***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007 (42)***
Raspunsuri - Pagina 9
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by Motannel
Graviduta, pai asa procedez si eu ... doar ca acum am si mixer vertical (blenderul era prea mare pentru 2 linguri de papa) si parca are radar ... cu carnita nu-i place!!! Am incercat in ultima vreme sa i le pasez separat ... legume papa, carne nu! Astazi am ajuns la frumoasa "performanta" de a papa doar piure de dovlecel cu o mica bucatica de morcov. A baut apoi cu paharelul supa clara! Noi in loc sa inaintam si sa papam cat mai multe si felurite feluri vad ca dam inapoi si renuntam pe rand la cate un aliment. In felul acesta pot sa-i introduc alimente noi? Sau trebuie sa astept sa le accepte pe astea?Cand sa-i dau ou? Dar branzica de vaci?
Sa mai astept sau sa i le introduc, iar despre carne ... poate sa mai astepte?
Chiar nu stiu ce sa-ti zic. Mara accepta piureul cu carne. Azi i-am facut dintr-un morcov mai mare si o telina mica si cu carnita de pui si a mancat tot. Poate ar trebui sa-i schimbi carnea, de ex in loc de pui sa-i dai de curcan. Pediatra mea a zis ca am voie. Sau sa-i bagi de vita. Are alt gust. Oricum, mai las-o cateva zile cu carnea de pui, nu-i mai da, si-apoi incerci din nou. O sa accepte pana la urma. Eu cred ca poti incerca altceva, ca doar nu o sa astepti la infinit sa accepte un aliment ca sa ii introduci altul. Mara inca nu mananca ficat si galbenus, a zis pediatra ca de la 7 luni, nu stiu de ce, da' nici n-am mai intrebat-o. Si am inteles ca se incepe cu 1/4, apo 1/2, apoi 3/4 si apoi un galbenus intreg, dar nu stiu cate zile pe sapt. Vreo 2-3 probabil. De carne a zis s- introducem deja pt ca de la 7 luni sa-i dam fier si sa aiba fibra care sa conduca fierul. Nu am inteles explicatia, nici n-am mai insistat, oricum stiam ca de luna asta tre sa papam si carnita.
Vroiam sa va zic de ceva timp, dar am uitat: astia de la Nestle au scos un lapte, Lactogen, cu prebiotice pt bebei mai constipati. E probat pe Mara si da rezultate super. Adica eu n-am stiut la inceput ca are asemenea rezultate si pt ce e indicat. Mara avea scaun cat de cat normal. Cand a trebuit sa trecem la formula de continuare, cum ea papa Nan 1 tot de la Nestle, am intrebat-o pe pediatra daca sa-i dau Nan 2 sau Lactogen 2. Si mi-a zis ca pot sa-i dau Lactogen, ca le-a fost si lor prezentat de cei de la Nestle si ca e imbunatatit, dar nu stia ca a iesit deja pe piata. Zis si facut: am luat Lactogen si Mara mea incepuse sa faca moale, nu diaree, dar destul de moale. Asa ca am trecut pe Nan2. Fiindca ieri nu prea avusese scaun, i-am bagat seara Lactogen in loc de Nan in biberon, si azi iar a facut moale si mai des. Probabil e de la prebioticele alea, nu stiu ce sa zic. Poate va ajuta, mai ales pe cele care dati Nan ca e din aceeasi gama.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
Pepsi spune:
graviduta, alea ce sint pe situl lor nu au zahar, in magazin in Romania nu stiu ce sint, dar daca ai vazut cu zahar sigur asa era, atentie ca nu toate produsele hipp sint BIO! doar cele care au AB-ul pe ele si scrie ca sint bio sint, si aici la acelasi raion sint unele bio mai scumpe si altele ne-bio mai ieftine de la aceeasi firma!cu fructele de padure afinele aici sint de la 6 luni si NU sint alergene, ananasul se da de la 9-12 luni capsunile si zmeura dupa 1 an, cel putin asta e aici, asa fac eu , e doar o parere
mica, copilul e cum il inveti, lumea se minuna ca dominic nu cerea prajitura si ciocolata, pai daca nu a mincat niciodata nu cerea ca nu stia ca e bun sau rau!dulciurile ptr el erau compoturile de fructe, sorbetul, si citeodata bombonici jeleu dar mai tirziu
chiqui, am sa pun reteta la subiectul cu retetele, multumim de aprecieri
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">capsunici minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank"> ajutor ptr Sonia
www.woow.ro/prezentare/Cand_se_naste_un_copil.html" target="_blank">dedicatie de la Liana la nasterea lui David
Graviduta spune:
quote:
Originally posted by Pepsi
graviduta, alea ce sint pe situl lor nu au zahar, in magazin in Romania nu stiu ce sint, dar daca ai vazut cu zahar sigur asa era, atentie ca nu toate produsele hipp sint BIO! doar cele care au AB-ul pe ele si scrie ca sint bio sint, si aici la acelasi raion sint unele bio mai scumpe si altele ne-bio mai ieftine de la aceeasi firma!cu fructele de padure afinele aici sint de la 6 luni si NU sint alergene, ananasul se da de la 9-12 luni capsunile si zmeura dupa 1 an, cel putin asta e aici, asa fac eu , e doar o parere
Da, m-am hotarat sa-i iau si eu cu afine, ca au multa vit C. Cu ananasul mai astept. I-am dat ieri si azi banana, cate jumatate, i-a placut mult.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
Diversificarea
carstea spune:
Cine are chef sa ne vada am pus poze de la mot in albumul Am 7 luni
Graviduta mersi mult pt intentie.Cereale de biscuiti am vazut si eu de la milupa in sensiblu ca din asta avem si-n buzau.Care o fi diferenta intre cereale si cereale -biscuiti?
