*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (124)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu am luat Elevit pana in sapt 14 apoi nu am mai suportat. Dr a tot insistat dar s-a lasat pagubash. Mananc insa extrem de bine legume si fructe crude, mai bag si putin lapte. Problema mea e usoara anemie (cu colesterolul si trigliceridele m-am calmat...probabil au crescut asa de la sarcina).

38 Tudor Gabriel
AMR 10 sau 11 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Am vb cu Monica, dupa 12 ore de contractii a ajuns la contractii de 7 min, insa colul e in continuare lung si inchis, dilatatie doar un cm. Droctorita a trebuit sa vina la Cta si a luat decizia sa ii stopeze contractiile ca sa nu o chinuie si cel mai probabil maine dimineata va ajunge la cezariana. Sa ii tinem pumnii!

Noi am fost in seara asta in oras, am luat scoica auto si carusel amandoua de la Chicco. o sa pun poze

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Fetelor acum am ajuns si eu acasa... sunt destul de suparata... se pare ca bebele meu nu vrea sa stea la rand, e tare grabit si nu prea mai vrea in burtica...
Mi-a facut dr. si control manual, care m-a durut nasol, si echografie.
Se pare ca am colul scurtat si moale, pregatit de nastere... Dr. zice ca daca stau f f linistita poate poate mai sta bebe 2 saptamani, sa nu fie prematur... De crescut a crescut bine, la 35 de sapt are 2500g...
Aaa, si inca o chestie naspa, are cordonul ombilical in jurul gatului... In rest cica e pozitionat bine, gata de nastere...
M-a chemat la urmatorul control pe 30 ian, daca nu nasc pana atunci... Dar dr. nu parea prea convins ca mai ajung pe 30 la cabinet...
Mi-a dat sa imi pun si niste ovule, in fiecare seara cate unul, pt ca am o usoara secretie (la care nu mi-a facut nici o analiza), cred ca mi-a dat asa preventiv, sa nu fie vreo candidoza...
Oricum mi-a zis sa incep chiar din seara asta sa le iau, ca nu se stie daca mai apuc cele 10 zile de tratament... Ce mai, am plecat de la dr. convinsa ca o sa nasc f curand... Mai ales si dupa contractiile alea dureroase de ieri si de azi noapte...
Ma rog la DD sa mai stea totusi 2 saptamani...
Si inca ceva... Cand am ajuns acasa am constatat ca am sange pe chiloti... Habar n-am daca o fi de la dop sau de la controlul ala manual, ca a bagat niste distantiere de-alea de metal in mine si m-a durut destul de rau...
Cam astea sunt vestile...
Merg sa citesc acum din urma...

Tina 35+ cu si mami de Andrei (7 ani)

Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei

AMR 5 saptamani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

Multumesc pt inf legate de Elevit....
Angelique.....cat ai dat pe ele?
Diana, 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Fratilor, mie imi tremura fundul... Nu inteleg de ce atatea probleme cu dilatarea asta... Tot mai multe zuze au probleme ... Si se ajunge la cezariana. Inainte cum nasteau femeile?!? Mama avea 35 de ani cand m-a facut, e drept a stat 24 de ore in travaliu... Dar... Am iesit... Si am avut vreo 3600 g... De ce nu se mai naste asa de usor?

Irlandeza, mi s-a sculat parul pe mine... Ce de ghinioane pe voi... Am si eu o cunostinta - tot o fetita - care a avut displazie de sold. Si stiu ca s-a chinuit mult maica-sa cu ea... Dar ea era un caz nefericit, a avut vreo 1.800 la nastere, mama era "batrana" (44 ani) si avea si o lipsa masiva de calciu,... S-au chinuit pana pe la vreo 8 luni, din nefericire; eu nu zic ca o sa fie si cazul tau! La ea erau circumstante muuult mai grave! Dar acum e o fetita superba, are aproape 2 anisori si merge si alearga si nu mai are absolut nimic!!! Cat despre tine... Cum anume te simti de nu poti merge? Am inteles ca esti imobilizata si depinzi de mama si sotul tau... Din ce cauza? Ce anume simti? Chiar nu isi da seama nimeni de ce se petrece cu tine?!? Ooof, eu ma gandeam ca numai in Romania e asa...

bdiana, eu am facut o echo la MUNICIPAL dar asta era de muuult, in mai anul trecut, cand suspectam o sarcina ectopica, fiindca imi ieseau testele negative, desi era bb... Nu m-a costat nimic, ca era in regim de urgenta - aveam primele crampe d'alea specifice intinderii ligamentelor uterine si am zis ca gata, pan'aci mi-a fost, pocnesc! Am inteles ca daca o faci la cerere este vreo 60 sau 70 ron.... Nu mi s-a parut mie cine stie ce ecograful ala, dar nici nu aveam "experienta" de acum... Mai bine zis, era a doua echo din viata mea (ce copil eram! hihi) Nu m-am uitat prea bine la "aparat" ca bausem 2 l de apa si abia asteptam sa scap de acolo... Doctorita care mi-a facut eco mi s-a parut foarte in tema. Daca te baga dr. tau ... Adica mi se pare ca tre' sa te interneze pentru o zi ca sa fie "for free"... Eu i-as da vreo 50 ron... Asta daca nu iti cere el pretul real. Mai mult nu stiu ce sa iti spun! Succes!

