*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (122)*

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Fetelooooor!!! Nu stiu ce am, ca cu jumate de stomac mi-e o greataaaa... Dar cu cealalta as manca intr-una! Si am auzit acum in Friends ceva de curly fries si m-a pus naiba sa caut imagini pe google Stie cineva unde pot gasi Curly Fries in Bucuresti???? Nu neaprat la ora asta, pot astepta pana maine... Pliiiz!!!

38+

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/" target="_blank">Pozici

AMR 9 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tinna S. spune:

Fetelor am reusit sa intru si eu un pic... ca in seara asta mi-a fost tare rau... am niste gretzuri care ma omoara...
Am reusit sa citesc un pic din urma, m-am uitat si pe ultimele poze...

LaLa , este scumpa foc Bibi a ta! Si a fost atat de luptatoare! Ce mult ma bucur ca ati depasit problemele pe care le-ati avut si ati ajuns acasa!

Miri, am vazut si pozele cu micutzul tau Sacha! Mi se pare un copil taaare dulce si frumos! Nu-mi dau seama cu cine seamana, cu tine sau cu sotul tau, oricum e un copil deosebit! Ti-am mai zis eu, si repet si acum, sunteti o familie foarte frumoasa!

Gatta, de micutza Sara ce sa mai zic, e intr-adevar o bebelina dulcica tare, si se vede ca a mai crescut!

Nu cred ca am apucat sa felicit proaspetele mamici... kalosalina si greta4you, felicitari mamicutzelor si sa dea DD sa fiti foarte fericite langa puiutzii vostri!

La multi ani alinaatudor!!! (chiar daca inca nu e 12 noaptea...) Sa fii fericita si sa ai o nastere usoara si o bebelina sanatoasa!!!

Ellenuta ... tie nu pot sa-ti zic decat ca iti tin in continuare pumnii strans-strans, stie dr. tau ce stie, maine mai mult ca sigur o s-o tii in sfarsit pe Bitzi in brate!

Stoisor, tin pumnii si pentru tine sa fie totul bine si bb sa mai stea macar cateva saptamani in burtica!

...si apropos, mai stie cineva ceva de Monica (docdecap)?? Azi parca n-a dat nici un semn...

Fetelor, sigur mai vroiam sa mai scriu ceva... Dar acum nu mai pot, mi-e rau si ma duc in patutz...
Va pupicesc mult si noapte buna!

Tina 35+ cu si mami de Andrei (7 ani)

Bb2 e tot baietel!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei

AMR 5 saptamani !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

tinna, tie rau? hmmm... mai bine fugi in pat:) pusici sa te trezesti optimista:)

alinatudor: la multi ani! oau ce frumos! inca putin si primesti un cadou deosebit de ziua ta:)

mitsule, curly fries poti sa-ti faci si tu. e un instrument care sculpteaza legumele in spirala. practic sunt cartofi pai mai smekeri. cand eram mici le ziceam: carcei:))) ii mancam de sarbatori, c ane facea mama unu pe cap de locuitor:)

miri_milka_mik si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://bd.lilypie.com/25XKp1.png

Mergi la inceput

miri... Nu stiu unde se gaseste obectu'... Si nici nu stiu cum as putea sa fac sa ii prajesc asa de uniform... Da' incercam...

38+

AMR 9 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaatudor spune:

Vai..multumesc tare Miri...eu acu stau si smiorcai ca...am sotu plecat..de vreo 2 ore..si nu pot sa traiesc fara el
adik..e plecat pentru 4 zile..si mie deja imi e dor de el...

Alina 35 si Stefania
http://bd.lilypie.com/HzUhp2.png

AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput

Multumesc mult Tinna

Alina 35 si Stefania

AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by nemary

se pare ca sunt prima care scriu in acest capitol. sa fie plin numai cu vesti bune si clopotei sanatosi.

quote:
Originally posted by Adryana_4u

Fetelor, ajutati-ma, ca am o dilema mare si soacra-mea spune ca am innebunit (poate ca o stii ea ceva, doar a crescut 2 copii)...am luat termometru de baie pentru bebe (de la Primii Pasi), si l-am verificat astazi in cada....pe el scrie ca temp optima este la 32 de grade, HOT la 37 si COLD la 21...am facut in asa fel sa aiba apa temp 32 (cica optima) dar mie mi se pare cam RECE, si soacra-mii la fel...zice ca am luat-o razna, ca o sa racim copilul din prima (mama ce ne-a balacarit)....ajutati-ma...ori este termometrul defect, ori, nu stiu....voi cum verificati apa la baie???

Adriana S.
AMR maxim 3 saptamani
-37 sapt BIANCA
de toate
bebe evolueaza
www.flickr.com/photos/adryana_4u/1468720937/in/photostream/" target="_blank">Bianca-22sapt.

ai dreptate cu acel termometru si eu am luat la fel, dar am vazut la o alta firma unde zicea pe termometru ca optim ar fi 35 de grade si inclin sa-i cred mai mult pe ei. daca nu ne descurcam incercam si cu cotul.

Mari 37+ bebe

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Daa..fetele si io am luat din ala..e bun ca indice de temperatura..numai sa nu bagam de seama chestiile cu hot si warm..
ideea e ca la baie apa sa aiba 37 grade in primele luni..si apoi..cu un grad doua mai putin...deci unde e hot e de fapt bine

Alina 35 si Stefania

AMR 5 Saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

buna fetele!!

uite si eu la apel, pe scurt (nu ma mai lasa Serban sa stau asezata, sare fix pe vezica mea si-mi trimite niste senzatii aparte...)

