Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (84)
Raspunsuri - Pagina 9

Carmena spune:
Ehehe Carmen, Marc al vostru parca e Bogdi al meu...Ia sa-i trimit io neste esenta de copil cuminte de la Bogdi, ca asa trebe, cei mici, blonzi si cu ochii albastrii sa fie cuminti, nu teroristi...
http://www.flickr.com/photos/10678611@N07/?saved=1
Carmen si flacaii Stefan si Bogdan

carmen77 spune:
Carmena, bine ati revenit! . Multumim de gandurile frumoase, sper sa se prinda de terorist
. Si noi care ne faceam ganduri ca nu mai dai pe aici din cauza ca Bodganel e terorist ... se pare ca in unele cazuri se confirma ca al 2lea e mai cuminte
.
Eu nu mi-am pierdut speranta inca, ma gandesc ca odata ce om trece peste perioada de colici, o sa fie mult mai bine ... deci mai am de asteptat vreo 6 saptamani doar .
POZE NOI
Carmen si
Matei Gabriel + Marc

adameasca spune:
'neatza! si-o . Asa-i ca va era dor de cafeaua facuta de mine?
Am zis ca daca a aparut Carmena, ar fi cazul sa apar si eu Adevarul este ca am mai citit pe aici cand si cand, dar chef de scris, ioc. Ma omoara munca la birou, in marea majoritate a timpului abia am timp sa respir. Acasa ma calaresc juniorii si dupa ce ii bagam in pat la nani fug si eu la nani lasand praf in urma
. Am ajuns sa dorm ca o valiza-n gara noaptea, singurul lucru pe care il aud e un plans de copil, in cazul in care plange vreunul. In rest nimik. Poti sa dai si cu tunul, ca eu dorm.
Ar fi cazul sa felicit si eu proaspetele mamici, ca iaca, mai e un pic si isi serbeaza pruncii anul si io nici macar felicitari n-am zis. Scuzati intarzierea, oricum sunt din suflet. Va voresc sa va bucuratzi de prunci si sa scapati mai repede de perioada colicilor. Si apoi de aia a dintilor (de care noi n-am scapat inca ). Ilinca s-a oprit de cateva luni la dinti si premolari. Tot zicem ca ies caninii de vreo 2 luni, dar nici pana in ziua de azi n-a iesit niciunul. Mai asteptam, ca doar n-au intrat zilele-n sac...
Multe probleme ati dezbatut in ultima vreme... La dezbaterile despre alaptat mai ca nu m-as baga, ca n-am inregistrat niciun succes rasunator cu niciunul din copii, din pacate. Cel putin in cazul Ilincai esecul a fost de-a dreptul rasunator Dar nah, am trecut peste asta.
Alexandra, iti multumesc ca nu m-ai uitat cu pozele, esti o dragutza. Printesa voastra e o minunatie de fata. Si pentru ca-i asa de frumoasa as vota venirea unui surior sau a unei fratioare in familie Ce zici, nu te bagi la numarul doi?
Adriana, la noi se doarme noaptea, de regula. Exceptiile sunt putine si rare. Dar cand sunt, ma termina, ca m-am invatat sa dorm bine noaptea. Acu vreo 2 saptamani ne-am captusit cu totii cu o viroza urata rau, de-am zacut vreo 2 zile fara sa ma misc din pat. Evident ca primul a facut-o Luk, dar a scapat destul de usor in comparatie cu mine. Apoi Ilinca, ea si-a revenit mai repede chiar ca Luk. Dar si-a stricat somnul de noapte si am tot adus-o cu noi in pat, sa nu-l deranjeze pe Luk. In una din nopti m-am trezit dormind undeva pe marginea patului, aproape atarnam din pat. De ce? Pentru ca o aveam pe Ilinca langa noi. Si pentru ca bietul Luk s-a trezit si el sa faca pipi si cand a vazut ca Ilinca nu-i cu el in camera, a venit si el in patul nostru. A doua zim-am gandit la tine, Adriana, ca stiu ca voi dormiti cu copiii in pat Oare cum rezisti?
