Cum ne striga sotul?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Noi suntem "iubitzel" unul cu altul! El nu m-a strigat niciodata pe nume, iar eu il strig numai cand sunt suparata pe el!

cat despre copil, ma striga "mami", dar, chiar nu m-ar fi deranjat daca imi zicea pe nume!
Nu cred ca asta e o problema!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Ai mai, nu-i zice nika!
Sincer mie mi se pare un nimic, altele sunt mai importante in viata de cuplu, nu?
Problema mea este ca ma apuca uneori paranoia ( cine ma pus sa deschid subiectul ala)si ma tine cateva zile. Ma tot perpelesc , ma sucesc sa-i zic , sa nu-i zic.

...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Draga IULIA,

Asa am patit si eu cu fostul meu sot. Efectiv nu putea sa-mi spuna pe nume si, culmea, nici eu lui. Imi venea peste mana cumva... Nu vreau sa generalizez, dar cred ca la noi a avut de-a face printre altele cu faptul ca fiecare din noi refuza inconstient sa-l vada pe celalalt asa cum era el, ci il "ascundea" pe undeva in spatele unor diminutive (majoritatea copilaresti). Cel putin asta a dovedit evolutia ulterioara a relatiei.

Acum, cu al doilea sot, am fost f.f.f. placut surprinsa de usurinta cu care m-a strigat de la bun inceput "Feli" si de afectiunea pe care am simtit-o imediat venind de la el cand ma striga asa. M-am simtit de parca nimeni altcineva nu m-ar mai fi strigat vreodata asa... E ciudat de explicat, dar asa m-am simtit. Si mie mi-a venit la fel de usor sa-i zic lui Bogdan (uneori Bogdanel). Ne mai zicem noi si altfel (eu lui ingeras, el mie piersicuta, puisor etc.), dar cand vorbim serios unul cu celalalt si nu ne alintam, ne spunem intotdeauna pe nume.

Felicia 16+ cu - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

In general ma striga pe nume, asa cum e el- Cristina- iar eu pe el mai mult pe diminutivul numelui lui (Kokiy- pe al meu sot il cheama tot DAN si ii zic Danutu) Spun in general pentru ca uneori ma mai striga si in alte feluri - diverse "nick-uri". Nu le divulg, le stim numai noi doi. Imi mai zice cateodata "nevasta" dar ca sa ne distram, desigur. Aveam pe vremuri o amica al carei sot ii spunea mereu "nevasta" chiar si in public, si ea se supara. "Mami", "Tati" nu ne-am strigat niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

Iulia , cum am vazut titlul subiectului tau m-am si simtit cu musca pe caciula . In timp ce imi scriam postarea respectiva la subiectul Feliciei ma gandeam ca vorbele mele nu vor suna prea placut pentru ca e atat de raspandit obiceiul de a-ti striga partenerul/partenera "tati"/"mami". Mai ales dupa ce cuplul are copii. Acum, repet, e vorba de preferinta mea si impresia mea subiectiva si atat. Am scris acolo pe scurt care e motivul.

Pe mine ma striga pe nume si asa imi convine de minune. La fel fac si eu. Nici macar pe forum nu ma refer la partenerul de viata cu cuvantul "tati". Deloc, dar deloc nu-mi place apelativul asta. Doar daca asa ar vrea sa-l strige copilul nostru ar fi ok.

I'm reading a book. You know... it's like forums, just a little shorter.

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

eloise, eu te inteleg si te aprob. Nici eu nu as putea sa-i spun vreodata lui Bogdan "tati", in fond eu am deja un tata, nu?

Ah, cel mult cand voi vorbi cu copilul am sa-i spun "vezi ca te-a strigat tati" si nu "vezi ca te-a strigat Bogdan"...

Felicia 16+ cu - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Noi ne strigam honey,vb in engleza.Cand ne certam imi spune Irina si eu lui Sami.Ne spunem pe nume.Cand vrea sa imi explice ceva si eu nu inteleg si invers ii spun frate,chiar nu intelegi?(soro ce ai de nu intelegi?)Insa alte diminutive nu am folosit,a ba da ii mai spun HAYETE,care inseamna viata mea,dar rareori.honey e la ordinea zilei,nu ma deranjeaza,dar imi place si numele meu

Irina lui Pierre-Sebastien ( 05.06.2007 ora 9:45)

www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien(a crescut Sebastien)
paginuta colorata
pozici sebastien
nasterea cu noroc a lui pierre-sebastien

varsta Sebastien
botez Sebastien

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Noi, de cand s-au nascut copiii, ne strigam "mama" si "tata". Nu ne-am propus asta dinadins...a venit pur si simplu de la sine. Doar cand suntem cu oameni straini..,pe la magazin...prin oras...ne zicem pe nume, dar ne vine ff greu Soztu' meu imi mai zice si acasa pe nume, cand e suparat pe mine si tzipa dupa mine:"Anooo!!!!

_Ella, Emma & Matei

Emma-Andreea, minunea mea....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11054

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Am citit ce s-a scris la acest subiect si ma gandesc cat m-a schimbat maternitatea.Cand nu-l aveam pe Sebastian si auzeam apelativele "mami","tati"intre soti,ma zgaria la ureche.acum demulte ori ma gasesc strigandu-mi sotul"tati", si-mi place cum suna.oare ce s-a intamplat cu mine?noi ne adresam unul altuia in multe feluri, eu ii zic sotului fie pe nume, fie Danutu sau Danielus sau iubitel.cand ma supara ii zic pe nume si prenume si lui sebastian la fel....asta cand vreau sa transmit cat sunt de suparata pe ei,ca este serios..educatie ca la scoala.

monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ubita spune:

EU SUNT SIMPLU HONEY.

Mergi la inceput