*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (122)*
Raspunsuri - Pagina 10
irinouka spune:
ellenuta, bine-ati revenit acasica!
nu degeaba sta bitzi de atata vreme in burtica...E MARE RAU! :-) ce mandrete de fata! cezariana scrie e tine, in conditiile astea. imi place ca esti cool cu ideea.
deci maine isi da vladareanu cu parerea? iti tin pumnii. umbla vorba ca e tare ciufut la capitolul asta si ca deciziile lui depind de relatia pe care o are cu medicul care te are in ingrijire. asta ca sa nu te miri daca o sa ai senzatia ca ce spune el difera de ce zice medicul tau.
sunt sigura ca n-o sa ai probleme si ca serialul "bitzi in burta" e la final, dar ti-am zis astea mai mult asa, cu titlu de "gura lumii". :-)
irina
40
Rares
http://bd.lilypie.com/RXHAp2.png
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
irinouka spune:
alina, iubita mea, te pup si te imbratisez tare-tare de ziua ta! LA MULTI ANI, sa ai o zi frumoasa si speciala ca tine!!! sa-ti ajute dumnezeu sa ai parte numai de bucurii, de multa dragoste din partea celor din jur si, cand va sosi momentul, de o bebelusa sanatoasa, frumoasa, isteata si norocoasa!
puuuuuuup!!!
irina
40
Rares
laura_dimitris spune:
quote:
Originally posted by Ereena
uita asa uitandu-ma la pozele cu toii bebeii astia minunati ,m-a curpins o stareeeeeeeee
si eu am inceput ca voi toate ,zeci de teste facute chiar daca stiam ca e prea devreme sa iasa pozitive, cu minunatele 2 liniute roz,cu emotiile lui tati .si am avut o saricna grozava ,pana la primele probleme de la 21 de sapt.Nu am trecut prin etapa greturilor ,doar somnic,as fi dormit oriunde, oricum ,oricat .Intre 2 cliente la servici ma retrageam in sala de masaj si chiar daca erau numai 15 min de somn , Doamne ce le mai savuram .Si toate rasfaturile ,ca doar eram gravida:-)cum sa nu iti placa...si uite ca intr-o zi , inainte de a pleca la servici m-au cuprins niste dureri grozave de burta,ajung la spital a doua zi dimineata si simt ca imi pica cerul pe mine,posibil sa facem cerclaj , col deschis cca 1 cm ,bebe nu ar avea nici o sansa acum e prea mic...am 27 de ani , ma gandesc, sanatoasa,cu analizele la zi si eu si sotul ,primul copil dorit din tot sufletul si clasica intrebare de ce tocmai mie? Ii multumesc lui Dumnezeu ca mi l-a scos in cale pe cele care imi e sot si m-a sustinut pana acum ...sarmanul cate vase a spalat si de cate ori a spalat si calcat rufe ,a pus aspiratorul si chiar m-a imbracat atunci cand nu reuseam , si niciodata nu s-a plans.Si atunci cand plangeam si ma rugam s anu se intample nimk cu bebe ,chiar daca si lui i se rupea sufletul ma imbarbata ....m-am consolat cu ideea de a sta cuminte in pat de dragul copilului ca mai apoi sa aflu cxa am si hipertensiune indusa de sarcina, risc de retard de crestere pt bebe , probleme pt mine, si chiar moarte in caz de preeclampsie sau mai rau eclampsie .Si uita ca pana la 38 de sapt pe carew le implinim maine ,Doamne ajuta , m-am rugat sa ajung pana la 28 de sapt cand exista 65% sanse se supravietuire pt bebe, apoi imi ziceam daca ajung la 32 am sa stau mai relaxata ,dupa cele 32 imi doream sa incep luna a 8 a ca mai apoi sa trec de 37 de sapt sa nu fie considerat prematur.Si uite ce mari ne-am facut acum , cand la eco de acum trei zile ni s-a spus ca e posibil sa nu pot naste natural pt ca am un bebe cam maricut .Sunt asa nerabdatoare sa ii vad mutrita ,imi doresc asa mult sa ii sarut fiecare mm din corpusorul ala mic si dulce si ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa ajungem aici cu fiecare zi care a trecut ,cu fiecare emotie atunci cand misca sau cand se oprea atunci cand vorbea tati cu el ,cu fiecare lovitura care ma durea dar imi facea placere ,cu toate drumurile la baie in miez de noapte si cu fiecare emotie de a-l vedea la eco si de a-i auzi inimioara .Mai avem un hop de trecut ,nasterea , care pune probleme din cauza HTA ,dar slava Domnului ca nu si pt bebe, numai pt mine, dar ne rugam sa trecem cu bine si peste asta ,si sa fim sanatosi ,sa uitam de tot raul din timpul sarciniii si sa nu bucuram de zambetele lui de fiecare gram luat in greutate si de fiecare secunad linga el ...suntem asa aproape
Ma bucur ca am fost asa inspirata sa caut ceva de facut pe net si , sunt fericita ca am dat de voi .Va pup si va imbratisez ,si va doresc sa fiti cele mai fericite mamici si sotii
Irina37+
Matei
AMR 3 SAPTAMANI
POZE
http://bd.lilypie.com/HmLbp3.png
Emotionant !!!
