Juniori de iunie-iulie 2003(4)
Raspunsuri - Pagina 6
aditzu spune:
Buna Fetele,
Si Irina e bolnava , tot asa cu burtica. A inceput de luni seara cu 38, dupa care marti scaune proaste si temperatura iar ieri varsaturi si 39, asa ca aseara ne-am dus la doctor. Mi-a dat de facut corpocultura si inca niste chestii, azi dimineata i-am dus la analiza borcanelu' si apoi am pus-o pe antibiotic ca nu mai reuseam sa-i mai scad febra cu nimic.
Dana - care-i treaba cu algocalminul? adica in fine stiam mai demult ca nu prea e Ok, dar ce, a aparut ceva nou vis-a-vis de asta ?
Aseara doctorita mi-a spus sa-i dau algocalmin daca sare febra peste 39. Foarte frumoase pozele, super.
Gio- La multi Ani ! multa sanatate si fericire Evei . Ce facetzi ? cum a fost la doctor ?
Maadi - a fost Calin la circ ? sau ati bolit ? Eu tare mult ma oftic ca a ratat si de data asta Irina circul cu gradi.
Cu intalnirea nu ma pronunt, Cristi o sa fie in delegatie toata saptamana aia iar soacra-mea e pe drumuri de 2 luni, l-are pe bunicul lui Cristi in spital la Valcea, si toata ziua se duce la el.
PA Adi
http://good-times.webshots.com/album/562041860UOjxqI?start=0
Kehleyr spune:
Uite aici:
www.gardianul.ro/2007/06/13/societate-c12/rom_nia_intreaba_ue_daca_trebuie_sa_interzica_algocalminul-s96203.html" target="_blank">http://www.gardianul.ro/2007/06/13/societate-c12/rom_nia_intreaba_ue_daca_trebuie_sa_interzica_algocalminul-s96203.html
Pe mine ma sperie cate substante care la un moment dat erau considerate sigure s-au dovedit intre timp periculoase. Eu cand eram mica luam Piramidon si acum e total interzis.
Ce antibiotic v-au prescris? Simptomele Irinei seamana mult cu ce au avut si fetele mele. Noua vrea sa ne dea Ospexin (cefalexin).
Maadi spune:
Aditza - Si noi am ratat circul. Si asta este a 3a oara. Cred ca de-a cum, cand o sa aud ca vor merge la circ, il doctoricesc preventiv, sa nu mai facem ceva.
Multa sanatate Irinei si tuturor bolnaviorilor.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)
Andra_ spune:
Dana - pentru febra mare eu stiu de supozitoare cu Novocalmin sau mai sint cele cu Eferalgan, stiu ca i-am dat si lui Luca la vaccinurile de 2-4 luni.
Aditzu - sanatate Irinei!
Romana - nu ne tine pe jar: sint gemeni?
pup u,
Andra
karara spune:
Kehleyr, dar esti multumita de bona? in craiova se plateste cu 7 mil, max 8 mil si sunt multumite...are o anume pregatire bona ta?
eu acum am o menajera ( decat curatenie 8 ore/zi si ii dau 7 mil ).
in ceea ce priveste febra eu am fost sfatuita de medic: panadol, impachetari cu apa ( un scutecel umezit ) la temperatura camerei de la burta in jos, cam de 4- 5 ori, novocalmin, numai daca nu trece deloc.la noi a avut efect, dar febra se relua cam la 6-7 ore...asa a fost virusul, foarte puternic.
pe curand,
kara.
karara spune:
ah, uitasem, mai zicea de fenobarbital, seara si dimineata, sa fie evitate cu certitudine convulsiile
oricum, febra este foarte periculoasa...trebuie sa facem totul ca puiul sa scape cat mai repede de ea.
kara
madishor spune:
'seara!
Conform doamnei doctor copilul e bine, mama e dusa.
Adica e doar o amarata de raceala, spre norocul nostru singura de iarna asta (pana acum), dar nici iarna nu a prea fost, apropo de incalzirea globala. In schimb mama a fost probabil trecuta la categoria paranoia de servici, pentru ca, pe langa oreion, mai suspectam cupilu' si ca e cam in urma cu dezvoltarea si olecutza dubios pentru ca nu asculta de nimeni. M-a convins ca pentru un copil care a fost ocupat cu invatatul limbii engleza e numai bun, si ca, in materie de ascultat daca nu merge cu batzul sa incerc cu morcovul. Cu alte cuvinte sa incerc cu lugu-lugu si mita si sa ingrijorez doar daca nici astea nu functioneaza. Aiurea, bineinteles ca daca pomenesc cuvinte gen "desene animate", bomboane sau jucat pe calculator am o dulceata de copil cooperant, deci QED copilul e doar un mic speculant obisnuit. Ce e drept foarte talentat la ignorat oamenii si la facut fix numai ce vrea el.
Acum ma straduiesc sa renunt la poza de "doamna general" si sa o iau pe aia de "mamutza dragutza" si sa vedem daca da rezultate pe termen lung. Nu prea imi iese, orice as face tot mi se vede chipiul pe la un colt.