Repet intrebarea:voi ce biscuiti folositi?
La ora 18 ,dupa isprava de ieri cu iaurtul in casa si banana i-am facut branzica din lapte dulce si lamaie frecata cu banana si un mar ras.N-a avut reactii ;a mancat tot dar fara sa se omoare.
POZE rares(7 mai 2007)
Am 6 luni/Sunt barbat
mica0307 spune:
carstea am vazut pozele de la mot. Ce par mare avea. Acum il tundeti de tot?
graviduta eu zic ca mai gasesti ca asta nu era in promotie. Mai aveam unul la 140 lei care era in promotie si era special pentru voiaj. Adica era mai patratos dar mi s-a parut mai instabil. Cel pe care l-am luat noi nu are decat etajul de jos (nu si unul intermediar) si o salteluta destul de subtire. Dar o sa mai pun o patura sau o plapumioara ceva de pe la hoteluri cand plecam pe undeva.
Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)
www.helpsonia.com/" target="_blank"> Sa o ajutam pe Sonia
Poze/Poze intalnire
www.youtube.com/watch?v=mXhigPz-PX8" target="_blank">Filmulet/www.youtube.com/watch?v=PAJHlaXKGGs" target="_blank">Maya rade in hohote
Hainutze
Motannel spune:
LA MULTI ANI!!!
Teodora Elena
Asa creste Teodora-Iubita fotografii
Asa creste minunea noastra ticker
Motannel si Teodora Elena (07.05.07)
numai_eu spune:
Soniuta la multe lunisoare si la multi ani!
Chiquitita laptele neprelucrat UHT este cel la punga, pe care trebuie sa-l fierbi. Cel la cutie e pasteurizat UHT. Pentru branza il pui nefiert, pentru ca prin fierbere/pasteurizare se distrug bacilii( lactici parca se numesc) responsabili de "branzirea" laptelui. Sper ca nu am scris prostii, daca da va rog sa ma corectati (ceva in genul asta era, oricum).
Graviduta uleiul de germeni de porumb nerafinat trebuie pus in mancarea lui bebe. De unde ai cumparat, eu am gasit numai rafinat?
Carstea ce par aveti! Noi nici la un an nu cred ca o sa avem macar pe jumatate.
Si sa ne laudam si noi: Andrei s-a ridicat singurel si chiar a facut cativa pasi azi, dovada aici: http://good-times.webshots.com/photo/2638024760101709661aafnbt. Il pusesem sa studieze jucaria sa pot vorbi si eu cu ta-su pe messenger cateva minute, dar el si-a dat repede seama ca e de sprijinit pe ea, nu de studiat, asa ca a trecut la treaba. Si de vreo doua zile zice si MA-MA si TA-TA, fara adresa insa.
Motannel spune:
Teodora a invatat astazi sa faca din manuta "PA!" Si a inceput sa invete sa bata palmutele!!!
Motannel spune:
LA MULTI ANI SARBATORITILOR ZILEI DE 7!!!
Anais de Corap
Teodora de Sadicutza
Rares de Carstea
La multi ani de Sf. Ion!!!
mihamora spune:
Carstea- ati facut petrecere in toata regula, frumoase pozele si Rares foarte frumos.Acum ii taiati carliontii?
Noi nu folosim biscuiti.
Numai_eu - felicitari lui Andrei pentru pasi e baiat mare de acum
Motanel - felicitari Teodorei,wow cate progrese!
Michelle mamica de Mario Dominic 15.05.2007
POZE
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe SONIA!