de a genul eaaa-ghee-gle si altele pe care nu pot sa le reproduc nici daca ma chinui.
Nici ei nu stiu sa vorbeasca pe limba noastra, dar nici noi nu o stim pe a lor...si uneori mi se pare mai grea a lor decat a noastra
cu baby KARA (7.11.2007) SI CEL MAI MINUNAT SOT SI TATIC
Povestea nasterii
www.flickr.com/photos/22116220@N08/" target="_blank"> poze
Lala_D spune:
Poze noi cu Andrei !
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
creem spune:
Fata mea cand se tyrezeste se intinde foarte mult si cateodata ii aduc si oasele cum ii trosnesc . O fi normal? Si cateodata parca are ochii umflati, dar nu stiu de ce...
fericita de MARIA SOFIA - 7 noiembrie,cezariana 3200 gr, 50 cm, nota 9
adra_bell spune:
Si a mea se intinde de-i troznesc mai ales dupa ce papa un san, se intinde asa multumita si ii mai curge si cate un firicel de lapte, e o caraghioasa mica
La noi e veselie seara, dimineata nu prea e activa, ca noi ne culcam tarziu si ne sculam tarziu...
Sunete scoate un fel de aaaeeee si uuuuaaa, dar indelungate. E incantata tare de un desenele de pe pereti in special de un Mickey Mouse si vorbeste mereu cu ele.
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
lumi_b spune:
Salutare si de la noi!!
Noi luam pauze lungi si dese, nu am avut net saptamana aceasta.
Am vazut ca ati vb de tresarit si spasme, puiul meu tresare in somn dar am intrebat medicul si e normal.
Am vazut bb la botez, super dulci George si Bea, bebeii si fetele
Luminita si Stefan(10.12.2007)
adra_bell spune:
Exista mai multi autori (D.Motet, N.Robanescu, R.Vincent, D.Bulucea, M.Geormaneanu) care au dat puncte de reper ale dezvoltarii psihomotrice ale copiilor de pana la 5 ani, care trebuie avute in vedere in depistarea precoce.
Principalele caracteristici ar putea fi rezumate astfel:
0-4 saptamani: miscari fara scop, fara un efect anumit, fiind puternic subordonate reflexelor tonice primitive de postura; poate sa intoarca capul intr-o parte, are pumnii stransi; reflex Moro activ, reflex de agatare, de pasire, de prindere - prezente; raspuns Landau absent - nu-si mentine pozitia cand este sustinut; absenta controlului capului; acorda preferential atentie sunetelor inalte si feminine; sunete ce au calitatea, rata si ritmul batailor cardiace cu care s-a obisnuit in uter pot sa-l calmeze; in pozitie sezanda capul cade posterior.
2 luni: sustine putin timp capul in pozitie de decubit ventral; nu sustine capul in pozitie sezanda; apare o #8221;schita#8221; de reflex Moro; alert la sunete; zambeste; urmareste obiecte in miscare.
3 luni: misca bine membrele; ridica capul cu usurinta; in pozitie sezanda cade pe spate; miscari reflexe de aparare; asculta vocea si gangureste; incepe sa #8220;pedaleze#8221;; isi muta privirea de la un obiect la altul; reactioneaza la muzica; se sustine pe antebrate si coate; se joaca cu mainile cercetandu-le.
4 luni: ridica capul si inclina toracele; suspendat, tine capul in plan superior; incepe sa aiba controlul capului la miscari de rasucire; dispare reflexul Moro; gangureste; raspunde zambetului prin zambet; distinge 2 sunete; retine cu mana obiecte, se agata de parul si hainele persoanelor de langa el.
5 luni: tine capul ridicat fara sa-i cada pe spate; impinge picioarele cand este tinut ridicat #8220;prin axile#8221;; rade zgomotos; se joaca cu o persoana, duce obiecte la gura; poate arata nemultumire; pedaleaza; apare reflexul Landau.
6 luni: se ridica ajutandu-se de incheietura mainii; gangureste; intoarce capul catre o persoana care rade; incepe sa se tarasca pe podea; apuca biberonul si-l duce la gura cu ambele maini; se rostogoleste pe spate si pe burta; distinge chipurile familiare de cel straine.
7 luni: se deplaseaza in #8220;4 labe#8221;; bea cu cana; se ridica in sezand din decubit dorsal; tine obiecte in ambele maini, vocalizeaza; zgarie.
8 luni: ridicat, se poate rezema; culcat ridica capul, se rostogoleste; topaie; tipa ca sa atraga atentia; emite sunete; isi priveste imaginea in oglinda si se bucura; o prefera pe mama; se ridica in sezand fara ajutor.
9 luni: executa #8220;marche arriere#8221;; spune ma-ma, da-da; se dezvolta reflexul pentru saritura; se poate ridica in 4 labe.
10 luni: sta bine in sezand, fara sprijin; sta in picioare sustinut si merge greoi sustinut; mananca cu mana; asculta ceasul; emite sunete repetitiv; incearca sa recupereze un obiect cazut; reactioneaza cand i sepronunta numele; se poate roti fara sa-si piarda echilibrul; se deplaseaza dupa jucarii; flutura mana in semn de ramas-bun, bate din palme.
11 luni: se ridica singur in picioare, mesteca; isi suge degetul; emite 2 cuvinte cu inteles; prinde #8220;ca un cleste#8221;; manifesta simpatii pentru alte persoane decat mama; sta singur in picioare cateva secunde.
12 luni: merge in tarc sustinandu-se cu o mana; imita in joc; se joaca cu mingea; prehensiunea este apropiata de cea a adultului,dar are dificultati la prinderea obiectelor mici; coopereaza la imbracare.
1 an si 6 luni: merge singur; se ridica singur in picioare ajutat; urca scari; trage linii cu creionul; isi scoate singur pantofii; incepe sa se comporte si opozitional; alearga si sare; sta singur pe scaun unde se urca prin catarare; foloseste lingurita la masa; poate comunica, ziua, nevoia de a urina; anunta defecatia, rareori inainte; imita mama; dispare reactia Landau.
2 ani: alearga fara sa cada; urca si coboara scarile cu ambele picioare pentru o treapta; deschide usa; se spala pe maini; noaptea, mictiunea este controlata rar; vorbeste neincetat; alcatuieste propozitii scurte; cere mancare, olita; foloseste pronume; continua negativismul; tine creionul cu degetele nu in palma ca si pana acum; sare; arunca mingea pastrandu-si echilibrul.
3 ani: urca scara cu cate un picior pentru o treapta, si coboara cu ambele picioare pentru o treapta; sta cateva secunde intr-un picior; merge cu tricicleta; se imbraca si se dezbraca singur; merge singur la toaleta; ajuta la bucatarie; participa la joc in colectiv; isi stie varsta si sexul; numara pana la 10; spune poezii scurte; cunoaste culorile.
4 ani: coboara scara cu alternarea picioarelor; poate sta in echilibru pe un picior 4-8 secunde.
5 ani: sta intr-un picior minim 8 secunde; merge pe varfuri distante lungi; este gata sa-si foloseasca si sa-si dezvolte aptitudinile motorii pentru actiuni mai complicate #8211; scris, desenat, cusut, cantat.
********
de lecturat
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)