si urari sa treci la fel de bine si de nastere si sa-l vezi pe puiut in bratele tale!!!!Laura
36+
Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
laura_dimitris spune:
quote:
Originally posted by irinouka
neatza!
am avut aventuri. am inaugurat traseul de noapte spre spital, pe la 5:40 AM. :-) a fost insa alarma falsa si dupa vreo 40 de minute eram inapoi acasa.
am simtit niste dureri difuze de pe la ora 22, aseara, dar nu leam bagat in seama. pe urma am icneput sa fiu atenta si am vazut ca se succedau la jumatate de ora. dupa o ora si jumatate s-au scurtat la 20 de minute. nu am reusit sa cronometrez cat durau pt ca incepeau si se terminau extrem de lin, cred ca eu simteam doar varful intensitatii lor. a, si palugel viermuia de zor (dupa ce toata ziua fusese f calm) si ma impungea in vezica de ma duceam la pi din 10 in 10 minute.
intr-un final, pe la 3 am, am adormit. m-am trezit insa la 5 cu o durere de burta + spate care-mi dadea si o stare de voma de zile mari. si atunci m-am gandit ca mai bine ma duc la camera de garda sa vada despre ce e vorba. pana la urma, si daca nu e nimic, sunt o gravi cam la termen, la prima sarcina, si e normal sa nu stiu exact daca si ce se intampla cu corpul meu.
la camera de garda a ajuns f repede o doctorita tanara si fff draguta. la controlul pe masa a reiesit ca membrana e intacta (bine, asta stiam) dl. col este scurt dar nu e deschis, ci intredeschis ("permite un varf de index", a dictat ea). mi-a facut eco, chiriasul era bine-mersi, batai de cord normale, miscare, toate bune. mi-a spus ca poate fi un travaliu foarte-foarte la inceput. ca imi pot face o fisa de internare de o zi, si sa stau acolo, intr-un salon, sa vedem ce se mai intampla. sau ma pot duce acasa, unde sa bag o baie si un no spa, si sa vad daca ma lasa durerile sau daca o iau din loc. si in clipa in care contra se succed la 10 minute si/sau se rup mebranele, sa vin din nou la spital.
am mers pe a doua varianta. a reusit sa dorm de la 7 la 11. nu mai simt decat niste miscari palugeliene, destul de lenese. sa vadem daca se mai intampla ceva notabil pana maine, cand e posibil sa ma cheme la declansare.
in orice caz, acum am si eu o idee, cat de vaga, despre cum se simte o contractie mai sanatoasa. :-)
irina40
Rares
Am avut eu o presimtire in ceea ce te priveste...
Simteam eu ca nu stai tu degeaba departe de noi!!!
Deci, palugel se pregateste serios savina pe lume !!!
Si acum, ca ma tot framanta o intrebare, ma gandesc ca este ultima ocazie sa o pun...De la ce vine "palugel"?

Laura
36+
Eleni si mami de Dimitrakis 25.04.2003
irinouka spune:
gatta, sara-eliza e un vis!!! chiar n-am cuvinte...
ven, voinicelul tau e falcos si smecher foc, ce haioasa e poza aia cand tine manuta sub barbie! iar poza cu fratele mai mare e totala!
tuturor zuzelor mamici, sa va fie bebeii sanatosi in continuare si sa va bucure fiecare clipa.
lala_20,
pt tine si pt bibi cea luptatoare!
irina
40
Rares
jelimoni spune:
quote:
Originally posted by Gina M
***Informatii pretioase pentru mamicile care alapteaza*** Sper sa va prinda bine.
Dieta mamicilor in timpul alaptarii.
Cate proteine consumi?
In dieta unei mamici trebuie sa fie 500 ml lapte (unii bebelusi fac colici daca mamele beau mai mult de 0,5 l lapte pe zi), branza de vaci aproximativ 200 g, deoarece aduce mai mult calciu decat alte produse lactate, fara a excela in grasimi, iaurt - 100 ml, pentru a asigura un tranzit intestinal corespunzator, impiedicand aparitia constipatiei.
Se recomanda ca mama sa consume proteine de calitate - carne, in jur de 200 g/zi, peste - cel putin o data pe saptamana, oua - in jur de cinci - sase saptamanal.
Necesarul zilnic de calorii
Un element obligatoriu in alimentatia mamei sunt lichidele, intr-un minim de 2,5 - 3 l pe zi, sub forma de apa, ceai, supa, lapte.
Sunt daunatoare si, deci, de evitat: alcoolul si tutunul, prajelile, mai ales in grasimi animale, conservantii, afumaturile si mezelurile, bauturile acide sau foarte dulci, excesul de sare.
Poti bea cafea, dar numai decofeinizata. Necesarul de calorii in timpul alaptarii creste cu 400 - 600 kcal. Pentru a putea intelege cat inseamna acest lucru, il poti raporta la necesarul caloric al unei persoane sedentare - 1 200 kcal/zi sau la al unui sportiv -2 000 kcal/zi.
Este depasita ideea ca o mama care alapteaza trebuie sa manance cat pentru doi.
Stiai ca...
In timpul alaptatului, ca sa aiba loc ejectia laptelui, exista un hormon numit ocitocina, acelasi care se elibereaza pentru a putea avea loc expulzia in timpul nasterii, dar si acelasi care se elibereaza in timpul orgasmului? In plus, se produc si hormoni numiti endorfine endogene, substante asemanatoare drogurilor opioide, adevarate molecule ale placerii. Acestea contribuie la stabilirea unui parteneriat intre mama si copil, baza unei bune dezvoltari a relatiilor afective.
Vitaminele in timpul alaptarii
Daca o mamica ce alapteaza are un meniu bogat in fructe si legume, lactate si carne, acestea aduc suficiente vitamine.
Fibrele sunt indispensabile
Fructele si legumele sa nu lipseasca din alimentatie! Trebuie evitate: varza, fasolea boabe, mazarea, muraturile - care pot da colici. Nu exista reguli foarte stricte la acest capitol.
POZE - David Jonathan
gina multumim mult!!!am o intrebare...legata de fructe..asistentele din spital mi-au spus sa nu mananc fructe ca face colici bebele...iar mie imi plac la nebunie..si spere mirarea mea fvad ca aici scrie sa se manance fructe si legume..CE SA FAC????
MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE BEBE ROBERT
www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496" target="_blank">poze de tot felul
jelimoni spune:
quote:
Originally posted by Gina M
***Informatii pretioase pentru mamicile care alapteaza*** Sper sa va prinda bine.
Dieta mamicilor in timpul alaptarii.
Cate proteine consumi?
In dieta unei mamici trebuie sa fie 500 ml lapte (unii bebelusi fac colici daca mamele beau mai mult de 0,5 l lapte pe zi), branza de vaci aproximativ 200 g, deoarece aduce mai mult calciu decat alte produse lactate, fara a excela in grasimi, iaurt - 100 ml, pentru a asigura un tranzit intestinal corespunzator, impiedicand aparitia constipatiei.
Se recomanda ca mama sa consume proteine de calitate - carne, in jur de 200 g/zi, peste - cel putin o data pe saptamana, oua - in jur de cinci - sase saptamanal.
Necesarul zilnic de calorii
Un element obligatoriu in alimentatia mamei sunt lichidele, intr-un minim de 2,5 - 3 l pe zi, sub forma de apa, ceai, supa, lapte.
Sunt daunatoare si, deci, de evitat: alcoolul si tutunul, prajelile, mai ales in grasimi animale, conservantii, afumaturile si mezelurile, bauturile acide sau foarte dulci, excesul de sare.
Poti bea cafea, dar numai decofeinizata. Necesarul de calorii in timpul alaptarii creste cu 400 - 600 kcal. Pentru a putea intelege cat inseamna acest lucru, il poti raporta la necesarul caloric al unei persoane sedentare - 1 200 kcal/zi sau la al unui sportiv -2 000 kcal/zi.
Este depasita ideea ca o mama care alapteaza trebuie sa manance cat pentru doi.
Stiai ca...
In timpul alaptatului, ca sa aiba loc ejectia laptelui, exista un hormon numit ocitocina, acelasi care se elibereaza pentru a putea avea loc expulzia in timpul nasterii, dar si acelasi care se elibereaza in timpul orgasmului? In plus, se produc si hormoni numiti endorfine endogene, substante asemanatoare drogurilor opioide, adevarate molecule ale placerii. Acestea contribuie la stabilirea unui parteneriat intre mama si copil, baza unei bune dezvoltari a relatiilor afective.
