*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (122)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

uita asa uitandu-ma la pozele cu toii bebeii astia minunati ,m-a curpins o stareeeeeeeee
si eu am inceput ca voi toate ,zeci de teste facute chiar daca stiam ca e prea devreme sa iasa pozitive, cu minunatele 2 liniute roz,cu emotiile lui tati .si am avut o saricna grozava ,pana la primele probleme de la 21 de sapt.Nu am trecut prin etapa greturilor ,doar somnic,as fi dormit oriunde, oricum ,oricat .Intre 2 cliente la servici ma retrageam in sala de masaj si chiar daca erau numai 15 min de somn , Doamne ce le mai savuram .Si toate rasfaturile ,ca doar eram gravida:-)cum sa nu iti placa...si uite ca intr-o zi , inainte de a pleca la servici m-au cuprins niste dureri grozave de burta,ajung la spital a doua zi dimineata si simt ca imi pica cerul pe mine,posibil sa facem cerclaj , col deschis cca 1 cm ,bebe nu ar avea nici o sansa acum e prea mic...am 27 de ani , ma gandesc, sanatoasa,cu analizele la zi si eu si sotul ,primul copil dorit din tot sufletul si clasica intrebare de ce tocmai mie? Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale pe cele care imi e sot si m-a sustinut pana acum ...sarmanul cate vase a spalat si de cate ori a spalat si calcat rufe ,a pus aspiratorul si chiar m-a imbracat atunci cand nu reuseam , si niciodata nu s-a plans.Si atunci cand plangeam si ma rugam s anu se intample nimk cu bebe ,chiar daca si lui i se rupea sufletul ma imbarbata ....m-am consolat cu ideea de a sta cuminte in pat de dragul copilului ca mai apoi sa aflu cxa am si hipertensiune indusa de sarcina, risc de retard de crestere pt bebe , probleme pt mine, si chiar moarte in caz de preeclampsie sau mai rau eclampsie .Si uita ca pana la 38 de sapt pe carew le implinim maine ,Doamne ajuta , m-am rugat sa ajung pana la 28 de sapt cand exista 65% sanse se supravietuire pt bebe, apoi imi ziceam daca ajung la 32 am sa stau mai relaxata ,dupa cele 32 imi doream sa incep luna a 8 a ca mai apoi sa trec de 37 de sapt sa nu fie considerat prematur.Si uite ce mari ne-am facut acum , cand la eco de acum trei zile ni s-a spus ca e posibil sa nu pot naste natural pt ca am un bebe cam maricut .Sunt asa nerabdatoare sa ii vad mutrita ,imi doresc asa mult sa ii sarut fiecare mm din corpusorul ala mic si dulce si ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem aici cu fiecare zi care a trecut ,cu fiecare emotie atunci cand misca sau cand se oprea atunci cand vorbea tati cu el ,cu fiecare lovitura care ma durea dar imi facea placere ,cu toate drumurile la baie in miez de noapte si cu fiecare emotie de a-l vedea la eco si de a-i auzi inimioara .Mai avem un hop de trecut ,nasterea , care pune probleme din cauza HTA ,dar slava Domnului ca nu si pt bebe, numai pt mine, dar ne rugam sa trecem cu bine si peste asta ,si sa fim sanatosi ,sa uitam de tot raul din timpul sarciniii si sa nu bucuram de zambetele lui de fiecare gram luat in greutate si de fiecare secunad linga el ...suntem asa aproape
Ma bucur ca am fost asa inspirata sa caut ceva de facut pe net si , sunt fericita ca am dat de voi .Va pup si va imbratisez ,si va doresc sa fiti cele mai fericite mamici si sotii

Irina 37+ Matei

AMR 3 SAPTAMANI

POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

alina , la multi ani , sa fii sanatoasa si fericita !!!

Irina 37+ Matei

AMR 3 SAPTAMANI

POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Neata si de la noi!

Azi noapte am dormit si eu si Pupi, sunt tare bucuroasa, a marait putin de la 8 la 12 dar pe urma s-a linistit, s-a mai trezit numai sa pape si a adormit la loc.

Lala20, am vazut pozele cu Bibi si m-au impresionat tare, mai ales prima unde are tubul de oxigen la nasuc si se agata cu manuta de degetul tau... Puiul sic si viteaz si luptator! Pup mamica curajoasa!

Gatta, sa iti traiasca printzesa, e scumpica foooc!

Laura_dimitris, la asta nu m-am gandit!! Sa stii ca de aia a fost asa cuminte Pupi ieri, ca stia ca primeste cadouri! Sa stii ca e o idee buna cu cutiuta muzicala!