Felicitari CRISTINA (Greta4you) si ALINA (Kalos alina) pentru bebei!!
Ellenuta, las' ca-i vine randul si lui Bitzi!
Miri, bine ai revenit!
Am vazut zilele astea o groaza de poze cu bebei frumosi, nici nu mai stiu pe care sa-i pomenesc aici! Poate o mentiune speciala pentru Bibi, sunt f. bucuroasa ca mami si bibi sunt bine si acasa!!
eu mi-am facut deja folder separat de bookmark-uri pentru poze de copii de zuze, sa ma mai uit pe la ei...

Serban nimica, sta cuminte (vorba vine). adica imi da impresia ca o sa iasa ori prin dreapta, unde ciocaneste cu picioarele, ori pe la buric, ca in Alien, ca impinge si acolo de n-are treaba.

eu in rest ma rasfat, bai calde, papica, dragaleala. nu stiu eu cand mai prind. si am hotarat cu tati ca facem fiecare o scrisoare pentru Serban acum, inainte sa se nasca, in care ii povestim cum suntem si cum il asteptam. cred ca o sa-i prinda bine cand va fi mai mare. si facem asta la fiecare aniversare. ma rog, eu, ca tati, inginer fiind, cu proza se are bine doar in cantitati mici (concentratii homeopatice chiar). culmea, cu poeziile e mult mai prieten!

va pupic si scuze d eabsenta la condica, mai dau semne maine!!

a, si fiindca e deja azi, LA MULTI ANI ALINA!!!
las' ca vine tati inapoi repejor!
vrei sa fac un copil cadou de ziua ta? incerc sa ma motivez. azi e ziua unei prietene foarte buna, luni e ziua sor-mii, marti il fac Eminescu... numai zile si zile de acum inainte!!

va pupic,
Monica, deja 41s, in relatie cam prea fuzionala cu Serban.....

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'

Mergi la inceput

Ooof, eu tocmai mi-am facut o portie maaaare de cartofi prajiti cu o salata si mai mare si cu feta Asa fac mereu - initial zic ca n-o fi foc, dupa care am remuscari... Zilele astea am bagat numai "crap" in mine...

Eu sunt singura in casa si aud tot felul de zgomote ciudate... Parca se deschide o usa.. Asa, cu scartait... Sper sa am halucinatii..

In fine, vestea buna e ca a mai trecut o zi... Ne apropiem cu pasi repezi!

38+

AMR 8 ZILE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

***Informatii pretioase pentru mamicile care alapteaza*** Sper sa va prinda bine.

Dieta mamicilor in timpul alaptarii.

Cate proteine consumi?
In dieta unei mamici trebuie sa fie 500 ml lapte (unii bebelusi fac colici daca mamele beau mai mult de 0,5 l lapte pe zi), branza de vaci aproximativ 200 g, deoarece aduce mai mult calciu decat alte produse lactate, fara a excela in grasimi, iaurt - 100 ml, pentru a asigura un tranzit intestinal corespunzator, impiedicand aparitia constipatiei.

Se recomanda ca mama sa consume proteine de calitate - carne, in jur de 200 g/zi, peste - cel putin o data pe saptamana, oua - in jur de cinci - sase saptamanal.

Necesarul zilnic de calorii
Un element obligatoriu in alimentatia mamei sunt lichidele, intr-un minim de 2,5 - 3 l pe zi, sub forma de apa, ceai, supa, lapte.

Sunt daunatoare si, deci, de evitat: alcoolul si tutunul, prajelile, mai ales in grasimi animale, conservantii, afumaturile si mezelurile, bauturile acide sau foarte dulci, excesul de sare.

Poti bea cafea, dar numai decofeinizata. Necesarul de calorii in timpul alaptarii creste cu 400 - 600 kcal. Pentru a putea intelege cat inseamna acest lucru, il poti raporta la necesarul caloric al unei persoane sedentare - 1 200 kcal/zi sau la al unui sportiv -2 000 kcal/zi.

Este depasita ideea ca o mama care alapteaza trebuie sa manance cat pentru doi.

Stiai ca...
In timpul alaptatului, ca sa aiba loc ejectia laptelui, exista un hormon numit ocitocina, acelasi care se elibereaza pentru a putea avea loc expulzia in timpul nasterii, dar si acelasi care se elibereaza in timpul orgasmului? In plus, se produc si hormoni numiti endorfine endogene, substante asemanatoare drogurilor opioide, adevarate molecule ale placerii. Acestea contribuie la stabilirea unui parteneriat intre mama si copil, baza unei bune dezvoltari a relatiilor afective.

Vitaminele in timpul alaptarii
Daca o mamica ce alapteaza are un meniu bogat in fructe si legume, lactate si carne, acestea aduc suficiente vitamine.

Fibrele sunt indispensabile
Fructele si legumele sa nu lipseasca din alimentatie! Trebuie evitate: varza, fasolea boabe, mazarea, muraturile - care pot da colici. Nu exista reguli foarte stricte la acest capitol.

POZE - David Jonathan

Mergi la inceput