placenta jos inserata

placenta jos inserata | Autor: stefany_p

Link direct la acest mesaj

Buna,
in uram unei sangerari usoare m-am prezentat la medic. la ecograf bb era ok dar diagnosticul a fost placenta jos inserata. avem 15 saptamani. cine s-a mai confruntat cu problema asta? cum evolueaza? ce v-a recomandat medicul si ce final a avut?
Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

eu am avut, dar fara nici o problema, nici o manifestare, deci nici un tratament special, dar am nascut la 36 s.
NUMAI BINE!

cristina si nazdravanul Andrei (am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Placeta jos inserata are timp sa se ridice pana la 28-32 saptamani. A mea nu s-a ridicat, copilul nu a coborat inainte de nastere ca nu avea unde din cauza placentei si am nascut prin cezariana, la termen.
Placenta a fost una din cauzele cezarienei, plus pozitia transversa (gaza s-a sucit in ultima saptamana), plus circulara de cordon.

http://community.webshots.com/slideshow/561916111jorXca?mediaPosition=1

adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)

Mergi la inceput

Aaaa, si recomandarea a fost "fara contact sexual".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

v-ati putut desfasura activitatile normal? eu i-am spsu doctoritei ca am sa incep in curand niste cursuri si ea a cam marait, a zis ca ramane sa vorbim despre asta..dupa spusele ei, ar trabui sa cam stau tintuita la pat

Mergi la inceput

Da, dr a zis ca pot sa fac ce vreau, bineinteles fara exagerari, sport, etc. Prin luna a 7 am fost si la munte, eram singura gravida d-acolo. Apoi a fost mai greu, eu am devenit prea greoaie, ma dureau niste ligamente asa ca am stat mai mult in casa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Eu am avut placenta jos inserata, la sarcina gemelara, de pe la 12 sapt. pana aproape de 21 de sapt (poate s-a ridicat mai devreme, dar la ecografia de la 21 de sapt. am aflat). Din cauza sangerarilor am aflat ca palcenta este jos inserata...
Recomandarile dr. meu:
- stat in pat cat se poate de mult (nu numai in pat, dar de preferat sa stau mai mult la orizontala)
- fara efort deloc (n-am avut voie sa ridic nici macar mandra de 11 kile sau pisica...)
- fara contact sexual
- iar ca medicamente: utrogestan.

Asa ca pana la urma n-au mai fost probleme din cauza palcentei, dar la mine au urmat altele din cauza ca era sarcina gemelara... Oricum am nascut la aproape 37 de sapt., natural (aveam u nstres cand am alfat ca eplacenta jos, ca n-o sa pot naste natural).

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Eu am placenta jos inserata si pina acum am avut urmatoarele recomandari:
- fara efort;
- fara contact sexual;
- fara bai fierbinti;
- utrogestan.

Iar pe bb il simt undeva jos ... la limita parului pubian. In schimb mi-a spus ca totul e ok, iar sarcina o putem duce la bun sfirsit asa.

Sarcina usoara.

eu - Ina

- puiutul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

Mie mi-a spus doctorita mea ginecolog inca de la inceput ca placenta e joasa. La ecografia morfologica de 12 saptamani, doctorul - un ecografist f priceput, de altfel, dar nu ginecolog - s-a hazardat sa-mi spuna ca am "placenta praevia". Norocul meu ca citisem inainte despre asta si nu m-am speriat, doar m-am enervat, pt ca diagnosticul asta se pune doar spre sf sarcinii, daca placenta nu s-a ridicat. Dar in cea mai mare parte din cazuri SE RIDICA! Deci curaj! A mea era mai sus la fiecare ecografie...si acum e in standarde. Dar, la fel cum au spus si fetele, fara efort, fara stat mult in picioare, fara sex. E important sa te menajezi dpdv fizic. In ceea ce priveste munca, eu am muncit mult toata sarcina, fara nici un concediu, si am mers si pe jos vreo 20 minute in fiecare zi. Dar in rest, nici sticla cu apa nu o ridicam, cumparaturi nu caram etc.

Bafta multa, si curaj!
Stancutza 37

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

multumesc pt incurajari fetelor, vad ca lucrurile se pot rezolva frumos daca ai grija de tine...am luat si eu sfaturile in serios si de vreo 2 zile mai mult in pat stau. am gatit dar foarte putin si am stat putin pe net.ma gandesc tot mai serios sa merg la scoala, sper sa fie totul bine...
va multumesc tare mult, sunteti grozave

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara,

Tocmai am aflat si eu ca am placenta inserata jos. Am 17 s. Doctorita mi-a zis si mie ca inca nu putem vorbi de placenta praevia. Dar mie nu mi-a dat nici o indicatie. Nu mi-a dat nici un tratament. Eu am luat utrogestan pana in saptamana 14. De atunci nimic. Pana la 11 s am stat 80 % din timp numai in pat ca incepusem gravidantza cu dureri de burta ca la ciclu. nici nu stiu ce sa fac. Sa merg la alta doctorita....nu am unde.....adica la stat nu am unde.....asa cat mai repede........la particulr........am ramas in pana de bani........deci pana pe 8 februarie cand merg la un alt doctor pentru morfologica.....trebuie sa stau asa.........
Oricum am inteles ca la varsta asta de sarcina e prea devreme sa ne preocupam.....sa ne ajute d-zeu.

mult asteptat

Mergi la inceput