Apropo de febra, cica nici sosetele cu otet nu-s bune, ca n-au cine stie ce efect in schimb irita pielea. Peste 38.5 este Novocalmin sau bagatul in apa calaie/comprese reci.
In materie de "activitati extrascolare", eu cred ca n-are rost sa le bagam pe gat. La noi merge cam ce facem si noi, Matei vrea la patinoar pentru ca ne dam noi doi impreuna, Ana schiaza cu ta'su, si la inot Matei a fost tot cu taica'su iar la aikido cu mine. Nu s-a mai dat in vant sa se duca dupa ce nu am mai mers eu, si sunt tare curioasa daca Matei o sa inoate de unul singur in martie.
pe curand,
madishor
gabitz78 spune:
neatza.
of, ce de copii bolnaviori.sa treaca repede. eu lui stefan ii dadeam sumetrolim (biseptol) si loperamid pt diaree. la febra mare tot supozitor cu novocalmin si sosete cu otet.la noi au functionat!
si, bineinteles regim alimentar.
pupici tuturor si multa sanatate!
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
anamaria spune:
salutare fetelor!
dana - cate bordeie, atatea obiceie: noua dr ne-a interzis in totalitate antibiotic pt enterocolita!
a zis ca simptomele copiilor erau de clare (scaune dese, moi/ lichide/ cu mucus, varsaturi, febra, stare generala proasta) si diagnosticul a fost enterocolita. tratamentul a fost regim alimentar strict, structurat pe zile, atentie mare la hidratare (daca copilul are varsaturi se da apa plata/ ceai neindulcit cate 3-4 lingurite la 5-10 minute). despre regim nu mai scriu, pp ca stii ce ai de facut si fara sfatul meu.
pt febra mare eu le dau nurofen si panadol, alternativ, la distanta de 4 ore; ideea e ca panadolul si nurofenul au substante active diferite, si deci pot fi combinate. la bebe poti sa folosesti 1 sirop + 1 supozitor.
Edit: uitasem; se pare ca e o perioada in care toate bonele/ menajerele isi cer marire de salariu.
a mea venise cu un scenariu bombastic cum ca a vb ea cu nu stiu cine care face menaj si are salar 3,5 milioane, in conditiile in care ea primea 500 de mii - prin urmare mi-a cerut sa-i dau 1,5 mil sa-i triplez salariul???
in conditiile in care e vorba de un apartament de 2 camere, ea vine la mine 1 data/ saptamana, sta 3-4 ore, maxim 6 ore dar destul de rar, nu i s-a reprosat niciodata ca n-a facut bine aia sau ailalta...
eu sunt multumita de ea, punctul tare este ca am incredere s-o las singura in casa;
a acceptat sa vina si in continuare, zicandu-mi ca ma roaga din suflet sa ma gandesc la situatia ei si sa-i mai maresc salariul cand pot...
acum eu nu compar salariul ei cu al altei menajere (daca gaseste pe careva sa-i dea cat cere sa se duca, fara suparare). eu insa nu o pot plati mai mult, am facut calculul cat ii dau pe ora, aproximativ + 4,7 lei. in conditiile in care colegul meu de birou, cu studii superioare si munca de raspundere, primeste 6,25 lei/ ora, mie mi se pare ca madama mea are chiar un salariu mare!!! vine cand vrea, pleaca cand vrea, nu-i zice nimeni da-te mai incolo, o platesc in fiecare luna chiar daca nu face nimica (adica pe durata concediilor nu vine decat inainte de a ne intoarce noi, daca e ea bolnava sau are alte probleme nu mai vine, da tot ia banii)
_
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
Kehleyr spune:
Novocalminul are ca substanta activa algocalminul deci daca vreti sa va feriti de algocalmin trebuie renuntat la el.
Anamaria, da, si eu sunt de aceeasi parere vizavi de antibiotic, de asta am intarziat administrarea si uite ca am facut bine, in final Sofia s-a vindecat fara el. Dar daca regim+antitermice nu prea da rezultate dupa 2-3 zile (cum a fost la Aditzu) nu prea ai incotro, atunci este infectie...
Karara, nu, nu are pregatire de specialitate. Preturile in Bucuresti sunt mult mai mari decat cele din alte orase, din pacate. Da, sunt multumita si nu prea am alta alternativa oricum, nu stau sa aduc acum pe cineva strain in casa, mi-ar fi si frica. Pe dansa o stiu dinainte sa ne fie bona si am incredere in ea, stiu ca e femeie serioasa...
Fenobarbitalul este foarte puternic, eu m-am ferit de el pana acum.
Madishor, si eu am auzit ca mai nou e mai bine fara otet/alcool la febra, numai cu apa, pentru ca otetul/alcoolul scad febra pe moment dar apoi favorizeaza chiar cresterea ei la loc...
Astazi am o atitudine mai optimista, am observat ca programul meu combinat de remodelare corporala incepe sa aiba efect si sunt foarte mandra ca incep sa intru din nou in haine.
Va doresc multa sanatate tuturor si un sfarsit de saptamana cat mai placut.
Magda (din Ro ), tu ce mai faci? Nu te-am vazut de mult pe aici.