Ellenuta, o menitiune separata pt tine - daca e sa fie cezariana nu te speria. Eu am facut rahi anestezie si ma bucur fff mult. Ca sa nu ai pb dupa ea e obligatoriu ca la terapie intensiva sa bei cel putin 2 l de apa, eu am stat cu furtunasul in gura si trageam tot cate o gura de apa pana am terminat sticla. Apoi e obligatoriu sa te misti, in terapie intensiva o sa te puna asistentele sa te ridici in fund, asta va fi cel mai geru, dar pe urma gata. Si tine minte, cu cat te ridici mai repede in picioare si mergi cu atat de refaci mai bine si mai usor. Daca stai in pat, corpul se lasa si te refaci f greu. Nu e dificil deloc, daca stiam ca ma voi recupera atat de usor nu mai treceam prin chinurile travaliului si optam direct pt cezariana. A doua zi cand au venit fetele la mine in vizita stateam deja in semilotus... am mai zis asta si am sa o tot zic, pt ca e exemplul clar de ce face miscarea in cazul cezarienei. Cand m-au luat de la terapie intensiva m-au luat cu carutul ca nu am vrut cu targa si am urcat un etaj pe jos... Asa ca ai curaj! Chiar ca abitzi vrea prin cezariana o sa fie bine. cat despre taietura or sa te dea in spital cu betadina si atat, mie de a doua zi mi-au scos si pansamentuzl si nu am mai avut nimic. taietura era deja cicatrizata, mi-a facut-o cu catgut. Laptele a venit dupa 3 zile, asta a fost partea cea mai nasoala dar sunt cazuri cand vine imediat. Depinde de la organism la organism. Curaj, si tin pumnii pt tine si Bitzi!!!

Miutza, revin imediat cu poze noi!!!

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Hello!
Avem si noi niste poze noi, ca sa vedeti ce am mai crescut

Venera, mama lui Markus (10 dec. 2003) si a lui Mathias (26 dec. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ereena, muuuuuuuuuuuuuah! bravo! sa vezi ce usor treci si peste nastere, ca doar, vorba aia, e cu un scop nobil:)

docdecap, cemisto e ideea cu scrisorelele. eu putoare ce sunt n-am scris nik inainte d enastere. am amortit pe mine in camera aia de spital...rushinica:)

Ellenutsa, eu una nu ii acord ingrijiri speciale taieturii. are pansament transparent, si imi scot firele luni. deci, din pc asta de vedere, nici un stres.
laptele vine in functie de regularitatea cu car eii dai lui bitsi colostrum - zic unii - in general in ziua 4 la prima nastere, si ziua 3 la a doua. "laptele", adica furia laptelui, pt ca colostrumul, cele 10 picaturi care exista intr-un san, ii sunt arhisuficiente la o masa. perseverenta e secretul alaptatului.
nu exista sa "nu ai lapte". ai colostrum. tine minte asta. laptele la care ne gandim noi vine in valuri si-ti face sanii ca la vacuta milka. si dureaza cam vreo 3-4 zile pana se hotarasc sanii sa scada productia. adaptarea la cantitate se face treptat pana la 3 luni.

pompa te ajuta, spun eu, care acu am pus-o in functiune din acelais motiv, daca jetul de lapte - orbesc de lapte si nu de colostrum - e foarte puternic si bitsi se ineaca la supt. atunci iti faci si tie un bine, si ei daca te mulgi putin inainte. nu te uita cati ml scoti! nu e interesant! un bebe mik sta putin la sani, pt ca stomacelul lui e mik. pe masura ce se dilata, si cantitatea de laptic pe car eo mananca creste. deci n-ar enici un rost sa masori cat poti mulge. ca oricum nu e ca in carti.

eu sunt un pic zombie. am adormit greu, si eu si bebe dupa masa de la 3 dimi, asa ca pe la vreo 5...eram inca treaza.la 7 iar un pic de laptic - chiar un pic, asa de pofta, si la 8 o masa zdravana. acu sacha doarme, dar bruno nu. cand o sa doarma bruno, nu mai doarme sacha... si azi e o zi compromisa:)))

mor de somn, dar cata vreme sacha nu urla... trecem peste neajuns:)

miri_milka_mik si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Fetelor, multumesc tare mult de urari...e prima data in viata mea cand primesc atatea urari..si asta pentru ca existati voi, prietenele mele..