Vik si Camena, si eu ca si voi dupa a doua nastere, am cazut in extrema cealalta depresiei. Eram de-a dreptul euforica. Dar mi-a trecut Dupa nasterea cu Luk am fost depresata o vreme, dar cred ca principalul motiv era nesigurantza... Eh, fuse si se duse, altul oricum nu mai fac
(Ptiu, de cand n-am mai scris pe forum nici emoticoanele nu le mai gasesc
)
Felicitari Laura pentru primii pasi ai micutzei!!! Stii ca si acum pastrez in telefon mesajul trimis atunci cand ai nascut-o?
Ciuf, parerea mea sincera despre tine este ca esti o mama eroina. Iti admir perseverentza, curajul de a face atatea lucruri, rezistentza la stres , stilul de viatza alert si copiii frumosi.
Elena, ce faci, pleci la soacra? Si io m-as duce, macar asa, sa-i fac in ciuda. Ca probabil nu prea se asteapta sa te duci
Ven, sper ca esti multumnita de materialul de lecturat oferit de subsemnata. Sa stii ca eu am cuplat copiii la somn noaptea cam la 2luni dupa nasterea Ilincai. In astea 2 luni Luk inca a mai dormit in patutz, dar apoi am hotarat sa-l mutam pe el pe canapea si pe Ilinca in patutz. Cred ca s-au trezit unul pe altul cam de 4-5 ori in toata perioada asta de mai bine de un an de cand dorm in aceeasi camera. Intai o culcam pe Ilinca seara, pe la 8, ca asta e ora ei de nani. Apoi pe la 9 il bag pe Luk in pijamale, ii citesc o poveste la noi in camera, spalat pe dintzi si apoi pus la nani la ei in camera. Ilinca doarme, nu ne simte ca ne mai susotim, ca mai povestim ceva. In weekenduri ii lasam sa se trezeasca unul pe altul. Nu conteaza care deschide primul ochii, intai de toate il striga pe celalalt. Sunt atat de dulci cum poarta ei o conversatie... Ilinca e interlocutorul perfect pentru Luk. Zice doar "da" si e de acord intru totul cu fratele ei.
Sabina, te mai asteptam p-aci, imi esti tare simpatica. Te citesc cu drag cand mai am timp pe la gasca de mamici a lui Gheo. Sofia e o frumoasa
Tema kilogramelor nu mai e asa sensibila pentru mine Cum, necum, am reusit sa ajung la o oarecare forma. Adevarul este ca sunt mandra de mine, am ajuns la greutatea cu care am ramas gravida cu Ilinca si ma mai despart vreo 4 kilograme de greutatea cu care am ramas burtoasa cu Luk, care e si greutatea la care doresc sa ma oresc. N-am fost vreo slabanoaga niciodata. Ba chiar cand m-am maritat aveam vreo 13 kile mai mult ca acum
Sport n-am facut, dar stilul de viatza destul de alert si jobul care presupune alergatura zilnica m-au ajutat oarecum. Cu resturile de celulita am invatat sa convietuiesc amiabil de-acuma, singurul lucru care ma enerveaza e pielea aia flasca de pe burta, rezultat al celor 100 de kile atinse de 2 ori in viatza
Cred ca as mai avea de comentat o groaza, dar e cazul sa ma opresc ca deja se agita lumea in jurul meu si au inceput telefoanele sa sune
Pupa mama!!!

Carmena spune:
Ileana, super cafeluta de la tine, intotdeauna. fete frumoase si baieti la fel. Felicitari pentru greutatea obtinuta, nu-mi pierd speranta ca voi ajunge si io la niste kg respectabile, acu sunt cat muntele de mare!
Ce frumos povestesti tu de Luk si de Ilinca, daca eu nu am reusit sa le mai linistesc pe fete, tu sigur ai facut-o...E frumos cu 2 copii, atata dreptate va dau acuma dupa ce am si io 2 strumfi...Dar ca si tine si io am inchis capitolul copii si ca sa fiu sigura, la ultima cezariana am legat trompele. Daca m-o ajuta Dumnezeu, peste cativa ani as infia o fetita, e un gand asa care imi da tarcoale, nu de alta, da' atata vad pe aici poze cu fetite dulci incat mi se face pofta...Iar noi fete nu stim sa facem, asta e...
