Nazdravani de oct-nov-dec 2003 (84)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Este plin netul de joburi dar nu pt. mine...
Va fi si pt. mine ceva pus deoparte.

Paula & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Paul (03.01.2006) & www.flickr.com/paula_tinta" target="_blank">Alexandra (13.12.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ven, cum mai merge treaba la voi? La noi a inceput nebunia cu colicii, acu urla de la 7 dimineata .... e 9 si 20 acuma si deja incep sa albesc ... l-am plimbat in brate, in carut, suzeta ... nimic nu functioneaza ... . Any ideas? Acu cer io idei ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Iesi afara cu el
Altceva... nu stiu.

Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Adriana, as iesi eu, da ploua .. . Sa faci copii iarna e cam nashpa, sa zic asa .. vara era muult mai simplu ... il puneam in carutz, il luam si pe Matei si ieseam in parc .. asa ... innebunesc in casa ...Matei la televizor si Marc urla si ma plimb cu el pe aici ... m-as intoarce maine la servici daca as avea cu cine sa il las ... pe mine ma termina sa il aud cum plange si sa nu pot face nimic ...

POZE NOI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Carmen, maseaza-l usor pe burtica, tine-i cald. Eu mi-aduc aminte ca asa ii faceam lui Calin, ca si el saracul plangea pana se invinetea de la colici. Apoi mai exista Gripe Water sau cum i-o fii zicand pe la voi, dar la noi nu a functionat tare bine. Mai poti incerca ceai de fenicul/chimen, cateva picaturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Offf, Carmen, noi deja suntem 'veterani' la colici. Si al meu a fost ieri toata ziua cu colici. Numa' in brate, sus, jos, ceai, suzeta, nu mai stiam de capu' meu.....Cred ca toata ziua, adunat, daca a dormit cam 1 h . Apoi la 6 seara l-au lasat si a dormit dus 3h. In noaptea asta am scapat destul de ieftin.....am dormit si eu, adunat, vreo 5h!
Mai, dilema mea e alta. Eu ii dau Espumisan ( e aceeasi subst. ca si Sab-Simplex, m-am uitat pe prospecte) din prima zi cand a avut colici. Si i-l dau inainte de fiecare masa (cate 4 picaturi, asa cum scrie la prospect). Atunci, intrebarea este: de ce dupa unele mese face colici, iar dupa altele nu, cand eu ii dau la fel picaturile. Plus ca bea si ceai anti-colici intre mese, cand e fomist mare si tre' sa-l mai pacalesc pana vine ora mesei. Imi raspunde cineva la dilema asta?
Ceai de anason nu vrea, se strmaba de numa' la el. Gripe Baby Water am sa incerc si eu, poate avem noroc.....
Afara nici noi nu putem asa cum as vrea, ca e frigut pt. el, mai mult de o juma de ora n-as indrazni la varsta de 2 sapt. si frig de aprox. 0 grade......
Vreau sa vina vara si sa treaca colicile!!

P.S. Markus a avut colici pana la 4 luni. Asa ca strang din dinti si numar zile, sapt., imi tot spun ca mai mult de 4 luni nu poate dura

P.P.S. Apropos de ceva cald pe burtica. Eu am de la Markus o pernita din aia umpluta cu samburi de cirese, parca. Care se incalzeste la microunde si apoi se pune pe burtica lui bebe. DAR, nu mai stiu cate minute trebe incalzita! NU STIE NIMENI??
Venera mama lui Markus si Mathias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Neata'
Ma bag si eu ca musca in lapte....ca noi colici n-am avut. Zic si eu ceva...o parere.
Ven eu iti recomand mesele la cerere. Mie mi se pare f important. Inteleg din mesajul tau ca aveti un progr de masa. Eu am obs ca piticii mancaciosi si fara mofturi sunt cei care primesc papa cand o cer (in primele luni cat papa bibe sau titi, dupa isi fac un progr singurei pe care il respecta fericiti....ca si l-au facut ei).
In plus ma gandesc .. ca poate ajuta si la colici. Daca e nervos si flamand si papa repede poate sa-l doara burtica dupa masa.
Repet: noi n-am avut, asa ca de fapt habar n-am ce vorbesc.
Carmen eu una m-as relaxa putin cu Matei.
Noul program trebuie introdus ca fiind ceva normal, noile "obligatii" la fel.
Cu cat dai mai putina importanta crizutelor cu atat ele dispar mai repede.
La Isabel functioneza. Ii explic cu calm o data sau de doua ori dupa care consider ca a inteles. De obicei dupa un minutel de gandire vine si isi cere scuze si-mi explica ce a inteles.
El nu merge la gradi ?
Peste cateva luni cand Marc o sa fie apt de jumulit.....o sa fie veselie.
Mi-am amintit acum de duduia mea cand era mica.....pana la 3 luni nici nu stia sa planga.
Dormea, papa si zambea.
Ce bebelus bun a fost....calma, vesela, mancacioasa, somnoroasa....perfecta.
Nu m-a trezit o noapte, jur.
Iar acum.....imi scot parleala nene. Are dansa o personalitate si o guraaaaa.....n-am liniste 2 min. Taca taca toata ziua.N-as fi zis sincera sa fiu.
Cu mine e ok, ma asculta, ma iubeste, ma rasfata.
Dar in rest... e dictatoare. Cu toti ceilalti.
Laura T vreau si eu poze.
Adriana...vreau si eu poze .
Valeria...Eva e delicioasa, e scumpa tareeeeeeee. Imi plac pozele voastre, ma relax privindu-le. Mai vreau.
Vik....muama ce ati crescut. 9 luni....parca ieri era cat un nasturel. Poze plizzzz.Trebuie sa inchei acum din pacate.
Noi suntem bine, nimic nou de raportat.
Pupacim pe toata lumea.
Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Carmen,pe langa ce te-a sfatuit Laura,cu masajul usurel pe burticuta,sa iti zic ce mai faceam eu si la primul copil si la al doilea:uneori incalzeam cu fierul de calcat o bucata de carpa de bumbac si o puneam pe burtica peste hainute.Solutia e de perioada scurta,dar sunt sanse ca durerile sa se mai inmoaie si eventual puiul sa adoarma cat de cat linistit.
A doua solutie pe care o aplicam,dar e de stat si pierdut ceva vreme,puneam copilul pe burta mea.Ma rezemam pe pat de perete cu perna si piticotul il puneam pe burta mea pe burtica si faceam masaj usurel pe spate.Uneori asa....din inertia mea,ma leganam stanga-dreapta cu bebe pe burta.De obicei adormea(inevitabil,de cele mai multe ori si eu pe langa copil),dar era mai greu sa pun copilul langa mine,cam trebuia sa stau asa...

Adriana,parca scriai ceva de gelozie intre frati...La ai mei e diferenta de 8 ani intre ei si Alex parca tot nu intelege ca deja e flacau si nu-i sta bine sa se maimutareasca ca sor-sa si cateodata imi reproseaza ca o iubesc mai mult pe Luana...In schimb am vazut cu bucurie ca Alex tine foarte mult la Luana,se joaca amandoi si ii toleareaza rautatile.Luana o cam ia in vrie uneori,inn sensul ca il loveste pe Alex si de cate ori am prins-o am pedepsit-o.

Eu va doresc o zi cat mai buna si sanatate maxima tuturor!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Ven, uite, eu, ca o mama studioasa ce are nasa la Matei medic aici, m-am informat cu colicii si se pare ca Sab Simplex si tot ce e pe baza de Simeticona e frectie .. adica nu au eficacitate dovedita. Singurele chestii care s-ar parea ca functioneaza sunt formulele hipoalergenice si eventual ceai de colici .. care merge doar la unii copii. Iti dau linkul si poti citi, e ff bine documentat site-ul, scris de medici. Uite aici: http://www.patients.uptodate.com/toc.asp?toc=children%27s_health&title=Children%27s%20health

Eu in Romania tin minte ca am folosit si un medicament numit Debridat, care l-a ajutat pe Matei, dar nu stiu daca mai e pe piata, daca se mai recomanda, etc ... in rest, si eu ma incurajez la fel, colicii nu o sa tina la nesfarsit ... asta e. O sa ma duc si eu la farmacie sa cumpar un "sac magic" care se poate incalzi in microunde sa vedem cat e de eficient. Azi dimineata la noi era nebunie, Florin s-a intors de ieri la munca, eu singura cu amandoi, ii dau sa mance lui Matei cu o mana si cu Marc in brate pe cealalta mana.

Alexandra, Matei nu merge deocamdata la gradi, ca nasa lui, doctorita, m-a sfatuit sa il mai tin acasa 2-3 saptamani, ca acuma e epidemie in gradinite de viroze respiratorii, si mi-a zis ca daca imi aduce una acasa si i-o da lui bb nu e prea roz, ca da bronsite si astm la copilasi mici de tot, plus ca al meu e alaptat la biberon si doar putin, adica mulg laptele meu si i-l pun in bibe, dar reprezinta doar 1/3 din ce manca el ... asa ca am zis ca, greu sau negreu, il mai tin pe Matei acasa o perioada.

Multumesc tuturor de sfaturi si incurajari ...

POZE NOI

Mergi la inceput

Am reusit sa mai fac niste poze noi intre 2 ture de urlete .. in albumul Matei si Marc.

POZE NOI

Mergi la inceput