Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Ce puternic e frumuselul de bebe Andrei!

http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitz78 spune:

buna si de la noi.
lala - se gaseste la farmacie pansament ombilical, care sa-l pui pe buricutz.pupici.
ziceati de gangureli...si noi tot dimineata suntem active...si ce mai vorbeste si rade, se misca din tot corpul.o iubesc mult de tot!
pupici si sanatate tuturor.

http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loub_erika spune:

multumesc ptr ajutor...,pana la urma azi am inceput sa-i dau Panadol siropel,ptr dureri in gat,etc...,ca intradevar avea glasul gros...,parca deja e mai bine..,daca se agrava chemam pediatrul! Vad cum se prezinta maine dimineata!
Azi am semnat condica ca de obicei la mall..,e tare cumine..,asa ca e o adevarata placere sa iesim cu ea la rest.! Erau o gramada de copii...,acum de cand o am pe a mea,parca vad si mai multi copii in jurul meu...,abia astept sa o vad jucand-use cu alti copii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by adra_bell

Bebeii vostri par sa isi piarda echilibrul cand ii luati in brate? A mea cand o ridic de jos intinde bratele de o parte si de alta si tresare ca si cum si-ar pierde echilibrul. Cateodata tresare asa si in somn. Pana acum m-am gandit ca este normal dar azi dimineata citeam la "papanasi" si este acolo o mamica care spune ca baietelul ei are spasme, nu stiu exact ce probleme are bebelul dar par sa fie serioase. Tresaririle astea pot fi descrise ca niste spasme/?!!
Si inca ceva: Am tot citit de eco de fontanela... Stiti de ce se face?A facut careva?

Adra, cum zicea si Vasari, din ce zici tu pare sa fie vorba de reflexul Moro - cand se sperie sau cand simte o schimbare brusca (ii dai drumul in jos prea repede sau ii misti masa), deschide larg mainile si picioarele. Uite-l aici pe Catalin intr-o astfel de pozitie . Reflexul Moro, ca si celelalte reflexe arhaice, trebuie sa dispara dupa primele cateva luni. Daca nu dispar, asta inseamna ca e o problema in dezvoltarea fizica sau psihica a copilului.
Noua ecografia transfontanelara ne-a recomandat-o neonatologu din cauza problemelor de la nastere. Poate sa evidentieze hemoragii cerebrale, hidrocefalii s.a. Se face in caz de prematuritate, hipoxie perinatala (cum a fost la noi), dezvoltare mult incetinita sau semne fizice/psihice care ar putea indica probleme (spasme, convulsii, tonus muscular rigid sau flasc). Recomandarea de eco se face de obicei de catre pediatru sau neurolog.
Eu m-am tot documentat in domeniul asta, sa stiu ce sa urmaresc...

Pupici

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

quote:

Bebeii vostri par sa isi piarda echilibrul cand ii luati in brate? A mea cand o ridic de jos intinde bratele de o parte si de alta si tresare ca si cum si-ar pierde echilibrul. Cateodata tresare asa si in somn. Pana acum m-am gandit ca este normal dar azi dimineata citeam la "papanasi" si este acolo o mamica care spune ca baietelul ei are spasme, nu stiu exact ce probleme are bebelul dar par sa fie serioase. Tresaririle astea pot fi descrise ca niste spasme/?!!
Si inca ceva: Am tot citit de eco de fontanela... Stiti de ce se face?A facut careva?

eu i-am facut lui Raul un eco transfontanelar, dar asta la recomandarea medicului, pentru ca la nastere nu a respirat singur imediat.S-a vazut intr-adevar la eco o lipsa de oxigenare a creierului, dar fara urmari in dezvoltarea psihica. Doar daca ai avut probleme cu bebe la nastere este indicata ecografia daca nu stai calma si nu te stresa

Ank Raul 17.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Noi iar am facut noapte alba...nu stiu daca din cauza colicilor sau din cauza medicamentelor sau a ceaiurilor luate de mine ptr raceala. A stat treaza si a mancat aproape din ora in ora...
Cum imi deau seama daca a luat raceala de la mine? Temperatura i-am luat-o si era 37 sau 37, 2. Este mai bun COLIC BABY DECAT BABY DRINK?

Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geo_ionita spune:

Voi cum dati Vigantolul? Ca am incercat sa i le pun si in lingurita dar nu imi reuseste, tot direct in gurita le ia mai bine. Cand trece de o luna trebuie sa iau alta sticluta chiar daca nu am terminat-o pe prima?

Georgiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by geo_ionita

Voi cum dati Vigantolul? Ca am incercat sa i le pun si in lingurita dar nu imi reuseste, tot direct in gurita le ia mai bine. Cand trece de o luna trebuie sa iau alta sticluta chiar daca nu am terminat-o pe prima?

Georgiana

Geo, eu i-l dau in lingurita si scurg picaturile incet in gurita. Am incercat initial direct in gura, da nu reuseam sa-mi dau seama cate picaturi cad... Si da, sticla trebuie schimbata dupa o luna de la deschidere pentru ca isi pierde proprietatile.

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

quote:

ANDRA, noi am facut eco transfontanelara, asa recomanda dr noastra, pt a vedea creierasul, dimensiunile si dezvoltarea; am mers sa facem eco pt stomacel, ca durea tare si am facut-o si pe asta, eu vroiam si pt sold - ca asa fac fetitele, dar nu a mai vrut bebe.

FETELOR SA VA ZIC CE AM PATIT ASEARA LA MASA - M-AM SPERIAT D E MOARTE: A MEA FETITA ARE MUCISORI DE CATEVA ZILE SI O TOT CURAT CU POMPITA, CU BATISTA BEBELUSULUI, I-AM DAT SI PANADOL SI VIBROCIN. ASEARA PAPA LINISTITA, MANCASE 120 DIN 150, MOI SCOATEM AERUL TOT MEREU CAND MANCAM, A HARAIT UN PIC DE LA MUCI SI PE URMA, CU BIBE IN GURA I-A IESIT UN VAL DE LAPTE SI PE GURITA SI PE NAS, DAR CU BOLTA, LA MAI MULT DE 1/2 METRU DE NOI; M-AM SPERIAT F TARE, EA ERA CA O CARPA, SE ALBISE, NOROC CU TATI CA SI-A PASTRAT CALUL SI NE-A AJUTAT PE AMANDOUA. AM SUNAT DR SI A ZIS SA-I PUN MAI MULT SER, SA O LAS 5 MIN SI SA O ASPIR BINE, APOI SA-I DAU U PIC DE CEIUT DULCE, CARE II PLACE EI - SA-I SCHIMBE GUSTUL SI LA 45 MIN-10ORA PUTEM PAPA IARASI , DAR MAI PUTIN; ASA AM FACUTT SI S-A LINISTIT FATA.

DESPRE LASS BABY - LA NOI SI-A FACUT EFECTUL - IERI SI AZI A FACUT KK SINGURICA, FARA CHINURI, DESI NOI NU FACEAM DECAT CU SUPOZITOR DE 1 LUNA.

AZI AM IMPLINIT 2 LUNI!

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Ellis,la cat mai multe lunite inainte!

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Mergi la inceput