Juniori de iunie-iulie 2003(4)
Raspunsuri - Pagina 7
anamaria spune:
dana - noua ne-a zis dr ca revenirea dupa enterocolita dureaza poate si 2 saptamani. regimul respectiv se adapteaza dupa simptomele copilului, adica incep sa introduc alimente noi, treptat, numai dupa ce 1-2 zile n-au mai avut scaune foarte dese/ moi si nu au vomitat.
totusi, mi-a interzis nu doar antibioticul, ci orice medicament in afara de antitermice!
chestia e ca pe verificate daca tin regimul strict in maxim 4-5 zile sunt perfect ok, poate ca pofta de mancare nu e normala dar macar am scapat de febra si diaree/ varsaturi.
cat despre febra, durata febrei depinde si de varsta copilului, cand sunt bebei dureaza mai mult, pe masura ce cresc fac febra mai mica/ mai putine zile...
desi ma sperii, am citit la un moment dat ca febra este 'arma' cu ajutorul careia organismul lupta cu boala. febra accelereaza activitatea anticorpilor, astfel ca se incurajeaza sa privim 'pozitiv' febra, chiar daca dureaza cateva zile.
sigur ca e vorba de febra de maxim 39, 40 ma baga si pe mine-n sperieti!!!
(recunosc insa ca uneori, ca sa scap mai repede, eu le dau totusi ercefuryl, care este un antibacterian intestinal - dr accepta stramband din nas solutia mea, adica mai mult nu e de acord decat e... insa eu procedez as cand se intampla sa fim in vacanta, departe de casa, si astfel stau un pic mai linistita, just in case)
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
romana spune:
Kehleyr: Sanatate fetitelor. Eu la febra le dau nurofen sirop, supozitor paracetamol si in caz de forta majora novocalmin. E bine ca atunci cind au febra mare sa le dai calciu ca sa nu faca convulsii ( asta stiu de la pediatra noastra).
Andra: Hai ma... ce gemeni? Nu sint gravida. Imi ajung trei. M-am procopsit cu o gripa ce m-a sleit de puteri. Parca am chefuit o luna intrega.
madishor spune:
Dana da-mi si mie reteta de intrat inapoi in haine, ca am capatat ura pe oglinda. Incerc sa gasesc un program de facut acasa, ca de un an tot ma straduiesc sa merg la sala, dar nu am destula energie sa ies din casa dupa ce culc copiii si in rest nu am timp.
karara spune:
este greu cu copii, dar si frumos....oricum s-au dus vremurile lipsite de griji si nu se mai intorc niciodata cu siguranta.
eu, una, sunt o stresata de cand am acest copil, de 4 ani si jumatate...nu ma mai intereseaza prea mult fiinta mea...si sunt chiar exagerata, asa imi spun si ceilalti din jur.
somn usor tuturor,
kara
karara spune:
madishor, eu am ramas cu vreo 4 kg in plus si chiar mi-e imposibil sa scap de ele...oricum chiar daca, sa zicem ca le-as da jos, soldurile tot sunt deformate dupa nastere....doar o operatie estetica le mai poate salva..dar nu prea as avea curaj.
kara
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by madishor
Dana da-mi si mie reteta de intrat inapoi in haine, ca am capatat ura pe oglinda. Incerc sa gasesc un program de facut acasa, ca de un an tot ma straduiesc sa merg la sala, dar nu am destula energie sa ies din casa dupa ce culc copiii si in rest nu am timp.
Madishor eu fac mai multe chestii in paralel...
1) am incercat sa respect cele trei mese zilnice pe zi ca sa nu mai ajung seara hamesita acasa; chiar daca mananc numai un iaurt la pranz, dar macar sa am ceva in stomac
2) am taiat shaorma zilnica (dar ce buna era...)