Carmen, cum ziceam, maine e mai bine ca ieri, si tot asa, ajungem sa ne spui cum a scuipat Marc piureul de morcovi, asa cum a facut Bogdi ieri. Si ca sa-mi arate ca are personalitate, nu a mai mancat nici cereale, asa ca toata ziua a fost pe tzitzi, pe care mi le-a facut ca 2 piei ca de , acu e mare si are si nevoi multe...Da nu disper, el sa fie sanatos, ca n-o manca san pana s-o insura, zic io...
De alaptat, mare lucru nici io nu stiu ce sa zic. La Stefi am avut doar o luna si aia chinuita, acum alaptez inca, si Bogdi face 6 luni. La mine pot sa spun ca chestia cu alaptatul a tinut mult de copil, in sensul ca Stefi era mare fomist, niciodata nu ii ajungea sanul si urla de foame ca din gura de sarpe, Bogdi in schimb, chiar daca nu se satura, se culca cam cu burta goala cred, si sugea cand se mai strangea nitel lapte. Sunt firi total diferite, Bogdi e rabdator, sugea cand era de-o luna si o ora la un san, Stefi cand vedea ca nu vine in jet, scuipa sanul si urla...Parerea mea este ca nu trebuie nicicand sa ne culpabilizam daca nu am alaptat copilul,sau l-am alaptat prea putin, exista atatea metode de apropiere mama-copil incat doar dragostea e importanta. Eu imi iubesc copiii in acelasi mod, chiar daca pe unul aproape nu l-am alaptat iar pe celalalt inca il alaptez. Pana la urma, practic vorbind, alaptatul e o metoda de hranire a bebeului si trebuie privita ca atare. Pe mine maica-mea m-a alaptat un an jumate, pe frate-miu deloc iar ca apropiere cred ca tot de frate-miu e mai apropiata, asa ca...n-are legatura.
Si acu' daca tot am fost data disparuta, nu-mi mai tace pliscul. Alexandra, vrem si noi poze cu Isabela, la fel si Laura vrem poze cu fete slabe si frumoase...
Ma retrag, ma duc sa dau o fuga prin Mall, acu cat inca nu am bona si am scuze ca tre sa plimb copilu'. Ca dupa aia, munca ma acapareaza si pe mine, si iar dau pe aci din an in Paste.
Pupicei,

super mami spune:
Trebuie sa vedeti asta....super ...http://es.youtube.com/watch?v=1e9-tVnlCdY&feature=related
Alexandra

vikinga spune:
Vai ce surpriza! Carmena si Ileana!Carmena felicitari pt grasunelul de Bogdi! Ce dolofanel frumusel! Carmena sunt mindra de tzitzele tale. Serios, mi-a iesit din inima:) Bravo mai! Si cit ma bucur ca bb 2 e cumintel si rabdator, dragul de el. Nici eu nu cred ca mai fac bb 3, cred ca cele doua sarcini mi-au ajuns, insa bb 3 si la noi poate exista, sotzul isi doreste tare mult sa infiem un copil. Si eu as vrea, insa mi-e teama tare mult sa nu fiu vreo dobitoaca si sa fac diferenta fara sa vreau, din instinct, intre ei..ca m-as uri ingrozitor! Tot sunt la nemti emisiuni despre cite un cuplu care trece prin experienta infierii unui copil. Uneori filmarile sunt pe citiva ani, de cind apare dorinta de a infia, apoi alergaturile dupa dosar, pe urma asteptarea, apoi telefonul miraculos primit. Intilnirea cu copilasul, emotiile lor in avion, si apoi cind il iau in brate...vai sincer plingi cu ei cot la cot..! Dupa asa o asteptare in cazul copiilor infiati, momentul cind parintii iau copilul in brate e la fel de sfint si plin de lacrimi de bucurie si emotie ca dupa o sarcina de 9 luni si o nastere grea.Rideam cu sotzu' ca mi-as ori sa am un copilas cu trasaturi mai latine cum ar fi fost normal cu Aldo si Nadja, care au iesit blonzi cu ochii albastri de zici ca i-am facut singura:) Sa fie el latinul familiei, ca ai mei is doi pui moldoveni
Cele mai intilnite cazuri de adoptie sunt a copiilor din America Latina, Asia si Africa. Ah un puiut cubanez ori columbian, din venezuela ori costa rica ori mai stiu eu, mai ales ca i-am vorbi spaniola, asa ca daca e mai marisor tot s-ar acomoda bine.La gradi la Aldo e un baietel din Bulgaria ori Romania adoptat, educatoarele mi-au zis si nu stiau sigur din care din astea doua tari. Si ma amuz cu cita simpatie ma prievesc parintii lui ori de cite ori ne intilnim pe la gradi ori prin oras! Asa niste zimbete laaargi si priviri calduroase:) Si tare adevarat e ca mama eroina de pe subiectul asta, ori chiar subforum, e Valeria! Cred ca daca ne-ar anunta ca e si insarcinta cu bb3 mi s-ar parea perfect normal
:)Ileana te felicit pentru silueta! Si pupam fetita cu dintisori
Eu mai am 7kg pina ajung la kg dinainte de sarcina, ma tin in continuare de sport si dieta, sigur scap de ele!Ma retrag la copii
Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Carmena spune:
Laura,sarumana mult, daca tu esti mandra de tzitzile mele, darmite io...Pentru prima oara in viata au folosit si ele la ceva ca la prezentat de decolteuri intotdeauna m-au facut de ras...
