Cum ne striga sotul?

Am deschis acest subiect ca sa ma lamuriti si pe mine vis a vis de o problema care ma macina de foarte mult timp , dar nu am discutat-o cu nimeni.Citind postarile de la subiectul dat de MissParker E important cum ne striga copilul? la postatrea lui eloise am citit aceasta fraza:La fel, personal mi-a displacut intotdeauna sa aud cupluri adresandu-se unul altuia cu "mami" si "tati". .
Am 7 ani de zile de cand sunt impreuna cu sotul meu , iar el nu ma striga pe nume.Foloseste tot felul de diminutive si dulcegarii de la obisnuitul "mami" la "elefantel", "ursulet","iubi" ......si multe altele, dar niciodata pe nume.Numele meu este IULIA si nu cred ca este foarte greu de pronuntat, iar cand l-am intrebat de ce nu ma striga pe nume (in primul an de casnicie ) mi-a raspuns "nu stiu ". Eu il strig aproape intotdeauna pe nume DAN , foarte rar apelez la dulcegarii pentru ca sunt o persoana mai rezervata in a-mi exprima sentimentele. Culmea e ca sunt foarte comunicativa si vesela , dar uneori ma pune pe ganduri aceasta obsesie cu numele si nu stiu cum sa-l abordez, ma blochez . Ce sa-i zic ,ca ma deranjeaza ca apeleaza la diminutive? Acum chiar ca nu stiu ce sa fac , dupa atatia ani o sa zica de ce ii spun abia acum si nu i-am zis de la inceput?
Dati-mi o parere sau macar spuneti-mi ca sunt eu frustrata si nebuna ca sa ma mai linistesc.
Kokiy,mami de
Claudia (12dec.2001)si
Razvan (8 iunie 2007)
Raspunsuri

madau spune:
Eu ii spun sotului "grasanu'", asa i-am zis de cand l-am cunoscut, cu toate ca nu era si nici nu e grasan, asa mi-a venit mie si asa am ramas...aproape ca nici nu-l mai pot striga pe nume cateodata
. El mie imi spune "iubita", "Mada" sau mai nou, de cand a aparut copilul, "mamule"
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2

ladyJ spune:
Pe mine ma striga: Iubire.Asa imi zice de la inceput.
Ma striga pe nume doar cand e nervos,prost dispus,irascubil,sau cand avem o discutie ´´serioasa´´ sau cand suntem in public
La fel fac si eu.Si nu mi se pare o problema sa-ti spuna iepuras,iubitel,iubi,ingeras..etc etc.In intimitate este ok.Bine,dar nu in public,ca ar suna cam...
ladyJ

mariamunteanu spune:
Koky, nu esti deloc exagerata. Nici mie nu mi-ar placea sa mi se spuna altfe decat pe nume, iar sotul meu si cu mine ne alintam cu un derivat dragut din nume - dar nu ceva exagerat, ci doar o prescurtare (cum ar fi la tine Iuli in loc de Iulia de ex).
Maria

kokiy spune:
Eu am incercat asa subtil sa-i dau de inteles sa ma strige pe nume , dar el imi raspunde intotdeauna glumind . De ex. daca suntem intr-un supermarket si vrea sa ma cheme langa el ma striga " mami" interesant e ca se intorc vreo 2-3 tipe ,iar eu ii zic razand " poate daca ma strigai altfel nu se intampla asta ", el zice : eu cred ca se intorcea tot supermarket-ul daca te strigam "elefantel".
Nu sunt o sclifosita , dar chestia asta ma deranjeaza mai ales daca suntem in public sau cu prietenii. La inceput nu i-am zis pentru ca nu am vrut sa-l supar, iar acum cred ca e prea tarziu.
Kokiy,mami de
Claudia (12dec.2001)si
Razvan (8 iunie 2007)

kittygreeneyed spune:
kokiy - este si cazul parintilor mei. Tatal meu nu i-a spus niciodata pe nume mamei mele. In prima perioada a casniciei(nu stiu exact) ea l-a intrebat odata de ce si i-a raspuns ca nu vrea sa o strige cum o striga toata lumea...
Deosebirea este ca el nu o striga cu 'mami', 'iubi', etc, ci cu 'hei', 'mai', 'tanti' etc.
Asa ca poti sa te consideri caz fericit, ca ai parte de diminutive mai dragastoase...
Kitty, mamica de Adi si Robi
Pozne de pitici

acina spune:
Pe mine ma striga iubi sau bubu, sau buburuza.
Dupa ce am nascut pe langa astea s-au adaugat mami, mamix.
Cand e suparat imi zice Anca , foarte rar.
Anca 20 sapt+ mami de Buburuz Andrei
(13.02.2006)
Pozele Noastre
Povestea Nasterii

giulia71 spune:
Pe mine ma striga "dom' pisoi", yo ce sa mai zic, il las sa ma strige cum vrea, important e sa ne intelegem bine!

l_carmen2003 spune:
de cand s-a nascut copilul suntem mami/tati; inainte ne alintam cu dimuitive... dar nu cred ca m-a deranjat vreo unul, dar nu erau prea tipatoare, adica ceva gen"iubito, iubire"etc

kokiy spune:
quote:
Originally posted by giulia71
Pe mine ma striga "dom' pisoi", yo ce sa mai zic, il las sa ma strige cum vrea, important e sa ne intelegem bine!
Asta e si problema mea ca ne intelegem prea bine , iar asta ar fi singurul lucru deranjant din casnicie .A mai era si soacra

Problema mea este ca ma apuca uneori paranoia ( cine ma pus sa deschid subiectul ala)si ma tine cateva zile. Ma tot perpelesc , ma sucesc sa-i zic , sa nu-i zic.
Kokiy

cristiama spune:
La noi e caraghios rau:
eu sunt: ursulet, papusica (am aprope 40 de ani !!), moti - de la motan, ma rog!, broscuta sau cam orice animal/planta ii place in momentul ala
la el e mai ciudat ca-l strig cu diminutivele mele si-i zic destul de des "papusica" sau "ursulet" tot spre 40 de ani si f sobru al meu sot.
Eu ma mai scap si in public!
Ar trebui sa-i spui ca te deranjeaza, sau sa nu mai raspunzi cand te striga altfel decat pe numele tau!
eu soacra-mii i-am taiat-o urat de tot ca-mi zicea "papusa". Suna urat cand imi zicea ea.