Am o mare rugaminte la voi, fetele la termen...trebuie sa imi faceti cadouri "grasune"...va astept cu drag si cu vesti numai una si una

Alina 35 si Stefania
http://bd.lilypie.com/HzUhp2.png

AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

completez si sunt de acord cu anjelik: rahie, si ai sa fii fericita cu ea. mie mi-au interzis sa beau lichide, ma momeau cu un cub de ghiatsa, si nici mancare nu mi-au dat tot 24h. cu miscarea: cu cat te misti mai repede, cu atat te refaci mai repede. pusi!

ven, ce mare a crescut mathias! incredibil!

lalaD, chiar ca ati luat bine in greutate:) s-apoi ca-l rasfata toata lumea...evident!

oooooof, bruno, revin

miri_milka_mik si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

helloooo ..

ce faceti zuzelor .. n-ati scapat de mine .. ne-am intors din nou acasa ..

bebe e bine mersi. nu m-a oprit azi ptr ceza ca erau vreo 3-4 pe teava cu probleme ..

maine la 7.30 mergem sa ne vada profesorul .. si sa ia o decizie .. cica s-ar putea sa mai asteptam pana la 42 de saptamani ..

oricum, bebe este mare, are aprox 4500 g .. iar daca e sa ma iau dupa masuratori .. O LUNGIME DE 57 CM .. femurul este 8.21 x 7 cum am citit ca sa calculeaza .. rezulta 57 si ..

finalitatea ar fi aceeasi .. sper sa maine sa-mi decida ceza .. ca oricum bebe e mare si nu cred ca poate iesi altfel .. asa a spus si dr .. ca e mare si poate d-aia nici nu iese ..

va pup

mi-e o foame de lup .. ma duc sa bag o supita!!

41 EVA MARIA
AMR ..ASTAZI ESTE ZIUA CEA MARE!!

BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
Am ajuns la termen dar nu prea vreau sa ies

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

neatza!
am avut aventuri. am inaugurat traseul de noapte spre spital, pe la 5:40 AM. :-) a fost insa alarma falsa si dupa vreo 40 de minute eram inapoi acasa.
am simtit niste dureri difuze de pe la ora 22, aseara, dar nu leam bagat in seama. pe urma am icneput sa fiu atenta si am vazut ca se succedau la jumatate de ora. dupa o ora si jumatate s-au scurtat la 20 de minute. nu am reusit sa cronometrez cat durau pt ca incepeau si se terminau extrem de lin, cred ca eu simteam doar varful intensitatii lor. a, si palugel viermuia de zor (dupa ce toata ziua fusese f calm) si ma impungea in vezica de ma duceam la pi din 10 in 10 minute.
intr-un final, pe la 3 am, am adormit. m-am trezit insa la 5 cu o durere de burta + spate care-mi dadea si o stare de voma de zile mari. si atunci m-am gandit ca mai bine ma duc la camera de garda sa vada despre ce e vorba. pana la urma, si daca nu e nimic, sunt o gravi cam la termen, la prima sarcina, si e normal sa nu stiu exact daca si ce se intampla cu corpul meu.

la camera de garda a ajuns f repede o doctorita tanara si fff draguta. la controlul pe masa a reiesit ca membrana e intacta (bine, asta stiam) dl. col este scurt dar nu e deschis, ci intredeschis ("permite un varf de index", a dictat ea). mi-a facut eco, chiriasul era bine-mersi, batai de cord normale, miscare, toate bune. mi-a spus ca poate fi un travaliu foarte-foarte la inceput. ca imi pot face o fisa de internare de o zi, si sa stau acolo, intr-un salon, sa vedem ce se mai intampla. sau ma pot duce acasa, unde sa bag o baie si un no spa, si sa vad daca ma lasa durerile sau daca o iau din loc. si in clipa in care contra se succed la 10 minute si/sau se rup mebranele, sa vin din nou la spital.

am mers pe a doua varianta. a reusit sa dorm de la 7 la 11. nu mai simt decat niste miscari palugeliene, destul de lenese. sa vadem daca se mai intampla ceva notabil pana maine, cand e posibil sa ma cheme la declansare.

in orice caz, acum am si eu o idee, cat de vaga, despre cum se simte o contractie mai sanatoasa. :-)

irina 40 Rares

http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Irinouka..wow..deci majorete...
Lasa sa vina baiatu..ca e ok ziua asta..minunata..si..oricum..noi iti dorim tot binele din lume...si sa ai o nastere in care sa simti numai contractii line..sa iasa repede..sa nu simti nimik:D...adik..ce-mi doresc eu mie iti doresc si tie:-D

A..sa le dau drumu?

Alina 35 si Stefania
http://bd.lilypie.com/HzUhp2.png

AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput