Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (84)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Apropo de alaptat, cititi postarile lui Liris scrise pe pagina 8 de la subiectul fetelor din America. Pina la urma ramine o problema tare delicata, alaptatul asta. Si eu am vazut-o pe Nadja mea pur si simplu infometata primele 7-10 zile, de asta ce scria acolo Liris de ea si de acea fata din Finlanda m-a izbit direct in frunte. Poate sa zica doctorii lu' peste ca stomacelul copilului e cit un bob de mazare si ii e deajuns o lingurita de lapte pe zi cit ar curge de la mama. Eu mi-am vazut fata infometatata si stiu treaba asta, nu plingea de dureri inchipuite, ii era pur si simplu foame si am facut-o pe riscul meu, dar cred ca nu prea am fost constienata de riscul asta. Mare noroc ca totusi asistentele dadeau un ceai de anason cu glucoza, ca cica la nu stiu ce clinica in hamburg ori in alta parte nu mai retin unde, nu li se dadea la bebei nimic! Doar mamelor ce nu doreau ele sa alapteze. Mai totusi nu-s nebuna, cit am stat in spital, 4 zile, mie nu mi-a iesit nici o picatura. Si apoi in urmatoarele 5-6 zile cam la fel. Geaba se tot zice ca inainte erau copii doar alaptati si nu se existau femeie fara lapte si ca de fapt e un moft, inainte existatu doici care alaptau daca mama nu putea. Bineinteles trebuia platita si doar copii din familii mai scapatate aveau cum sa faca fata. Cind a venit nu a fost deajuns, la o luna Nadja mea slabea, nu as fi avut pretentia sa ia mult, totusi slabea si-i dadeam cind vroia si cit timp vroia.Oricum m-a cam dat peste cap ce a zis Liris, pt ca de data asta cu Nadja, m-am incapatinat extraordinar sa insist pe alaptare si ma simt inconfortabil stiind infometarea Nadjei de 10 zile si riscrurile ce puteau apare! La aspectele astea nu m-a facut nimeni atenta.Ca pina la urma am reusit si cu formula bagata in meniu sa o mai si alaptez inca 5-6 luni, ce era daca-i dadeam inca de cind avea nevoie, macar o lingurtia doua..!Ce chef pe mine de scris aziCiteste noaptea Ven numai balariile meleVikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Vik, sunt de acord cu tine, uneori vine laptele mai greu, mai ales la primul bebe, asa am fost eu cu Codrin. El a fost urias, a avut 4,300 si o foame de imi sugea si parul din cap. M-am chinuit cu el ca era mereu nemultumit, singura in America, fara nici un ajutor sau sfat. Dar aveam o singura idee in cap, ca vreau sa-l alaptez. Am facut cum mi-a dictat instinctul i-am dat formula seara, si noaptea ma chinuiam cu el.Ziua tot la fel, facusem un tabel si imi cerea sa suga la fiecare jumatate de ora.. eram innebunita dar nu m-am lasat..nu ca am fost incapatanata, am luat-o ca un fapt.. ma gandeam ca asa e alaptarea.. Si totusi, la 3 luni totul s-a schimbat, soarele a inceput sa se arate si pentru mine, alaptarea a devenit un balsam pentru suflet. Oricand, oriunde voia sa pape puteam sa-i dau, bucuria lui, manutele mici si grase pe sanul meu, a fost atat de frumos.. La 5 luni jumate a vea 9 kile.. cand am fost in Ro cu el dr. Culcer l-a luat si l-a aratat pe la alte fete cum arata un copil alaptat la san.. Asta da victorie..
Trebuie putina perseverenta.. vreau sa-ti spun ca nici la al treilea nu mi-a venit laptele instantaneu,, o saptamana a durat pana am vazut=o multumita pe Cornelia..
Instinctul de mama e cel mai puternic, daca ceva iti spune ca nu e bine cu bebe, urmeaza-l.. Bagi formula cand esti ff slabita si iti aloci un timp de relaxare, de somn, ca sa astepti sa vina laptele.. Numai ca trebuie sa fii hotarata sa alaptezi.Daca te gandesti si la varianta formula, scade cumva apetitul tau de a alapta.. ai back-up

Sabina, si aici dau de tine?

Elena ce mai faci mai, nu vrei in vacanta? te inteleg, soacrele nu imbatranesc si devin mai intelepte, nu, nu! Imbatranesc si devin mai demanding, eventual daca ar putea sa te tina legata de capul patului cu o sfoara, ar face-o...

Ven, hai ma, bucura-te de bebelus, altul ai zis ca nu mai faci..Lasa-l si pe el sa se vaite, e mic, tu esti singura lui speranta ca poti sa-l alini Nu mai e mult, se regleaza el pe la 3 luni. Ai rabdare, conteaza fffffff mult cu ideea pe care o ai in subconstient, daca ti se pare o corvoada sa il suporti, sau o faci cu dragoste, blandete, rabdare... El simte incordarea ta, si poate vrea altceva..
Eu la Cornelia am fost infometata de dragoste, o muscam de pulpite, ma uitam la ea cum dormea, o iubeam cu disperare, ma gandeam ca poate nu mai am bucuria de a avea un alt bebelus .. si mi se parea minunata
A fost mai cuminte decat Olgu, indiscutabil, doar acum s-a mai obraznicit ca e pupata de toti, pana si Codrin cand vine de la gradi la ea se repede prima oara

Va las, plec la gym cu Olga, revin mai tarziu la discutia cu gimnastica ca si pe mine ma arde rau..

Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Vroiam doar sa va spun ca Marc a inceput sa gangureasca si mi-a zambit de 2 ori azi dimineata ! .

Laura, eu sunt de acord cu tine, cat se poate si e de unde, ff bine ... cu alaptatul, la Marc a fost la fel, scadea in greutate, urla toata ziua de foame, plus Matei care deja era super crizat ca eram numai cu Marc atarnat de tzitzi, asa ca am bagat si formula si i-am dat si ce am avut eu ... 5 saptamani numai, ce e drept, dar la urma nu mai storceam chiar nimic ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Pai da mai Adriana, tocmai asta ziceam si eu, tu i-ai dat lui Codrin care era mare si avea foame pe masura, noaptea un bibe e ceva! Aldo a avut 4100gr si Nadja 4460gr si ma-sa tzitze fara nik in ele vreo sapt si! Cu toate ca bebei mai mici sunt poate si mai supusi unui risc de dezhidratare ori scaderea glicemiei ori uite ca puiul lui Liris, nemincat si slabit a fost mai predispus sa ia acea boala din spital. Majoritatea femeielor din a treia zi incep sa aibe acolo ceva, bebelusa colegei de salon se audea cum inghitea, gil gil gil:)Sigur ca mamele simt cind ceva nu e in regula, si eu simteam exact asta: ca fetei ii e foame si nu puteam decit sa o tin in brate sa-i dau caldura mea, sa o culc linga mine si o tineam pe glucoza.Ok, stiu in 90% din situatii bebei trec peste asta, insa eu nu prea stiam de riscuri, in toate materialele citite pro alaptare, se zice ca trebuie sa fim perseverente sa nu ne lasam, sa incercam, dar pe acolo macar scris cu mic intr-o paranteza trebuia specificat ca daca totusi mama nu are nimic, macar dupa trei zile dat 5 lingurite de lapte formula si bineinteles continuat cu alaptatul. Si de asta zic, alaptatul ramine totusi un subiect foarte delicat. Nadja care pe linga formula a papat 5-6 luni si tzitza s-a dezvoltat f bine si observ ca e mai rezistenta decit a fost Aldo cind era bebeu. Aldo a mai adus de la gradi cite o raceala ori enterocolita si Nadja din 5 virusi sa zicem in 10 luni a luat doar unul si a trecut bine peste.Aldo a fost alaptat o luna si daca i-as fi dat si formula o data pe noapte si o data pe zi poate as fi facut fatza sa si alaptez si nu ajungeam cu un copil care slabea vazind cu ochii si eu cu sfircurile pline de rani pt ca-l puneam si la jumate de ora ca plingea intr-una de foame, dupa luna aia cedind psihic. Plus ca el mititelul la o sapt a facut 2 zile antibiotice pt ca dupa nastere o analiza i-a iesit aiurea si s-a crezut ca e nevoie. Fiind weekend pina sa vina analizele de la cea mai mare clinica de analize specifice ale singelui care sa ne-a asigurat ca totul e ok, el totusi a ramas cu un prejudiciu imens. Antibioticele alea i-au omorit si anticorpii care-i avea din nastere si cit capatase si el de la mine cind aparuse in sfirsit ceva. Si eu-s foarte pro alaptare dar totusi eu cred ca toate materialele astea nu ajuta chiar f bine femeile care nu au destul lapte. Eu m-am simtit mai mult acuzata decit ajuta de astfel de materiale.De asta zic, ca e totusi delicata treaba.Aaah fetelor, am plins ieri de mi s-a rupt inima...e un subiect despre bianca brad pe la vip-uri pe subforuml ala, pe pagina 6 am gasit un lick catre site-ul ei. Acolo scrie povestea pierderii ei...O felicit pt initiativa, si femeile din romania care au pierdut un copil au nevoie de un grup de suport adevarat. chiar nu imi imaginam proprtiile dramei si mai ales nu-mi imaginam ca astfel de femei nu au unde-si plinge amarul, nu primesc consiliere si ajutor. E un inceput.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Am mai adaugat poze cu teroristul .. .pentru cine e amator

POZE NOI

Mergi la inceput

Ce scumpete de baiat...iti fringe inima cu ochisorii aia albastri.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Tare-i dulce teroristul E adorabil, o scumpete dulce....zic eu din cealalta parte a lumii ( de aici nu se aude ).
Are niste ochisori...superbi. Si e blooond.
Incredibil cat sunt de diferiti piticii....ai acasa ambele variante
Si daca va uitati si Ven are un puiut blond. Si dolofan...exact asa cum isi dorea.Nici n-aveti idee cum imi ploua in gura uitandu-ma la pozele voastre.Am citit tot, dar jur ca n-am putere sa scriu mare lucru.
Vik mi-e dor de voi, pune niste poze.
Adriana ce discutie cu gym ? Am vazut pozele, ti-am trimis mail.
Valeria ce mari v-ati facut !!!! Eva e o papusa vie, iar Luca e deja un barbatel.
Ileana ce mai face ?
Scriu si 2 vorbe de la noi.I: mami cand o sa fiu mare vreau sa am tetas asa joossss, jooossss ca tine. Asa e frumos. ( nu va imaginati cine stie ce...dar gravitatia si-a mai spus cuvantul e adevarat )
Vrea sa se faca "directoare de balerine" cand o sa fie mare E vesela, fericita, canta, danseaza, se joaca...e copil.
Are o gura cat o sura...fara exagerare. Toata ziua vorbeste...orice...cu oricine o asculta.Revin ca a cazut din pat. Pupici.Alexandra

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by super mami

Scriu si 2 vorbe de la noi.

I: mami cand o sa fiu mare vreau sa am tetas asa joossss, jooossss ca tine. Asa e frumos. ( nu va imaginati cine stie ce...dar gravitatia si-a mai spus cuvantul e adevarat )
Vrea sa se faca "directoare de balerine" cand o sa fie mare

Alexandra

LOOL, Alexandra, tre sa fie de coma Isabel .. si pe mine ma rupe Matei cu replici de te miri de unde le scoate ... ma intreba zilele trecute de ce are "outze" ... de fapt el ma intreba ce sunt alea ... asa ca m-am apucat sa ii explic copilului ce sunt, si dupa aia ma intreaba de ce nu am si eu ..... Asa ca a trebuit sa ii explic si ca fetele si baietii sunt diferiti ... credeam ca am sa scap pana mai incolo cu explicatiile astea ... da se pare ca nu s-a putut.

Va pupez ca urla teroristul mic ...

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Supermami, scuze ca nu ti-am raspuns, sunt o uituca, abia ce am citit si m-am luat cu altele.. Multumim ca v-ati uitat la poze, ca ne-ati laudat

Mai, legat de alaptare, eu sunt 100% pro, cred ca e un lucru foarte bun pentru copiii nostri alaptatul, dar nu sunt in masura sa judec pe nimeni, de fapt, nu vreau sa judec... fiecare face cum stie ca-i e mai bine.. Stiu ca vinovatia e extrem de grea pentru o proaspata mamica, ingrozitoare chiar.. asa ca nu vreau sa creez nimanui asa ceva..
Dar daca vreti sfaturi de alaptare sunt aici

Carmen, vazut odorul, sa-ti traiasca, e un frumusel, mai si ce privire are, parca cere tot timpul ceva

Pe mine ma capiaza aia mica cu sculatul noaptea, cred ca e nitel cam insomniaca. Oricat de putin ar dormi ziua, ea se scoala noaptea pe la 3,4 si sta in fundulet.. Se joaca cu lumina de la jaluzele, apoi incepe frecatul in patut, vorbitul, si trebuie sa ma scol... tare as mai dormi si eu o noapte intreaga de la un cap la altul

Sper sa isi revina.. voi ati patit asa ceva cu ai vostri?

Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Sunt pe aci si parol ca va citesc...Dar am avut o perioada tareee agitata si plina de munca iar timp...ioc. Acum m-am mai eliberat nitel, asa ca am semnalat ca m-ati dat disparuta si iata-ma am aparut!

Imi pare rau Venera si Carmen ca la voi a fost distrus mitul cu bb2 mai cuminte...La mine, sincer, Bogdi este super cuminte in comparatie cu Stefi, si asa a fost de la nastere - cand am venit acasa cu Bogdi ne pregatisem sufleteste pentru km intregi de strabatut cu el in brate prin sufragerie, cu siropuri de colici de enspe feluri etc, etc. Cand colo??? Bogdi a dormit foarte bine, se scula pentru tzitzi si atat. Si cam asa este si acum, nu stiu daca numarate am la el 3-4 reprize de plans necontrolat pana acum. Chiar asa, ii spuneam lui barbatu-miu intr-o zi ca oricat de mult mi-am dorit fata, nu l-as da pe Bogdi pentru 1000 de fetite si cu promisiuni ca sunt cuminti...Deci, se poate si invers cu bb 2 cuminte, dar recunosc, mie Stefi bebelus fiind, mi-a pus parul pe moate, asa de rau a fost. Norok ca mintea omului e facuta sa mai si uite ca altfel nu ma bagam la bb 2 nici moarta! si meritam si io um bb cuminte, nu, ca altfel la balamuc cred ca ma inchideau astia, nu alta... Ca si consolare nu pot sa va zic decat sa dea Dumnezeu sa aveti rabdare de fier, timpul nu sta in loc, si oricum, mai rau decat a fost ieri nu are cum sa fie maine si tot asa, stiti cum e, timpul trece, ei cresc...

Si asa e Laura, aceeasi stare dupa nastere am avut si io...Imi venea sa zburd dupa ce am nascut, desi aveam 80 kg, dar parca mai usor imi duceam singura greutatea...Nici pentru mine nu au fost tocmai placute experintele sarcinilor, drept pentru care am hotarat ca bb3 nu va mai exista, cu siguranta. Sper sa ajung la greutatea inainte de sarcina, desi sunt deeeparte de ea, cam la 15 kg distanta...Dar de luni merg la aerobic si la electrostimulare, apoi vreau ceva inot si sauna si poate, poate, ca acusic vine vara si nu ma incape nik...

Bogdi face vineri 6 luni, daca va vine sa credeti ca a trecut asa timpul...Are 8.700kg si multi cm, nu stiu exact cati, dar ne imbracam de la 9 luni...Ii dau tzitzi in continuare si de vreo saptamana si o masa de lapte cu cereale, de azi i-as da nitel morcovel, ca tare mai pofeteste la noi, si oricum e aproape de 6 luni, perioada cruciala...Important pentru mine ca bb 2 a fost cuminte a fost faptul ca nu m-am stresat asa de rau si am putut sa il alaptez, si iaca-ta o fac in continuare, incredibil pentru mine, de multe ori ma gandesc cum din "bubele" mele am facut asa un bebeloi de mare si frumos, ca de e al meu, cum sa nu il laud..

Laura felicitari pentru primii pasi, of, of, ce mai trece timpul...
Astept si io cu nerabdare poze cu fete frumoase la petreceri, poate ma stimulezi si pe mine sa fug mai repede la gym...

In rest sa auzim de bine. Promit sa ies la apel mai des, desi asa avem de munca, ca la balamuc, da' las ca mai evadez io...

Pup fete frumoase si copii cuminti si nu numai...

http://www.flickr.com/photos/10678611@N07/?saved=1

Carmen si flacaii Stefan si Bogdan

Mergi la inceput