Ai, intr-adevar mare dreptate cu infiatul, si mie mi-e teama sa nu fac diferente intre copii, dar parca mi-as dori si o fetitza...In fine, mai am timp de gandire, e un proiect asa, in curs de formare, nu stiu daca se va si finaliza. Una peste alta, asa pentru mine ca om, ar conta mult sa ajut un copil sa devina ceva, daca initial s-a nascut cu sanse mai mici. Dar deocamdata sa ii ridic nitel p-astia doi, ca am deja creierii franjuri, in sensul bun al cuvantului, dar tot franjuri...
Noi suntem bine, Stef gradi si un mare nazdravan, Bogdi in aceeasi faza cu diversificarea adica numai tzitzi!!! Si nitel cereale, asa de control si de foame rau, mai spre seara. In rest astazi am implinit 6 luni, suntem mandrii tare, puiul meu de om devine si el copilas acus, acus...E topit dupa Stefi si Stefi dupa el, cand se uita Stefi la desene animate imi spune "mami, adu-mi-l si pe Bogdi sa ne uitam amandoi la desene" Imi vine sa ii mananc, nu altceva. Iar Bogdi cand il vede pe Stefi rade in hohote de-mi vine sa-l pap tot...
Fetele si micii teroristi, ati disparut? Ce mai fac bebelusii scumpi? Ori s-au cumintit si acum v-ati luat o luungaa si binemeritat vacanta??
Eu trebuie sa-i gasesc lui Bogdi bona, cat de curand, intr-o luna,maxim doua. Ne-am inchiriat sediu ca nu se mai putea cu actele in casa, mai ales ca in curand Bogdi o sa faca ceva pasi, asa ca va trebui sa plec "la servici". Ma uit asa la el cat e de scump si parca nu-mi vine sa il las cu o persoana straina, dar n-am ce sa fac. La socrii nu mai pot sa il duc, mi l-ar primi cu mare drag, dar nu as vrea sa despart copiii, si cum Stefi e cu gradi... Mai ramane sa mearga pe acolo doar amandoi in perioada vacantei.
Pupicei, mai vorbim.

Ven spune:
Hello dragele mele!
Uff, acuma cand a aparut lume noua/veche la apel, eu sunt 'unavailable' din cauza de bebe mic terorist.
Nu stiu, dupa cate 1-2 nopti super (adica se trezeste la 3h, dar papa si se culca la loc), avem mereu cate o noapte horror, ca azi noapte, cand n-a inchis un ochi, nici el, nici eu....Am ajuns azi la dr. cu el, pt. ca am intrat la idei. Adica a urlat toata noaptea (si nu de colici, culmea, ca acuma stiu care e plansul de colici), nu tacea nici in brate, nici plimbat, nicicum....spre dimineata sotul a decis sa-l lasam sa urle pana se plictiseste, ca nu mai stiam ce sa facem. Ei bine, nu se plictisea!
In fine, eu am dormit de la 8 dim., cand a venit tanti, pana la 13:00, dar copilul nu a adormit decat la ora 14:00 azi!!! De aseara de la 22:00. La 17:00 i-am dat sa manance aproape prin somn.
