placenta jos inserata

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Danangie,
ti-am raspuns si la odiseea noastra. Eu nu cred ca e cazul sa schimbi dr, este corecta intreruperea Utrogestanului in saptamana 14, pt ca acum ai "masina de utrogestan" in functiune - adica placenta. Pana atunci nu aveai.
Intreab-o insa clar si raspicat pe dr. ce ai voie si ce nu ai voie sa faci. Daca ai contractii sau sangerari, suna si anunta de urgenta. Banuiesc ca sunt obligati sa te primeasca daca ai o urgenta, nu?
Ai grija de tine!Si sa vii cu vesti bune!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"

Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

Si eu am aflat la ecografia de 20 de saptamani ca am placenta jos inserata. Pana acum recomandarile sunt: fara efort, fara sa ridic greutati, fara sex sau spalaturi interne si cat mai mult stat la orizontala...mda de parca e posibil sa stai prea mult in pat cu o piticoata de 20 de luni pe langa. Doctorul meu este foarte optimist si zice ca se "ridica". Acum astept sa vedem la ecografia de la 28 de saptamani care este verdictul.
A .. si mi-a mai spus medicul ca la cea mai mica urma de sangerare sa-l sun imediat.

Cami 23+ & Sofia - 8 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

CAMI si eu de ieri am inceput sa fac asa...adica stat la pat. Sper sa fie ok. Tin pumnii si pentru tine.

mult asteptat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

La a doua sarcina am avut placenta anterioara si jos inserata, la aproximativ 1 cm fata de colul uterin. A fost o constatare pur si simplu intimplatoare, atunci cind m-am dus la 12 saptamini sa mi se masoare translucenta nucala, in mod voluntar.

Dupa aflarea acestei vesti neplacute,imi faceam in minte tot felul de scenarii care mai de care, pentru ca fiind placenta anterioara, daca nu se ridica, insemna sa se opereze prin placenta, risc de hemoragie, de transfuzii si chiar de histerectomie in cele mai negre cazuri
Pe de alta parte mi s-a spus ca placentele anterioare au un pic mai multe sanse sa se ridice decit cele posterioare.Oricum, la 20 de saptamini placenta mea tot joasa era si de-abia la ecografia de 31 s-a observat ca se ridicase.

Important ar fi de stiut daca placentele voastre acopera colul partial, total, sau deloc, ca in cazul meu.Acelea care nu acopera au sanse mult mai bune sa se ridice.

La placenta joasa,marginala anterioara avuta mie in Finlanda nu mi s-au pus deloc restrictii, nici macar la sex, dar recunosc mi-a fost groaznic de teama si nu indrazneam sa ridic nimic, ce sa mai vorbesc de
Va doresc sarcini fara probleme si natural, ridicarea placentelor voastre cit mai curind

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

aiska, placenta mea, la 17 saptamani, acopera colul.am renuntat la activitati ce impun efort, stau cumintitca, mai mult in pat, fac treburi usoare...
Cami..la tine cum e?

Mergi la inceput

Aiska si celelalte fete care au trecut deja printr-o sarcina cu placenta joasa multumim mult pentru incurajari, cel putin pentru mine conteaza mult!!

Stefany din cate am inteles eu de la asistenta( ca ea mi-a povestit mai multe.. decat doctorul.. el probabil a vrut mai mult sa ma incurajeze ca ma vedea cam speriata) acopera colul. In plus faptul ca am deja o operatie de cezariana la activ nu face decat sa creasca riscul ca placenta sa ramana acolo unde este adicatelea.. jos!!
Mai multe o sa aflu la ecografie in februarie ca mi-a promis doctorul ca dupa 28 de saptamani ma trimite la eco sa vedem cum stam.
Cu statul in pat well... incerc cat pot dar cu zgatiuta pe langa mine nu prea e mereu posibil. Incerc sa nu o ridic in brate, am renuntat la datul cu aspiratorul prin casa( am pasat pisica la sotz..) dar unele lucruri nu prea am cum sa le evit. A.. si mai nou am inceput si niste lectii de sofat ca erau deja programate, sa vedem daca le pot termina si daca ajung sa dau si examenul de carnet ca dupa ce nasc.. slabe sanse sa mai apuc si parca nu vreau sa fiu prinsa in casa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

CamiM si mie mi-a zis doctorita la eco de 3 luni ca am palcenta jos inserarata si ca nu am voie sa ridic nici macar o matura si ca in orice moment ma poate lovi o hemoragie ...dar ce puteam face???si eu ca si tine am o fetita de crescut si nu o pot lasa si eu sa stau in pat.
Tu ai avantajul ca merge ,a mea e mai lenesa si nu merge inca la un an si trebuie sa o mai car de colo colo.
Dar eu sunt convinsa ca doctorii astia ne mai baga si in panica ,asa ca eu chiar am facut efort destul de mare si pana acum nu am nimic ,dar incerc si eu sa ma menajez cum pot mai bine.
Peste o saptamana fac eco de 5 luni si sunt convinsa ca iar imi zice ceva sa ma sperie .
Si eu ca si tine am tot cezariana facuta la prima nastere si uneori mi-e frica ,dar cu Dumnezeu inainte sper sa fie totul bine.

Mergi la inceput

Daria din cate mi-a explicat mie doctorul cele mai multe sangerari(si cele mai periculoase!!) se intampla dupa 28 de saptamani. oricum la tine e devreme tare si ai mai multe sanse sa se ridice placenta. Mie mi-au spus ca e joasa abia la 20 de saptamani cand majoritatea deja s-au ridicat. Sofia mea merge intr-adevar, se catara deja si fuge dar tot o apuca venitul in brate la mami si vrea sa o duc colo si dincolo. mai nou fiindca mi-e mila de ea si nu imi vine sa o refuz ma aplec la podea ne iubacim putin si ii explic ca mami nu poate si apoi incerc sa ii distrag atentia catre altceva. La voi ca e Ioana mai mititica e mai complicata situatia, profita si tu de sot cat il mai ai in zona..
Sper sa fie bine pana la urma pentru toate!!
Tinem pumnii sa vii cu vesti bune de la eco.

Danangie tu cum te mai simti? Tin si eu pumnii!!

Hai fetelor sa facem galerie pentru ridicarea placentelor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria26 spune:

Am si eu aceeasi problema.. la 20 de saptamani am fost la eco 4d, unde am aflat ca am colul intredeschis. Bineinteles ca am alergat la medicul meu ginecolog, care mi-a spus ca am placenta cam jos si colul cam intredeschis. Dar nu mi-a dat nici un tratament, nu mi-a spus nici ce sa fac, nici ce sa nu fac.. a trecut o saptamana in care am stat numai in pat...tind sa cred ca nu este chiar asa de grav, ca altfel, mi-ar fi zis ceva, nu? Sunt foarte speriata... e grav?

maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

si eu tot pe langa pat cu placenta jos.
Maria, lasa orice fel de efort si stai in pat. si mie mi-e destul de frica tinand cont ca am avut deja 2 sangerari

Mergi la inceput