Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/adra_bell/adra_bell.jpg)
adra_bell spune:
Ce puternic e frumuselul de bebe Andrei!
http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gabitz78 spune:
buna si de la noi.
lala - se gaseste la farmacie pansament ombilical, care sa-l pui pe buricutz.pupici.
ziceati de gangureli...si noi tot dimineata suntem active...si ce mai vorbeste si rade, se misca din tot corpul.o iubesc mult de tot!
pupici si sanatate tuturor.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
loub_erika spune:
multumesc ptr ajutor...,pana la urma azi am inceput sa-i dau Panadol siropel,ptr dureri in gat,etc...,ca intradevar avea glasul gros...,parca deja e mai bine..,daca se agrava chemam pediatrul! Vad cum se prezinta maine dimineata!
Azi am semnat condica ca de obicei la mall..,e tare cumine..,asa ca e o adevarata placere sa iesim cu ea la rest.! Erau o gramada de copii...,acum de cand o am pe a mea,parca vad si mai multi copii in jurul meu...,abia astept sa o vad jucand-use cu alti copii!!
lixa spune:
quote:
Originally posted by adra_bell
Bebeii vostri par sa isi piarda echilibrul cand ii luati in brate? A mea cand o ridic de jos intinde bratele de o parte si de alta si tresare ca si cum si-ar pierde echilibrul. Cateodata tresare asa si in somn. Pana acum m-am gandit ca este normal dar azi dimineata citeam la "papanasi" si este acolo o mamica care spune ca baietelul ei are spasme, nu stiu exact ce probleme are bebelul dar par sa fie serioase. Tresaririle astea pot fi descrise ca niste spasme/?!!
Si inca ceva: Am tot citit de eco de fontanela... Stiti de ce se face?A facut careva?
adra_bell siEva-Elena (14 nov 2007)
Adra, cum zicea si Vasari, din ce zici tu pare sa fie vorba de reflexul Moro - cand se sperie sau cand simte o schimbare brusca (ii dai drumul in jos prea repede sau ii misti masa), deschide larg mainile si picioarele. Uite-l aici pe Catalin intr-o astfel de pozitie
![](icon_smile_big.gif)
Noua ecografia transfontanelara ne-a recomandat-o neonatologu din cauza problemelor de la nastere. Poate sa evidentieze hemoragii cerebrale, hidrocefalii s.a. Se face in caz de prematuritate, hipoxie perinatala (cum a fost la noi), dezvoltare mult incetinita sau semne fizice/psihice care ar putea indica probleme (spasme, convulsii, tonus muscular rigid sau flasc). Recomandarea de eco se face de obicei de catre pediatru sau neurolog.
Eu m-am tot documentat in domeniul asta, sa stiu ce sa urmaresc...
Pupici
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze
Ank83 spune:
quote:
Bebeii vostri par sa isi piarda echilibrul cand ii luati in brate? A mea cand o ridic de jos intinde bratele de o parte si de alta si tresare ca si cum si-ar pierde echilibrul. Cateodata tresare asa si in somn. Pana acum m-am gandit ca este normal dar azi dimineata citeam la "papanasi" si este acolo o mamica care spune ca baietelul ei are spasme, nu stiu exact ce probleme are bebelul dar par sa fie serioase. Tresaririle astea pot fi descrise ca niste spasme/?!!
Si inca ceva: Am tot citit de eco de fontanela... Stiti de ce se face?A facut careva?
eu i-am facut lui Raul un eco transfontanelar, dar asta la recomandarea medicului, pentru ca la nastere nu a respirat singur imediat.S-a vazut intr-adevar la eco o lipsa de oxigenare a creierului, dar fara urmari in dezvoltarea psihica. Doar daca ai avut probleme cu bebe la nastere este indicata ecografia daca nu stai calma si nu te stresa
![](pupic.gif)
Ank
![](mamica.gif)
![](bonjovi.gif)
geo_ionita spune:
Noi iar am facut noapte alba...nu stiu daca din cauza colicilor sau din cauza medicamentelor sau a ceaiurilor luate de mine ptr raceala. A stat treaza si a mancat aproape din ora in ora...
Cum imi deau seama daca a luat raceala de la mine? Temperatura i-am luat-o si era 37 sau 37, 2. Este mai bun COLIC BABY DECAT BABY DRINK?
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
geo_ionita spune:
Voi cum dati Vigantolul? Ca am incercat sa i le pun si in lingurita dar nu imi reuseste, tot direct in gurita le ia mai bine. Cand trece de o luna trebuie sa iau alta sticluta chiar daca nu am terminat-o pe prima?
Georgiana
lixa spune:
quote:
Originally posted by geo_ionita
Voi cum dati Vigantolul? Ca am incercat sa i le pun si in lingurita dar nu imi reuseste, tot direct in gurita le ia mai bine. Cand trece de o luna trebuie sa iau alta sticluta chiar daca nu am terminat-o pe prima?
Georgiana
Geo, eu i-l dau in lingurita si scurg picaturile incet in gurita. Am incercat initial direct in gura, da nu reuseam sa-mi dau seama cate picaturi cad... Si da, sticla trebuie schimbata dupa o luna de la deschidere pentru ca isi pierde proprietatile.
Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze
ellis spune:
quote:
ANDRA, noi am facut eco transfontanelara, asa recomanda dr noastra, pt a vedea creierasul, dimensiunile si dezvoltarea; am mers sa facem eco pt stomacel, ca durea tare si am facut-o si pe asta, eu vroiam si pt sold - ca asa fac fetitele, dar nu a mai vrut bebe.
FETELOR SA VA ZIC CE AM PATIT ASEARA LA MASA - M-AM SPERIAT D E MOARTE: A MEA FETITA ARE MUCISORI DE CATEVA ZILE SI O TOT CURAT CU POMPITA, CU BATISTA BEBELUSULUI, I-AM DAT SI PANADOL SI VIBROCIN. ASEARA PAPA LINISTITA, MANCASE 120 DIN 150, MOI SCOATEM AERUL TOT MEREU CAND MANCAM, A HARAIT UN PIC DE LA MUCI SI PE URMA, CU BIBE IN GURA I-A IESIT UN VAL DE LAPTE SI PE GURITA SI PE NAS, DAR CU BOLTA, LA MAI MULT DE 1/2 METRU DE NOI; M-AM SPERIAT F TARE, EA ERA CA O CARPA, SE ALBISE, NOROC CU TATI CA SI-A PASTRAT CALUL SI NE-A AJUTAT PE AMANDOUA. AM SUNAT DR SI A ZIS SA-I PUN MAI MULT SER, SA O LAS 5 MIN SI SA O ASPIR BINE, APOI SA-I DAU U PIC DE CEIUT DULCE, CARE II PLACE EI - SA-I SCHIMBE GUSTUL SI LA 45 MIN-10ORA PUTEM PAPA IARASI , DAR MAI PUTIN; ASA AM FACUTT SI S-A LINISTIT FATA.
DESPRE LASS BABY - LA NOI SI-A FACUT EFECTUL - IERI SI AZI A FACUT KK SINGURICA, FARA CHINURI, DESI NOI NU FACEAM DECAT CU SUPOZITOR DE 1 LUNA.
AZI AM IMPLINIT 2 LUNI!
Ellis,
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mariussimiuc/mariussimiuc.jpg)
mariussimiuc spune:
Ellis,la cat mai multe lunite inainte!
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...