Dr. zice ca nu e otita, ca nu a afacut febra, ci poate o reactie otica....ma rog, n-am prea mare incredere, ca nu e dr. lui, ci una pe care am gasit-o (cu greu) available vinerea dupa-masa....
Cand o sa ne mai revenim (si eu si el :)) o sa intru sa va povestesc si eu una alta, ca tare dor mi-a fost de Alexandra, Ileana si Carmen si povestile lor
Carmen, voi? Tot teroristi?
Mathias creste vazand cu ochii!
Markus e baiat mare!

vikinga spune:
Ven parca e cam prea putin cit doarme... De ex Nadja dormea vreo 16-18 ore din 24. Ok cu treziri dese, mincat, pampers, baite, ceaiuri, etc. Dar dormea linga mine dusa! Plingea de foame si atit. Cum e vremea in Ro? Merge de plimbari? Ca aerul curat face minuni. E buna ideea sa mergeti la dr.La noi a fost un Orkan, furtuna a fost destul de serioasa, suntem cu programul de somn dat peste cap...ca daca nu-i scot la aer dorm puii f tirziu. Amindoi la 11 noaptea! Si dimineata Aldo abia se trezeste la 8-8.30, ajungem la gradi la 9.30, tre sa ma tot scuz la educatoare. Dar nu am cum altfel.Acum sunt amindoi in camnera de jucarii, se joaca cu lego.Ufff sa vina odata primavara ca daca tot iarna nu a fost, macar sa ne lase odata cu ploile si vintul asta imposibil. Carmena ma bucur ca se inteleg puii bine si la noi cam la fel e atmosfera, acum ca ea e mai mare se iau la trinta, urca unul peste altul, chiuie si chicotesc, nebunie mare:)) Imi pot inchipui cum e cu trei!Laura, Ana, Marioan, care mai sunt fete disparute, ce va fac puii, voi pe unde sunteti, gata vacantele?Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Laura Takacs spune:
Mey, Vik, daca tie ti-e dor de mine, musai sa ma prezint la apel ca altfel imi crapa obrazul de rusine. Ok, cu ce sa incep? Ieri am lucrat de acasa, Alex al meu a fost un scump. E drept ca si io l-am lasat sa "spele" vasele asa pret de fro' 30 de minute, dar cand a facut balta, i-am taiat "macaroana". Apoi dupa ce a venit CAlin de la scoala, i-am pus pe amandoi la masa, dar al' mic a instigat lupta cu "tu esti prost eu sunt funny". Si uite asa a fost gata scandalul. Si-au carat picioare pe sub masa, apoi s-au fugarit prin casa.Pe seara cand a venit tati acasa, l-a instructat cum sa joace un Yahoo game si il chibitza de pe margine "nu pui bila bine, nu in gaura aia, si daca nu o pui unde iti zic, nu castigi". De aici le-a venit "potca" si numai ce ma trezesc arbitru intre cei doi. La culcare mi-a zis ca el il iubeste pe Calin pt ca e fratele lui, si ca unde-i fratele meu? Cand i-am spus ca nu am, m-a asigurat ca "trebuie sa-ti facem unul".
Alex a fost bolnav a doua oara in mai putin de o luna, efectele gradinitei de care oricum nu sunt foarte incantata si nici el mai nou. ASta de cand l-au lovit doi copii. De atunci nu mai vrea la gradi, de unde inainte nu puteam sa-l tin acasa, de cum facea oki vroia la gradi. Plus ca educatoarele nu sunt prea preocupate de copii. L-am gasit intr-o seara in baie ud din cap pana in picioare. Cica se dusese sa faca pipi, dar au uitat de el acolo si el s-a apucat de facut arteziene la robinet. Cand am intrbat-o pe educatoare cum merge cu adaptatul si ce-a facut in ziua respectiva, pur si simplu nu a stiut sa-mi spuna. Ma gandesc sa-i schimb gradinita, nici nu stiu exact ce sa fac. Nu-mi place cum se ocupa de copii.
In rest liniste pe la noi. Am tinut ziua lui Calin care a fost un party foarte reusit pt copii. Am adus pe cineva de le-a facut show cu experimente chimice si fizice, apoi dupa ce au plecat, s-au jucat cu darts, slot machine si foosball. Toata mancare si tortul le-am facut eu.