39 s

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">Pozici

AMR 7 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bdiana spune:

TINA, abia asteptam sa vii acasa sa ne spui vestile! Imi pare rau ca bebe se grabeste si ca are cordonul aiurea....bine ca este bine dezvoltat....pt 35 sapt e f bine ,...si mai ales bine ca este pozitionat bine pt nastere....Fruntea sus si gandeste-te ca Doamne Doamne are EL grija de voi....incearca sa stai cat mai mult in pat si fa dus cu apa calduta....In privinta sangelui tb sa fie de la control....mai ales ca a fol si acele distantatoare....era de asteptat sa curga sange....Este bine ca ti-a dat ovulele, in caz ca ai vreo infectie ,,,,,sa nu ia si bebe cand se angajeaza in procesul de expulzie....
Eu merg maine dimineata la control....am asa un morcov....cred ca bebe e tot in prezentatie pelviana.....e prima oara cand merg la Municipal....nici nu stiu cat sa dau pt echo...500 or fi de ajuns?ai idee?...Dr. Dumitru Mircea a zis sa vin la et.4 ca merge el cu mine la o colega pt echo...dar sa fiu draguta cu ea.....
TE PUPIC SI INCEARCA SA TE RELAXEZI!
DIANA,35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns creata2008 spune:

Serbanel-poetul, dupa cum spuneam... :) Cred ca e aceeasi nerabdare si la Monicuta ca si la Ellenuta. Asa ca cezariana sau nu, sa vina ei sanatosi pe lume si noi sa ne bucuram de inca 2 clopotei!

quote:
Originally posted by AngeliquedeS

Am vb cu Monica, dupa 12 ore de contractii a ajuns la contractii de 7 min, insa colul e in continuare lung si inchis, dilatatie doar un cm. Droctorita a trebuit sa vina la Cta si a luat decizia sa ii stopeze contractiile ca sa nu o chinuie si cel mai probabil maine dimineata va ajunge la cezariana. Sa ii tinem pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Eu vorbesc de ecograful ala din aripa cu URGENTE... Ala din spate... Nu stiu acum ce mai au ei... Si am ramas profund dezamagita ca nu aveau sonda d'aia pentru transvaginala, numai pentru abdomen. D'aia m-au pus sa beau o tona de apa... In fine, la tine acest aspect nu mai conteaza, dar ca sa iti faci o idee... Dr. meu e de la Municipal, dar el m-a trimis "in oras", ca nu au nici macar Doppler.

39 s

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">Pozici

AMR 7 ZILE!!!

Mergi la inceput

Eu iau Elevit de la inceputul sarcinii si doctorul meu mi-a spus sa iau toata sarcina si cat alaptez.

Mergi la inceput

Ca si greutate, eu zic ca are super bine, 2,5. Dar ideea e ca daca doctorul tau e convins ca nu mai ajungi pe 30 la control, de ce nu te-a chemat mai devreme? Ca sa afle din timp cand nasti. Sa ii faca bebelului si injectiile de maturare pentru plamani... Ma gandesc asa: ok, vede ca te pregatesti de nastere, de ce nu te cheama saptamana viitoare??????????? Ca totusi, pana pe 30, mai e juma' de luna!!!!!! Eu ti-as propune sa stai in pat, linistita, sa nu faci niciun fel de efort. Si cred ca ai sanse mari sa il mai tii in burta cel putin o saptamana, daca nu mai bine. Sunt fete care au dus-o asa, cu col scurtat si moale, mult timp, saptamani intregi.

Iar sangele este foarte posibil sa fie de la acel control, pentru ca zona cu colul este puternic vascularizata. Mai ales daca te-a durut, inseamna ca s-a declansat o mica sangerare locala.

Vestile nu sunt prea bune, intr-adevar, dar eu cred ca un repaos fortat la pat, chiar daca doctorul nu ti-a zis nimic, va face minuni!!! Ai incredere si o sa vezi ca totul o sa fie bine!

quote:
Originally posted by Tinna S.

Fetelor acum am ajuns si eu acasa... sunt destul de suparata... se pare ca bebele meu nu vrea sa stea la rand, e tare grabit si nu prea mai vrea in burtica...
Mi-a facut dr. si control manual, care m-a durut nasol, si echografie.
Se pare ca am colul scurtat si moale, pregatit de nastere... Dr. zice ca daca stau f f linistita poate poate mai sta bebe 2 saptamani, sa nu fie prematur... De crescut a crescut bine, la 35 de sapt are 2500g...
Aaa, si inca o chestie naspa, are cordonul ombilical in jurul gatului... In rest cica e pozitionat bine, gata de nastere...
M-a chemat la urmatorul control pe 30 ian, daca nu nasc pana atunci... Dar dr. nu parea prea convins ca mai ajung pe 30 la cabinet...
Mi-a dat sa imi pun si niste ovule, in fiecare seara cate unul, pt ca am o usoara secretie (la care nu mi-a facut nici o analiza), cred ca mi-a dat asa preventiv, sa nu fie vreo candidoza...
Oricum mi-a zis sa incep chiar din seara asta sa le iau, ca nu se stie daca mai apuc cele 10 zile de tratament... Ce mai, am plecat de la dr. convinsa ca o sa nasc f curand... Mai ales si dupa contractiile alea dureroase de ieri si de azi noapte...
Ma rog la DD sa mai stea totusi 2 saptamani...
Si inca ceva... Cand am ajuns acasa am constatat ca am sange pe chiloti... Habar n-am daca o fi de la dop sau de la controlul ala manual, ca a bagat niste distantiere de-alea de metal in mine si m-a durut destul de rau...
Cam astea sunt vestile...
Merg sa citesc acum din urma...

Tina 35+ cu si mami de Andrei (7 ani)

Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei

AMR 5 saptamani !!!

Mergi la inceput