Vitaminele in timpul alaptarii
Daca o mamica ce alapteaza are un meniu bogat in fructe si legume, lactate si carne, acestea aduc suficiente vitamine.
Fibrele sunt indispensabile
Fructele si legumele sa nu lipseasca din alimentatie! Trebuie evitate: varza, fasolea boabe, mazarea, muraturile - care pot da colici. Nu exista reguli foarte stricte la acest capitol.
POZE - David Jonathan
AH SI INCA O INTREBARE..la un alaptat ii dai din fiecare san|?sau numa din unul?ca am auzit pareri pro si contra..
MONI MAMI DE BEBE ROBERT!-5.01.2008)
POZE BEBE ROBERT
www.flickr.com/photos/14883580@N05/sets/" target="_blank">poze nunta, burtica si bebe Robert
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?albumId=40412496" target="_blank">poze de tot felul
Ellenuta spune:
angi, miri saru-mana pentru sfaturi
!! deci spuneti voi de anestezie rahie .. unele fete spuneau ca ramai cu dureri de cap dupa .. dar daca voi spuneti ca e ok. o sa urmez intocmai sfaturile voastre, vreau sa ma refac cat mai repede dupa ceza sa pot avea grija de bitzi! cat despre laptic .. sper sa vina repede .. iar despre colostru .. daca nu o saa am???? .. pana acum nu mi-a curs o picatura ..
deci apa multa, miscare cat mai repede!
irinuka ce aventura de noapte ai avut! si maine e ziua cea mare la tine? sau te-o amana ca pe mine? si da .. maine ma vede vladareanu .. nici nu stiu ce sa spun .. sper sa nu ma mai amane .. ca oricum tot acolo ajung ..
ereena ce ganduri frumoase! 
41
EVA MARIA
AMR ..ASTAZI ESTE ZIUA CEA MARE!!
BB EVA MARIA
LUCRUSOARE BEBE
www.flickr.com/photos/14096542@N05" target="_blank">POZE DE TOT FELUL
Am ajuns la termen dar nu prea vreau sa ies
irinouka spune:
laurici dimitrici, ce dulce-ai fost! :-))) si saru'mana pt grija
.
porecla din liceu a lui dragos era "paluga" (are 1,95 m) si multi dintre prietenii lui f vechi inca-i spun asa. pe cale de consecinta, baiatul lui "paluga" a fost botezat "palugel".
irina
40
Rares
alinaatudor spune:
Irinouka, multumesc mult de tot...am o stare cand citesc mesajele de la voi..imi vine sa plang, dar de bucurie..sincer..imi pufnesc lacrimi asa in ochi...ma bucur mult ca v-am cunoscut si ca am hotarat sa sciru aici pe forumul asta...iar cand citesc cate o "declaratie " din asta ca a Ereenei..nici nu mai pot citi..ca nu vad bine printre lacrimi...sunteti minunate si sunteti niste mamici extraordinare...
Sa va ajute Dumnezeu pe toate sa va tineti bebelushii in brate..sa va bucurati de ei..sa va umple sufletele de fericire...
Eu azi noapte, dupa ce mi-am dus sotul la aeroport..in timp ce asteptam vesti de la el..parca mi-am pus asa ordine in ganduri..mi-am dat seama ca am o familie extraordinara...ca am un sot pe care il iubesc mai mult decatr orice pe lumea asta..si..mi-am dat seama ca..nu vreau nimic in afara de sanatate pentru noi..si..nu vreau averi, nu vreau bani..numai iubirea lui..atat..iar fetita aceasta ce o port in pantec este rodul iubirii mele pentru el..imi doresc sa ii daruiesc o fetita care ii seamana leit ...sa ii daruiesc o fetita care sa il alinte, sa il iubeasca asa cum sunt sigura ca el o iubeste deja...si..imi mai doresc pentru mine sa am puterea sa muncesc pentru ei...si alaturi de ei...si sa am intelepciunea de a fi o mama si o sotie echilibrata...in tot ceea ce fac pentru ca numai mama/sotia poate fi liantul unei familii extraordinare..vreau sa le ofer dragoste si compasiune, sprijin moral si siguranta. Asta imi doresc eu de la viata..si ma rog la Dumnezeu (poate uneori mult prea pe fuga)..sa ma ajute sa iau deciziile cele mai bune.
Si sa stiti ca ceea ce imi doresc eu mie va doresc si voua (asa cum spuneam) si sunt sigura ca daca ne dorim foarte tare ceva..Dumnezeu ne va ajuta sa obtinem.
Va iubesc, prietene dragi!
Alina
35 si Stefania 
http://bd.lilypie.com/HzUhp2.png
AMR 5 Saptamani