3) ma abtin de la paine, bauturi acidulate (inclusiv bere, eram mare fan...), si pe cat posibil de la cartofi - la paste si la dulciuri eu nu pot renunta asa ca m-am multumit sa reduc din cantitate
4) iau niste pastile de la farmacie pe baza de plante (Fitomagra) care reduc retentia de apa in organism
5) ma duc la "gimnastica fara efort" - adica stai pe aparate si te misca ele, maini, picioare, burta. Eu nu am rabdare la sala si ma enerveaza ca transpir. Asta fac dimineata inainte de birou
6) incerc sa mai fac si acasa cate un pic de gimnastica, nu mai mult de 15-20 de minute pe zi, dar cat mai regulat, macar cand nu ma duc la gimnastica. Am cateva exercitii de burta si de picioare, alea sunt problema la mine
7) am mai auzit de o metoda simpla dar nu am incercat-o: 1/2 lamaie stoarsa dimineata pe stomacul gol si 1/2 seara, cica arde grasimile (si e si sursa naturala de vit C)
Cu toate astea sambata m-am dus sa imi cumpar blugi si nu intru nici in masura 32 (desi in mod normal port 30, aceeasi firma). Asa ca m-am indispus si nu mi-am mai luat nimic.
La mine se vede un pic, poate pe cantar nu mai mult de 1 - 1 1/2 kg, dar s-au asezat altfel muschii.
In rest ne-am facut de cap in w/end, am lasat copiii la bunici - cate unul la fiecare set ca sa nu ii epuizam - si am batut orasul. Si mai ales am avut liniste acasa si am dormit pe saturate.
romana spune:
Madishor: Din pacate nu slabim fara gimnastica, adica fara efort fizic. Am si eu aceeasi problema ca si tine. Acum un an si ceva am tinut si regim montiganc si am slabit atunci 6 kg, dar am renuntat dupa o cearta cu sotul si de atunci am pus la loc ce am slabit. E drept ca am exagerat cu dulciurile. Asta e marele meu pacat.
Eu imi tot propun sa fac abdomene dimineata, si ceva genoflexiuni, macar pentru inceput, dar inca nu am suficienta ambitie.
Kara: Eu cred ca ceva gimnastica te-ar aranja , ai avea ceva muschi in zona soldurilor si alta ar fi geometria lor.
Kehleyr: As duce si eu copiii o noapte pe undeva, poate chiar si sotul l-as lasa ca sa ma odihnesc si sa fac ce vreau eu , ceva ce nu reusesc de ani de zile.
Va pup
gio spune:
Hello,
Hai ca s-a animat si subiectul noastru!!! Multumim mult pt urari, sunteti niste dragute. Eva a ales in aceasta ordine: marul (ca sa fie sanatoasa - nici nu ma indoiam ca nu va alegem marul la cat de fomista este), seringa si mingea de ping-pong. Hai sa aud predictii acum!
Noi pt febra f mare folosim supozitoare Diclogesic. Sunt f bune; la Novocalmin am renuntat. Iar pt o viroza la debut folosim cu succes Imunorezistan.
Ca venim cu noutatile, Eva n-are nicio alergie, IgE e mai mult decat perfect, e 20 si ceva pt cunoscatori, asa ca merg pe mana homeopatei. Sa nu va zic ca am fost la Medlife la Ionescu Marcela, cica e specializata pe astm si alte cele, ne-am intors cu o punga de medicamente care mai de care mai periculoase...Ma uitam la ele, la copil...si am zis ca nu-i mai dau absolut nimic pana nu stiu negru pe alb ce are. Si n-are . Ma intreb acum cat platesc companiile producatoare sa ne otravim copiii cu nenorocirile lor?
Eu bonei nu spun cat ii dau oricum ii dau mult mai putin decat voi. Nu-mi zice nimic deocamdata, ramane sa plece pe neve eventual.
Ne vedem? Miercurea viitoare?
Cat despre timp? Ce-i ala???? Nu mi-a zis si mie nimeni inainte sa fac doi copii - voi cele ce-i aveati deja ati tinut pt voi, sa se mai friga si altele, nu?
Pup
gabitz78 spune:
quote:
Originally posted by gio
Hello,
Cat despre timp? Ce-i ala???? Nu mi-a zis si mie nimeni inainte sa fac doi copii - voi cele ce-i aveati deja ati tinut pt voi, sa se mai friga si altele, nu?
Pup
Mamix2
maimutzica mare & maimutzica mica
vis de ianuarie
clipa mea de glorie
corect...ca bine zici!
pipici micutzei fomiste, sportive...
azi eliza a implinit 3 luni asa va ofer o mica...
am poze noi, daca vreti sa le vedeti.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/3%20luni/
cu intalnirea a ramas pe sapt viitore, nu miercurea asta, nu???ca eu nu pot miercuri acum.
pupici.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
karara spune:
da, romana, ai dreptate, exercitiile ar fi o varianta, dar nu este timp suficient, si nici nu cred ca m-as tine de program...
kara